Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen hafta sonu arkadaşla birlikte yaklaşık 100 atış daha yaptık...40 metre den yaklaşık 30*30 plastik camsuyu kutusuna atış yaptık...yavaş yavaş kendimi geliştiriyorum...bu arada önceki yazılara bakarken bazı dürbün fotoğrafları dikkatimi çekti..stoper ı en arkya takmış..sanırım yanlış takmış...tüfeğin üzerinde arkada zaten bir stoper var, dürbünle geleni iki bacak arasından arka ayağın önüne taktım..böylece arka ayağın öne yada arkaya oynamasını engellemiş oldum...dürbünün kendisinde zamanla sıkıntı olurmu bilmem ama balli sayesinde ayaklarda hiçbir gevşeme yok...
    bu arada tecrübeli arkadaşlardan pellet tavsiyesi alayım,,amaç uzağa isabetli atışlar yapmak...gamo roket pek istikrarlı gibi gelmedi,,genelde atışları ince mehmet le yaptık..ve rokete göre daha istikrarlı gibi geldi, ince mehmetle çoğunlukla vurduğumuz kutuyu roketle vuramadık,,
  • bugün 70 metre denemeleri vardı..50*50 mindere yaklaşık%60 isabetle atışlar yaptık...ancak canımı sıkan bir şeyi paylaşayım..120m mesafede 1.5 m yüksekliğe nişan aldık ama saçma 100 metrede yere düştü....hem ince mehmet hem gamo rocket aynı...internette 150 metreden hedef vuranları düşününce ya o videolar yalan...ya benim tüfekte sıkıntı var....acaba sizlerin tüfeklerle mesafe atışı yaptınızmı ..saçma ne kadar gidiyor....şu ana kadar yaklaşık400 atış yaptım..yay henüz bozulmamıştır herhalde...birde bakım olarak ne yapıyoruz..ne sıklıkla...saçma ile ilgili önerilerinizide henüz duyamadım...(sorunuz varsa cevaplayayım diyen arkadaşlar sorular çoğalıyor cevaplar nerde?)
  • Yaylıda atış yapınca dürbün hem ileri hem geri salınım hareketi yaptığı için öne ve arkaya takılmalı. Pelet olarak jsb exceat jumbo 15.89 gr kullan. Dua edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkür ederim...saçmanın 100 metrede yere düşmesinin nedeni ne olabilir...(yayda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü çok sert)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavdare -- 6 Nisan 2014; 17:59:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavdare

cevap için teşekkür ederim...saçmanın 100 metrede yere düşmesinin nedeni ne olabilir...(yayda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü çok sert)

100 metrede illaki düşme yapacaktır. Bu düşme saçmanın ağırlığına ve silahın kondüsyonuna göre değişir. Yani ağır pelet daha fazla düşer ama uzun mesafede daha istikrarlıdır.Ama bahsettiğiniz 100 mt den uzağa gitmiyorsa namlu girişindeki oringi kontrol et.Boş atış yaptıysan yaydan bir parça kırılmış olabilir. Namlu düzgün kapanmıyor veya aşağı doğru eğrilmiş de olabilir. Yada jsb excat jumbo 13.43 gr de kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesveren -- 7 Nisan 2014; 21:26:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • sesveren S kullanıcısına yanıt
    dün hatsanı aradım onlarda pistondan olabilir dedi tüfeği gönderdim..25 tl kargo fiyatı çıktı karşı tarafın anlaşması var karşı taraf ödemeli gönderirseniz onlar 8 tl ödüyor dediler, hatsanı aradım ödemeli göndersem üçretide size havale etsem edim, gönderin havaleyede gerek yok dediler,,,açıkçası bu davranış hoşuma gitti..ürünün kalitesi kadar garantiside önemli,,
    .ringte bir sıkıntı görünmüyor, yay sertliğinde değişme yok, boş atışta yapmadım,namlunun eğik olma ihtimaline karşı tüfekle yan atışlarda yaptım,,sonuç aynı,,yaklaşık 50 metreden sonra saçma düşmeye başlıyor ve 100 metrede saçma yerde,,tüfek 1m yükseklikte, nişan aldığım duvar 120 metre uzaklıkta, duvarda yaklaşık 170 cm yükseklikte bir yere nişan alıyorum,,dolayısıyla tüfeğin yukarı doğru ateş ettiğinide düşünürsek 100 metre internetteki yorumlara hiç yaklaşmıyor,,,ilk atışlarlaa kıyasladığım zaman istikrardada sıkıntı var,,yaklaşık 50*50 mindere 70 mtereden atışlar yaptık ver en az %50 isabet kaydettik,,son denemelerde 30 metrede farklı farklı yerlere giden saçmalar vardı,,
    gerçi tüfek zaten servise gitti ama, sizin tecrübelerinize göre 100 metre mesafede ne kadar bir düşüş oluyor..maksat fazla beklenti içine girmeyelim,,internette 120-150 metrede şişe kıran atışlardan bahsediyor, tabiki 150 metreden şişeyi vurabilmek gerçekten zor ama silahın o kapasitesi varmı, saçma o kadar gidermi ve es kaza vurursak şişeyi kırarmı,,,yoksa bunlar şehir efsanesimi, tüfeğin şişe kırabileceği maks mesafe 60 metre civarlarımı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavdare -- 8 Nisan 2014; 11:00:53 >
  • Mod 125 güçlü hatta en güçlü yaylılardandır. O silah 100 metreden şişe elbetteki kırar. Kullanılan pelet ağır olmalı (16 grn ideal.) 100 metrede 50 cm gibi düşme yapabilir. Hatsanın servis anlayışı dünyada tek.

• Arkadaşlar bende bugün crosman Premier ultra magnum 5.5 500 lü kutusunu aldım ve bir önceki Pelletim İse yerli Malı olan öztay 5.5 di. Kesinlikle altını Çiziyorum crosman premier ultra magnum 5.5 i Hatsan mod 125 5.5 ile kullanmayın ! Paranıza Yazık Crosman kötüdür Falan demiyorum Mod 125 ile atışların Nerdeyse hiç biri tutmuyor. Öztay ile yaptığım da vuruyorum Sonuç alıyorum Fakat premier 5.5 ultra Magnum ile sonuç almak çok zor ve atış yaptığım mesafe 20 metre yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jsb excat jumbo 15.89 grn. Pelet budur. Silahın gerçek potansiyeli ortaya çıkarır. Hem yaylıda hem pcp de on numara!!!

• Onu da ben bulamadım eminönü'nde . internetten sipariş vericem artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatsan Mod 125 ikinci el arıyorum.Teklifler pm'e lütfen
  • Hatsandan sasmayacaksin hocam dunya markasidir bilen bilir.
  • benim silahı göndermişler, 2-3 güne elimde olur bakalım düzelmişmi, söylediklerine göre kundak değişmiş, piston contası ve vida contaları değişmiş,
    ilk kez havalı tüfek kullanmış biri olarak yorumlarım ne kadar doğru olur bilemem ama yinede bu silahı almak isteyenler için bir fikir oluşturur diye hatsanla ilgili düşüncelerimi paylaşmakta fayda görüyorum...
    1- güç; güç açısından gerçekten çok güçlü..tüfeği kuraken bu gücü hissediyorsunuz..biri atış yaparken güvenli bir yer varsa hedefin yanında saçmanın sesini dinlemenizi öneririm..saçmada çıkardığı sesle tüfeğin gücünü dile getiriyor
    2- fiyat; aynı özellikteki rakipleriyle kıyasladığınız zaman fiyatı çok ucuz
    3- dayanıklılık; malesef kendi gücüne kendisi dayanamıyor..önerim alırsanız atış öncesi tüfeği geceden kurun , sabaha kadar yay biraz kasılı kalsın ilk atışlarda yay çok sert olduğu için tüfeğe zarar veriyor..akşamdan kurup yayı biraz yumuşatırsanız ilk atışların sertliğinden tüfeğinizi korumuş olacağınızı düşünüyorum.
    4- garanti; sorunsuz
    5; dürbün; en çok dile getirilen sorunlardan biri dürbün tutturma...kendi ayakları ile dürbün ne kadar zarar görür bilmem ama kendi ayakları ile tutturuyorsanız vidalara ve zeminine süreceğiniz balli ile vida gevşemelerinin önüne geçebilirsiniz..(tecrübe ile sabit).(aklıma gelen bir fikir-ilerleyen zamanlarda yapacağım-düz olarak yapabilirseniz sıcak silikon ile esnek ayaklar yapılabilir, estetiği çok iyi olmasada kullanımının çok iyi olacağını düşünüyorum..)

benim gib ilk havalı tüfeğini hatsandan almayı düşünenlere önerim, alttan kurmalı modellerden biraz daha yumuşak yaylı olanlarını tercih etmeleri...ne kadar doğru olur bilmem ama şu anki tecrübelerime göre benim tercihim öyle olurdu..
  • Bende Hatsan Mod 125 Sniper tüfeğime kavuştum... Forumdan "Smoch"nickli arkadaştan SORUNSUZ bir şekilde satın aldım. Tüfek harika.
  • satılık sıfırdan farksız mod 125 sniper detaylı bilgi içinhttp://www.airgunturk.com/23595-mod-125-sniper-mod-95.html ulaşabilirsiniz
  • şu ana kadar yaklaşık 1000 atış yaptım...sanırım bazı yorumlarımı düzeltmemde fayda var...öncelikle dürbünün ilk yorumum(ilk kullanım) yeterince iyi olmadığını yazmıştım..ama şimdiki düşüncem tüfekle uyumlu ve yeterli..kendi ayaklarıylada sorunsuz kullanabilirsiniz..daha öncede yazdığım gibi yaklaşık 500 atıştan sonrasa servise gitti kundak ve piston contası değişip geldi..ilk geldiğinde güç çok iyidi ama 200 atıştan sonra güçte yine azalma var..ama atışlar büyük oranda stabil...yaklaşık 30 metreden 6-7 cm lik daireyi büyük oranda vurabiliyorum...yaklaşık70 metredeki meyve suyu kutusunu vurabilmkek için 20 cm üstüne nişan aldım...dolayısıyla 100 metre üstü atışlar artık bana inandırıcı gelmiyor..saçma markalarına gelince her saçmaya göre ayarları yeniden yapmak gerekiyor..dolayısıyla saçma değiştiği anda ayarlarınız bozuluyor..gamo roket ve crosman hemen hemen aynı ayarda fiyat düşünülünce crosman kullanılabilir, jsb öneren arkadaşların tavsiyesiyle almıştım ama bence fazla ağır. diğerlerine göre 30 metrede yaklaşık 15-20 cm aşağı düşüyor...bu arada vortex gaz pistonlu mod 125 ler satılmaya başlanmış...tabi benim için iş işten geçti ama yeni alacak arkadaşlara vorteks kullananların yorumuna göre yaylıdansa vorteks almalarını(en azından değerlendirmelerini) öneririm..birde namluda olabilecek küçük oynamaların atış stabilitesini bozma ihtimalini dikkate alarak hatsanın alttan kurmalı modellerini araştırmalarını öneririm.. bipot ile yapılan atışlar, gövde yi desteğe koyarak yapılan atışlara göre 15 cm civarında yukarı gittiğini gözlemledim...yani bipot namluyu yukarı kaldırıyor..destekli atışlarda desteği gövde altına vermekte fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavdare

şu ana kadar yaklaşık 1000 atış yaptım...sanırım bazı yorumlarımı düzeltmemde fayda var...öncelikle dürbünün ilk yorumum(ilk kullanım) yeterince iyi olmadığını yazmıştım..ama şimdiki düşüncem tüfekle uyumlu ve yeterli..kendi ayaklarıylada sorunsuz kullanabilirsiniz..daha öncede yazdığım gibi yaklaşık 500 atıştan sonrasa servise gitti kundak ve piston contası değişip geldi..ilk geldiğinde güç çok iyidi ama 200 atıştan sonra güçte yine azalma var..ama atışlar büyük oranda stabil...yaklaşık 30 metreden 6-7 cm lik daireyi büyük oranda vurabiliyorum...yaklaşık70 metredeki meyve suyu kutusunu vurabilmkek için 20 cm üstüne nişan aldım...dolayısıyla 100 metre üstü atışlar artık bana inandırıcı gelmiyor..saçma markalarına gelince her saçmaya göre ayarları yeniden yapmak gerekiyor..dolayısıyla saçma değiştiği anda ayarlarınız bozuluyor..gamo roket ve crosman hemen hemen aynı ayarda fiyat düşünülünce crosman kullanılabilir, jsb öneren arkadaşların tavsiyesiyle almıştım ama bence fazla ağır. diğerlerine göre 30 metrede yaklaşık 15-20 cm aşağı düşüyor...bu arada vortex gaz pistonlu mod 125 ler satılmaya başlanmış...tabi benim için iş işten geçti ama yeni alacak arkadaşlara vorteks kullananların yorumuna göre yaylıdansa vorteks almalarını(en azından değerlendirmelerini) öneririm..birde namluda olabilecek küçük oynamaların atış stabilitesini bozma ihtimalini dikkate alarak hatsanın alttan kurmalı modellerini araştırmalarını öneririm.. bipot ile yapılan atışlar, gövde yi desteğe koyarak yapılan atışlara göre 15 cm civarında yukarı gittiğini gözlemledim...yani bipot namluyu yukarı kaldırıyor..destekli atışlarda desteği gövde altına vermekte fayda var...

bence geç kalmadınız hatsan a mail attım mod 125 yaylıyı vortex taktırmak için diye 2-3 ay içinde belli olacak dediler yani yaylıyı vortex e çevirmek mümkün ama daha yeni çıktığı için şimdi yapmıyacaklar biraz zaman geçsin. bende tüfeği satamassam taktırcam sarsıntıyı biraz da olsa düşürüyormuş bakalım deneyelim görelim
  • Hocam Hatsan altdan kurmalilar ozellikle torpedo 155 modelini kesinlikle tavsiye etmem problemli bir model. Ozellikle altdan kirma cubugu problem veriyor bizzat musterilerimizin tesbitidir. Yeni almayi dusunenlere bir fikir verir insallah.
     Hatsan Mod 125 Sniper aldım
  • ozaman mod 125 e devam..namlu destekli atmayacaz demekki..alttan kurmalılar cazip görünmüştü ama demekki onlarında başka problemleri varmış..2-3 ay daha atış yapalım sonrada vortex e döneriz..
  • Merhaba arkadaşlar bende çarşamba günü bu tüfekten satın aldım. Oldukça güçlü geldi. Şu an dürbüne bakmayı ve kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum. Henüz fazla bir atış yapamadım. İstanbulda avrupa yakasında atış yapmaya gittiğiniz yerler var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.