Şimdi Ara

Hayatımda İlk kez araba alıcam !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet araba almanın bu kadar zor olduğunu tahmin edemezdim ama baya bir zormuş. Şimdi bir sürü secenek konuyor önüme ben bunları size yazmak ve sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Umarım bana yardımcı olursunuz. Ben arabayı kullanan ve gezen biriyim yani aşağıyı yukarı ayda 1.000 km yol yaparım. Bu nedenle ilk etapta dizel araba almayı uygun gördum kendıme bu nedenle

1) İlk başta opel önerdiler gidip baktım opel'in yeni astra sedan'a ama hıc begenmedim bana göre bir araba değil yani beğenmedim.

2) sonra toyotayı önerdiler dizel 1.4 araba cok guzel arabayı baya bir inceledim tek bir problemi var arka tarafı koltuk mesafesi dar bana verilen fiyat comford modeli : 39.000 ytl idi ben baya düşünmeye başlarken

3) dod'a gittik orda 2 adet passat gördum ikiside 2007 model arabalar ve km leri 20.000 lerde idi netten araştırdım dahada az olan km'li passatları gördum. Araba full ne ararsanız var arabada ve fiyatıda pazarlık yapsanız 43.000 'lerde bulabılırsınız belkı 40.000 de bıle bulursunuz arabanın sıfırı 50.000 ytl. Neden bu araba üzerinde durdum ? Evet benzinli araba bana lpg takarsın sorun kalmaz rahat rahat gezersin önerisinde bulunan oldu. Arabanın butun seyı tamam arka bagajda lpg ıcın cok genıs bır alan var. Ama o arabaya lpg takılması sıfır gibi arabaya yazık oldugunu dusundum. Benı korkutan elktronik aksamdı. Ya bozulursa ? Servisi cok pahalı.

Sonuc olarak şu an nasıl bır araba alacagıma karar veremıyorum.

İşin ehli arkadaşlardan yardım beklıyorum. Sizce ?

• bütçenizi; ihtiyaçlarınız yazarsanız daha faydalı tavsiyeler alabilirsiniz.

ayda 1000 km çok bi km değil ayrıca yılda 12000 km eder.

uygun bir benzinlide size uygun olabilir.

hb mi sedanmı

büyük bagaj lazımmı değil mi?

vb gibi.

ayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Aralık 2007; 18:07:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

bütçenizi; ihtiyaçlarınız yazarsanız daha faydalı tavsiyeler alabilirsiniz.

hb mi sedanmı

vb gibi.

ayırlı günler
    bildiğim kadarıyla passatın fsi motoruna lpg takılmıyor. diger 1.6 motora lpg uygulanıyor ama oda 8 valftir.
  • quote:

bütçenizi; ihtiyaçlarınız yazarsanız daha faydalı tavsiyeler alabilirsiniz.

hb mi sedanmı

vb gibi.

ayırlı günler
    Teşekkürler;

Bütce olarak ben 35.000 den yukarsını gözden cıkardım.

Kesinlıkle sedan bir araba istiyorum. Yukarıda da yazdım Ayda ortalama 1.000 km yol yaparım. Bu nedenle tercıhım tabıkıde dizel. Ama az yakan bir benzınlı varsa neden olmasın :) passatta lpg'yide ondan yazmıştım. Sorduklarınız zaten yazdıklarımda mevcut Bagaj sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdarceylan

Teşekkürler;

Bütce olarak ben 35.000 den yukarsını gözden cıkardım.

Kesinlıkle sedan bir araba istiyorum. Yukarıda da yazdım Ayda ortalama 1.000 km yol yaparım. Bu nedenle tercıhım tabıkıde dizel. Ama az yakan bir benzınlı varsa neden olmasın :) passatta lpg'yide ondan yazmıştım. Sorduklarınız zaten yazdıklarımda mevcut Bagaj sorun değil.

Alıntıları Göster
    size honda civic 1.6 sedan ı incelemnizi öneririm.

ayrıca şeklen bazı kişilerce beğenilse bazı kişilerce beğenilmesede honda city.

dünyanın en az yakan benzinli motoru

km de 20 ykr ye kadar düşebiliyor şehir içinde.

cebinizede yaklaşık 5000 ytl para kalır.

mutlaka inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Aralık 2007; 18:15:29 >

• quote:

mutlaka inceleyin.

Alıntıları Göster
    Az mı yakıyor nasıl sizce ? Biraz bilgi verebilirmisiniz ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    civic normal yakar 100 km de 10 litre kadar.

ama şeklen ve donanım olarak iyi bir araç

city ise basettiğim gibi gayet az yakar.

city otomatik şehir içi tüketimi fabrika verisi 7,2 litredir.

gerçek kullanımda da 7,5 litre civarındadır.

şeklini beğenirseniz bence dizel yerine ayda 1000 km için bunu tercih edin.

linkini aşağıda veriyorum
    beğenip beğenmemek size kalmış.

http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/city/

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Aralık 2007; 18:17:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    evet bende hıc begenmıyorum o arabayı az yakıyor ama bakmıstım estetik gelmıyor nedense civic guzel bir araba kullananlar tavsıye edıyorlar.
  • quote:

evet bende hıc begenmıyorum o arabayı az yakıyor ama bakmıstım estetik gelmıyor nedense civic guzel bir araba kullananlar tavsıye edıyorlar.

Alıntıları Göster
    civic çok güzel ama herhangi bir benzinli 1.6 dan biraz daha az yakar civic.

city ile arasında 2,5 litre\100 km ye yakın fark var gördüğünüz üzere.

hb isteseniz. jazz veya colt önerirdim .

ama sedan istiyorsunuz.

toyota d4d sedanın arkası geniş olsa gerek geçekten darmı dediğiniz kadar?

dışardan oldukça büyük duruyor

• quote:

civic normal yakar 100 km de 10 litre kadar.

ama şeklen ve donanım olarak iyi bir araç

city ise basettiğim gibi gayet az yakar.

city otomatik şehir içi tüketimi fabrika verisi 7,2 litredir.

gerçek kullanımda da 7,5 litre civarındadır.

şeklini beğenirseniz bence dizel yerine ayda 1000 km için bunu tercih edin.

linkini aşağıda veriyorum
    beğenip beğenmemek size kalmış.

http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/city/

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Size tavsiyem megane sedandır...
    1.5 dci 100 ps 2 ayrı donanımı vardır.. şu an pazarlıkla indirimide rahatlıkla yaptırabilirsiniz...

Bence riske girmek istemeyen Türk tüketicisinin en büyük gözdesidir... 2. elde satışı fiyatına göre çok kısa sürer..

tüketimi de az, konforluda...

• quote:

civic çok güzel ama herhangi bir benzinli 1.6 dan biraz daha az yakar civic.

city ile arasında 2,5 litre\100 km ye yakın fark var gördüğünüz üzere.

hb isteseniz. jazz veya colt önerirdim .

ama sedan istiyorsunuz.

toyota d4d sedanın arkası geniş olsa gerek geçekten darmı dediğiniz kadar?

dışardan oldukça büyük duruyor

Alıntıları Göster
    Tabi kımin bındıgıne baglı benım 1.80 boyum var arkaya oturdugumda ciddi bir darlık sezinledim. Normalde bir insan sıkışır. Ordan almıslar bagaj hacmine vermısler. Onlarında stratejik tavrı tabi. İnsanlar araba alırkan fazla arka koltugu test etmıyorlar. bagaj ve one bakıyorlar. Tabi toyota da hosuma gitti guzel ve az yakan araba ama testlerı nasıl bılmıyorum kullanan bırı var ise yazarsa sevınırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

1.5 dci 100 ps 2 ayrı donanımı vardır.. şu an pazarlıkla indirimide rahatlıkla yaptırabilirsiniz...

Bence riske girmek istemeyen Türk tüketicisinin en büyük gözdesidir... 2. elde satışı fiyatına göre çok kısa sürer..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Megane

bu araç hakkında cok duyum aldım. 100 hp hızlı bır araba ve seri kullanımıda rahat evet. Ama nedense bu araba bana cok guven vermıyor. Ve ıcıne ses alıyor. Butun renault grupunda bu var sankı.

• quote:

quote:

Megane

bu araç hakkında cok duyum aldım. 100 hp hızlı bır araba ve seri kullanımıda rahat evet. Ama nedense bu araba bana cok guven vermıyor. Ve ıcıne ses alıyor. Butun renault grupunda bu var sankı.

Alıntıları Göster
    bagaj lazım değilse neden sedan istiyorsunuz?

yanlış anlamayın merakımdan soruyorum.

hb ler genelde daha iyi yol tutar ve daha az yakarlarda.

• quote:

quote:

Megane

Alıntıları Göster
    ford focusa bakın derim gercekten güzel aractir

• quote:

quote:

Megane

Alıntıları Göster
    Forumda sessiz derler, civic daha çok yol sesi alır mesala...
    unutmadan bu araba euroncap 5 yıldız...
    euroncap hakkında fazla bilginiz yoksa inceleyin..

www.euroncap.com

quote:

Orjinalden alıntı: Serdarceylan

quote:

Megane

• quote:

Tabi kımin bındıgıne baglı benım 1.80 boyum var arkaya oturdugumda ciddi bir darlık sezinledim. Normalde bir insan sıkışır. Ordan almıslar bagaj hacmine vermısler. Onlarında stratejik tavrı tabi. İnsanlar araba alırkan fazla arka koltugu test etmıyorlar. bagaj ve one bakıyorlar. Tabi toyota da hosuma gitti guzel ve az yakan araba ama testlerı nasıl bılmıyorum kullanan bırı var ise yazarsa sevınırım.

Alıntıları Göster
    Öncelikle çok gezdiğiniz söylenemez.Ayda 1000km fazla değil.Yani dizel almamanızı öneririm.Hele dizel almanızdaki amaç tasarruf ise hiç düşünmeyin çünkü dizeller yılda bir benzinli araba kadar mali yük bindirir.YAni dizel tavsiye etmiyorum.Aradığınız araba hakkında fazla bilgi vermemişsiniz.SAnırım geniş sorunsuz bir araba istiyorsunuz.MPV sınıfına bakmanızı öeririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Öncelikle çok gezdiğiniz söylenemez.Ayda 1000km fazla değil.Yani dizel almamanızı öneririm.Hele dizel almanızdaki amaç tasarruf ise hiç düşünmeyin çünkü dizeller yılda bir benzinli araba kadar mali yük bindirir.YAni dizel tavsiye etmiyorum.Aradığınız araba hakkında fazla bilgi vermemişsiniz.SAnırım geniş sorunsuz bir araba istiyorsunuz.MPV sınıfına bakmanızı öeririm...

Alıntıları Göster
    Hayatımda ilk defa araba alıyorum..

Km hakkında 1000 km dedim ayda ama o sadece bir tahmin..

gezmeyi de seviyorum..

az yakması gerçekten çok önemli...

Bu 4 madde doğruysa dizel alın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 9 Aralık 2007; 18:39:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

Hayatımda ilk defa araba alıyorum..

Km hakkında 1000 km dedim ayda ama o sadece bir tahmin..

gezmeyi de seviyorum..

az yakması gerçekten çok önemli...

Bu 4 madde doğruysa dizel alın...

Alıntıları Göster
    mesaj kutunuza bir mesaj attım.

haberiniz olsun.

hayırlı günler.
  • quote:

mutlaka inceleyin.

Alıntıları Göster
    sedan düşünüyorsan bu öneriyi dikkate almanı öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

mutlaka inceleyin.

• quote:

mesaj kutunuza bir mesaj attım.

haberiniz olsun.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Ayda bin km. oldukça düşük..
    Yılda 12bin km, tercih sebebi olacak bir rakam değil.
    Öte yandan; istediğiniz kriterleri tam olarak bilmiyoruz; arabayı birtek siz mi kullanacaksınız? Hız-heycan mı önemlidir sizin için, konfor mu? Sadece bi yerden bir yere gitmek için mi araba alıyorsunuz; şekil şemal önemli mi?
    Ben yine de tavsiyemi yazayım; C sınıfı içinde hernekadar beğenmeseniz de AstraSedan ve Civic, D sınıfında da Passat' ı öneririm.
    Yok, "HB de olur" derseniz, Astra - Focus - Golf arasında seçim yapabilirsiniz; bütçeniz uygun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.