Şimdi Ara

HDD Oyun Performansını Etkiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
19.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soru açık arkadaşlar hdd oyun performansını etkilermi etkilerse ne gibi yerlerde ve oyunda işlevi nedir
    mod arkadaşlardan özür diliyorum belkide konu yanlış yerde

Saygılarımla....

• Loading surelerini etkiler. Onun disinda bi getirisi oldugunu sanmiyorum
  • getirisi dışında
    hdd nin oyun oynarken fps düşüşüne veya ufak takılmalara sebep olabilirmi ?
  • olabilir. wd caviar green alan kişilerin şikayetlerini forumlardan bulabilirsin. depolama amaçlı olan üründen bazen performans alınamıyor.
  • Şuan kullandığım WD CAVİAR BLACK 500 diskimi 2 ye böldüm ve daha önce nba 2k10 da 60 61 fps nin aşağısına düşmesken 57 58 fps alıyorum gözum bunuda gayet net algılıyor.Ekran kartım 4770 phm x4 920 işlmecim var.Belkide ekran kartı drİverından kaynaklanıyordur frame düşmesi ben en son driverları kullandım.Bağzen download yaparkende belli oyunlarda frame düşmesi olabilir bi kaç saniyelik
  • Düşük performans veren hdd ramide darboğaza sokar .ram sabit diskten veri alıp verir devamlı.sabit diskin düşük yazma okuma hızına sahip olması ve erişim süresinin düşüklüğü ramin sabit diski beklemesine yol açar.yani ramde tam performansıyla çalışmaz..
    oyun performansında çok fazla etki etmemektedir.nedeni ise oyunun işlemci ve ekran kartına daha fazla yük bindirmesidir.oyunda ram'e %100 yük biniyorsa sabik diskin ramin işini ağırlaştırması ufak takılmalara neden olabilir fakat ortalama 40 - 50 fps veren bir oyunda bunu farketmenin ihtimali yoktur.
    Hdd nin düşük performans vermesi windows kullanımında ,internette dolaşırken daha barizdir.
  • ilk olarak yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
    bu soruyu sorma amacım oyunlarda anlayamadığım bazen ufak takılmalar olması bilgisayarımda 3 4 tane oyun var neredeyse hepsinde aynı sorun var diyebilirim
    şimdi sistemimi yazıyım
    amd phenom ii x4 945
    2x2 ddr2 800 mhz ram dual channel
    1 gb msı gtx 560 ti
    seagate 1.5 tb 7200rpm 32 mb cach
    gigabyte m720 us3
    işletim sistemim windows 7 ultimate 64 bit
    sistem bu
    assasin's creed brotherhood oynarken bazı yerlerinde sürekli ufak takılma oluyo bazen olmuyo driver sorunumu diyicem ekran kartını yeni aldım sanmıyorum sorun nedir acaba hdd den şüpheleniyorum ben.
    mafia 2 oynarkende oluyo pes 2011 de hiç takılma olmuyordu eski kartımda hd 4730 şimdi oyunda bazen çok ufak ama hissedilir şekilde takılma oluyo

sorun şu da olabilirmi ben formattı attım hemen tüm oyunları bilgisayara yükledim acaba ne biliyim bi sorun yaratabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 23 Mart 2011; 23:08:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tüm sistem aynı sadece ekran kartı değişmiş ve anlık takılmalar başlamışsa power supply'nin gerektiği yerde düzgün güç verememesi olabilir.gtx 560ti ,hd4730 dan daha fazla güç çeken bir karttır.power supply markası ve kaç W oldugunu söyemelisiniz.
  • driver sorunu kartın yaşına bakmaz siteden en güncel driverı indir bide öyle dene
  • pardon ya güç kaynağını yazmayı unutmuştum
    high power absolut power 650w modüler güç kaynağı var..
    bide nvidia controlden güç yönetimi modunu en iyi performans için diye ayarladım takılmalar azaldı ama devam ediyor :s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 24 Mart 2011; 0:22:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

pardon ya güç kaynağını yazmayı unutmuştum
    high power absolut power 650w modüler güç kaynağı var..
    bide nvidia controlden güç yönetimi modunu en iyi performans için diye ayarladım takılmalar azaldı ama devam ediyor :s

psu dan olamaz ozaman..
    birkaç sürücü deneyin.geriye başka birşey kalmıyor çünkü..
    bu arada kontrol panelde yaptıgınız ayarın pek işe yaradıgını düşünmüyorum..
  • o zaman driver yenilicem ekle kaldırdan kaldırıyımmı yoksa öbür driveri kaldırmadan kursam sorun çıkartırmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 24 Mart 2011; 1:19:27 >
  • en iyisi temiz bir format at için rahatlasın. formattan sonra oyunları birden yüklemeden bir şey olmaz. trojan vs bir şey bulaşmış olabilir (oyunlar ilaçlıysa falan). sürücüleri kendi sitelerinden indir windowsla güncelleme. bios update var mı kontrol et. sistemin sıcaklığını da kontrol etmekte fayda var...

aklıma bunlar geldi...
  • valla sağolun ama ekran kartı boşta 20 22 arası yük altında 65 dereceyi geçmiyo
    işlemcide boşta 30 ile 35 arası yük altında 65 67 felan görüyo
    driver güncellemesi yapıcam başka care yok sanırsam
  • Anlık takılmaların hdd'den olup olmadığını anlamak zor değil. Takılmalar sırasında hdd'den yoğun bir okuma sesi duyuyorsan takılmanın sebebi hdd'dir. Bendeki samsung hd502hj'ler(raid0) titreşim önleyici olmasına rağmen çok rahat anlaşılıyor zorlanıp zorlanmadığı.
  • aynı sorun bende de vardı xp den win7 64 bite geçtiğimde olmuştu geri xp ye döndüm daha sonra ekran kartımı değiştim tekrar win7 kurdum sorun düzeldi aldığım ekran kartı 5770 idi. Şimdi onuda değiştim 5850 kullanıyorum hiç bir sorun yok işlemcilerimiz aynı bende de x945 var 3.75 Ghz de kullanıyorum.
  • Arkadaşlar forumda bu başlığı görünce tecrübemi yazayım dedim, lg r590 notebook la shift2 oyunu kurdum ekran kartı geforce335m oyun herşey low dayken 15-20fps oynanabilecek şekilde deyd,i hdd seagete 5400rpm 8mb cache li bi modeldi 320gb diğer oyunlarda fazla sıkıntı olmuyordu, hdd geçen ikinci el olarak sattım ama hdd'kin image sini taşınabilir bir hdd aldım. win7 kurmak zor geliyor diye herneyse wd500bpkt modelini sipariş ettim 7200rpm 16mb cache önceden aldığım imageyi buna yükledim windows eskisi gibi çalıştı shift2 yi tekrar çift tıkladım, öylesine daha evvel başka forumlarda da bu oyunun kastığını yazmıştım ileride bir patch çıkmasını bekliyordum herneyse oyun en düşük ayarlarda çok iyi fpsde çalıştı gözüme inanamadım sonra herşeyi high yaptım yine süper bi fps de çalıştı bayaa 2 saat civarında oynadım. sonra mafiada phsix ayarı mediumdaydı high yapınca donmalar oluyordu ondada sorun olmadan daha hızlı bi şekilde oynadım. şaşkınım daha evvel biri yazsaydı bunu foruma, inanmazdım sizede saçma geldiğini biliyorum ama gerçek.hdd yükleme hızını düşürdüğünü sanıyordum fps ye de bayaa katkısı varmış.

• raid 0 yapılmış bi sistemde oyunları açkayla normal tek diskli makinede oyun açmak çok fark ediyor en önemlisi açılış süreleri disk ne kadar hızlı ve sorunsuz çalışırsa pc nin performansıda artar veri aktarırken bişi kopyalarken hdd ile ilgili işlemleri yaparken v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp222

Şuan kullandığım WD CAVİAR BLACK 500 diskimi 2 ye böldüm ve daha önce nba 2k10 da 60 61 fps nin aşağısına düşmesken 57 58 fps alıyorum gözum bunuda gayet net algılıyor.Ekran kartım 4770 phm x4 920 işlmecim var.Belkide ekran kartı drİverından kaynaklanıyordur frame düşmesi ben en son driverları kullandım.Bağzen download yaparkende belli oyunlarda frame düşmesi olabilir bi kaç saniyelik

3 fps yi yardımcı programsız gözün nasıl secebiliyor cok merak ettim valla acıklarmısın
  • önerdiğiniz hızlı güçlü bir HDD var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.