Şimdi Ara

Hd receiver tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gecen hafta sonu philips 42pfl9664 lcd tv aldim.
    tv de yapacaklarim 1080p hd film izlemek , ayrica ligtv, spormax ,mtv ,National Geographic euro sport kanallarin hd versiyonlarini izlemek istiyorum.

ligtv hd izlemek icin sadece vestel HD TV BOX 35900 IR veya digiturk un kendi receiver almam gerkiyormus. dreambox veya benzeri receiver larda lig tv hd izlenemiyormus. oncelikle bu dogrumudur? dreambox veya baska bir hd reciever ile ligtv hd izleniliyormu? izlenilmiyorsada vestel in receiver imi yoksa digiturk un mu receiverini tavsiye derseniz? (kullanan arkadaslarin yorumlari ogrenebilirsem)

1080p film olayinida, zaten laptop um 6 yillik oldugundan degistirmeyi planliyorum paylasimsiz bir ekran karti olan hdmi cikisli laptop tv baglayarak izlemeyi dsuunuyorum. popcorn gibi hd media player lar biraz tuzlu oldugundan. ama laptopda herhangi bir sorun olurmu lcd tv den film izlense?
    simdiden yorumlariniz ici teskkurler

• atlanta hd box ve dreambox 800hd , 500 hd modelleri iş görür.

atlantanın forumlarında çok memnun olduklarını söylüyorlar. hemde 450-500 tl gibi bi fiyata geliyor. (server hariç)
  • Yanliz ben ligtv degil ligtv hd istiyorum. Digiturkden modul alarak kullanacagim. Bu onerdigin cihazlarda ligtv hd izleyebilirmiyim?

quote:

Orijinalden alıntı: **green-eyes**

atlanta hd box ve dreambox 800hd , 500 hd modelleri iş görür.

atlantanın forumlarında çok memnun olduklarını söylüyorlar. hemde 450-500 tl gibi bi fiyata geliyor. (server hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: imtheone

Yanliz ben ligtv degil ligtv hd istiyorum. Digiturkden modul alarak kullanacagim. Bu onerdigin cihazlarda ligtv hd izleyebilirmiyim?

quote:

atlanta hd box ve dreambox 800hd , 500 hd modelleri iş görür.

Digiturk modul vermeyi 5 sene once birakti diye biliyorum
  • @Prestor
    Bugun digiturk yetkilileri ile gorusdum modul veriliyormus ama lg tv hd icin sadece digiturk veya vestelin digiturk hd uyumlu cihazini alman lazim dediler. Bende eger vestelinki ile ligtv hd izleniyorsa belki diger hd reciever cihazlarlada olur diye dusundum. Bu yuzden soruyorum belki kullanan vardir.
  • quote:

@Prestor
    Bugun digiturk yetkilileri ile gorusdum modul veriliyormus ama lg tv hd icin sadece digiturk veya vestelin digiturk hd uyumlu cihazini alman lazim dediler. Bende eger vestelinki ile ligtv hd izleniyorsa belki diger hd reciever cihazlarlada olur diye dusundum. Bu yuzden soruyorum belki kullanan vardir.

abi az once bende aradim digiturku modul 3.5 senedir verilmiyo dediler sakami bu ya teknik servise sordum benim kendi decoderimle izleme imkanim varmi diye, adamda uyeligini iptal ettirenler oluyo, cw kart ve kutusunu size verebiliriz, (malum yeni kartlar irdeto) karti kullanabilirsiniz dediler. bunun icinde canak anteninizin eutelsat w3 e donuk olmasi lazim dedi, (icimden hay A. diyorum tabi) ucret ne kadar oluyo diye sordum, en dusuk lig tv ucreti eutelsat icin 77 lira dedi, cok tesekkurlerimi sundum.
    Amaciniz hd izlemekse ayda 7.90 farkla decoderi degisebiliyolar bu arada

Digiturk eskisi gibi modul satisini baslatmazsa cok ceker valla. Sahsen teknolojinin nimetlerinden faydalanip yayinlari hd almak isterim, ya gene eskisi gibi modul satsinlar, yada ligi kapatcam baska care yok.(47.90dan 1 sene taahhut verdim 34,90a cekmisler) Dsmarta gecerim ayda 18 liraya hd kanallari izlerim Yasal bi sekilde lig tv izlemeye calisiyoruz adamlar israrla modul vermiyolar, sharing olayi daha cok gider bu ulkede, Digiturkde zaten odedigi parani altindan kalkamaz batar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 12 Nisan 2010; 15:04:03 >

• @Prestor
    bunlarin musteri deskde isi bilmiyor galiba. Huseyin inan la gorusdum bugun :) banada sadece iki secenek sundu. sacmalik valla ben en iyisi gidiyim bayiyede yuzyuze anlatiyim derdimi. olayi onlarda bilmiyor sanirsam. Yardimlarin icin cok teskkurler bu arada. peki lcd tvde laptop baglayip 1080p film izliyormusun? yoksa popcorn gibi media player mi kullaniyorsun?
  • quote:

@Prestor
    bunlarin musteri deskde isi bilmiyor galiba. Huseyin inan la gorusdum bugun :) banada sadece iki secenek sundu. sacmalik valla ben en iyisi gidiyim bayiyede yuzyuze anlatiyim derdimi. olayi onlarda bilmiyor sanirsam. Yardimlarin icin cok teskkurler bu arada. peki lcd tvde laptop baglayip 1080p film izliyormusun? yoksa popcorn gibi media player mi kullaniyorsun?

720p veya 1080p film izleyebilmek icin ya blueray film alcan abi yada, internetten indircen, Film alsan cok pahali, indir desen 8-10 gb ortalama bi film, mesela ben denemek icin 720p klip indirmistim 4 dakikalik goruntu 150 mb idi, tvye hdmi ile baglamistim goruntu mukemmeldi ama bunu film icin yapmak oldukca zor. en azindan simdilik. yani 1080p film izleme olayini bence simdilik unut, ben bilgisayardan dvd oynatiyorum goruntu gayet guzel.

Bu arada Dsmartada koca bir , cam kiralamak eyvallah ucretsizmis, ama aylik 5.99 luk pakette sadece animal planet discovery varmis, uefa sampiyonlar ligi maclari icin maxi pakete gecmek lazimmiski ayda 29,90, bu fiyatlara ek olarak hd kalitesinde almak istiyosa yayini 12 lira extradan oduyosun. anliyacagin uefa+sampiyonlar ligi+ hd kalitesi 42 lirayi buluyo gene, dt desen oda ayri bi kafa

Bende hd decoder almayi dusunuyorum ama, card sharing olayina girmeyeceksen, hd yayin almak icin tek alternatif dsmart modul kullanmak, baska hicbir sekilde turksat 1c den hd falan izleyemiyorsun. Eger dsmart ve card sharinde yapmiyacaksan, hd decoder almak sadece maliyet artirmak gibi birsey olacak, x3 alip en azindan tv ye hdmi la baglarsin goruntu daha dusgun olur o kadar, turbo hd alsakda , en uygun fiyatli hd yayini dsmarttan 5,99 lira (min paket:discover+animal p) + 12 lira hd paketle , 17,99 liraya alabiliyoruz. (hd paket icinde kanald stardiscovery animalplanet vs vardi)

Bende cok kararsiz kaldim acikcasi, hd almayacaksam x3 alirim, hd alicaksamda baff veya hiremco turbo hd alirim. (bu arada baff ccam destekliyor, sharing icin daha mantikli)

Son olarak ne olursa olsun modul ve kart girisli decoder secmek en mantiklisi olacak, dt nin de ne yapacagi belli olmaz belki o da modul satisina baslar

Edit: film boyutunu abartmisim arkadas altta hatami soyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 13 Nisan 2010; 19:58:32 >

• @Prestor
    Yardimlarin icin cok saol. laptopla film olayi cozerim ama bu hd tv yayini tam bir karmasa en iyisi aksam digiturke gidip sorayim bakalim.
  • quote:

@Prestor
    Yardimlarin icin cok saol. laptopla film olayi cozerim ama bu hd tv yayini tam bir karmasa en iyisi aksam digiturke gidip sorayim bakalim.

bu arada smile adsl dsmartin kampanyasi var, hd decoder + smile uyelik vs fiyat fena degil,
  • Hd film izlemende laptobunu etkileyen herhangi bir sorun olmaz, ben eski laptopumda ekran kartı çıkışından tv'nin PC girişine takıp izliyordum. Tabi görüntüler malum süper olmuyordu :)
    Ama yeni laptobumla HDMI bağlantı yapıp izlemeye başladım o zaman görüntüler süper oldu. HD film için rapid üyelik aldım, çeşitli paylaşım siteleri var (google da hd film yazsan bir sürü sonuç çıkar) oralardan çok iyi filmler indirebilirsin. Tabi kota sorunun yok ve bağlantında hızlıysa.

Pop corn'a alternatif WD HD Player var pop corn'dan daha ekonomik ama pop corn kadar iyi olmadığını duydum.

@Prestor 'un verdiği bilgi bayağı eksik.
    720p filmler 4,5 ile 8 GB arası değişiyorlar. Ben günde bir film rahatlıkla indirebiliyorum (8GB sınırsız internetim var)
    1080p filmler 8 GB'dan başlar.
    Bahsedilen 30 GB'lar Bluray filmler için geçerlidir.

@Prestor 720p veya 1080p filmlerin tadına bir varsan bir daha kapından içeri DVD film sokmazın ;)

• dreambox ve atlanta hd modellerinde lig tv yi hd olarak kullanabilirsin.
  • Bu arada az once sharing yapan biriyle konustum, adam linux tabanli olanlarda bu olayin cok daha sorunsuz oldugunu soyledi, hiremco turbo hd yle de bu is yapilabilirmi diye sordum, adam olur ama cokda saglikli olmaz dedi, yani goruntulerde donmami olur dedim, yok o serverla alakali oyle bisey olmaz dedi, hafif sinirli bi tonda, dreambox bmwye binmek gibiyse ise turbo hd murat 124 e binmek gibi olur dedi. gulerek abartmayin bari fiat falan diyin dedim adam bisi demedi, atlanta hd lerin dreamboxdan daha iyi oldugunu belirterekde sozlerini tamamladi

anliyacagimiz linux tabanlilar ilk secimimiz olmali, hiremconun boyle bisi uzerinde calistigini biliyoruz ama ne zmana cikar oda allah kerim

• Linux sistem olmasinin onemli oldugunu vurgulamalari uzerine az once merihvideoyu aradim ve linux sistemli cihazlarinin haziran temmuz gibi cikacagini soyledi, titan modellerinin ise 1 hafta icerisinde satisa sunulacagini soyledi
  • kardes sende takilmis plak gibi ayni seyi soyluyorsun :) Digiturk standina gittim sordum. Ligtv hdye sadece digiturk ve vestelin digiturk icin cikarmis oldugu receiverdan izleyebilecegimi ogrendim. normal ligtv izleniyor ama hd lig tv olmuyormus.

quote:

dreambox ve atlanta hd modellerinde lig tv yi hd olarak kullanabilirsin.
  • quote:

kardes sende takilmis plak gibi ayni seyi soyluyorsun :) Digiturk standina gittim sordum. Ligtv hdye sadece digiturk ve vestelin digiturk icin cikarmis oldugu receiverdan izleyebilecegimi ogrendim. normal ligtv izleniyor ama hd lig tv olmuyormus.

quote:

o dijitürkçü ye bu serverlı dreambox, atlanta gibi cihazları sor bakalım sana ne anlatacak.
    sonrada gene bu forumda atlanta ve dreambox konularında sor sana ne anlatacak.

dijitürkçü sana mal satmak için olmaz diyor. ama bunun illegal yolla olucağını sana anlatsa sen gidip onu aırmısın?

mantık şu!!!! hd receiver (1080i-1080p yayın çıkışı verebilen cihaz) ve server kullanabilme özelliği olduktan sonra vestelde olur, dreambox ta olur, atlanta olur, baff200 hd olur. hepsi olur.
    kullanan kişilere sor. ben sordum ve öğrendim.

ha şu var. bahsettiğim cihazlar hd olucak. 500s gibi normal cihaz olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **green-eyes** -- 13 Nisan 2010; 0:28:32 >

• quote:

quote:

kardes sende takilmis plak gibi ayni seyi soyluyorsun :) Digiturk standina gittim sordum. Ligtv hdye sadece digiturk ve vestelin digiturk icin cikarmis oldugu receiverdan izleyebilecegimi ogrendim. normal ligtv izleniyor ama hd lig tv olmuyormus.

quote:

o dijitürkçü ye bu serverlı dreambox, atlanta gibi cihazları sor bakalım sana ne anlatacak.
    sonrada gene bu forumda atlanta ve dreambox konularında sor sana ne anlatacak.

dijitürkçü sana mal satmak için olmaz diyor. ama bunun illegal yolla olucağını sana anlatsa sen gidip onu aırmısın?

mantık şu!!!! hd receiver (1080i-1080p yayın çıkışı verebilen cihaz) ve server kullanabilme özelliği olduktan sonra vestelde olur, dreambox ta olur, atlanta olur, baff200 hd olur. hepsi olur.
    kullanan kişilere sor. ben sordum ve öğrendim.

ha şu var. bahsettiğim cihazlar hd olucak. 500s gibi normal cihaz olmayacak

Sorsunda hakkında yasal ıslemı cat dıye baslatsınlar :) Ne akıl verıyosun kardes sende alemsın yanı he Adam legal olarak ızlemek ıcın sormus zaten ıllegal olarak sormamıskı sen hemen cıkısmıssın lafı.

• legal olarak izliyecekse iş değişir tabii.
    o zaman gitsin bahsettiği cihazları alsın. yasal hiçbir sıkıntısı olmaz.
  • seoul hiremco X3 hd için ne diyorsunuz fiyatı makul seviyede
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercan2317

seoul hiremco X3 hd için ne diyorsunuz fiyatı makul seviyede

Sanirim ethernet, modul, ci slot girisli hd kalitede elimizde uygun 2 model var, biri baff hd 2000 digeri x3 tubo hd (baska alternatif bilmiyorum o fiyata bilen ark varsa duzeltsin), baff cccam de destekliyor, ve bi arti olarak one geciyor, fakat nedese ben hiremcoya daha sicak bakiyorum, bu baffin bu modeliyle ilgili pek yorum olmadigindanda kaynaklanabilir tabi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.