Şimdi Ara

'HD' Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu ay içerisinde 23" Full HD monitör aldım. Daha önce kullandığım çözünürlük olan 1280x1024'ü 1920x1080'e çevirmek durumda kaldım böylelikle. Ancak şöyle bir problem olmaya başladı, daha önce rahatlıkla oynadığım oyunları FPS kaybı yaşayarak ya da görüntüden ödün vererek oynuyorum. Bu yüzden ekran kartını da değiştirmem gerekecek sanıyorum. Uzun zamandır donanımları takip etmediğim için de uzak kalmışım. Şu anda kullandığım ekran kartım Asus 430GT 1024. Sanıyorum HD ekran kartları da bir nevi 1920x1080 seviyelerinde maksimum performans almak için tasarlanmış. Yani yanlış anlaşılmasın yalnızca başında HD yazanları kastetmiyorum tabiki. Kısacası başıma ekstra bir masraf daha açıldı ve ben olabildiğince iyi bir F/P ürünü almak istiyorum. Bütçem uçabileceğim seviyelerde de değil maalesef. Maksimum 240-250 TL gibi bir şey düşünüyorum. Aslında ekran kartıma overclock yapınca çok da FPS kaybı da yaşamıyorum ancak anakartımın uçma düşüncesi beni korkutuyor. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şu an kullanmakta olduğum sistem şu şekilde;

Intel Core i3 540 3Mhz
    MSI H55M-E23(MS-7636)
    4GB Ram (Ancak Win7 32bit kullanıyorum)
    Ekran kartını da yukarıya yazdım zaten.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heps -- 21 Şubat 2013; 7:25:25 >

• arkadaşım benim sana tavsiyem bütçene göre en iyi ve ileriye dönük olarak seni 4 - 5 sene götürecek güncel oyunları açabileceğin bir kart alman. amd nin 7850 serisi en ideali olacaktır.

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

kartın fiyatı 484 tl hafta sonu indirimi ile (muhtemelen yarın geceden sonra başlar) 363 tl olacak elindeki kartı satıp üstüne biraz daha ekleyip bunu almanı tavsiye ederim çünkü bundan düşük kartlar ileriye dönük olmaz güncel oyunları 2 3 sene sonra açamayabilirsin.

• nVidia cephesinde de

ZOTAC GTX650 AMP GDDR5 2GB 128BIT NVIDIA GE FORCE DX11 EKRAN KARTI

bu kartı düşünebilirsin haftasonu indirimi ile 269 tl olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokaygogce

arkadaşım benim sana tavsiyem bütçene göre en iyi ve ileriye dönük olarak seni 4 - 5 sene götürecek güncel oyunları açabileceğin bir kart alman. amd nin 7850 serisi en ideali olacaktır.

kartın fiyatı 484 tl hafta sonu indirimi ile (muhtemelen yarın geceden sonra başlar) 363 tl olacak elindeki kartı satıp üstüne biraz daha ekleyip bunu almanı tavsiye ederim çünkü bundan düşük kartlar ileriye dönük olmaz güncel oyunları 2 3 sene sonra açamayabilirsin.

O işlemci bence 7850 ye darboğaz yapacaktır ama başkaları da düşüncelerini belirtsin emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chromer

quote:

arkadaşım benim sana tavsiyem bütçene göre en iyi ve ileriye dönük olarak seni 4 - 5 sene götürecek güncel oyunları açabileceğin bir kart alman. amd nin 7850 serisi en ideali olacaktır.

O işlemci bence 7850 ye darboğaz yapacaktır ama başkaları da düşüncelerini belirtsin emin değilim.

haklı olabilirsiniz işlemciye overlock yapılabilir ama psu nun kaçlık olduğu da önemli

• İşlemci darboğaz yapmaz. 7870, 7850, alınabilir. gtx650a o para verilmez.
  • Bu kadar çabuk yorumladıgınız için teşekkür ederim fahat aslına bakarsanız 250 TL üst limitim. Daha fazla aşmak istemiyorum. Çünkü bir kaç ay sonra üstüne bir de CPU koymak istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı :)
    23 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI
    23 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı modelin 1GB versiyonu için neler söyleyebilirsiniz peki ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

Ama sanıyorum söz konusu indirim sadece bu gün için geçerli. Ben yine 250TL üst limitime döneyim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: heps

Bu kadar çabuk yorumladıgınız için teşekkür ederim fahat aslına bakarsanız 250 TL üst limitim. Daha fazla aşmak istemiyorum. Çünkü bir kaç ay sonra üstüne bir de CPU koymak istiyorum.

Hiç kafanı karıştırma ati hd7770 al keyfine bak.Bütçen zorlanmaz 7850 nasıl f/p ürünüyse 7770'de kendi segmentinde öyle f/p ürünüdür.
    Hayırlı olsun güle güle kullan.
    7850'de high da oynarsın 7770 de mediumda (full hd olarak)
  • quote:

Aynı modelin 1GB versiyonu için neler söyleyebilirsiniz peki ?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

Ama sanıyorum söz konusu indirim sadece bu gün için geçerli. Ben yine 250TL üst limitime döneyim. :)

indirim yok son 29 urun diyor.yarin gece %25 indirime girerse o zaman dusun bu karti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chromer

quote:

haklı olabilirsiniz işlemciye overlock yapılabilir ama psu nun kaçlık olduğu da önemli

Teşekkürler evet haklısınız. Eğer dar boğaz yapacaksa da basit bir oc ile hallolucak kadar yapar. Onun dışında zaten 1 ay sonra islemciyi de degistirecekmis. Bence 7850 en iyi seçim olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ben önümüzdeki hafta sonu aşağıdaki ekran kartını alacağım. Ancak 400Wlık PS var kasada. Acaba yeterli olur mu ? Sistemi üste de yazmıştım.

• quote:

Arkadaşlar öncelikle merhabalar,

Bu ay içerisinde 23" Full HD monitör aldım. Daha önce kullandığım çözünürlük olan 1280x1024'ü 1920x1080'e çevirmek durumda kaldım böylelikle. Ancak şöyle bir problem olmaya başladı, daha önce rahatlıkla oynadığım oyunları FPS kaybı yaşayarak ya da görüntüden ödün vererek oynuyorum. Bu yüzden ekran kartını da değiştirmem gerekecek sanıyorum. Uzun zamandır donanımları takip etmediğim için de uzak kalmışım. Şu anda kullandığım ekran kartım Asus 430GT 1024. Sanıyorum HD ekran kartları da bir nevi 1920x1080 seviyelerinde maksimum performans almak için tasarlanmış. Yani yanlış anlaşılmasın yalnızca başında HD yazanları kastetmiyorum tabiki. Kısacası başıma ekstra bir masraf daha açıldı ve ben olabildiğince iyi bir F/P ürünü almak istiyorum. Bütçem uçabileceğim seviyelerde de değil maalesef. Maksimum 240-250 TL gibi bir şey düşünüyorum. Aslında ekran kartıma overclock yapınca çok da FPS kaybı da yaşamıyorum ancak anakartımın uçma düşüncesi beni korkutuyor. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Şu an kullanmakta olduğum sistem şu şekilde;

Intel Core i3 540 3Mhz
    MSI H55M-E23(MS-7636)
    4GB Ram (Ancak Win7 32bit kullanıyorum)
    Ekran kartını da yukarıya yazdım zaten.

hocam ekran kartımı satıyorum hd 6850 tam senlik bir kart

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.