Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 350 yaptım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Profesyonel kameram ayırca 1080p hd çekebilen benimde telefonum var ve aynı tüfekten ne şans ise bende'de var

Bazı arkadaşlar arasında henüz ben mod 125'in ne demek olduğunu bilmediğim zamanlardan bu zamanlara kadar iddalar sürüyor gibi gözüküyor 150 metre gerçi daha sonra 50 metreymiş falan ama neyse yatagun stabilizatör'üm yani dampam'da geldiğinde 50 veya 150 metre'den şişemi'dir nedir her neyse onu vurmayı veya patlatmayı bende bir deneyeceğim gerçi herkes deneyeceğim yapacağım video çekeceğim diyor ama

Görelim bakalım bu tüfek nasılmış neymiş ne değilmiş

hocam 6lt scuba tüpü arkadaşla habaşta 15 tl doldurduk saygılar bende onun vesilesi ile kafayı taktım pcp tüfeğe Hatsan BT65-SB Elite LW alacağım internette izlediğim bir videoda vatandaş 3lt bir scuba tüp ile 180bar inenekadar 8-9 defa dolum yapabilirsiniz dedi bende bunun üzerine umranıyede konusunda başarılı yıllardır dalgıçlara hava ve tüp temin eden bir uzman abimize baş vurdum bana 3lt tüp ve dolum aparatını 350tl verecek....bende ponpa alayım dedim ama mubarek 68 kiloyom benden daha yapılılar bile zorla basıyor ben hayatta basamam dedim tüpe yöneldim....
  • http://dx.com/p/steadypix-deluxe-cellphone-camera-mount-257162

bu aparatı türkiye sitelerinde bulamadım varmı bilen yoksa yurt dışındanmı alacağız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: possedion

quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Profesyonel kameram ayırca 1080p hd çekebilen benimde telefonum var ve aynı tüfekten ne şans ise bende'de var

Bazı arkadaşlar arasında henüz ben mod 125'in ne demek olduğunu bilmediğim zamanlardan bu zamanlara kadar iddalar sürüyor gibi gözüküyor 150 metre gerçi daha sonra 50 metreymiş falan ama neyse yatagun stabilizatör'üm yani dampam'da geldiğinde 50 veya 150 metre'den şişemi'dir nedir her neyse onu vurmayı veya patlatmayı bende bir deneyeceğim gerçi herkes deneyeceğim yapacağım video çekeceğim diyor ama

Görelim bakalım bu tüfek nasılmış neymiş ne değilmiş

hocam 6lt scuba tüpü arkadaşla habaşta 15 tl doldurduk saygılar bende onun vesilesi ile kafayı taktım pcp tüfeğe Hatsan BT65-SB Elite LW alacağım internette izlediğim bir videoda vatandaş 3lt bir scuba tüp ile 180bar inenekadar 8-9 defa dolum yapabilirsiniz dedi bende bunun üzerine umranıyede konusunda başarılı yıllardır dalgıçlara hava ve tüp temin eden bir uzman abimize baş vurdum bana 3lt tüp ve dolum aparatını 350tl verecek....bende ponpa alayım dedim ama mubarek 68 kiloyom benden daha yapılılar bile zorla basıyor ben hayatta basamam dedim tüpe yöneldim....

Eğer kendime özel bir aracım olsaydı bende bir adet pcp alırdım kesinlikle. Ancak arabanız yoksa pcp taşımak biraz sorun. Tüfeğin kendisi tüpü bağlama aparatları derken üzerinizde gerçekten fazla ağırlık olacak. O yüzden kırmalılar ile devam ediyorum. Pcpler'de ki güç ve atış keskinliği çok daha iyi bt65 her ne kadar isabeti yerine gücüyle ön plana çıksa'da 125'den çok daha isabetli ve muazzam bir güce sahip şimdi'den güle güle kullanın yeni oyuncağınızı. Bir kaç video bekliyoruz sizden.

quote:

Orijinalden alıntı: possedion

http://dx.com/p/steadypix-deluxe-cellphone-camera-mount-257162

bu aparatı türkiye sitelerinde bulamadım varmı bilen yoksa yurt dışındanmı alacağız...

DX(Deal extreme) güvenlidir. Türkiye'de böyle bir şeyi bulabilmeniz zor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 18 Kasım 2013; 15:56:29 >
  • Bendede ne sanş varmış bi sipariş verim dedim 1350 ye alıcaktom adam göndermeden kontrol ediyor çatlak var dedi ama galatian 4 tavsiye etti onuda ala bilirim alırsam fotoları paylaşırım arkadaşlar..birde bence illa ataç olacak die bişey yok bence musait biyet varsa takside tuta bilirsiniz çok uzak deyilse 20-30 tl yazacaksa bişey deyil gibime gelir sonuçta akşama kadar kavede olsan yine aynı para gider :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi possedion -- 19 Kasım 2013; 14:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ben de atıcılığa meraklıyım ve az çok kabiliyetim de var. Bir tüfek almaya karar verince önce aklıma ilk gelenlerden av tüfeklerini araştırmaya başlamıştım. Havalı tüfekleri biliyordum ama 30 - 40 metre menzilleri var diye bildiğim için pek incelememiştim. Fakat bu konuyu baştan sona okuyunca Hatsan Mod 125 gibi 200 metreye atış yapabilen havalı tüfekler olduğunu öğrendim.

Bir kaç gündür de havalı tüfekler ve özellikle Hatsan Mod 125 ile ilgili forumları ve blogları okuyorum. Bu konuda sizlerden de yardım istiyorum. Benim edindiğim bilgilere göre Hatsan Mod 125 Sniper tüfeği 5,5 kalibre(Gamo Pro Hunter) dampa ayaklı (sportsmatch Dm60) 6X24 -40 mm Nikula dürbünle gayet isabetli ve verimli kullanabiliyoruz. sizlerin de önerilerinizi alabilirim.

Benim öğrenmek istediğim bu özelliklerde olup tek tek doldurmak yerine şarjör kullanılabilen bir modeli var mıdır? Her atıştan sonra kırıp doldurmak istemiyorum.

Bir de PCP denen tüplü modellerden hatsanın alanında en güçlü tüfeği hangisidir? Tüpler kullan at şeklinde midir yoksa doldurulabilmekte midir? Dolumu nasıl yapılır?

Teşekkürler
  • kırmalı tüfeklerde bir kaç adet saçma atabileceğin bir model yok. bu konuda sana pcp tfekler yardımcı olur.
    pcp tüfenlerde eşu an satıştaki modeller galatian olarak geçiyor özellik olarak gelişmiş modellerdir. tüpleri kullan at şeklinde değildir. en bait yolla pompa ile dldurulurlar. yalnız bu pompalar bu tarz yüksek basınc tüplerini doldurabilcek özel pompalardır. bisiklet pompası gibiler ancak 200-300 bara kadar basınçta dolum yaparlar. bunlarla uğraşmak istemiyorsan scuba tüpler vs alabilirsin. bunlarla dolum yapabilirsin. pcp tüfeklerde bulabileceğin ucuz modellerden birisi de bt 44 veya bt 65 serisidir. bakınız google amca namı diğer airgunturk
  • Hatsanın sitesini incelediğim kadarıyla BT 65 PCP Havalı Tüfeği beğendim. Zaten siz de önermişsiniz. Bunu nerde görebiliriz acaba?
  • Evet arkadaşlar son bir haftadır bende bu havalı tüfeklere ilgi duydum kendimce biraz araştırma yaptım. zannedersem 2 çeşit tüfek var biri namludan kırmalı klasik.diğeri ise PCP yani yüksek basınçlı tüplerle atış yapılıyor. bana pcp biraz daha cazip geliyor. pcp yanılmıyorsam normal pompayala baya zahmetli dolduruluyor. ama dalgıçların kullandığı tüplede kısa zamanda dolum yapılabliyormuş şimdi sorum şu
    1:tüfeği doldurduğumuzda kaç atış yapabiliriz
    2.dalgıç tüpüyle tüfeği kaç defa doldurabiliriz
    3.hangi marka tüfek almalıyım
    4.hangi marka dürbün almalıyım
    5.bütcem mın900 tl max1250 .yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • tafa3535 T kullanıcısına yanıt
    merhaba kadeşim elimden geldiğince sana yardımcı olacağım
    1 alacağın tüfeğe bağlı olarak değişecektir ama hatsanın bt serisi 60-70 atış yapabiliyor
    2 tüfek ve dalgıç tüplerinin dolum değerleri vardır oradan hesaplayabilirsin
    3 hatsanı tavsiye ederim çıkış hızlarına göre çok iyi tüfekleri var maliyetide çok uygun garantisinde zaten sıkıntı çıkmaz
    4 eğer pcp alacaksan normal bir dürbün işini görür ama tavsiyem dürbün alırken eğer av bayisinde falan san dürbünü sonuna kadar yakınlaştır artı kılının bulanık görülmemesi lazım ve netliğine dikkat et
    5 bütçem 1250 ise pcp alacaksan dalıgıç tüpü kullanmak istiyorsan alırsan ek dolum aparatıda alman gerekeçek veya pompa kullanmak istiyorsan senin tercihine kalmış bunların fiyatların araştır ona göre al
    sana tavsiyem hatsanın tüfeklerini araştır ve biraz kalıplıysan pompa kullanmayı tercih et çünkü dalgıç tüpünü doldurup taşımak ayrı bir mesele tabi araban varsa o yöndenden sıkıntın olmaz hadi kolay gelsin :)
  • benjamin marauder 4.5mm pcp tüfek var. pompa+dürbün+kılıf sadece 5 ay kullanildi. Faturali ve 2 yil garantilidir. 1850 tl ye veririm kargo su bana ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEZERAV -- 12 Aralık 2013; 13:57:23 >
  • fatih_43_ F kullanıcısına yanıt
    saol kardeşim çok teşekkür ediyorum .. günlerdir forumları didik didik ediyordum bu sorulara cevap lar arıyordum. kafamdaki soru işaretlerinin büyük bir kısmı gitti.dediğin gib dalgıç tüp biraz tefarruatlı bi işe benziyor eğer 60 70 atış yaparsa iki defa kol gücü ile dolum yapsa yeni başlayan biri için yeterde artar bilee. hiç yoktan kas yapmış oluruz :) @fatih_43_
  • Müverrih M kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim bende mod 125 sniper 6.35 var dürbün ve bibotu yok garantili alalı 4 ay kadar oldu istersen 320 tl ye vericem almak isteyen kişiler varsa pm atın veya fb den Fatih Uyanık ulaşın tüfek hakkında ayrıntılı bilgi vereyim en son 10 mt den 200 sayfalık okul kitabına attm deldi geçti :) kütahyalıyım bu arada :)
    Teşekkür ederim kardeş, ben pcp tüfek almaya karar verdim. Bu arada alalı çok olmadan neden satıyorsun? Yani hevesin mi geçti yoksa model mi yükselteceksin? Ya da kullanım alanı sıkıntın mı var?
  • Müverrih M kullanıcısına yanıt
    hevsim geçmedide yaylı tüfekle uzak mesafelere atış yapmak zor o yüzden pcp almayı düşünüyorum hatsanın at44 serisi oldukça uygun fiyatları öğrenci olduğum için çalışamıyorum parada olmadığı için satıyorum inşallah sende bende pcp zevkini tadarız :) bu arada sen nasıl pcp bakıyorsun aklında bir model varmı
    Ben de Hatsan BT 65 SB pcp tüfek almaya karar verdim. İlkbaharda alacağım inşallah. Tabi pcplerde tüfeği almakla bitmiyor, ya scuba tüp ve bağlantı aparatı alacağız ya da pompasını alacağız..

Haydi hayırlısı bakalım..
  • Kasım 1 faturalı Hatsan 125 sniper'ı askere gideceğimden ötürü satmak istiyorum. Ürün sıfır, kutusu açıldı, 1 pellet atış yapıldı. 1 kutu değil 1 adet pellet. 1 aydır gideceğim atışa kısmet olmadı. Faturası 430 TL. 430 TL'na aldım. 350 TL'na satabilirim. Tüm aparatları, kılıfı, dürbünü, 1 kutu pellet, kutu garanti belgesi vs hepsi duruyor.

İletişime mesaj atarak geçebilirsiniz yada 5552850500 nolu telefondan mesaj, whatsapp, arama yoluyla ulaşabilirsiniz.
  • Hayırlı olsun. Havalı tüfek ve silahlara benimde merakım var. Atıcılığı seviyorum en yakın zamanda bende Hatsan mod 125 sniper tüfek ve Dan wesson silah almayı düşünüyorum. İyi atışlar.
  • ANLERSN A kullanıcısına yanıt
    125 sniper hakkaten güçlü bir tüfek arkadaşım. Daha güçlüsünü 155 dışında ben görmedim daha.
    Bende 5 farklı model var farklı markalarda. En acayipi hatsan. Acayip derken kötü anlamda demiyorum.
    155 torpedo var mesela bende, bildiğin piyade tüfeği gibi, her atış yapan arkadaşım "uff parmağım zonkladı - abooow bu ne ağırmış böyle - aga deldimi hakkaten o sacı?" gibi acayip tepkiler veriyor. Kullandığım saçmada 21grain 5.5lik (ağır) yani.
    125 i hiç anlatmıyorum arkadaşlar gayet güzel anlatıyor zaten.
    Diana 350 magnum; ele çok iyi oturuyor nispeten hafif ama etkili mesafesi ve hasarı iyi değil. 16grain 5.5 lik saçma ile kullanıyorum onuda.
    X20 suppressor; bildiğin oyuncak. 30 metreden sonra pıffff sönüyor. 50 metreye dürbün vizörü yetmiyor çok aşağıda kalıyor hedef. Ama kurması nişan alması çok rahat. Kısa mesafeler için ideal. 16 grain 5.5 lik saçma ile kullanıyorum.
    Striker 1000X; en sevdiğim:D hafif ele iyi oturuyor, kısa, kolay taşınıyor, aşırı tepmiyor, nişan almak çok kolay ve boyuna göre çok etkili, ayrıca saçma da pek seçmiyor, ne koyarsan fırlatıyor hedefe, sadece ağır saçma koyma yeter. Diana350 magnumla karşılaştırınca striker duble magnum diyeyim anlaşılsın. 9x 50lik dürbün ve susturucu takılı vaziyette ve kamuflajlı(boyalı bez ile sarılı) görenler dönüp bir daha bakıyor :D 16grain 5.5 lik saçma ile kullanıyorum.

Şekle göre havalı alma hüsrana uğrarsın. Eline al bir tart önce, ele iyi oturuyormu? nişan almakta zorlanıyormusun onu kontrol et. Ayrıca 4.5 lukları ben tavsiye etmem, Niye? 1. saçmaları küçük olduğundan imalatları aşamasında kalıplarına dökümü esnasında tam yayılmadığından zaiatı çok oluyor. 2. 125 gibi güçlü tüfek alıcaksan uzağa atıcaksın diye varsayıyorum; uzun mesafede sapması çok oluyor meretin, sebebini anlamadım ama en ağır olan saçmayı denedim genede çok sapıyor. (çok: 50mt de 10cm civarı) aşağı yukarı sağa sola kafayı yedirtti bana.
    Hatsanların en kötü tarafı dürbün takmak ve sabitlemek. Durmaz o dürbün o tüfekte. Ben en sonunda ayağı epoksi ile yapıştırdım tüfeğe rahatladım :D Dampa mampa hikaye onlar, geçin onları yada külahıma anlatın. O dampayı tak 125 e dürbünsüz at bakayım 50 el rahat 1,5 2 cm kaydığını göreceksin. O yüzden kimse hikaye anlatmasın. 250 lira bayıcaksın birde ağlayacan tüfekten pahalı ayak taktık mal gibi kaldık die... Yav arkadaş o zamanda dürbün hasar görecek. 2bin atış yaptım epoksili tüfekle hala sağlam dürbün. Yok sabitleme pimiymiş yok bilmemneymiş traş onlar o çelik 6mm lik pimler nasıl yamuluyor bir bilsen aklın şaşar.

Dürbün Montaj Tavsiyesi: Ben bu tüfeği satmam en olmadı çöpe atarım diyosanız; düzgün bir tek parça ayak alın, sabitleme pimide olsun. Sabitleme pimini ve ayağı iyice yerleştirin tüfeğe ve bir güzel sıkın. Dürbününüzü takın ve başlayın uçan kuşa(mecaz) sıkmaya 50 atış falan yapın aşağı yukarı. Sonra dürbünü sökün, ayağıda tüfekten sökün. Nalburda metal yapıştırıcı diye geçer(epoksi) alın. genelde 2 tüp olarak çıkar kutudan onları iyice karıştırıp bir güzel yayarak sadece dürbünü takıcağınız kısma sürün. Hızlıca dürbünü takın pimi de yerine yerleştirip ayağı ve pimi sıkın, taşan kısımları bezle yaymadan temizleyin. kuruması için bekleyin. Daha sonra gene nalburlarda var slikon kalın bant vardır eriyen bant olarakta geçer kalın etli yumuşak bir banttır. Kullanmadığınız bir paçavra bezi(bez yağlı olmasın) dürbün yuvalarından 1mm taşıcak şekilde ve sadece alt kısmına gelicek şekilde 1x1cm lik kareler şeklinde(ayak daha genişse 1.5x1cm ayağın genişliğine göre) 4 parça kesin. İlk parçayı dürbün yuvasının alt kısmına koyun üzerine 1x1cm lik bir bant yerleştirin, bantın üzerine yine kestiğiniz bez parçasından birini yerleştirin her 2 dürbün yuvasına da aynı şekilde bez arasında sandwiç olucak şekilde bantı yerleştirin ve dürbünü takın. İyice sıkın. Sıcak bir ortamda mesela kalorifer peteği olabilir, tüfeğin dürbün kısmını dayayın ki biraz ısınsın ve yumuşak bant iyice yumşasın. Göreceksiniz biraz yayılacak ve dürbün gevşemiş olacak gene sıkın. İyice sıktıktan sonra atış yapmaya başlayabilirsiniz. Bunların maliyeti dampa ayağın fiyatını bulmaz. Al sana dampa yalanından kat be kat daha sağlam bir dürbün montajı. Ben 2000 atıştır bunu kullanıyorum dürbüne 1-2 tık lık ayar dışında pek oynama olmadı. İhtiyaç görürseniz aynı şeyi dürbün yuvasının üst kısmınada yapabilirsiniz.
    Önemli not: epoksi zehirli bir madde arkadaşlar koklamaya çalışmayın ve çok hızlı sertleşiyor montaj kısmını hızlı yapmanız gerek yoksa elveda dürbünlü mod 125 dersiniz. Sertleştikten sonra temizlemekte çok zor(imkansız değil).

Tecrübelerimi anlattım faydası olursa ne alaa
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.