Şimdi Ara

Hep doğru söylemenin yaratıcılığı öldürdüğünü düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaratıcılık konusunda hiç bir yapmayan insan hep doğru söyler ise yaratıcılığı yavaş yavaş düşer. Ancak yalan söylemek yaratıcılığı dinç tutar.

Yalan söylemek yaratıcılıktır, doğru söylemek neyse onu söylemektir, dolayısıyla hiç bir yaratıcılık gerektirmez.

Abartmanın doğruluğa girdiğini düşünmüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İki ucu boklu değnek, farklı yaratıcılık yaptıran şeyler bulmak gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruluk bi değerdir. Bu değerin olumlaması yaratıcılık olamaz. Yaratıcılık farklı bir kavramdır.

Doğru olmanın güzelliği şu. Kendinde ve bir başkasında bu değeri kullandığında yadsınmazsın.

........

Bu durumda seni anlamlı kılar.

Ayrıca nerede ne söylediğin de problem olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendel Watson darwin hepsi özelleşmiş dnadan bahsetmiş ve ortaya sonuçlar koymuş. Bu sonuçları kabul ettiğin zaman aslında etmemen gerekiyor gibi bi durum var. Bu bakımdan doğru değer nedir diye sorarlarsa aynı bilimin yaşamın kökenini araştırdığını görürsün.

Bu bi süreç. İnsan olmanın bi ağırlığı. Adına ne dersen de olgular insan varyasyonunun ötesinde sonuç üretiyor.

Akli durum önemli. Vaktinde bu mevzular beni çıldırmanİn eşiğine getirmişti. Halen izleri var. Ciddi bir düşünüş insanı sarsabiliyor.

Halk arasında felsefecilere eccük kırık derler hakları varmış.

• 40 yılda bir doğru bi şeyler yazdın ha..
  • Yalan, desisenin ana taşıdır. Desise ve içtenpazarlıkla hayatını idâme ettirip, heyecan katmaya çalışanlar için doğru bir önerme ancak ben katılmıyorum. Bu tarz uyduruk, mahallekarısı temalı bir yaşam bir şeye yaramaz.
  • Yalan söyleyerek yaratıcılığın gelişeceğini ancak bu toplumdan birisi öne sürebilirdi zaten. Tebrik ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoelroc

Yalan söyleyerek yaratıcılığın gelişeceğini ancak bu toplumdan birisi öne sürebilirdi zaten. Tebrik ediyorum.
    o halde yalan söylemeliyiz diye algılamayı da anca bu toplumdan biri öne sürebilirdi.Tebrik ediyorum.

yalan ve dedikodunun beyni geliştirdiğini batı bilimi yylardır söylüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.
    sürekli doğruluk en büyük yanlış olmanın yanında yanlışın tanımını da kaybetmektir..
  • Bu toplum zaten yalan ve dedikodan başka bi olayı lolmayan toplumdan oluşuyor zaten. Ben hiç yaratıcılık esamesi görmüyorum. Mesela senin yorumun buna örnek gösterilebilir. Tamamen bomboş bi yorum. Bişi yazayım da cevap vermiş olayım diye yazmışın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoelroc

Bu toplum zaten yalan ve dedikodan başka bi olayı lolmayan toplumdan oluşuyor zaten. Ben hiç yaratıcılık esamesi görmüyorum. Mesela senin yorumun buna örnek gösterilebilir. Tamamen bomboş bi yorum. Bişi yazayım da cevap vermiş olayım diye yazmışın.
    islamla şereflenmiş yüce türk milletine hakaret edemezsin..

bedava trollük yapıyorum..
  • Kendimi düşünürsem yanlış önerme.
    Ya da siz yanlış düşünüyorsunuz.
    Daha yaratıcı insanlar daha iyi yalan söyler demeliyiz bence

• Yaratıcılığın kapsamının ne olduğuna bağlı olarak çok geniş alanda yorumlanmalıdır

Doğru söylemek yeni bir fikir yada model üretmenin önünde engel değildir ancak yalan konuşmak da bunların önünde engel değildir kısaca yaratıcılığın hedefi daraltılmadan fikir yürütülemez

• o yüzden mi diğer konuda yalan söylediğini itiraf ettin?
  • yaratıcı olman için yalan söylemek gibi saçma sapan işlere gerek yok, farklı düşünmeye çalış, bardağın hep dolu tarafından bakma boş tarafından bak, boş tarafına yorum yapmaya çalış çünkü herkes dolu tarafından yorum yapar.. kelimelerin tanımlarına odaklan..tanım dışı kullanılan kelimeler her zaman açık verir, bu açık üzerine düşün, cevapları ona göre ver.

mesela öteki konuda "yalan söyledim" dedin, yalan sadece bir sonuçtur, söylediğin her şey yalan olduğu ispatlanmadığı müddetçe doğru kabul edilir..yaratıcı olman için çok okuman lazım, okurken de kelimelere dikkat etmen ve farklı düşünmen lazım.. yalan söylemeye çalışmana gerek yok, söylediğin yalan bir gün ortaya çıkar, bu sefer yaratıcı değil "yalancı" olursun ve yalancılığı da hiçbir yaratıcılıkla kapatamazsın.

çünkü yalanlar seni ileri götürür ama asla geriye götüremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 11 Nisan 2019; 0:41:27 >

• zaten dürüst insan pek kalmadığına göre sorun yok

şahsen ben benden dürüst kimseyi gördüm mü bilmiyorum belki 1 2 kişi

yaratıcılık vs neyse ne ama yalan söylemek ahlaksızlıktır ne olursa olsun
  • Tanrı vardır yalanını atanlar tarihin en büyük yalanını üreterek MÖ yıllardan beri din masalı ile bizi sömürmeyi başarmışlar.

Yalan üzerine imparatorluklar kurmuşlar.Ufacık sübyanlara tecavüz etmişler.Haramlerine 40 karı almayı yaratıcı buyruğu yalanı ile tebalarını kullarını uyutabilmişlerdir.

Sen 2x2=4 bul seni kimse iplemez.
  • Deveya diken insana iten yaranır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.