Şimdi Ara

havada lede reed röle nasıl baglanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben havada led yapıyorumda reed röle kullanıcam ama nasıl baglıcamı bılmıyorum devreye yardımcı olabilirmisiniz...

• propeller diye geçiyo çoğu yerde kısaca paketı motora baglıyoruz motorun dönmesıyle yazılar meydana gelıyor
  • hocam zamanında yapmıştım bu devreyi. şu dosyada yaptığım işin raporu var. reed röle ve mıknatıs yerleşiminin de yakından fotoğrafı var. işine yararsa devrenin baskı devre ve hex kodlarını filan da verebilirim.

https://yadi.sk/d/TPFURhIBfUwht

kolay gelsin.

edit: 10/04/2013 link güncel
    edit: 12/01/2013 link güncel
    edit: 24/03/2015 link güncel

link arada bir ölüyor. yenilemem için pm atmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 24 Mart 2015; 15:07:27 >
  • sağolasın ustam bakıcam hemen ama sen 7 ledle yapmışsın ben 12 ledle yapıom bana en önemlı olanıverdın galıba motor baglantısı ve hızı ama programıda sana zahmet olmazsa verırsen çok sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: naskimento

sağolasın ustam bakıcam hemen ama sen 7 ledle yapmışsın ben 12 ledle yapıom bana en önemlı olanıverdın galıba motor baglantısı ve hızı ama programıda sana zahmet olmazsa verırsen çok sevınırım

hocam yazıları veya rakamları yazdırma mantığı en iyi dot matrix ile (7x5 ile) görülüyor bence. o yüzdendir ki 7 led yeterli olmuştur gerekli görüntüyü oluşturabilmek için.

linki yeniledim. içine hex dosyasını da attım. antrak gazetesinin 7 ledli saat projesinden oldukça iyi yararlanmıştım. ama orda fırça sistemi diye anlattığı için biz olayı yanlış anlamışız resimlerde de göreceksin zaten :D fırça sistemi normalde o değilmiş ben çok sonradan anladım olayı.

son birşey de; motorun hızına kafayı takma fazla. motor hızı sadece yazının genişliğini değiştiriyor. çok hızlı olursa yazının genişliği artıyor baya bi. ona takılma yani. motora gerekli voltajı ver gerisine karışma. he motoru bir yerlere sıkı sabitlemen lazım. üstünde o devre ile dönerken savrulabilme ihtimali var.

• teşekkür ederim dostum yardımın için çok sağoll.. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.