Şimdi Ara

HD 4850 ile çalışan LINUX sürümü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atı HD 4850 ekran kartı ile PARDUS kullanmaya kalktım ve ne yaptıysam 1680*1050 çözünürlüğe ayarlayamadım. Acaba bu ekran kartıyla LINUX kullanıpta sorun yaşamayanınız var mı? Eğer varsa LINUX un hangi sürümünü kullandığınızı söyler misiniz?

• Ubuntu ile catalyst 8.7 driver kurulumuyla ilgili bir döküman buldum. Dökümanı adım adım uygulamama rağmen sonuç alamadım ve bilgisayarımda yüklü PARDUS ve UBUNTU 8.4 LTS işletim sistemlerini kaldırdım. Ubuntuya Catalyst 8.7 kurulumuyla ilgili dökümanın linkini aşağıya yazdım. İlgilenmek isteyenler bu dökümanı kullanabilir ve olumlu sonuç alanlar buraya işlem basamaklarını yazarlarsa tekrar Linux kurmak istiyorum. İyi günler.

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide
  • depolardan fglrx sürücüleri kurabilirsiniz direk. xorg-fglrx-driver olarak geçer. Ayrıca atinin "şahane" driverları bazı çözünürlülükleri desteklemiyor. Çözünürlük sıkıntısı ondan olabilir. Terminalden glxgears komutunu verin. Eğer çarkları akıcı ve fps değerlerini iyi buluyorsanız sürücünüz yüklenmiş demektir.

Not: Önce depolardaki sürücüyü denemenizi öneririm. logwave'in verdiğin site depolar kada güvenilir ve genel geçer olmayabiliyor bazen.

Not2: Synaptic kullanmayı bilmiyorsanız. Sistem > Yönetim > Hardware Drivers'tan da yükleyebilirsiniz depo versionunu

Kolay gelsin.
  • fglrx sürücüleri ile hd 4850 tanınmıyor ve ekran kartı modeline UNKNOW diyor. Pardusta 1680*1050 çözünürlük listede görünüyor fakat bu çözünürlüğe ayarlanmıyor. Ubunutuda ise 1280*1024 ün üstünde bir çözünürlük görünmüyor. Verdiğim linkteki metodlardan 2. si Catalyst 8.7 sürümünü yüklemeyi gösteriyor. Sanırım bu sürücüyü yükleyerek HD 4850 yi tanıtmaktan başka bir yol göremiyor ben. Pardus ve Ubuntuda bir çok yöntem denedim fakat fayda etmedi.
  • ubuntu deposundaki sürücü eski olduğundan senin bu kartı desteklemiyor. senin verdiğin linkteki ikinci methodu kullanarak sürücüyü yüklediğinde hd 4850 nin başarılı bir şekilde tanıtıldığı belirtilmiş. senin de o yöntemi kullanman gerek.

http://ph.ubuntuforums.com/showthread.php?t=849530
  • OpenSUSE kullanın, donanım tanımada en iyisidir.
  • Ubuntuda gayet rahat çalışıyor kart herhangi bi sorun yok sadece envy kurup ati surucusunu kurman yeterli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turbolinux

OpenSUSE kullanın, donanım tanımada en iyisidir.

Benim HD2600 promu tanımadıMandriva da tanımadı Hatta donanım ayarlarında ekran kartım ses kartlarının altında duruyo. galiba ekran kartı kendini sadece linuxtayken ses krt zannediyo

• bu ati ekran kartılarında hdmi varsa (genellikle sapphire de oluyor) ses kartı gibi görmesi normal.daha doğrusu ses kartı gibi görmez siz öyle sanarsınız.hdmi ses ve görüntüyü aynı anda aktardığı için hdmi çıkışlı ekran kartlarında ses yongası olabiliyor.muhtemelen bunu tanımıştır.
    ati ın sitesinden ekran kartınıza uygun linux driverını indirin.

terminale
    sudo su
    yazın.
    dosyayı indirdiğiniz dizine gidin.misal ubuntuda şöyle bir yol oluyor
    cd /home/kullanıcı adınız/Masaüstü
    bazı dağıtımlarda desktop olabiliyor büyük harfle olabiliyor bir de bunlarla uğraşmamak için driver dosyasını home altına atın
    cd /home
    yazın nasıll kolay gelirse.sonra
    sh ati_driverının_ismi.run
    kurulum başlar.

restart atınca olmazsa
    aticonfig --initial
  • ekran kartını tanısaydı 3D grafiklerde linuxta sorun olmazdı. Donanım listesinde Ekran kartı olarakX150 den daha iyi bir ekran kartı var diyo aslında direk Hd2600 pro demesi lazım deel mi? Ayrıca driverımı da kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cici_adam -- 10 Ekim 2008; 21:40:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.