Şimdi Ara

Hem kulaklıktan hem de hoparlörden aynı anda ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bbilgisayarın ön paneline kulaklık taktığımda hem kulaklık hem de bilgisayara bağlı ses sistemi beraber çalışıyor. Kulaklığı taktığımda ses sisteminin kendiliğinden kapanmasını istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Anakart: Asus H81M-D r2.0
    • İşletim Sistemi: Windows Embedded 8.1 Industry Pro
    • Kasa: Raidmax Blackstorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFMSKYM -- 7 Mayıs 2015; 0:21:04 >

• KFMSKYM K kullanıcısına yanıt
    Asıl olan arka giriştir direk anakarta bağlı olduğu için birini kullanırken birini devre dışı bırakacaksınız aygıt yöneticisinide seçeneği vardır.
    mikrafonlu kulaklik pcde ayni anda calismaz..jak girisi stereo dur cunku..telefonlardaki gibi 4 pin degildir.kulaklik takinca ses kesilsin istiyorsan denetim masasindan ses yada ses kartinin olusturdugu simge vardir ona tiklayip yapabikirsin..kulaklik takildiginda ana sesi kapat gibi birsey vardir..chipsete ureticisinin yazilimina gore degistigi icin yerini o yazilimda bulabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFMSKYM -- 28 Nisan 2015; 5:01:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar ben bu kulaklık mevzusunu hala çözemedim. Ne yaparsam yapayım ses hem kulaklıktan hem de hoparlörden geliyor. Hoparlör kasanın arkasındaki girişe bağlı, kulaklık kasanın önündeki girişe bağlı. Normalde kasanın arkasındaki jackı çıkardığımda ya da taktığımda bildirim çıkıyor ekrana, ancak öndeki girişe takıp/çıkardığımda herhangi bir bildirim gelmiyor. Sorun muhtemelen bu yüzden.

Ne yaparım, nasıl çözerim bir yardım eli uzatın dostlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KFMSKYM

Dostlar ben bu kulaklık mevzusunu hala çözemedim. Ne yaparsam yapayım ses hem kulaklıktan hem de hoparlörden geliyor. Hoparlör kasanın arkasındaki girişe bağlı, kulaklık kasanın önündeki girişe bağlı. Normalde kasanın arkasındaki jackı çıkardığımda ya da taktığımda bildirim çıkıyor ekrana, ancak öndeki girişe takıp/çıkardığımda herhangi bir bildirim gelmiyor. Sorun muhtemelen bu yüzden.

Ne yaparım, nasıl çözerim bir yardım eli uzatın dostlar.

5 bin kez driver yükleyip güncelledim çare olmadı.

En son realtek driverlarını tamamen kaldırdım. Ses simgesine sağ tıklayıp playback (kayıttan yürütme?) kısmında headphones (kulaklık) görülüyor. Headphones'u default yapytığımda ses sadece kulaklıktan, speaker'ı default yaptığımda sadece hopaörlerlerden ses geliyor ancak ne yazık ki bilgisayar kulaklığı taktığımı algılamadığı için otomatik geçiş yapmıyor.

Kasayı açıp bağlantıyı kontrol ettim, herhangi bir sorun görünmüyor bağlantıda.

Çıldırmak üzereyim

Hocam selamlar. Jaklardan birinin içindeki mekanızma bozulmuş olabilir. Kısaca şöyle anlatayım. Erkek jakı taktığın zaman içeride bulunan yaylı pini iterek diğerini devreden çıkarıyor. Böylece anakart erkek jakı taktığını algılıyor. Emin olmak için ucuz 1-2 liralık kulaklıklardan alıp ucunu pense veya kargaburnuyla biraz ezerek deneyebilirsin. Bir de şuna dikkat et hocam , hoparlör jakını ön panele takıp çıkarırken çok rahat mı giriyor yoksa zor mu giriyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: notimportantali

Hocam selamlar. Jaklardan birinin içindeki mekanızma bozulmuş olabilir. Kısaca şöyle anlatayım. Erkek jakı taktığın zaman içeride bulunan yaylı pini iterek diğerini devreden çıkarıyor. Böylece anakart erkek jakı taktığını algılıyor. Emin olmak için ucuz 1-2 liralık kulaklıklardan alıp ucunu pense veya kargaburnuyla biraz ezerek deneyebilirsin. Bir de şuna dikkat et hocam , hoparlör jakını ön panele takıp çıkarırken çok rahat mı giriyor yoksa zor mu giriyor...

Selamlar dostum

Hem kulaklık girişinde hem de mikrofon girişinde aynı problem var (öndeki). Dediğiniz gibiyse her ikisinin de bozuk olması lazım. Zaten kasayı alalı daha 2 hafta falan oldu ve ilk günden beri böyle. Jak zor takılıyor, yayı hissedebiliyorum takarken.
  • Dostum aygıt yöneticisinden Hoporlorunu devre dışı bırakmayi denermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hescerr

Dostum aygıt yöneticisinden Hoporlorunu devre dışı bırakmayi denermisin

Denedim dostum, hiç bir değişiklik olmadı. Hoparlör hala çalışıyor, bilgisayar ön panele taktığım jak'ı algılamıyor (yani taktığımda ekrana bildirim çıkmıyor) ama o da çalışıyor :)
  • Ön panelden giriş yapıldığında bendede gözükmüyordu , Jak'ı usb'ye çeviren aparatlar var onları kullanabilirsiniz ben şuanda kulaklıktan oyun sesi skype sesini hoporlore aktarabiliyorum
  • quote:

Ön panelden giriş yapıldığında bendede gözükmüyordu , Jak'ı usb'ye çeviren aparatlar var onları kullanabilirsiniz ben şuanda kulaklıktan oyun sesi skype sesini hoporlore aktarabiliyorum

Şu an anlayamadığım nokta bu sorun yazılımsal mı, kasanın önündeki girişlerde mi sorun var, yoksa anakartta mı sorun var. Sorunun nerede olduğunu çözebilirsem sorunu da çözebilirim.

Çünkü hem anakartın hem de kasanın garantisi var, daha yeni alınmış aletler.
  • net birşey söyliyemem ama ayni sorun bendede var
  • quote:

net birşey söyliyemem ama ayni sorun bendede var

İşletim sisteminizi, anakartınızın modelini ve kasanızın modelini yazabilir misiniz? Belki bir benzerlik buluruz :)
  • MSI 760 GM P23 - ANAKART 550 WATT fsp psu .pro2000 kasa
  • Tavsiye ederim usb çeviriciyi , Snopy kulaklıklar genelde jak yamulmasından ölüyordu bunu kullanıyorum rahatim :)
  • Sorun hala devam etmekte. Acaba kasanın dvd writer kısmına koyabileceğim audio vs girişi olan bi parça bulabilir miyim?

Ya da şöyle bişey benim sorunumu çözer mi;http://www.n11.com/s-link-slx-u51-usb-notebook-laptop-pc-ses-karti-P28643417
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.