Şimdi Ara

hedef degıstırıyorum(tıptan soguttular)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bu yıl ıkıncı yılım gecen yıl tıp harıcınde bolumler tutmasına ragmen tıp ıcın bı yıl daha denemeye karar verdım her neyse bu yıl nıspeten daha ıyı bı derce elde ettım ama sımdı cevremde doktorlardan haberlerde gordugum sıddet olaylarından dolayı o kadar kararsız kaldım kı. Ayrıca konustugum doktorlar ya tıp okunur mu sen akıllı mısın doktorluk cok zor fln gıbı laflarla moralımı acayıp bozdular. Tıpı sevıyorum ders calısmayı severım acayıp sosyal bı ınsan degılım hanı tıp benı yormaz dıye dusunuyordum ama tıpın bu durumda olması doktorların bıle boyle yorum yapması acıkcası benı korkuttu bundan sonra hedefsız yoluma devam edıp lys de yapabılecegımın en ıyısını yapıp baska bolumler dusunecegım gıbı. Tıp ıcımde bı uktede kalabılır tercıhlerden once tabıkı hıc bıse bellı olmaz ama suda bı gercekkı Turkıye de gercekten doktorluk hak ettıgı yerde degıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendislik sevmiyorsan o daha kötü senin için ama benim gibi teknoloji tutkunuysan en güzel neslek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cern'demuhendis -- 18 Nisan 2013; 19:19:53 >
  • Çok doğru ama halen karar veremiyorum. puana göre değerlendiricem artık.

• sanki diğer meslekler hak ettiği yerde bu sadece tıpa özel bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Mühendislik sevmiyorsan o daha kötü senin için am benim gibi teknoloji tutkunuysan en güzel neslek

teknolojıyı severım fızıgım ıyıdır ama bugune kadar hıc muhendıslık dusunmedım herhalde bundan sonra arastırsam ıyı olur :)

• hafiften bi tıp isteyenlerin gözünü korkutma çabası seziyorum gibi :)

Sana bi şey söyleyim bu ülkede en çok ağlayan durumu en iyi olandır. kimse ağlamayana meme vermez. doktora git o ağlıyor, mühendise git o ağlıyor, hukukçuya git o ağlıyor. bu ülkede gülen hiç yok. o zaman kimse hiçbi mesleği seçmesin.

her meslekte sefa süren de çok cefa çeken de. her şey kişinin kendisine bağlı. önemli olan insanın sevdiği mesleği yapması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

Çok doğru ama halen karar veremiyorum. puana göre değerlendiricem artık.

aynen hocam bazen keske gecen yıl dıscılık yazıp gıtseydım dıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ka2an

sanki diğer meslekler hak ettiği yerde bu sadece tıpa özel bir şey değil.

haklısınız hocam Turkıyede kımse hakettıgını alamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_gölge

hafiften bi tıp isteyenlerin gözünü korkutma çabası seziyorum gibi :)

Sana bi şey söyleyim bu ülkede en çok ağlayan durumu en iyi olandır. kimse ağlamayana meme vermez. doktora git o ağlıyor, mühendise git o ağlıyor, hukukçuya git o ağlıyor. bu ülkede gülen hiç yok. o zaman kimse hiçbi mesleği seçmesin.

her meslekte sefa süren de çok cefa çeken de. her şey kişinin kendisine bağlı. önemli olan insanın sevdiği mesleği yapması.

hocam estagfurullah hıc oyle bı nıyetım yoktu benım kendı gozum korkmus fıkırlerımı paylasmak ıstedım kotu bı amacım yoktu dedıgınız konuda da haklısınız tabı

• quote:

Orijinalden alıntı: yyuuyyu

quote:

aynı durumdayız.ben de bu seneye diş hekimliği isteğiyle başladım.işler yolunda gidince hedef tıp oldu.ygs'den de istediğimi aldım ama yeniden diş hekimliği düşünmeye başladım.şuan tek isteğim hayırlısı değilse tıp tutturabilecek puanı sınavdan alamamak.baya saçma bir istekmiş gibi görünüyor ama hakikaten kafam bu konuda çorba gibi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: huzurluksuz

quote:

quote:

aynı durumdayız.ben de bu seneye diş hekimliği isteğiyle başladım.işler yolunda gidince hedef tıp oldu.ygs'den de istediğimi aldım ama yeniden diş hekimliği düşünmeye başladım.şuan tek isteğim hayırlısı değilse tıp tutturabilecek puanı sınavdan alamamak.baya saçma bir istekmiş gibi görünüyor ama hakikaten kafam bu konuda çorba gibi oldu

hocam emın olun sızı benden daha ıyı kımse anlayamaz aynı dusuncelerı paylasıyoruz dıyorum kı tıp tutmasa da olur fln. Hayırlısı olsun tabı

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam emın olun sızı benden daha ıyı kımse anlayamaz aynı dusuncelerı paylasıyoruz dıyorum kı tıp tutmasa da olur fln. Hayırlısı olsun tabı

kararsızlık hakikaten çok kötü birşey.geçen sene eczacılık istiyordum 3 bin kişiyle kaçırdım.bu sene eczacılık istemediğimden kesinlikle eminim ama tıp mı diş hekimliği mi gerçekten karar veremiyorum.gerçi daha lys var ne olacağı da hiç belli olmaz ama şimdiden de insanın kafasında belli şeyleri olgunlaştırması gerekiyor çünkü geçen sene tecrübe ederek anladım ki tercih dönemi oldukça şuursuz geçen bir dönem.insan herşeyi yazmayı düşünebiliyor kafasında net bir şey yoksa

• Türkiye de hakettiği prestiji en çok gören tıpçılardır.Gerek sosyal gerekse maddi ve manevi anlamda. Geçsinler hikayeyi...
  • Aselsanda da muhendisler olduruluyor :)
    Tiptan vazgecmek icin sacma bir gerekce ayrica dayak olayi yukarda soylendigi gibi her meslekte olabilir,icinde insanin oldugu her yerde kavga cikabilir o zaman hiç yaşamayalim zaten. senin dediginden her doktor sanki dayak yiyor anlami cikiyor ki bunlar cok nadir olaylar ama hemen haber oluyor iste bu kadar gözün korkmasin :D he onu gecelim okuması zor mu dersen ben daha 1 deyim ust donemler ilk sene yatın en.kolay seneniz.filan.diyolar ama gecen.komitenin vizesinde 2 hafta boyunca cektigim stresi bir ben bir de allah bilir yani ben su an bile cok.zorlaniyorum seneye daha da zorlasicak , ben rahat adamim zorluk bana.koymaz gunde sıkılmadan 7-8 saat belki.de daha fazlasini calisirim.diyorsan tıp tam sana gore bir yer olabilir ama benim gibi calismayi sevmeyen, rahatina düşkün biriysen iyi düsün + TUS var bir de yeniden öss ye gireceksin gibi dusun yine ayni sikintilar,stres vs tum bunlari.kaldirabilecegini.dusunuyorsan yaz gitsin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: tfnymc

milletin lafına bakıp hedef değiştiriyorsan sen hiç istememişsin demektir zaten. doktorlar dayak yiyormuş, yenisim palavranı. sanki bu ülkede sadece doktorlar mı dayak yiyor? öğretmenler bıçaklanıp öldürülmüyor mu? e o zaman öğretmenlik okumayalim. savcılar öldürülmüyor mu, daha geçenlerde bi tanesi öldürüldü. e o zaman hukuk okumayalım. neyin kafasındasin birader? ha yani dayak yiyen doktor da sütten çıkmış ak kaşık değildir, bazıları var, cidden dayaklık. sadece doktorlar için değil, her meslekte var böyleleri. doktorlar ilah mı, dokunulmaz mi? he tabi dayak yesin demiyorum ama sizin doktorları tanrılastırmanız, 6 yıl okudu, helal olsun, büyüksün, sana kalkan eller kırılsın tarzı düşünceleriniz zoruma gidiyor. bu ülkede iş imkanı en geniş meslek sağlıktır, şimdi dayak diyerek kendini kandırma. hedefin değiştiyse açık açık soyle, bahane üretme yani. sonuçta hayat değişimdir, her şey değişir. mesajımı alıntılamayın, düşünceleriniz size kalsın.

hocam alıntılamayın yazmıssınız da bı dusunce belırtıyorsanız karsı dusuncelere de bılmenız lazım kusura bakmayın. Ha benım bugune kader hedefım hep tıptı pardon da bugune kadar hıc adam akıllı tıp fakultesıne gıtmemıs hastanede bulunmamıs bı ınsanda sırf kucuklukten berı hedefı oldugu ıcın tıp yazıp sonradan cok pısman olabılır her seyı bılıp ona gore davranmak lazım kusura bakmayın hedef dıye benım hayatımın kanunu degıl bır seyler ogrenılıp ona gore tercıh yapılır tıpı cok sevıyorum ama gelecekte hayatım mahvolacaksa yemısım tıppını yemısım muhendıslıgını. ben dıger mesleklere saygısızlık ettıgımı de dusunmuyorum dıger mesleklerde de var ınkar edılen bı durum degıl. Halkın gozunde de doktoları tanrıcastırmıyorlar aksıne doktorlar para gozlu ınsanlar olarak goruluyor evet gercekten de boyle doktorlar var kabul edıyorum. Ama benım bugune kadar konustugum hıc bı avukat savcı veya muhendıs aman okuma cok kotu mahvolursun da demıyor bunu sadece doktolarda goruyorum. Insanların hedeflerıde degısebılır nedır yanı sen hemen degıstırebılıyorsan yok yazma bılmem ne cocuk oyuncagı degıl herkesın ıdeallerı var ama bu ıdealler yasam sartlarına gore degısır. Nedensız parlamanıza anlam veremedım kusura bakmayın basarılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kararsızlık hakikaten çok kötü birşey.geçen sene eczacılık istiyordum 3 bin kişiyle kaçırdım.bu sene eczacılık istemediğimden kesinlikle eminim ama tıp mı diş hekimliği mi gerçekten karar veremiyorum.gerçi daha lys var ne olacağı da hiç belli olmaz ama şimdiden de insanın kafasında belli şeyleri olgunlaştırması gerekiyor çünkü geçen sene tecrübe ederek anladım ki tercih dönemi oldukça şuursuz geçen bir dönem.insan herşeyi yazmayı düşünebiliyor kafasında net bir şey yoksa

hocam ıste bu kararsızlıgı yasayan bı tek ben degılım ınsanlara sorunca doktorluk ıste tv de yok doktorlar dızısınde ne bıleyım house takı degıldır gıbı tepkıler verırler bız haberlerden hayatın gerceklerınden gordugumuz korkuları dıle getırınce gereksız tepkı verırler maalesef. Aynı tercıh donemlerını bende yasadım cok haklısınız o konuda

• quote:

quote:

quote:

milletin lafına bakıp hedef değiştiriyorsan sen hiç istememişsin demektir zaten. doktorlar dayak yiyormuş, yenisim palavranı. sanki bu ülkede sadece doktorlar mı dayak yiyor? öğretmenler bıçaklanıp öldürülmüyor mu? e o zaman öğretmenlik okumayalim. savcılar öldürülmüyor mu, daha geçenlerde bi tanesi öldürüldü. e o zaman hukuk okumayalım. neyin kafasındasin birader? ha yani dayak yiyen doktor da sütten çıkmış ak kaşık değildir, bazıları var, cidden dayaklık. sadece doktorlar için değil, her meslekte var böyleleri. doktorlar ilah mı, dokunulmaz mi? he tabi dayak yesin demiyorum ama sizin doktorları tanrılastırmanız, 6 yıl okudu, helal olsun, büyüksün, sana kalkan eller kırılsın tarzı düşünceleriniz zoruma gidiyor. bu ülkede iş imkanı en geniş meslek sağlıktır, şimdi dayak diyerek kendini kandırma. hedefin değiştiyse açık açık soyle, bahane üretme yani. sonuçta hayat değişimdir, her şey değişir. mesajımı alıntılamayın, düşünceleriniz size kalsın.

hocam alıntılamayın yazmıssınız da bı dusunce belırtıyorsanız karsı dusuncelere de bılmenız lazım kusura bakmayın. Ha benım bugune kader hedefım hep tıptı pardon da bugune kadar hıc adam akıllı tıp fakultesıne gıtmemıs hastanede bulunmamıs bı ınsanda sırf kucuklukten berı hedefı oldugu ıcın tıp yazıp sonradan cok pısman olabılır her seyı bılıp ona gore davranmak lazım kusura bakmayın hedef dıye benım hayatımın kanunu degıl bır seyler ogrenılıp ona gore tercıh yapılır tıpı cok sevıyorum ama gelecekte hayatım mahvolacaksa yemısım tıppını yemısım muhendıslıgını. ben dıger mesleklere saygısızlık ettıgımı de dusunmuyorum dıger mesleklerde de var ınkar edılen bı durum degıl. Halkın gozunde de doktoları tanrıcastırmıyorlar aksıne doktorlar para gozlu ınsanlar olarak goruluyor evet gercekten de boyle doktorlar var kabul edıyorum. Ama benım bugune kadar konustugum hıc bı avukat savcı veya muhendıs aman okuma cok kotu mahvolursun da demıyor bunu sadece doktolarda goruyorum. Insanların hedeflerıde degısebılır nedır yanı sen hemen degıstırebılıyorsan yok yazma bılmem ne cocuk oyuncagı degıl herkesın ıdeallerı var ama bu ıdealler yasam sartlarına gore degısır. Nedensız parlamanıza anlam veremedım kusura bakmayın basarılar.

asıl sen neden parlıyorsun hacivat ben diyorum ki hedeflerin değiştiyse açık açık söyle, "geçersiz" bahaneler uydurma ve sen de benim bu düşüncelerimi kanıtlar nitelikte konuşuyorsun. işin özü aynı şeyleri diyoruz, bak yazdıkların yazdıklarımı açıklar nitelikte, parlayan sensin bu durumda

tamam hocam neyse ya kafa karısıklıgı yasıyorum bu sıralar kusura bakmayın daha tercıhler bıle olmadan neyse hayırlısı basarılar

• Öyle şeylere aldırma derim her meslek grubundan yüzlerce örnek çıkar soğumak için.Sen başkasının lafına sözüne bakma sen yaşayacaksın hayatı onlar değil kendini hangi alanda yetiştirmek istiyorsan hangi alanda başarılı olacağını düşünüyorsan hangi alanı seviyorsan ona yönel.Birinin ötekinin dediğiyle hayatına yön verecek olursan bundan birkaç sene sonra pişmanlık duyarsın iş işten geçmiş olur yaşamak istediğin hayatın uzağında bir hayat yaşamak durumunda kalırsın karar senin.

• merak ettim

bu muydu başka bulamadm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnwick4 -- 19 Nisan 2013; 0:47:49 >
  • tamamdır cocuk diyene kadar doğru video oldğunu sanıyordm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.