Şimdi Ara

HASSAS | İstanbul'da tartıştığı kuryenin aynasını kırmasına sinirlenen sürücü, kuryeyi aracıyla ezdi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
231
Cevap
1
Favori
12.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben suçluydum diyen suçluya hiç rastlamadim. Olayin fitilini ateşleyen bu. Şimdi ebesinin hörekesini gördu diye, ifadesi doğru mu olacak? Kendi yaptiğini neden konuşmamiş?

Bir de karşi tarafi dinleyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

Adamı canlı canlı ezip öldürmeye çalışanın nesini dinleyelim? Ezen taraf da ben suçluyum demiyor zaten. Ayağım kaydı, frenle gazı karıştırdım diyor utanmadan. Bunu mu dinleyeceksin? Cidden mi?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Hukuk sizin kafaniza gore islemiyor. Suç ispatlanana kadar herkes dinlenmek zorunda ve ona gore yargilama yapilir. Benim nazarimda da o aynayi kiran müsvette suçlu. Hatta bu konudaki yorum yapanlarin %80 i tahminen surucuye destek veriyor. Tum sosyal medyada herkes oh olsun diyor. Bence sizin deger yargilarinizda bir sikinti var. Devlet bu terore onlem almiyorda, kamuoyu kendi adalet sistemini olusturur hale gelir. Eger ki bir hukuk sistemi de varsa gukukluk yapmayacaksa da dedigim gibi,her iki tarafi da dinleyecek.

Biz hakim miyiz, yargıç mıyız burada? Olayı tartışan sıradan vatandaşlarız. Kafasına göre yargılayanları görmek istiyorsanız aynısını kırdı diye adam ezip öldürmeyi normal karşılayanlara bakacaksınız önce. Sonra gelin aynacıyı tartışalım. Hukuk benim keyfime göre işlemiyor ama sosyal medyadaki tiplerin keyfine ya da forumdakilerin keyfine göre mi işliyor? Hukuk işliyorsa bu adamın cinayete teşebbüsten yargılanıp buna uygun ceza alması gerekir. %80'i neye göre buldunuz ayrıca tek tek tek sayıp ölçtünüz mü? Forumun mesaj yazmayan kesimlerinin zihnini mi okudunuz? Ben 3-5 sığ yorum gördüm o kadar.

Asıl sizin değer yargılarınızda büyük sıkıntı var. Adam aynanı kırdı diye adam öldürmezsin ALOOOOO? O zaman taksiciye ve arkadaki kamyoncuya da sürücüye saldırdı diye kızamazsın. Savunduğunuz sürücü bu ikisinin aracına da zarar vermiş. Kamyon ve taksi şoförü bu sürücüyü öldürse yeridir o zaman. Hadi biraz tutarlı ol ve buna da hak, hak veriyor musun?

Adam motorcuya sadece çarpıp düşürse hak vereceğim dediğine ama adamı öldüresiye kamyonun orada sıkıştırıyor ezdikçe daha çok gaza basıyor. Taksici ve çevredekiler olmasa ezmeye belki de kesin bir şekilde öldürmeye devam edecek. Bu ruh hastasını savunuyorsanız sizin de bu tip insanlardan farkınız yoktur kusura bakmayın. Aynanın yerine yenisi gelir ama öleni diriltemez, felç kalanı eski hayatına döndüremezsiniz. Yapılan şey kısasa kısas değildir. Kısasa kısas olduğunu düşünüyorsanız o zaman çarpan sürücünün de komaya sokulması falan gerekirdi.

Otomobil sürücünün ifadesi neymiş onu da görelim. Bir tane ifadesi var açığa çıkan o da "frenle gazın yerini karıştırmış". İfadeye bak çay demle, bir de billur geçmiş. Başka bir ifadesi varsa buyur paylaş o zaman. Ama bu ifade bile pek çok şeyi açıklıyor. Ruh hastalığına kulp bulmayın. Adaletin işlemediğini hepimiz biliyoruz, sadece bunun hakkı bu değildi diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Şubat 2025; 18:46:11 >

• Dalımı kıranın ağacını kökten sökerim. Çok güzel hareket otomobil sürücüsünü tebrik ederim.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Aynen kral yaparsın :D Silahsız birisine silahla saldıracak bir insanın geride bırakamadığı bir çocuğu olmasına üzülmedim.

• Sosyal Medyada Sürücüyü destekliyorlar çünkü onlar da barbar. Insanların barbarca dayak yemesinden, sakat bırakılmasından, öldürülmesinden zevk alıyorlar. Sosyal medyada bu vaka ilk değil zaten. Bundan önce de çok vaka gördük. Profiller hiç değişmiyor. Her zaman aynı. Kim dayak yerse, sakatlanırsa, öldürülürse, güzel olmuş çok eyi diyorlar..   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Şubat 2025; 20:7:26 >

Emekli, Yüzde seksen destekliyor derken doğru söylemiş, durum o kadar vahim gerçekten. Türk sosyal medyasına bak, nerede bir adam dayak yesin, kafası ezilsin, hunharca öldürülsün, eyi olmuş yevvv içimin yağları eridi diyorlar

yahu bu herifin suçu ne olursa olsun, bu uygun olmamış diye sorgulayan sadece birkaç kişiye denk gelirsin, adam alt tarafı, başka bir magandayla kavga edip, aynasını kırmış bu ikisinin kişisel meselesi sanki 500 çocuğa tecavüz etmiş bir sapık ele geçmiş ve cezası verilmiş gibi kutlama yapıyorlar gerçekten vahim ve komik bir durum.. sana zanzibar'a hoşgeldin diyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Şubat 2025; 20:18:16 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hem buna yargı karar verecek deyip hem de sosyal medyayı adres göstermek de ne bileyim. Sanki sosyal medyadaki insanlar ari ırk, üstün insan, elit kesim, kültür abidesi... Sokaktaki adamın yansıması sosyal medya, troll'ü, cahili, geri zekalısı gırla. Instagram'da herhangi bir videoya gir bak. Öyle salakça yorumlar görürsün ki şaşarsın bu insanlar gerçekten yaşıyor mu diye.

Hak verenlerden bakma pek çoğu derin düşünmeden anlık tepkiyle yazıyor. Yoksa akıl mantık süzgecinden geçiren biri buradaki vahşiliği görebilir. Aynı otomobil sürücüsü aynasını kırana değil de başka bir otomobil sürücüsüne de saldırabilirdi, bir yayayı da ezebilirdi. Millet insanları sürdükleri araçlara göre sınıflandırıyor ama psikopatın ruh hastasının hangi araçtan çıkacağı hiç belli olmaz. Yıllar önce yakın bir zamanda ailesi ve çocuklarıyla araç içindeyken başka bir vahşi sürücü biri aileyi darp etmiş, küfürler tehditler edip aileyi çocukları korkutmuştu ya, arabanın camına filan vurmuştu. Hatta bir tatlıcı mıydı neydi kendisi. Yine başka bir mevzuda da iki araç sürücüsü kapışırken biri yumruk atınca adam tutup herifi asfalta çakmıştı, herif güreşçiymiş, sonra ne oldu bilmiyoruz. Yani hakikaten en büyük kaybımız ayna olsun diyorum. Tabii hiç olmaması en büyük temennimiz. Motorcunun motoruna çarpıp devirmekle yetinmesine eyvallah denilebilir ki bu bile ayna kırmaktan daha fazlası eder. (Hem adamın motoruna, hem ekipmanlarına zarar verip hem de hafif yaralanmasına sebep oluyorsun bu bile risk ama ötesi başka bir şey.) Bu konu üstüne çok fazla konuştuğumu düşünüyorum. Benden paydos, eğer biri bana cevap doğuracak bir şey yazmazsa.

Tatlıcıyı da savunurlardı ama saldırıya uğrayanlar kadındı. Güreşçiyi de çok savunan çıktı. Adam büyük bir fan kitlesi kazandı. Bu güreşçi denen barbarın, o vitaminsiz arkadaşı yere çakmasından, salyaları akarak günlerce keyiflendiler. Vay efendim yumruk atmışmış, yumruğu atarsan böyle yere geçirirlermiş falan falan bir sürü goygoy yaptılar. Kayıtlarda ses yok, bir şey yok, belki adamı tahrik etti, anasına bacısına sövdü dayanamadı yumruk attı falan, fakat onlar sadece atılan barbarca dayaktan hoşlandıkları için, 50 kilo adamı yere çarpan bir korkağı övmeyi tercih ettiler..

Yeniden bu konuya gelirsek, her iki magandayı da haklı bulmuyorum. Motorcu düzgün bir tip olsaydı aynayı kırmazdı, onu ezen düzgün bir tip olsaydı aynası kırıldıgı halde onu ezmezdi. Bunlar özetle iki maganda ve kozlarını paylaşmışlar millet de şiddet görüntülerinden zevklenip yazıyor iste keşke böyle ben ezseydim üfffffffff ne tatlı ezdi beeee diye zevkleniyor bence..     

• sinirli abiler

• ugarb kullanıcısına yanıt

Büyükelçi,başsavcı falan mısın da "senin gibileri muhatap aldım" dedin. Forumda gezen birisin gören de yüksek mevkide biri sanacak. Yalan söylediğin çok belli o kadar kanıta rağmen takipsizlik aldıysan izlemen gereken kanun yollarından habersizsin burada adaleti kötüleme. 3 kuruş para ver dilekçeyi olmayan hukuki bilginle yazmak yerine bir avukata yazdır takipsizlik almazsın. Paran yoksa bana söyle bedavaya yazayım

• CharlieSelim kullanıcısına yanıt

Sende aynen araçtan inenlere birşeyler yaparsın kral. Sanki hiç ezilmiş, bariyerlerde ikiye bölünmüş, kafası kopmuş motorcu görmedik. Cezası ne ki? 3-4 sene sonra serbest.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Kazanmasam kaç yazar? Koymaz ki bana. Geride bırakacağı olmayan biri neyden çekinecek?

Ben meseleleri hafife alıyorum çünkü içeride yatan dünya kadar tanıdığım var. Zamanında tavuk gibi adam öldürmüş birisiyle her gün oturuyorum. Adam 3 cinayetten 9 sene yatmış. Eskilerden tanımadığı baba, devlet adamı yok. Başkaları da cinayetten girip 3-4 sene yatıp çıktılar. Pandemide 1 senede çıkanı var. Cezaevinde mesela bu çarpan adam icraat yapmış diyerek dokunulmuyor. Aynen böyle diyorlar. Korsan otoparktan yatan tanıdığım var onunla savcı bile maytap geçmiş yattığı suça bak diye.

Gemi meselesi ise senin bilmediğin bir konuydu. Bildiğini ısrar ettin. Orada bilerek mesleki, teknik konulara girdim cevap gelmedi. O yüzden o konuyu hiç kurcalama. Gemide zaten bu işler daha kolay. Bugüne kadar denize atılan adam meselelerinden kim ceza almış ki? O iş sürüncemede kalır.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Demek 3 kişiyi tavuk gibi öldürüp 9 sene yatmış hiç güleceğim yoktu   

Ben gemici olduğumu hiç söylemedim ki ben sana yük gemisinde 1 kez çalıştığımı söyledim. Ben gemici değil mühendisim. 1999 yılında yani üniversite sınavlarına girmeden hemen önce, henüz lise mezunuyken, gemi adamı belgesi çıkarttırarak Rusya'ya soçi limanına gittim. Tanıdığım gemici adamın rus kız arkadaşı ve onun bana göre olan bir kızı vardı. Yani amaç buydu eğer yapabiliyorsam, Rusya'ya komple yerleşme planlarım falan vardı ve onun yönlendirmesiyle bu şekil bir durum oluştu fakat sonrasında ben planlarımdan vazgeçtim sana daha önce de bu şekilde anlatmıştım o zaman bu belgeyi elde etmek için 16 yaşından büyük olmak yetiyordu ve herhangi bir teknik bilgi falan sahibi olmak gerekmiyordu. 90'lı yıllarda buna herkes kolayca sahip olabildiği için sonradan şartları ağırlaştırdılar, uzun süreli kurs murs, askerlik zırt pırt eklediler yani sen o yılları bilmezsin. Bu şekilde 1 kez gemide çalışarak, Rusya'ya gittiğimi söyledim. Sen şimdi yaptıgın gibi bir sürü goygoy yaparak, beni çürütmeye çalıştın. 1999 yılının üzerinden tam 26 sene geçmiş. 1999 yılında sen muhtemelen beslenme çantanla ilkokula gidiyordun.. Forumdaki çoğu kişi daha doğmamıştı ya da ağızlarında emzik vardı falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Şubat 2025; 9:50:28 >

• Bak bak! , birde cambaza bak taktiği yapıyor.

Yalancı diyebilecek karakterdesin! Yukarda yaxdım! Sana diyorum ki ispatlarsam tetkedecekmisin forumu? İfadeyi savcı alıyor ne dileçesi? Senden mi öğreneceğim dilekçe falan!

Boş muhabbeti bırak! İspatlarsam terkedecek misin burayı?

Hadi göreyim seni!

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Ders böyle olmaz.İnsanlara dersi hükümet vericek.Akp niz kanunları değiştirirse cezasız algısını sözde ortadan kaldıracaklardı ya hani daha tık yok! Bekliyoruz.Ne olursa olsun kanunu çiğneyeni tespit edip direk hükümetin cezayı yapıştırması şart Ders adalet böyle olur o kurye ölseydi ne olucaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 12 Şubat 2025; 11:46:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biri malıma böyle adice zarar verecek ve kaçmaya calisacak, ayni tarifeyi uygulamazsam namerdim. Bu tür olaylarin şoyle pozitiv etkisi vardir. Bu haber baya sansasyon yaratti, o davranisi güden müsvetteyi gören motorcular bundan sonra 10 kere dusunur birinin aynasini kirarken. Bunun gibi 3 5 olay daha gündem olsun. Devletin saglayamadigi otorite şıp diye saglanir. Bir daha boyle adice, eglencesine, kalleşce ayna kirma devri, arabaya tekme atma devri biter. Bak, motorcular nasil ağlaşıyor konuda, hepsi ibret aldi ben işin pozitiv tarafindayim.

Akli olan zaten tartisma yasasa da birinin malina kallesce saldirip, kaçmaz. Adamsan, erkeksen, yaptigin hareketle yuzleşirsin. Kacmaya kalkar da yakalanirsan, seni boyle haşat ederler.

Bu motorculardan bikmiş, istanbulun en berbat moto kurye eskiyalarinin yasadigi semtten bir vatandasim. Lanet ettirdiler. Aracima ne zararlar verdi bu müsvette surusu. Kac kez cizdiler, surttuler saymadim bile. Kaçip da gidiyorlar.

Mal yüzünden can mi alinir hangi kafayi yasiyosun. Ayna yuzunden hapiste mi yatacan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.