Şimdi Ara

Hatay-Antakya dan araba alınırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
11.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar hatayda bi kaç araba baktım fiyatları piyasaya göre uygun sizce antakyadan araba almanın mahsuru varmı.
    araştırmalarıma göre antakyanın kaporta ustaları çok iyiymiş bu nedenle arabada anlaşılmıyormuş bu doğrumu?

• benim bildiğim kadarıyla hatayda araba fiyatları uygun olduğu için, satıcılar hataydan araba almaya gidiyorlarmış, hatta malatyada bu kişilerden birkaçına rastlamıştım, ama bu alışveriş ne derece sağlıklıdır, onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkucuk

benim bildiğim kadarıyla hatayda araba fiyatları uygun olduğu için, satıcılar hataydan araba almaya gidiyorlarmış, hatta malatyada bu kişilerden birkaçına rastlamıştım, ama bu alışveriş ne derece sağlıklıdır, onu bilmiyorum.
    Ben Hatay Merkez'de oturuyorum. PM'den ulaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Alıntıları Göster
    Niye alınmasın kardeşim? Bu nasıl bir soru yahu...Gelirsiniz, görürsünüz, test eder, ekspertiz yapar alırsınız. Yada almazsınız. Şuradan buradan araba alınırmı gibi sorular tuhaf..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zotone -- 6 Şubat 2012; 22:35:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zotone

Niye alınmasın kardeşim? Bu nasıl bir soru yahu...Gelirsiniz, görürsünüz, test eder, ekspertiz yapar alırsınız. Yada almazsınız. Şuradan buradan araba alınırmı gibi sorular tuhaf..

Alıntıları Göster
    bir tanıdığım kütahya dan antakya ya mercedes almaya gitmişti. sonra konya da aldı.
  • hataydaki şöförler pek iyi şöför değil.arabanın bi yerleri dağılmış oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

hataydaki şöförler pek iyi şöför değil.arabanın bi yerleri dağılmış oluyor.
    Plakasının 31 ve aşırı nemli olması dışında bir etken olduğunu sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: transverse

Plakasının 31 ve aşırı nemli olması dışında bir etken olduğunu sanmıyorum

Alıntıları Göster
    üç kağıt bol oluyor antep'te hatay'da.alınmaz diye bişey yok ama çok dikkatli ve uyanık olmak lazım hatta aracın fiyatı çok uygun değilse bulaşılmaması taraftarıyım.kimse üstüne alınmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoman

üç kağıt bol oluyor antep'te hatay'da.alınmaz diye bişey yok ama çok dikkatli ve uyanık olmak lazım hatta aracın fiyatı çok uygun değilse bulaşılmaması taraftarıyım.kimse üstüne alınmasın.

Alıntıları Göster
    Eskiden kaportacı/boyacı olan amcam 20 yıldır İskenderun'dan araç alır, Adana'ya getirir, bakımını yapar, araç ayna gibi parlar. Galeriye koyar, genelde de çok temiz araçlar bulur, KARTAL ise favori aracıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Eskiden kaportacı/boyacı olan amcam 20 yıldır İskenderun'dan araç alır, Adana'ya getirir, bakımını yapar, araç ayna gibi parlar. Galeriye koyar, genelde de çok temiz araçlar bulur, KARTAL ise favori aracıdır.

Alıntıları Göster
    Birkaç ay önce 31 plaka 2001 model Passat aldım. Araç bir süre sonra şanzıman kilitledi. Çekiciyle özel servise götürdük aracı, usta şanzımanın daha önce açılıp problem çıkaracağını görüp olduğu gibi topladıklarını söyledi. Şanzıman,turbo, yağ, filtre, bakım v.s derken 3 bin küsur lira masraf edildi. Bir süre daha kullandım ve araçtan soğudum. Galerici arkadaşım sağolsun yaptığım masrafın bir kısmını karşılayıp aracını geri aldı. Araç kısa bir süre sonra motor indirmiş. Araçta kaçak mazot kullanılmış çoğunlukla, sonradan yapılan deri döşeme sökülüp yenilendiğinde aracın orjinal döşemelerinin durumu içler acısıydı. Muhtemelen sağ arkadan da güzel bir darbe almış ve onarılmış.

Ancak bunları tabii ki tüm Hatay-Antakya'ya genellemek yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Alıntıları Göster
    ben iskenderunluyum hatay dan araba alınmaz eğer yeni bir araç alıyorsanız belki ama araç eskiyse muhtemelen aşırı nem den dolayı iç kısımlarda çürümeler olacaktır bir nebze...bizler de araba almak için
    ankaraya, niğdeye ,çoruma vs iç kısımlara gideriz hataylılar olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

ben iskenderunluyum hatay dan araba alınmaz eğer yeni bir araç alıyorsanız belki ama araç eskiyse muhtemelen aşırı nem den dolayı iç kısımlarda çürümeler olacaktır bir nebze...bizler de araba almak için
    ankaraya, niğdeye ,çoruma vs iç kısımlara gideriz hataylılar olarak

Alıntıları Göster
    arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkürler bu sorumun nedenini söylemiştim yukarda ama tekrar açıklayayım baktığım araç bmw ve fiyatı diğerlerine göre uygun buda biz türk milletinin aklında şüphe uyandırıyo belki çok temizdir araç fakat bizler fazla para vermeye hevesliyiz ama benim düşündüğüm hatayda BMW servisinin olmayışı ve bende hataya dışardan gelicem kimseyi tanımıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanbey123

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkürler bu sorumun nedenini söylemiştim yukarda ama tekrar açıklayayım baktığım araç bmw ve fiyatı diğerlerine göre uygun buda biz türk milletinin aklında şüphe uyandırıyo belki çok temizdir araç fakat bizler fazla para vermeye hevesliyiz ama benim düşündüğüm hatayda BMW servisinin olmayışı ve bende hataya dışardan gelicem kimseyi tanımıyorum.

Alıntıları Göster
    Arada istisnalar çıkacaktır ama;

Kadirli'liler Kozan'dan araç almaz.

Kozan'lılar da Kadirli'den araç almaz.

Kız da alıp vermezler.

Hatta diğer ilçeye günahını bile vermeyecekler çıkacaktır. :)

Konuda bahsi geçen Antakya sınırda bulunduğundan dolayı kaçak yakıt endişesi var ise bu diğer tüm sınır illerimiz için geçerlidir.

Yetkili serviste ekspertiz raporu alma karşılığında heryerden araç alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Kız da alıp vermezler.

Konuda bahsi geçen Antakya sınırda bulunduğundan dolayı kaçak yakıt endişesi var ise bu diğer tüm sınır illerimiz için geçerlidir.

kadirlili veya kozanlı değilim :)))
    yetkili servis varmıdır bilmiyorum hatayda yoksa bile götürüp gösterebileceğimiz iyi bi usta tavsiyesi alınır
  • quote:

Kız da alıp vermezler.

Kadirli-Kozan hikayeleri geçmişte kalmış Kadirliliyim ve akrabalarımdan kozandan evli olanlar var
    Kadirlide Kozan plakalı araçlarda çok Ama hikayeleri meşhurdur..

Konuya gelecek olursak bende Diyarbakırdan piyasanın oldukça altında 2007 model seat ibiza almıştım. Satan kişi telefonda baya güven verdi ve arkadaşımla gidip expertizinide yaptırdık söylediğinin dışında hiç bir şey çıkmadı, aracı aldık geldik
    Satıcı güven veriyorsa ve expertiz yaptırabiliyorsanız şehrin pek önemi yok bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

quote:

Kız da alıp vermezler.

Kadirli-Kozan hikayeleri geçmişte kalmış Kadirliliyim ve akrabalarımdan kozandan evli olanlar var

Konuya gelecek olursak bende Diyarbakırdan piyasanın oldukça altında 2007 model seat ibiza almıştım. Satan kişi telefonda baya güven verdi ve arkadaşımla gidip expertizinide yaptırdık söylediğinin dışında hiç bir şey çıkmadı, aracı aldık geldik
    Satıcı güven veriyorsa ve expertiz yaptırabiliyorsanız şehrin pek önemi yok bence..

haklısınız satıcısı bize o güveni verdi sadece uzak olduğu için çekiniyoruz yozgattan hataya gidip eli boş dönmek var sonunda yapılan masraflar düşündürüyor.

bunun dışında aracın plakası şasi numarası motor numarası hepsini satıcısı bize verdi bu bile bende bi güven oluşturdu ama antakyanın ustaları çok iyi vuruk kırık arabaları çok iyi yapıyolar anlaşılmıyor demeleri bizi düşündürdü açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanbey123

quote:

Orijinalden alıntı: firozat

quote:

Kız da alıp vermezler.

haklısınız satıcısı bize o güveni verdi sadece uzak olduğu için çekiniyoruz yozgattan hataya gidip eli boş dönmek var sonunda yapılan masraflar düşündürüyor.

bunun dışında aracın plakası şasi numarası motor numarası hepsini satıcısı bize verdi bu bile bende bi güven oluşturdu ama antakyanın ustaları çok iyi vuruk kırık arabaları çok iyi yapıyolar anlaşılmıyor demeleri bizi düşündürdü açıkcası.

Alıntıları Göster
    Ne marka olursa olsun yetkili servise gösterin,onların ölçüm yaptığı aletlerin sanki sanayideki diğer test merkezlerindeki aletlerden daha duyarlı oldukları kanısındayım.En azından kendilerine ekspertiz için gelen araçların sanayideki bir çok usta gibi iki gaza basıp uzaktanda bir kaportası süzülerek ''bu temiz'' demedikleri bir gerçek.Bir çok yönden inceliyorlar aracı.Hatay da o markanın servisi olup olmadığını da öğrenin.Gideceğiniz gün için randevu alın,çok bekleyebilirsiniz.

Dediğiniz gibi araçta her hangi bir işlem olmuş,kaportacıda iyi iş çıkarmış,serviste bunu anlayamazsa dert etmeyin,sen baktığında serviste sorun çıkmazsa senin ileride satacağın adamda servise gösterdiğinde orada birşey çıkmaz zaten.(Bunu okurken hepimizin aklından geçen o düşük ihtimal gelmez başına inşallah).

Satıcıda zaten şase no.suna varana kadar vermiş,sigortadan sorgulama yapmadan kesinlikle gitmeyin,tramerdende hasar kaydı olup olmadığını araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

Ne marka olursa olsun yetkili servise gösterin,onların ölçüm yaptığı aletlerin sanki sanayideki diğer test merkezlerindeki aletlerden daha duyarlı oldukları kanısındayım.En azından kendilerine ekspertiz için gelen araçların sanayideki bir çok usta gibi iki gaza basıp uzaktanda bir kaportası süzülerek ''bu temiz'' demedikleri bir gerçek.Bir çok yönden inceliyorlar aracı.Hatay da o markanın servisi olup olmadığını da öğrenin.Gideceğiniz gün için randevu alın,çok bekleyebilirsiniz.

Dediğiniz gibi araçta her hangi bir işlem olmuş,kaportacıda iyi iş çıkarmış,serviste bunu anlayamazsa dert etmeyin,sen baktığında serviste sorun çıkmazsa senin ileride satacağın adamda servise gösterdiğinde orada birşey çıkmaz zaten.(Bunu okurken hepimizin aklından geçen o düşük ihtimal gelmez başına inşallah).

Satıcıda zaten şase no.suna varana kadar vermiş,sigortadan sorgulama yapmadan kesinlikle gitmeyin,tramerdende hasar kaydı olup olmadığını araştırın.

Alıntıları Göster
    Hatayın araçları genelde temiz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

yorumlarınız için teşekkürler
    baktırdım ne plaka sorgulamada ne kasko nede trafik sigortasında bi pürüz çıktı sadece 2011 in sonunda kaskosu bittikten sonra yeniden kasko yapılmamış araca 2-3 aylık dönemde bişey olup olmadığını bilmiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

beni bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.