İlişkiler konusunda, hedefler idealler konusunda vs. Uzun zamandır ne ile mutlu olacağımı bulmak için çabalıyorum. Ne istediğini bilmeyen bir insan olmak beni yoruyor. Sadece beni değil benim gibi insanla beraber olan birini de yorar bu tavır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 4 Eylül 2024; 13:40:55 > |
Hayatta ne istediğinize nasıl karar veriyorsunuz? Her konuda
-
-
Gerçek isteğim Allah'ın istediği gibi bir kul olabilmektir diğer istekler ise bu dünya ile kısıtlı kendi ayaklarım üzerinde durabilen kendini olabilecek en iyi şekilde ifade edebilen bir insan olabilmek için var olan isteklerdir değerli arkadaşım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BAB737481
Gerçek isteğim Allah'ın istediği gibi bir kul olabilmektir diğer istekler ise bu dünya ile kısıtlı kendi ayaklarım üzerinde durabilen kendini olabilecek en iyi şekilde ifade edebilen bir insan olabilmek için var olan isteklerdir değerli arkadaşım.Allah potansiyelimizi gerçekleştirmemizi isterdi hocam herhalde. Boş boş oturmamızı istemezdi. Allahın istediği kul sadece ahiretlik işler yapmakla olmaz.
-
Güzel soru, kafamı karıştırdı biraz açıkçası.
-
Bir insanın ulaşabileceği en yüksek seviye aklını kullanarak Allah'ı tanımaktır, anlamaktır.
-
Hayat mecbur kaldıklarımızdır. bi seçim şansımız olduğunu düşünmüyore -
Allahı anlayan adam potansiyelini gerçekleştirmek için çabalar.
-
Mecbur kalacağımız şeyleri seçebiliriz belki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Real RocknRollaGüzel soru, kafamı karıştırdı biraz açıkçası.
Seinfeld'in güzel bir sözü var. "Hayatın sırrı, zamanı hoşunuza gidecek şekilde harcamaktır" diyor. Hayatıma aslında biraz da bu şekilde yön veriyorum diyebilirim. Yaptığım iş, gelecek planlarım, hep ya zamanımı daha kaliteli bir şekilde harcayabilmem için, ya da buna zemin hazırlamak için.
Ama konuyu biraz daha açınca, neden bunları yaparken mutlu oluyorum kısmına geliyor. Single Pot Still İrlanda viskisi içerken neden mutlu oluyorum da, Jack Daniels ile kola içerken aynı keyfi alamıyorum mesela...
-
Sefil olmaktan dışlanmaktan ölmekten veya güvensizlikten yeteri kadar korktuğunda aklına otomatik olarak gelmeye başlıyor -
Hedeflerimi ben yıllar önce belirledim. Ortaokulda gidip windows 98'de çalışan bat formatlı trojan scripti yazdığım oluyordu kağıtlara ama bunlar çok basit şeylerdi.
O zamandan beri bilgisayarlara ilgim olduğunu fark ettim, okulun bilgi işlem sorumlusu gibiydim makinelere virüs falan bulaşınca hocalar beni çağırıyordu.
Genelde o zamanlar flashtan modlu cs 1.6'lar yüzünden virüs yiyordu makineler.
O zamandan beri mühendis olmayı ama öncesinde bu işi öğrenmek için meslek lisesi seçip sonra önlisansı seçmeye karar verdim.
Mühendisliği kazanamadım diye üzüldüm ama sonradan fark ettim ki kendim birçok kişiden hatta mezun iş bulamayan mühendislerden iyi durumda olduğumu fark ettim.
İlgi alanım ve zevk aldığım şeyler beni buraya yönlendirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X