Şimdi Ara

HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Western Digital 500 GB. lık bir HDD kullanıyorum. HD Tune ile yapmış oldugum ölçümler aşağıdaki gibidir. Disk taraması ve birleştirme yapıldı herhangi bir sorun çıkarmıyor ancak çok ses gelmeye başladı.Ayrıca pc de yapılan işlemlerde bir agırlaşma söz konusu, degerlere istinaden bu HDD sorunlumu ?
     HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen !

• Sondurock S kullanıcısına yanıt
    error scan kisminda quick yazan yeri isaretlemeden bir tam tarama yapar misiniz ? Diskte bad sector var gibi duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    şefim tam tarama yaptım.
    Tarama temiz cikmis daha onceki sslerde sari isaretli alanlar genelde bad sector varsa cikiyor sizden ricam birde crystal disk info programini kurduktan sonra ayni hatalari diskte mevcut olarak gorunecek mi disk info altinda ona bakmaniz. Daha once hddtune programinin trial versiyonunda sorun varmis gibi gosterip ucretli versiyon satin alindiginda vermis oldugu hata kodlarinin ortadan kaybolduguna tanik oldum. Bu testlerde temiz cikarsa bahsettiginiz agirlasma icin defrag [disk birlestirme] yapmanizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 13 Eylül 2014; 14:06:49 >
  • Sorun yok gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    şefim biri yine sarı işaretli.ekte görüldügü gibi.
    her ne kadar bad sector yok gibi gorunsede reallocated sector count hatasi diskte bad sector'lu alanlarin bulundugu ancak bu bolge ya da bolgelerin disk uzerindeki ayrilmis yedekleme alanina adreslendigi anlamina geliyor bu adresleme nedeniyle de test yaptiginizda bad sector yokmus gibi cikiyor sonuc , uzulerek soyluyorum ki diskiniz gidici ancak zaman vermek imkansiz tavsiyem bu disk uzerindeki verilerinizi yedeklemeniz ve diski onemli bilgilerinizi saklamak disindaki isler icin kullanmaniz olur.

şefim zamanınızı almamdan dolayı çok özür dilerim, ayrıca vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı da çok teşekkür ederim. Hemen yeni bir disk almamız şart öyleyse ,çünkü önemli bilgilerim bulunmaktadır. Sizden ricam bir HDD önerisidir.1-2 Tb arası kafidir. Ekonomik sıkıntım yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sondurock

şefim zamanınızı almamdan dolayı çok özür dilerim, ayrıca vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı da çok teşekkür ederim. Hemen yeni bir disk almamız şart öyleyse ,çünkü önemli bilgilerim bulunmaktadır. Sizden ricam bir HDD önerisidir.1-2 Tb arası kafidir. Ekonomik sıkıntım yoktur.

1tb st1000dm003 1 tb tek plaka, tek plakanın avantajı büyük. yada wd blue 1tb alabilirsin hı performanslı hdd alacağım diyorsan wd black var fakat pahalı ..

hd tune bad sector testinde bölgesel normal hızının anlamsız yere çok düştüğü kesindir.. aslında bir diskin hd tune testinde bad sector göstermemesi asla ve asla sorunsuz olduğu anlamına gelmez.

bölgesel okuma hızı asla normal değerlerin altına düşmemeli (bölgesel dememin nedeni mekanik disklerde diskin gittikçe yavaş okuduğu görülür ve bu normaldir)

ayrıca parasal sıkıntı yoksa ssd-hdd karışımı hibrit diskler var, fakat ben olsam 120 yada 240 lık bir ssd ayrıca 1tb hdd alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 13 Eylül 2014; 15:55:00 >

• casual kullanıcısına yanıt
    üstadım o halde dediginiz gibi performans açısından iyi olacak şekilde WD black serisinden 1 TB hemen aldırıyorum. Umarım Respawn nickli arkadaşta aynı fikirdedir.tekrardan bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
    kesin aynı fikirde olur, genelde pahalı olduğu için kimse tavsiye etmez, ssd ler performans olarak hdd lere inanılmaz fark attığı için hdd nin biraz daha performanslısını kimse almak istemiyor. performans isteyenler genelde ssd + hdd olarak kullanıyor.
    Amac yardimci olmak hocam. Yeni bir disk almak yarariniza olur su an ki mevcut diski de gorev yapamaz duruma geldiginde kaybettiginize uzulmeyeceginiz verilerinizi saklamak amacli kullanabilirsiniz. Daha once de dedigim gibi diskiniz gidici ancak ne zaman gider zaman vermek imkansiz belki 1 gun bile dayanmaz belki 5 sene daha dayanir programin verdigi hataya gore onlem almanin mantikli olacagi dusuncesindeyim. Sisteminizde ssd var mi bilmiyorum fakat butcenize ve sisteminize gore ssd + hdd konfigurasyonu olusturursaniz bilgisayar deneyiminizi daha ileri bir boyuta tasimis olursunuz. Tavsiye konusuna gelince pek oneri yapmiyorum ben, bu konuda ince eleyip sık dokuyan biri degilim ilgili baslik altina konu acmaniz halinde yardimci olan cikacaktir. Ancak tavsiyem onerilen diske baliklama atlamayin birazda kendiniz arastirin mukayese edin ihtiyaciniz dogrultusunda bir urun alin. Saygilarimla...

çok teşekkür ederim. Önemli olan var olan bir sıkıntı dogrultusunda talepte bulunmamızın ardına ilgili yol haritasını çizerek sorunun tespitidir.ürüne gelince elektronik piyasasında yıllardır gördügüm her ürünün kısa vadede bir üst sürümünün, yeni modelinin çıkmasıdır. Arkadaşın söyledigi diski kendime göre bende hemen araştırdım. Yorumlar hep memnuniyet dogrultusundaydı. Arkadaşta öneride bulununca hemen personeli gönderip aldırdım. Az sonra kuruluma geçecegim. Tekrardan çok teşekkür ederim.
  • hayirli olsun iyi gunlerde sikintisiz kullanirsiniz insallah ayni disk bende de var memnunum diyebilirim.

hayırlı olsun hocam, ben memnun kalacağınızdan eminim. bu disk yani black serisi çift işlemcili ayrıca iops yani saniyede işlem yapma sayısı yüksek bir disk , birçok kişi sıralı okuma değerlerine bakar fakat windows bile açılırken küçük küçük dosyalarla işlem yapar buda 4k okuma ve yazma anlamına gelir ki bu diskte bu oranlar yüksek

ayrıca 5 yıl üretici garantisi var ülkemizde 2 yıl olsada bir şekilde wd ile iletişime geçtiğinizde 5 yıl içinde ücretsiz yenisi ile değiştirebilirsiniz.
    Üstadım HDD aldım.tekrardan çok teşekkürler. aşagıda yeni test sonuçları
     HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen ! HDD ler'den Anlayan Arkadaşlardan Yardım Lütfen !

Tekrar hayirli olsun guzel secim olmus. Ancak kafami karistiran iki sey gordum hemen izninizle bahsetmek isterim, ilki okuma testinde sonlara dogru bir dalgalanma olmus ve minimum deger 36 mb/ saniyeye dusmus belki arkada calisan antivirus yada anlik diske yuklenen bir uygulama nedeniyle bu sekilde cikmis olabilir birde hiz testleri icin ideal olanin testin disk bosken yapilmasi seklinde soylentiler var testi yenileyip tekrar ss atma imkaniniz varsa tekrar bir bakalim o konuya minimum degerin yukselecegini dusunuyorum, ikinci konu ise access time degeri biraz yuksek gibi geldi normal olanin disk turune gore 9-15 ms arasi oldugu soylenir 18 ms bu nedenle biraz yuksek gorundu benim gozume diskin tek plaka olmasi nedeniyle de ilgili olabilir durum. Bu kadar sey soyledik bir de iyi yanlarindan bahsedelim yanlis hatirlamiyorsam 2008 yada 2009 senesinde wdnin 500luk bir caviar blackini kullanmistim diskin titresim ve ugultusu teneke kasamla da birlesince bilgisayar masamda bile o titresimi ve sesi hissedebiliyordum. Okudugum incelemelerde bu serinin cok daha sessiz oldugundan bahsetmisler ki bu cok iyi bir gelisme yoksa kafayi yedirtirdi adama.

yeni teknolojide o titreşim giderildi hocam, ayrıca diske windows yeni kurulduğu için dosyalar çok dağınık. esasen access time 15-16 ms arası çıkar.

bunu düzeltmenin tek yolu programların tamını kurduktan sonra bir kaç kez disk birleştirme yapmak ve hdd nin meşgul olmadığı bir zamanda hd tune testini yapmak.

tabi windows yeni kurulduğu , belkide bir çok program kurulduğu için sürekli hdd meşguldur. sistem oturunca o düşmelerin olması mümkün değil

hocam birde file bencmark testini koyarsa iops değerlerini görmek isterim..
  • casual kullanıcısına yanıt
    File bencmark testi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.