Şimdi Ara

HDD'de bulunan Recovery'i SSD'ye kopyalayıp yüklenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Notebook'uma SSD almak istiyorum. HDD'de bulunan Recovery'i SSD'ye nasıl aktarabilirim? Bunu yapmak istememin nedeni orjinal işletim sistemini kaybetmemek.HDD'nin içerisi 3 bölümden (C,D,E) oluşuyor. E sürücüsünün içerisinde Recovery var. Onu SSD'ye kopyalayıp kurulum yapabilirmiyim? PC'ye Usb'den bağlayıp disk bölümlendirmesi yapabilir miyim? İnternette araştırma yaptım ama açıklayıcı anlatım bulamadım. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maasha -- 30 Mayıs 2012; 19:30:15 >

• Acronis ile disk copy yapabilir ya da aldığın hdd yedeğini ssd'ye geri alabilirsin ama hdd'deki veriler ssd boyutundan fazla olmamalı.
    Windows'un yedekleme modülünün nasıl çalıştığını bilmediğim için öneremedim. Onuda bir araştırabilirsin.

Şöylede bir durum var; Windows ssd'yi donanım olarak baştan tanımamamış olacak. İlk yükleme sonrası açılışta tanıyacak, yükleyecek ve bilgisayarı yeniden başlatacak ama tam manasıyla ssd'yle ilgili ayarları yapabilecek mi acaba? Açıkçası benim içime sinmezdi ama başka çare yoksa yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Mayıs 2012; 18:16:28 >
  • Casper Xp veya norton ghost kullanarak hdd yi ssd ye klonlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Acronis ile disk copy yapabilir ya da aldığın hdd yedeğini ssd'ye geri alabilirsin ama hdd'deki veriler ssd boyutundan fazla olmamalı.
    Windows'un yedekleme modülünün nasıl çalıştığını bilmediğim için öneremedim. Onuda bir araştırabilirsin.

Şöylede bir durum var; Windows ssd'yi donanım olarak baştan tanımamamış olacak. İlk yükleme sonrası açılışta tanıyacak, yükleyecek ve bilgisayarı yeniden başlatacak ama tam manasıyla ssd'yle ilgili ayarları yapabilecek mi acaba? Açıkçası benim içime sinmezdi ama başka çare yoksa yapılabilir.

Mesajda yanlış açıklamışım. HDD'nin içerisi 3 bölümden (C,D,E) oluşuyor. E sürücüsünün içerisinde Recovery var. Onu SSD'ye kopyalayıp kurulum yapabilirmiyim? PC'ye Usb'den bağlayıp disk bölümlendirmesi yapabilir miyim? Cevaplarınız için teşekkürler.

• Evet durum çok farklıymış. Dizüstü bilgisayarıma ssd takmadan önce bende düşünmüştüm aynı şeyi. Denemedim ama olabileceğine karar vermiş ve Win7 premium yerine professional yükleyip yoluma devam etmiştim. Acronis ile bunun sağlıklı yapılabileceğini düşünüyorum ama diğer programlar hakkında bilgim yok. Sadece bölümdeki verilerin değil MBR'ninde kopyalanması gerekebilir ve Acronis bunu yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Mayıs 2012; 19:39:26 >
  • quote:

Evet durum çok farklıymış. Dizüstü bilgisayarıma ssd takmadan önce bende düşünmüştüm aynı şeyi. Denemedim ama olabileceğine karar vermiş ve Win7 premium yerine professional yükleyip yoluma devam etmiştim. Acronis ile bunun sağlıklı yapılabileceğini düşünüyorum ama diğer programlar hakkında bilgim yok. Sadece bölümdeki verilerin değil MBR'ninde kopyalanması gerekebilir ve Acronis bunu yapabiliyor.

http://www.okumas.net/showthread.php?704-Acronis-%DDle-Harddisk-Klonlama-resimli-anlat%FDm

Acronis programı ile HDD klonlamayı anlatıyor. Yapmam gereken budur inş :D SSD aldığım zaman deneyicem bakalım olucak mı. En kötü ihtimal yeni Win7 kurulcak içine. Tekrardan sağolun işlem başarılı olursa mesaj atarım

• Bende anlatan arkadaş gibi hiç klonlama yapmadım. Farklı disklere yedek dosyasından geri alarak aktarım yaptım. Anlatılan yol uygun gibi geldi.
    Sürekli Acronis kullanıyorum ama bilgisayarımda kurulu değil. Boot cd'si ya da usb'si ile çoğu şey yapılabiliyor. Büyük ihtimalle klonlamada vardır. Bakıp bilgi veririm.

Bilgisayarının modeli nedir? Denk gelirse, farklı Windows versiyonu kurman ve aktive etmen için kolay bir yol önerebilirim. Nasılsa alırken Windows ücretini ödedin, gönlün rahat olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Mayıs 2012; 21:42:02 >
  • quote:

Bende anlatan arkadaş gibi hiç klonlama yapmadım. Farklı disklere yedek dosyasından geri alarak aktarım yaptım. Anlatılan yol uygun gibi geldi.
    Sürekli Acronis kullanıyorum ama bilgisayarımda kurulu değil. Boot cd'si ya da usb'si ile çoğu şey yapılabiliyor. Büyük ihtimalle klonlamada vardır. Bakıp bilgi veririm.

Bilgisayarının modeli nedir? Denk gelirse, farklı Windows versiyonu kurman ve aktive etmen için kolay bir yol önerebilirim. Nasılsa alırken Windows ücretini ödedin, gönlün rahat olsun :)

Bilgisayarım HP Pavillion DV6-1386et
  • Win7 Home Premium yüklüymüş, bu iyi oldu. Ayrıntıları özel mesajdan anlatayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.