Şimdi Ara

Hdd nin fps ye etkisi olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim pc'min bileşenleri gayet iyi hdd hariç.İ7 2700K HD6970 DUAL FAN,8GB RAM.ASUS P8Z68V-LE AMA HDD ESKİ SAMSUNG 160GB.Oyunlarda fps birden düşüyo bu sırada hdd den garip sesler geliyo o ses geçince fps normale dönüyor.Fps düşüşü hdd denmi ? yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bir yanlışın var ama o sistemede bi zahmet SSD al yani. 150lira bişey 60gb Sandisk ssd

hem yükleme süreleri kısaları bilgisayarın açılışı hızlanır her türlü ssd al yani etkisi olsada olmasada.
  • @GamingMan

S3laMlaR..

sistemiN en yavaş parçalarından birisi tartışmasız hdd'dir.fps düşmesi daha önceden yok ise bir kaç içinde varolduysa sistemi optimize ediN-en son kurdugunuz programları kontrol ediN-antivürs taraması yapın-kurdugunuz oyundan kaynaklı sorunda olabılır eger tek oyunda sorun yasıyosanız orıgınal olmaması veya başka sorunlardan kaynaklı olabılır..- virus-exe olabılır format da deneyebılırsınız...makedon arkadaşımız aşagıdakı uygulamalardan bahsetmiş..

hdd tune adlı programı kurun :

HD Tune adlı yazılımın ''Error Scan'' sekmesinden taramayı gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız ''Quick Scan'' özelliği inaktif olmalıdır.

HD Tune yazılımında Health sekmesinde yer alan bazı uyarılar zamanla oluşabilir. Bunlardan en çok karşınıza çıkanları;

Realocated Sector Count: Bozuk sektörü yedek alana taşıma olayına denmektedir. HDD'nizin ömrünün bitmesine yakın bir zamanda bu ibare ve hata iletisi ile karşılaşırrsınız.

Realocated Event Count: Diğer sektöre kaydırılma sayısını işaret etmektedir. -

Spin Retry Count: Harddiskin başlangıçta gereğinden fazla dönmesidir. Değerin artması HDD ömrünü etkiler..

sisteminiz çok güzel bu sisteme ssd almadıgınız sürece farkını anlıyamassınız.gerek işlemci performansı olsun gerek hız olsuN hdd size tümsek olcaktir...

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/team-xtreem-s2-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html

1 dolar 1880 olduguna ragmen 120 sata III 550-500 ssd 430 tl cok ıyı fıyat bı hdd 250 t lye dayanmısken ..testlerde teamxtreem corshaır ile kafa kafaya gitmekte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 16 Aralık 2011; 15:43:00 >

• Dediğiniz işlemleri ancak gece yapabilirim.Ben ssd yi çok düşündüm ama eski hdd en azında 500gb flan olsaydı ozaman ssd alırdım.Ama ben download da yapıyorum.2 sini alırsam bana fazla gelicek malum pc daha 18-20 günlük flan.Ama elime para geçerse önerdiğniz Ssd yi alıcam.Teşekkür ederim.
  • Neden 2700K tercih ettin ? 2600K + SSD alabilirdin.
  • Bileşenleri umduğumdan ucuza aldığım için.O ürünler ve 600w psu yu normalde hesapladığımda 2750tl çıkıyodu ben ise 1900tl ye aldım.Bide bileşenleri aldığımda herkezin kafasında ssd alınmalımı çatışması vardı bende o yüzden ssd almadım.
  • ucuz aldınız diye daha ucuz alamıyormusunuz yani ?

neyse artık yapacak bişey yok 6970 yerinede daha ucuza 2x6850 alınabilirdi.

dediğim gibi 150liraya şimdi ssd alın hdd'ler ucuzlayınca depolama için 1tb alırsınız harici alırsınız. bilgisyaarın performansı içindeki en düşük performanslı bileşen kadardır bunu unutmayın. bilgisayar kullanımında en çok hissedilen performans sabit disk performansıdır.

Oyunlarda yükleme sürelerini etkiler ancak yüklenmiş oyunda gerekli veriler ram'e aktarıldığı için harddiskle arasında birşey kalmıyor.

yazılımsal sorununuz var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Torrent hdd'ye zarar verir mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SSD şart benim sisteme anladım.En kısa zamanda almam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamingMan

Merhaba,
    Benim pc'min bileşenleri gayet iyi hdd hariç.İ7 2700K HD6970 DUAL FAN,8GB RAM.ASUS P8Z68V-LE AMA HDD ESKİ SAMSUNG 160GB.Oyunlarda fps birden düşüyo bu sırada hdd den garip sesler geliyo o ses geçince fps normale dönüyor.Fps düşüşü hdd denmi ? yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

bunun nedeni RAM yetersizliğidir. bazı oyunlar belli bir yerden sonra texture ler vs ramı doldurur ve yer kalmaz bu nedenle HDD deki page file kullanırlar buda RAM a göre çok yavaştır ve erişim süresi yüksekdir. bu nedenle FPS düşüşü yaaşrsın.

yapılacak 2 şey var.
    1) extra RAM alacaksın.
    2)SSD alacaksın pagefileı oraya atacaksın.

bence extradan RAM al.

edit: 8 gb ramın mı var ? o zaman bu problemle karşılaşmaman lazımdı... HDD değiştir öyle dene.
    bu arada HDD nin FPS etkisi yoktur tabii dediğim gibi oyun pagefileı srekli kullanmadıkça..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Aralık 2011; 18:48:55 >

• quote:

bunun nedeni RAM yetersizliğidir. bazı oyunlar belli bir yerden sonra texture ler vs ramı doldurur ve yer kalmaz bu nedenle HDD deki page file kullanırlar buda RAM a göre çok yavaştır ve erişim süresi yüksekdir. bu nedenle FPS düşüşü yaaşrsın.

yapılacak 2 şey var.
    1) extra RAM alacaksın.

bence extradan RAM al.

edit: 8 gb ramın mı var ? o zaman bu problemle karşılaşmaman lazımdı... HDD değiştir öyle dene.
    bu arada HDD nin FPS etkisi yoktur tabii dediğim gibi oyun pagefileı srekli kullanmadıkça..

8 gb rami kullanacak bir oyun çıkmadı daha 2 sene dahada çıkmayacaktır en yakın. Ramle kesinlikle alakası yok.
  • o sistem el freni çekilmiş ferrari gibi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

o sistem el freni çekilmiş ferrari gibi olmuş

Katılıyorum, ESKİ SAMSUNG 160GB HDD el fireni oluyor :)
  • Sağlam sata3 1tb hdd alsam sorun düzelir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

@GamingMan

S3laMlaR..

sistemiN en yavaş parçalarından birisi tartışmasız hdd'dir.fps düşmesi daha önceden yok ise bir kaç içinde varolduysa sistemi optimize ediN-en son kurdugunuz programları kontrol ediN-antivürs taraması yapın-kurdugunuz oyundan kaynaklı sorunda olabılır eger tek oyunda sorun yasıyosanız orıgınal olmaması veya başka sorunlardan kaynaklı olabılır..- virus-exe olabılır format da deneyebılırsınız...makedon arkadaşımız aşagıdakı uygulamalardan bahsetmiş..

hdd tune adlı programı kurun :

HD Tune adlı yazılımın ''Error Scan'' sekmesinden taramayı gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız ''Quick Scan'' özelliği inaktif olmalıdır.

HD Tune yazılımında Health sekmesinde yer alan bazı uyarılar zamanla oluşabilir. Bunlardan en çok karşınıza çıkanları;

Realocated Sector Count: Bozuk sektörü yedek alana taşıma olayına denmektedir. HDD'nizin ömrünün bitmesine yakın bir zamanda bu ibare ve hata iletisi ile karşılaşırrsınız.

Realocated Event Count: Diğer sektöre kaydırılma sayısını işaret etmektedir. -

Spin Retry Count: Harddiskin başlangıçta gereğinden fazla dönmesidir. Değerin artması HDD ömrünü etkiler..

sisteminiz çok güzel bu sisteme ssd almadıgınız sürece farkını anlıyamassınız.gerek işlemci performansı olsun gerek hız olsuN hdd size tümsek olcaktir...

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/team-xtreem-s2-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html

1 dolar 1880 olduguna ragmen 120 sata III 550-500 ssd 430 tl cok ıyı fıyat bı hdd 250 t lye dayanmısken ..testlerde teamxtreem corshaır ile kafa kafaya gitmekte..

Spin Retry Count sarı renkle yazıyor.Current:100 Worst:100 Threshold: 97 Data: 0 Status: Ok

Değerler bu şuekilde problem nedir sence ??

• quote:

Sağlam sata3 1tb hdd alsam sorun düzelir mi ?

Sata 3 işi hikaye mantar yani. SSD al bak gör sistem uçuşa geçecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: embayo07

quote:

yapılacak 2 şey var.
    1) extra RAM alacaksın.

bence extradan RAM al.

8 gb rami kullanacak bir oyun çıkmadı daha 2 sene dahada çıkmayacaktır en yakın. Ramle kesinlikle alakası yok.

bende zaten sonradan farkettim dostum ramle alakalsı olmadığını ve adama HDD değiştirmesini önerdim

• Vatan'dan önerebileceğiniz bi ssd varmı.120GB flan.
  • quote:

Vatan'dan önerebileceğiniz bi ssd varmı.120GB flan.

Ssd lere hemen aldanma onlarında kendi içlerinde sorunları var.Yok asekron bellek sorunu yok trim desteği.Bunları araştır.Corsair force GT 120GB kırmızı olanları süper ötesi.Vatan pc de 60gb %25 indirimle alınabilir.120gb olan modelide alınabilir ama bunu al kırmızı force gt
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068

Bahsettiğin ürün buysa gerçekten çok süpermiş.Okuma hızı ve yazma hızı da süper ama biraz pahalı sanki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.