Şimdi Ara

HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda iki hard disk var ve bazen bilgisayarım açılırken master olan HDD yi görmüyoyor.Bu nedenle bilgisayarım açılmıyor bende kasayı açıp master olan hard diske gelen enerji kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum ve daha sonra BIOS da görmeye başlıyor ve bilgisayarım açılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim

• farklı bi kablo dene bakalım
  • Onuda yaptım slave HDD ye giden kabloyu da ona master olana taktım ama yine aynı sorun devam etti acaba power sub da mı bi sorun var ama öyle olsa bütün pc de sorun çıkardı
  • böyle bir sorunla karşılaştığında restarta bas ve setup a gir. orada harddiskin yerlerinin değiştiğini göreceksin. onları eski haline getir. boot kısmında hdd bölümünde. kaydet çık eski haline döner. ama ara sıra da bunu tekrar yapar.
  • Yerleri değişmiyor ki hiç görmüyor HDD öyle bir harddisk yokmuş gibi davranıyor yani pc ye bağlanmamış gibi
  • kardes senbırde hdd gıden power kablosunu degiş cd roma giden ile bakalım öğle dene birde biosu uppdate edersen iyi olur
  • ide kablosunda veya sata ise sata kablosunda bir problem olablir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sana sorunu çözmek için izlemen gereken yolları yazayım sen bunları kombine yaparak dene

1-kablo
    2-jumper hdd nin arkasında :::: tane dikine ikili sıralı olan iğneler'e bakderim hangi yere takınca jumperi master hangisinin slave olduğunu bulmak için diskin üzerindeki şekillere ve yazılara bak.

3- iki diskin var ise işletim sistemi olan diskini master 2.hdd ni slave yap eğer biri cable select ise ondan görmüyor olabilir diski haberin olsun.

4-kabloları değiştire değiştire mantıksal bir kombinasyon yap yani kafandaki soru işaretlerini belirle ve ve sorunun ve cevabın kaynağını bulncaya kadar aklındaki bundan olabilirmi sorusunun geçtiği mantıksal veya sana göre mantksal olmayan ama mutlaka mantıksal bir açıklaması olması gereken tüm herşeyi denederim çok yazdım ama bu dediklerim sadece şuanki hdd sorunun içindeğil sorunları kendi başına çözmen içinde gerekecek ipuçlarıdır.

• Önce data kablolarını olmazsa güç kablolarını değiştir bakalım.
  • Değiştirdim bakalım şu anlık bir sorun yok tekrar olursa bütün ide kablolarını ve data kablolarını değiştireceğimb] ilginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim ]
  • MRB İYİ GÜNLER BEN SİZE HDD İLE İLE İLGİLİ BİR SORU SORMAK İSTİYODUM MÜMKÜNSE BENİM YENİ ALDIĞIM BİR HDD Mİ DİNAMİK DİSK OLARAK AYARLAMIŞIM. EPEY KULLADIM BİR SORUN ÇIKMADI AMA GEÇEN PC Mİ AÇTIĞIMDA O DİSKİME ULAŞAMADIM. DİSK YÖNETİME BAKTIĞIMDA BU DİSKİM - TANIMSIZ OLARAK DİNAMİK GÖZÜKÜYODU YANİ BÖLÜMLEMİŞ OLDUĞUM SÜRÜCÜ HARFLARİM GÖZÜKMÜYODU BU DİSKİMDE. ÜZERİNE SAĞ TIKLAYIP YABANCI DİSKLERİ AL DEDİĞİMDE HATA VERDİ. DİSK YÖNETİMİNİ KAPATIP PC Yİ YENİDEN BAŞLATMAMI İSTEDİ. ACABA DİSK YÖNETİM SİSTEMİNİ NASIL DEVRE DIŞI BIRAKIP BU DİSKİME ULAŞABİLİRİM. YARDIM CI OLURSANIZ SEVİNİRM. İYİ GÜNLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.