Arkadaşlar kardeşim bilgisayarı(laptopu) yere düşürmüştü. Düşürdükten sonra aldım bilgisayarı açtım. Açıldı ama windows çökmüştü. Heralde formatla düzelir dedim. Gittim bilgisayarcıya verdim format için. Adam 1-2 saat sonra gel al dedi. Gittim adam direk bana dedi ki sen bu laptopu yere mi düşürdün? dedi. Bende evet dedim. Adam harddiskin zarar gördüğünü söyledi ve cd takınca yani format atınca bişi yükleyince %75 de filan duruyormuş, harddisk okuyamıyormuş. Adam baya uğraştı her yolu denedi ama olmadı. Garantiye gitmesi lazım dedi. Şimdi size sorum şu hiç garantiye götürmeden yeni harddisk alsam veya diğer laptoptaki harddiski bozulan laptopa takabilme şansım var mı? Garantide uzun sürecek. Birde şunu eklemek istiyorum laptop 1 yıl sigortalı. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim?
Yok mu arkadaşlar yardım edecek biri?
garantiye ver garanti olsun derim... garantisi bitmeyen ürünü bilgisayarcılara teslim etmeyin... çok çok yakınınız olsa bile garantisi gidebilir.
servise gönderin, windows açılmıyor deyin onlar gerisini halleder muhtemelen.
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
garantiye ver garanti olsun derim... garantisi bitmeyen ürünü bilgisayarcılara teslim etmeyin... çok çok yakınınız olsa bile garantisi gidebilir.
Garanti çok uzun sürüyor. Birde kullanıcıya bağlı hata diye para alabilirler demi? benim merak ettiğim başka bir laptoptan bu laptopa harddisk takabilirmiyim?
bilgisayarın ana web sitesnden destek bölümünden mail adresini bul, bir maille işini hallet. sor bakalım kendin değiştirdiğinde garanti dışı bırakıyorlar mıymış. ben de yaklaşık bir ay önce bilgisayarıma SSD taktım. garanti gitmiştir diye umursamadım ama asus yetkililerine mail ile sordum. cihazda başka bir probleme sebebiyet vermediğiniz sürece sorun olmaz dedi. bir mail atarak sormayı dene, aynı şekilde cevap verirlerse ve kendin yapabileceğine güveniyorsan yaparsın. ama genellikle harddisk ve ram değişimi kullanıcıya verilen bir hak olarak görülyor ve garanti dışı kalmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: maceof
quote:
Garanti çok uzun sürüyor. Birde kullanıcıya bağlı hata diye para alabilirler demi? benim merak ettiğim başka bir laptoptan bu laptopa harddisk takabilirmiyim?
sen sadece hdd arızalı diye verirsen servise değiştirirler onu muhtemelen. para isteyecek olurlarsa seni arayıp onayını almadan takmazlar zaten... ama büyük ihtimalle istemezler...
evet başka hdd takabilirsin ama servis en iyi yol...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: maceof
quote:
sen sadece hdd arızalı diye verirsen servise değiştirirler onu muhtemelen. para isteyecek olurlarsa seni arayıp onayını almadan takmazlar zaten... ama büyük ihtimalle istemezler...
evet başka hdd takabilirsin ama servis en iyi yol...
Aynen benim laptop bad sector vermişti, garantiye gönderdik ekranı, klavyesini bile temizlemişlerdi... (Toshiba)