Şimdi Ara

hasar kaydı kaç olursa alınmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
22.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hasar Kaydı Kaç Olursa Alınmaz?

Bir aracın değerini belirleyen önemli faktörlerden biri hasar kaydıdır. Hasar kaydı, aracın daha önce geçirdiği kazaları ve onarımları gösterir. Araç alırken hasar kaydının miktarı, aracın değerini ve satılabilirliğini önemli ölçüde etkiler.

Tramer Kaydı Ne Kadar Olmalı?

Tramer kaydı, Türkiye Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (TSB) tarafından tutulan ve aracın geçirdiği kazaları ve hasarlarını gösteren bir kayıttır. Hasar kaydı olarak da bilinen Tramer kaydının miktarı, aracın değerini belirlemede önemli bir rol oynar.

Hasar Kaydı En Fazla Ne Kadar Olmalı?

Hasar kaydının miktarının araç değerine olan etkisi, hasarın türüne ve yerine göre değişir. Genel olarak, aracın değerinin %10'undan daha fazla hasar kaydı varsa, aracın değeri önemli ölçüde düşebilir.

10 Bin TL Hasar Kaydı

10 bin TL hasar kaydı, aracın değerini düşürebilir, ancak hasarın türüne ve yerine bağlı olarak aracın alınmasını engelleyen bir miktar değildir. Aracı satın almadan önce hasarın detaylarını öğrenmek ve aracın durumunu bir uzmana inceletmek önemlidir.

Tramer Kaydı Kaç Olmalı Alınmaz?

Hasar kaydının miktarı, aracın değerini düşürücü bir faktördür. Hasar kaydının miktarının araç değerine olan etkisi değişkenlik gösterse de, genel olarak aracın değerinin %10'undan daha fazla hasar kaydı varsa, aracın değerinde önemli bir düşüş olabilir ve alınması tavsiye edilmeyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiyatı uygunsa her türlü alırım ama fiyatı ciddi uygun olacak
  • Aracina modeline yasina ve darbesine gore degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 13 Ocak 2017; 22:19:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200 lira uzeri alinmaz
  • Pert kaydi ya da ağır hasar kaydı varsa almam ben.
  • Her körün bir topal alıcısı bulunur.

Önemli olan hasarsız diye pert araç almamak
  • Hasar kaydı değil hasarın nasıl meydana geldiği ve değişen-işlem gören parçalar önemli bence.
    Motor , şase ve direkler sağlamsa ve fiyat uygunsa ben her türlü alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

200 lira uzeri alinmaz

Kafaya bak araba çizilse zaten 200 tl kardeş
  • 8
  • Arabaya göre değişir. Atıyorum land rover alacaksam 10 bin tl hasar kaydını dert etmem çünkü basit bir parçası değişmiş olabilir ama dacia alacaksam dert ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsman01 -- 13 Ocak 2017; 23:9:10 >
  • 1) Yetkili serviste mi yapılmış onarımları?
    2) Yetkili servis bakımlı mı?
    3) Şase düzgün mü?

Bu soruların hepsinin cevabı "Evet." ise, isterse 500 bin liralık hasarı olsun alırım şahsen.
  • Şahsen ben alırım aldımda. 2014 model 38k km'de Astra j 1.3 cdti sport paket aracım var 16000 liraya yakın hasar kaydı var.

Önceki sahibi kavşakta dönerken başka bir araç sürtmüş iki kapıya boydan boya. Yetkili serviste iki kapıda orjinalleriyle değişmiş. Araçta kapı sacı harici hiç bir kusur yoktu bu sebepten piyasası 58000 lira olan aracı 48000 liraya almıştım
  • Bizde caddy var arka kapı değişmiş o yüzden dolayı 5k civarı hasar kaydı var zaten kapı kaç lira bence fiyatı önemli değil neresinin neyi değiştiğinin daha çok önemi var
  • 3000-5000 tl benim psikolojik sınırımdır.Bu fiyattan fazla araç almak büyük risktir.Bir de bazen bunlar servis tarafından ya da sigorta şirketi tarafından şişirmece kayıtlar olabiliyor.Bir önemi de parçanın orijinal mi çıkma mı olduğu.Eğer hasar kaydında değişen parça veya parçalar orijinal değilse o bölümde sorun çıkarma olasılığı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 14 Ocak 2017; 12:6:17 >
  • Araç fiyatının %17' sinin üzerindeyse alınmaz
  • Bu hasar kaydı olayı tam muamma. Normal kullanıcı pek anlamıyor bu işten. 10k hasar kaydı var ovv çok diyip kaçıyor.

Çevrem yüzünden fazla haşır neşirim. Gördüklerimden ziyade sahibi olduğum araç hakkında bilgi vereyim.

Hasarlı aldım aracımı. Ağır hasarlı... 8 airbag var ve hepsi kapalı.

Ön far-ön tampon-kaput- arka tampon değiştirdim çıkma olarak.
    bagajda 7-10 cm hafif göçük vardı düzeltildi...

Parçalara boya dahil 2.5 lira para verdim... Tampon demirleri dahil içeride çizik yoktu. Sadece tamponlar yani...

Şimdi bu araç ağır hasarlı Neyi ağır hasarlı ?

Ağır hasar olayı bana yaradı. Yarı yarıyadan ucuza aldım aracımı.

Not: araç kıçı kırık corsa d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 14 Ocak 2017; 15:13:0 >
  • maksimum 5 bin uzeru alinmaz
  • Aksanda sikinti yoksa herturlu kabuldur. E fiyatida orjdan bozma oldugu icin biraz dusuk olsun bi zahmet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirsal636

maksimum 5 bin uzeru alinmaz

Benim aracin bi tek sag fari degismis, bir de sag camurlukla tampon boyali. Hasar kaydi 6000. Alinmaz mi?
  • Bu söylediğinin belirli bir kıstası yokki kardeşim, araçtan araca lsrja orjinalliğine kadar değişkenlik gösterecek bir konu bu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.