Şimdi Ara

Havası inmiş lastikle yol gittim aşırı sallamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün hastaneye gitmek için aracın yanına indim arka lastik baya bir inmişti. Aslında binilmeyecek derecede desem yanlış olmaz. Ama randevum olduğu için vaktim yoktu bu yüzden 4-5 km yol gitmek zorunda kaldım. Hemen benzincide hava bastım. Ancak hava bastıktan sonra lastik yanaklarına baktım ki jantın izi çıkmış gibiydi. Yani az daha gitsem kesecekti sanırım lastikleri. Asıl soruma gelecek olursak hava bastıktan sonra aracı sürmeye başladım yol tutuşu çok kötü ve sanki böyle denge de değil çakıl çukur yollarda gidiyor gibi sallıyor. Bu neden olur balans ayarı mı bozuldu acaba yardımcı olursanız sevinirim. Eğer sorun balans kaynaklı ise balans ayarı fiyatları ne seviyede sanayide kazıklamaya yer arayan çok çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 6 Ekim 2017; 17:58:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lastik sokulup takilmadan balans bozulmaz diye biliyorum. tekerleginizin icindeki teller kirilmissa bahsettiginiz olabilir.

• muhtemelen teller gitti ve lastik tabanı atlama yapıyor. sökülüp kontrol edildiğinde atlama var ise lastik değiştirilmelidir.
  • Bu dediğiniz teller lastik değişimiyle kurtarılır mı yoksa jantla alakalı bir sıkıntı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolasx

Bu dediğiniz teller lastik değişimiyle kurtarılır mı yoksa jantla alakalı bir sıkıntı mı?

Jant ve lastiği gözlemlerseniz sorunu farkedebilirsiniz. Lastikte tel atma olmuşsa o bölgeden dışarı balon yapar, jantta bir sırun varsa yine kenarlara baktığında eski düzen kara jantsa ezilme büzülme aleminyum alaşım jantsa zaten bir sorun olacağını zannetmem.

• İnik lastikle gidince rot ayarı bozulur. Ona baktırmanız lazım
    Lastik telleri de zarar görmüş olabilir. O da ses ve titreşim yapabilir. Ses kesin yapar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen lastiğiniz inik şekilde kullandığınız için deforme olmuş, artık balans tutup da düzeleceğini sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Patlak lastikle 12 km gitmiştim Balıkesir otobaninda :)).Sonra lastiğe yama yaptırdim Balıkesir merkezde devam ettim sorunsuz.Sans miydi benimki bilemiyorum.Lastige veya janta bir zarar gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Patlak lastikle 12 km gitmiştim Balıkesir otobaninda :)).Sonra lastiğe yama yaptırdim Balıkesir merkezde devam ettim sorunsuz.Sans miydi benimki bilemiyorum.Lastige veya janta bir zarar gelmedi.

Vay be, 12km inik şekilde gidilmesine rağmen halen kullanılabilir halde olması gerçekten çok iyi :)

Ben yazın Edremit te Doblo nun ön lastiğini yardım, patlak halde daha 500 metre ötedeki lastikçiye gitmeden parçalandı lastik :)

Lastiğin markası neydi merak ettim, bizdeki Michelin in ekonomik markası olan Tigar dı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Patlak lastikle 12 km gitmiştim Balıkesir otobaninda :)).Sonra lastiğe yama yaptırdim Balıkesir merkezde devam ettim sorunsuz.Sans miydi benimki bilemiyorum.Lastige veya janta bir zarar gelmedi.

Vay be, 12km inik şekilde gidilmesine rağmen halen kullanılabilir halde olması gerçekten çok iyi :)

Ben yazın Edremit te Doblo nun ön lastiğini yardım, patlak halde daha 500 metre ötedeki lastikçiye gitmeden parçalandı lastik :)

Lastiğin markası neydi merak ettim, bizdeki Michelin in ekonomik markası olan Tigar dı :)

Bridgestone markaydı aracım deltayken geldi başıma.Model ismi aklımda değil.Yama yapıldı ardından çok uzun sürede bindim o şekilde :). Patladığını anlayınca 20 km hızla 12 km boyunca gittim.

• O lastikten hayır gelmez daha. Lastikçiyle beraber incelediğinizde lastiğinizin içinden çıkan parçaları ve tozları göreceksiniz zaten. En kısa zamanda lastikçiye gitmelisiniz. Yanaktan patlayabilir o lastik. Yanaktaki iz geçmedi değil mi? Geçmiş olsun.

• Sağ olun yorumlarınız için arkadaşlar en iyisi bir ustaya göstermek olacak ama lastikte balon falan oluşmadı.

Yok hocam hala duruyor iz teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.