Şimdi Ara

HASSAS | İstanbul'da tartıştığı kuryenin aynasını kırmasına sinirlenen sürücü, kuryeyi aracıyla ezdi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
1
Favori
12.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yolu çekmek için kimseden izin almana gerek yok. Yol kamerasına giren adamın görüntüsü, sen kasıtlı çekmemiş oldugun için, özel hayatı ihlal suçu oluşturmaz ve delil olarak kabul edilir. Cep telefonunu çıkartıp, adamın suratına doğrultup, izinsiz çekersen, böyle bir şey olabilir.. Yani araç kamerası kaydı delil kabul edilir. Aynı şekilde güvenlik kameraları da delil olarak kabul ediliyor.. Farkı kameraya giren adamlar kamuya açık yerde kendileri görüntüye girmiş oluyorlar sen onları kasıt göstererek çekmiyorsun..

Arabayı kameralarla donatın ve dalkavukları şikayet edin. Zekasını kullanan her zaman kazanır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Şubat 2025; 20:53:36 >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

Hata bendeki senin gibileri muhatap alıp cevap veriyoruz! Sen kimsin ki sana yalan söyleyeyim?

Ayrıca ispatlayamazsam ben, ispatlarsam sen forumdan çekip gideceksin, hesabımızı sileceğiz. Varmısın?

Diğer anlattığın konular seni ve muhatabını bağlar, beni ilgilendirmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Yahu kimseyle derdimiz yok. Bir yere kadar ama...

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Araç kaydı delil olarak kabul edilmiyor. Yan apartmanda güvenlik kamerası var. Oradan görüntü kaydı almak için bile karakoldan kağıt getiriyorlar.

• Edilir hem kazada kimin haklı olduğunu hem de olası saldırıyı kanıtlar

Kolaçanyoutube
    Kask yada araç kamerası delil sayılır mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=bfPpt_UdM3A&ab_channel=UrasBenlio%C4%9Flu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Şubat 2025; 21:6:54 >
  • headdhunterr H kullanıcısına yanıt

Kayıt delil kabul ediliyor.

• Motorcu teröriste ileriki yaşamında başarılar.

• Bahsi geçen videoyu dün Ekşi'de görmüştüm ama burada haberine rastlamamıştım neyse. Bazıları öfkeden mantıklı düşünememiş fazla tepki vermişler. Cinayete, işkenceye oh iyi oldu diyenler var. Arkadaşlar bir taraf ayna kırıyor diğer taraf adamı öldürmeye çalışıyor. İkisi arasında kısas, eşitlik, denge yok, farkına varın. Cinayete teşebbüs var. Kurye eğer yaşarsa muhtemelen ömür boyu felçli veya sakat kalacak. Mal vs insan canı olayını da geçtim ölmezse ömür boyu bunun cezasını çekecek, iş bulamayacak, muhtaç kalacak, ÖLMEZSE. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz yapmayın. Tamam kuryenin yaptığı eşşeklik ama bedeli bu olmamalı. Ben olsam ben de sinirlenirdim belki belki ben de motoruna vururdum ama adamı ezmez, ezmeye öldürmeye çalışmazdım. Adam göz göre göre insanların içinde eziyor ve çekinmiyor da. Neyi normalleştirdiğinize dikkat edin. Kurye muhtemelen dersini fazlasıyla almış ve bu haberi gören potansiyel ayna kırıcı tayfa başlarına hangi olayın gelme olasılığını görmüştür. Şimdi ise katil ruh hastası şoförün içerde yatma vakti. Muhtemelen o da çok yatmaz diye düşünüp adamı öldürmek istedi. Öyle ya ceza olmasa neden başkasını öldürmesin ki?

quote:

Daha sonra kurye olan şahıs aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım.

Hasüttür lan! Basbayağı aynanı aldı diye sinirlendin ve üstüne sürdün. Ne hikmetse aynanı alınca şoka girdin ve gazla freni karıştırdın? Hadi onu karıştırdım ve mükemmel zamanlamayı iyi tutturdun da sağını solunu da mı karıştırdın da gittin adamın üstüne sürdün? Hadi onu da başardın, fren yerine gaz bastığını anlaman için 5 saniye geçmesi gerekiyordu, ezdikten ve bir süre daha bekleyip insanlar tepki göstermeye başlayınca mı karıştırdığını anladın? Ayrıca aracın zaten duruyordu duran araçta neden frene basarsın ki anşden? İfade verirken resmen billur geçmiş. Herif ayrıca önüne atlamıyor, aynayı alıp gidecekken aniden sürücü yönüyle de birlikte gaz ve freni karıştırıp (?) motoru sürücüyle birlikte önüne alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Şubat 2025; 4:51:13 >

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Taksicileri genel olarak sevmem ama burada 2 olay var. Birincisi motorcuyu ezerek öldürmeye çalışan adam taksicinin otomobiline çarpıyor, ardından geri geri gelirken de arkadaki Mediamarkt kamyonuna çarpıyor. Taksiciler zaten kaba saba tipler genelde ama bizim insanımız da genel olarak zaten sinirli ve asabi. En ufak bir şeyde parlayan insanlar olduğumuz için bir de bir otomobil sürücüsü aracımıza çarpınca üstelik bunu bilereke isteyerek yapınca oradaki taksici ona sinirlendi muhtemelen. 2. olay zaten adamın motorcuyu ezip öldürmeye çalışması. Böylece taksici içindeki mala ve adama zarar verme motivasyonunu ortadaki haklı olayla birleştirerek hareketini meşru kılmış veya öyle düşünmüş, bu da adama saldırma motivasyonunu daha da katlamış. Benzer şey arkada aracına çarpılan Mediamarkt kamyonu sürücüsü için de geçerli. Adama biraz da bu yüzden saldırıyorlar, eğer motorcuyu ezen herifin ifadesi doğru değilse. (Taksici ve kuryeler birlikte birbirlerini tanıyorlar vs bir şeyler üfürmüş, pek gerçekçi bulmadım bu ifadeyi, gazla freni karıştırmışım diyen adamın ifadesi çünkü)

Adam öldürmeye teşebbüse bile yeterince büyük cezalar vermiyorlarken o camına aynasına zarar veren taksiciye hiçbir halt olmaz. Ufak bir para cezasıyla yoluna bakar. Hatta şöyle "Karşımda soğukkanlılıkla işlenmekte olan bir cinayet vardı, neye uğradığımı ne yapacağımı şaşırmıştım. O anki şokla ve adrenalinle otomobil ile kamyon kasası arkasında sıkıştırılan emekçi (moto kurye) kardeşimin çığlıklarını duydukça kendimi kaybettim ve otomobil sürücüsünü durdurmak için camını yumrukladım. Bunu yapmasam şahsı öldürecekti. Ben ve çevredeki diğer tepki gösteren arkadaşlar sayesinde bu soğukkanlı cinayet durdu." şeklinde bir ifade vererek direkt kahraman bile olabilir. Ama ezen hatta ezmeye kasıtlı olarak bir süre devam eden adam hiçbir şekilde mantıklı ve akla hizmet eden bir savunma yapamaz. Çünkü her şey ortada.

• Master_Evil kullanıcısına yanıt

Adamı ezeyim derken taksicinin arabasına da arkadan çarpıyor. Geri gelirken de arkadaki kamyona çarpıyor.

• headdhunterr H kullanıcısına yanıt

Saçmalık. Araç kaydı delil kabul edilmeyecekse başka ne delil kabul edilir? Araç kameraları süs olsun diye mi konuluyor, laf olsun diye mi kayıt yapıyorlar yani?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sırf o ifade için cezasını arttırmak gerekirdi

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Etnikler kavgaya daha yatkın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Şubat 2025; 8:39:25 >

Kesinlikle katılıyorum. İnsanların aklıyla dalga geçercesine ifade vermiş. Küçücük zekasıyla kimi aptal yerine koyduğunu sanıyorsa. Bence de bu dalga geçen ifade "bilerek ve isteyerek yaptım, pişman değilim, yine olsa yine yaparım"a yorulmalı ve cezası en yüksekten verilmeli.

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt

En fazla 3 yıl yatarı olur  

• Motorsikletlinin yaptığı yanlış, sürücünün yaptığı da yanlış. Etki tepki olmuş. Ayna kırma isteği olanlar dikkat etsin. Adam arabasının içinde yolunda gidiyor. Sağından solundan geçemedin, trafik var diye önündeki arabanın aynasını kırıp tahrik etmeye hakkın yok. Trafik olabilir, önündeki arabanın önüne de geçememiş olabilirsin ancak aynasını kıramazsın. Uslu uslu sakin sakin giden adamın malına zarar veremezsin. En büyük kusurlu motorcu. Düşünsene yolda arabanla gidiyorsun, arkandaki motorcu önüne geçemedi trafik var eee? gelecek aynanı kıracak sende izleyeceksin. O anı yaşamadan anlamanız zor. Motorcu aynayı kırmasaydı maksimum 1dk artık neyse trafik açılınca devam edip yoluna bakacaktı. Aynayı kırdın adamın malına zarar verdin zaten ekonomik sıkıntılar arabası olanları zor durumda bırakıyor birde gelip motorcu ayna kırıyor. Neymiş motorcuymuş. Dünya kimsenin etrafında dönmediği gibi, motorcularında etrafında dönmüyor.

• Videoyu izledim.arac surucusunu savunmak serefsizligin kacinci seviyesi...??

Ortalik potansiyel terörist dolu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 10 Şubat 2025; 18:7:53 >
  • Eskiden 90'lı yıllarda millet merkezin önünden geçmeye bile korkardı. Şimdi polisle pedalları karıştırdım diye alay ediyorlar telefon manyetoları geri gelsin...

Suç makineleri cirit atıyor ortalıkta

@AREryilmaz @captain_turkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Şubat 2025; 18:50:40 >
    O varlikla beni aynı mesaja niye etiketledin?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.