HDD devre kartını değiştirirsek içindeki bilgileri alabilir miyiz?
-
-
Disk içindeki mekanik sağlamsa (kafa düzgün çalışyor, plakalar düzgün dönüyor, plaka/kafa teması, deformasyonu vs. yaşanmamış)
ve
birebir aynı ve sağlam kartı bulursanız
Evet.
Yalnız,
kart arızası sandığınız şey, basitçe koruma direnci, veya regülasyon devreleri olabilir.
İşinin ehli tamirciler -bulursanız bana da söyleyin- bunları ortaya çıkarabilir.
Bunun dışında, pro veri kurtarma merkezleri. Ama çok para.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 30 Temmuz 2024; 0:53:16 > -
Merhaba. Harddiskim bozulmuştu. Veriler benim için büyük bir önem arz ediyordu. Aslında her şey sağlamdı. Aynı model disk değiştirdim. kartlarını değiştirdim olmadı. Veri kurtarma konusunda uzman değilseniz bizim gibi insanların yapacağı bir işlem değil. Ankara'da bir veri kurtarma firmasını önerdiler. birkaç hafta sonra firmaya gittim. Seagate markaydı harddiskim. bu tür disklerde ROM verisi veya ROM cipi değişmeden veri kurtarmak imkansızmış. bunu tecrübe ettim. Ayrıca hard disk üzerinden farklı bir kablo ile bağlayarak sorunu gördüler. @cafyon söylediği bilgiler seagate marka hard disk için geçerli değilmiş. Eski marka ve model disklerde önceden oluyormuş ama o disklerde piyasada kalmadı. İsterseniz veri kurtarma firması ile görüşün detaylı bilgi alın. Benim diskimin veri kurtarma süreci 4 gün falan sürdü. Bilgi Koru Veri Kurtarma
Geçmiş olsun diliyorum.
-
Teşekkürler tecrübenizi paylaştığınız için.
Şöyle anlıyorum, doğru mu anlamışım.
Seagate'lerin o modelleri özellinde (belki hepsi)... diski tanımlayan unique bilgiler RAM/ROM'da yeralıyor. Bu nedenle kart değişimi gerekse bile... ROM'un da yeniden uygun bilgilerle hırlanması gerekiyor... ya da (E)EPROM hazırlanıp, değiştitirliyor mevcutla.
Bir nevi... şu teknğin uygulanması o halde:
people.ece.cornell.eduJTAG Debuggerhttps://people.ece.cornell.edu/land/courses/ece4760/FinalProjects/s2009/jgs33_rrw32/Final%20Paper/ -
Evet hocam. ROM veya yapısının taşınması ve Yeni karta aktarılması gerek.
-
İnternette var mıdır acaba? Model başına ROM dump veya önemli adreslerin değerleri falan?
-
iyi günler kolay gelsin.
@MoonBestia konu sahibi arkadaşa sormak istiyorum:
hdd kesinlikle devir alıp motor çalışmıyor değil mi? doğru anladıysam...
eğer öyle ise, harici kutu ile denediniz mi? denediğinizde de mi aynı sonuç oldu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X