Şimdi Ara

Hava Filtre Borusundaki Yag Nedir ( Focus 1.6 Tdci)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün arabamın yağını ve filtresini değiştim. Araç Focus 3.5 1.6 Tdci 80 bin km.de.

Yag filtresini değiştirmek icin hava filtre kazanını ve ara boruyu da sökmek gerekiyor.

Borunun içinde yag vardı. Silince ele gelecek kadar. Çok değil. Bu normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 26 Mart 2020; 21:21:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Oraya direkt bağlantısı olan tek parça turbonun emme tarafı. Muhtemelen turbonun yağlama sisteminde bir sıkıntı var. Ötme yağ eksiltme falan var mıydı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı hava filtreleri yağlı olur. Mesela benzinli Civic geçen filtre değişimi yaptırdım. Yeni aldığım hava filtresini kontrol ettim yağlı olarak gönderiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Oraya direkt bağlantısı olan tek parça turbonun emme tarafı. Muhtemelen turbonun yağlama sisteminde bir sıkıntı var. Ötme yağ eksiltme falan var mıydı ?
    Turboda ya da motorda sorun yok.

Yalniz yag değişimi km olarak dolmasa da ay olarak 5 ay geçmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: filfiloko

Bazı hava filtreleri yağlı olur. Mesela benzinli Civic geçen filtre değişimi yaptırdım. Yeni aldığım hava filtresini kontrol ettim yağlı olarak gönderiliyor.
    Hava filtresi kuru kağıt olanlardan.

Filtrede yag yok sadece ara boruda var.

• Normal PSA DV6TD4 motorların hepsinde olur.

• Teşekkür ederim. Yag değişimi geciktiği için olabilir mi diye düşünmüştüm demek normalmiş.

Bu arada birçok aracının yağını kendim degistirdim. Hayatında turbo dizelin yağı kadar pis yag görmedim. Zift gibi yapıştığı yerden çıkmıyor.
    73 model traktörümun yağı bile daha temiz çıkıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 tsi Su Eksiltme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Değişimi geciktirmek iyi bir fikir değil.

Keyifli sürüşler

Bu motor için en iyi yağlar
    Shell ect c2/c3 0w30
    Mobil1 0w30
    Motul Xclean Efe 5w30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Mart 2020; 22:12:58 >
  • Mobil super fe 5w 30 kullanıyorum. Fordun şartnamesini o karşılıyor.
    Motulunda Eco Energy 5w 30 uyuyor.

Ford sartnamesi ACEA A5/B5 yaglar ister ancak ayni motora sahip olan diger markaların sartnamesi bu yaglari karşılar. ACEA C2/C3

Ayrica ford kitapciginda 0w30 kullanilmasi gerektiği de yazıyor bildigim kadariyla.

Bu yağlar cok daha az kurum bırakır.

En azindan ben 300.000km 'dir kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Mart 2020; 22:30:45 >
  • üst kapakta oluşan yağ buharını hava filtresine veren bir sistem olabilir. emisyon kuralları gereği bu buharı atmosfere salmak zararlı olacağı için tekrar hava girişine verip motorda yakıp egzozdan atılıyor
  • Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Aracıma en uygun yağı koymak istiyorum.

FORD WSS M2C 913C şartnamesini istiyor.
    Uygun yag bu değil mı? Sizin önerdiğiniz yağlarda bu şartname yok.

https://forum.donanimhaber.com/otosan-1-5tdci-0w30-yag-skandali--135040166-5

Bu linke ek olarak yorumum bu motor PSA DV6TED4 kodlu motorun aynısıdır. Haklı olarak sizler ford onayını kullanmak istersiniz, ancak aynı motora sahip diğer üreticileri inceleyin benim size verdiklerim PSA onayına sahip yağdır, tabi üretici onaylıyorsa kullanılır ama aynı motor üreticileri daha iyi yağları ( yağ üreticilerinin daha üst düzey onayladığı ürünleri)(mobil süper Fe vs mobil1 gibi) kullanmaktadır.
    Bu motor acea c2/c3 yağları destekler..

PSA B71 2290
    Peugeot / Citroën motor yağı spesifikasyonu 2009 yılında piyasaya sürüldü. B71 2290, dizel partikül filtreli ve Euro 5 emisyon standartlarına sahip motorlar için tasarlanmış düşük SAPS bir yağdır. Genel özellikler: Ek PSA testleri ile ACEA C2 veya C3.
    Genelde 1.6tdci içindir

PSA B71 2312 motorun üreticisi onayıdır.
    Genelde 1.5TDCi içindir. Ancak geriye dönük uyumludur.
    Peugeot Citroën, en modern termal arıtma sistemleri uyumluluğu ile birlikte en şiddetli termal kısıtlamalara dayanabilen yağlar için B71 2312 standardını geliştirdi. PSA B71 2312 standardı, AdBlue® katkı maddesi veya “dizel egzoz sıvısı” kullanılarak NOx (Nitröz oksitler) tedavisine izin veren SCR (Seçici Katalizör Azaltma) ile donatılmış “BlueHDi” Dizel motorlarla donatılmış tüm Peugeot ve Citroën araçları için geçerlidir. . Standart ayrıca, özellikle yağ soğukken yakıt ekonomisi avantajları elde etmek için yağın hidrodinamik sürtünmesini azaltmak için geliştirilmiş soğuk akış özellikleri gerektirir. Soğuk akış özellikleri için bu ekstra gereksinim, başlatma sırasında mükemmel yağ akışına, daha hızlı yağ basıncı oluşumuna, daha hızlı devir yükselmelerine ve daha hızlı çalışma sıcaklığına erişime izin verir. Bu tür düşük viskoziteli yağlayıcı yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlar ve bu nedenle sera gazı (CO2) emisyonlarını azaltır.

Ford WSS-M2C950-A
    Ford Focus Diesel için Eylül 2014'ten itibaren üretilmiş özel motor yağı ve 2015'ten itibaren üretilen Ford Mondeo Diesel 2.0. Viskozite SAE 0W-30 olmalıdır.
    Ford WSS-M2C934-A
    Dizel partikül filtresi (DPF) bulunan araçlar için uzatılmış tahliye motor yağı.

Ford WSS-M2C913-C
    Tamamen geriye dönük uyumludur ve şu anda Ford M2C913-B spesifikasyonunu gerektiren tüm uygulamalar için şiddetle tavsiye edilir. Yeni motor yağı, geliştirilmiş yakıt ekonomisi avantajları ve biyodizel yakıtlara karşı yüksek sağlamlık gibi müşteriye çeşitli faydalar sağlar.

Ford WSS-M2C913-A
    Motor yağı, İlk ve servis dolumu, SAE 5W-30. Bu şartname ILSAC GF-2 ve ACEA A1-98 ve B1-98 ve ek Ford gerekliliklerini karşılar.
    Ford WSS-M2C913-B
    Ford M2C913-B spesifikasyonu, benzinli kıvılcım ateşlemeli motorların yağlanması ve dizel yakıtlı sıkıştırma ateşlemeli motorlar için kullanılan ilk dolum motor yağları için Avrupa'da piyasaya sürüldü. Spesifikasyon ayrıca, uygulanabilir olduğunda Ford motorlarına servis yapmak için motor yağlarını tanımlamak için kullanılır. Yağ, ILSAC GF-2 ve GF-3 teknik özellikleri, ACEA A1-98 ve B1-98 teknik özellikleri ve ek Ford gerekliliklerini karşılamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Mart 2020; 23:42:56 >

• Acea C2 veya C3 daha uygun olacak demek.
    Bidahaki değişimi Mobil 1 Esp 5w 30 ile yapacam.

Fordda çelişki var. Önerdiği yag dof için uygun değil. Dpf icin uygun olansa şartnameyi karşılamıyor.

Teşekkür ederim cevabınız için.

"Acea c2/c3" daha uygun olur. Her iki standarti karşılaması daha iyi. C2 düşük kükürt külü(kurum)(lowSAPS), c3 ise yüksek sıcaklıkta yüksek korumayi saglar.(HTHS> 3.49)
    Rica ederim.

Mobil1 5w30ESP'den ziyade "Motul Xclean EFE 5w30" daha iyi olur.
    Kış veya sürekli kisa mesafe kullanimlari için 0w30 daha iyi olur "Mobil1 0w30ESP" ya da "shell helix ultra ect c2/c3 0w30".
    Böylelikle (0w30) motorunuz faha çabuk yağ basıncını saglar ve hizlica çalışma ısısına gelerek soğuk çalışma aşınmasını azaltır. Ben 0w30 yaz kış kullanıyorum. Sakin bir kullaniciyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Mart 2020; 8:9:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.