Şimdi Ara

Hepsiburada.com'dan Alınan Iphone 4S'in ÇAKMA Şarj Aleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SONUÇ: 220V priz şarj adaptörü imitasyondur. 5 kere ulaştım, 3'ünde birincil cevaplayıcılara form doldurttum, 2'sinde yetkili olarak belirtilen kişilerle görüştüm ve durumumu üst konumlara aktaracaklarını söylediler fakat hiçbir seferinde cevap gelmedi. Değişim yapamayız bile demiyorlar.

Ocak ayında hepsiburada.com'dan aldığım iphone 4s'in şarj aletinin çakma olduğu yönünde şüphelerim var. Sizinle paylaşmak istiyorum görüntüleri. Bana fikir verin.

Şarj aletinin dış plastiğinin tesadüfen çıkması ile bunları gördüm.
    İşte kutusu bu şekilde:

Bakın burda priz uçlarıyla devrenin bağlandığı yer metallerin sıkıştırılmasıyla birbirini tutuyor ve çekince çıkıyor. Üzerindeki pasa ve pisliğe bakın devrenin. Lehimlere de bakın.

Arka tarafındaki bu beyaz izler, lehimlerin görünümü. Fabrikasyon olmadığına, elde yapıldığına dair bir işaret gibi geldi bana.

Bu da usb kablosu, 30 pinlik bir soket. Fakat burda sadece 6 pini görünüyor. Normalde böyle mi? Orjinal ürüne sahip olduğunu düşünenler bir bakarsa memnun olurum.

Şarja takılıyken dokunmatiğin bazı özelliklerinin saçmaladığı da oluyor. Mesela kaydırırken ters yöne doğru direnç gösteriyor (ters yöne doğru titreye titreye kayıyor).

Ne diyorsunuz, sizdekiler de böyle mi? Sizce bu şarj aleti çakma mı?

(İlk üç resmin çekildiği tarih: 11.03.2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B. Bulut -- 24 Mayıs 2012; 17:49:27 >

• Sürekli şarj aletlerimizin içini açmıyoruz ki anlayalım. Jelatinli kutunun içerisinden çıktıysa orijinaldir. Ama jelatin Apple jelatini olmalı, garanti firmaları kendileri de jelatinleyebiliyor. Daha kalın ve düzensiz (çoğu bölgelerinde potlaşmalar) oluyor.

Görüntü olarak orijinal görünmüyor, sizin şikayetleriniz de bunu doğruluyor. Bence ya iade edin, ya da kaliteli bir şarj cihazı alın ki cihaz zarar görmesin.
  • Hocam kutudaki deliklerden de anlasilacagi gibi sarj aleti cakma. İcerisindeki orjinal ama farkli prizlere uyumlu sarj aletini alip bunu koymuslar. Zaten sarja takili iken dokunmatigin sacmalamasindan belli olur. Direk sikayet edin diyecegim ama hepsiburada.com da orjinal apple urunu yok :)
  • Maalesef verdikleri şarj aleti çakma hem de kaliteli çakmalardan değil 5tl olan Çin malı çakmalardan vermişler dokunmatigin saptırması bunu gösteriyor size uyarım su ki sakin o şarj aletiyle şarj etmeyin en sonunda telefonunuzu kaybedebilirsiniz (ornekleri çok var) gidip hepsiburadaya şikayetinizi iletin yenisini isteyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joyeux -- 5 Mayıs 2012; 20:39:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F93BE544A

Hocam kutudaki deliklerden de anlasilacagi gibi sarj aleti cakma. İcerisindeki orjinal ama farkli prizlere uyumlu sarj aletini alip bunu koymuslar. Zaten sarja takili iken dokunmatigin sacmalamasindan belli olur. Direk sikayet edin diyecegim ama hepsiburada.com da orjinal apple urunu yok :)
    @_Maxy_ Kutunun jelatini vardı fakat hatırlamıyorum.

@Erdm24 Orjinal 220V şarj cihazı içeren Iphone 4S kutularının şarj aleti yerleri farklı mı oluyor? Benim de aklımda bu vardı, siz de bunu ima etmiş gibi olunca iyice takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B. Bulut

@Erdm24 Orjinal 220V şarj cihazı içeren Iphone 4S kutularının şarj aleti yerleri farklı mı oluyor? Benim de aklımda bu vardı, siz de bunu ima etmiş gibi olunca iyice takıldı.

Büyük ihtimalle telefonları Amerika'dan getiriyorlar ve kutusunu açıp orjinal şarj aletini alıp Türkiye'deki prizlere uyumlu olan çakma şarj aletinden koyuyorlar.Hepsiburada gerçekten nefret edilecek düzeyde bir site.Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi sitede orjinal tek bir Apple ürünü bile mevcut değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pardahun

quote:

Büyük ihtimalle telefonları Amerika'dan getiriyorlar ve kutusunu açıp orjinal şarj aletini alıp Türkiye'deki prizlere uyumlu olan çakma şarj aletinden koyuyorlar.Hepsiburada gerçekten nefret edilecek düzeyde bir site.Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi sitede orjinal tek bir Apple ürünü bile mevcut değil.

Alıntıları Göster
    Şimdi farkettim usb kablosunun iphone'a giren kısmından pinleri saydım ve 30 pin değil 6 pin var. Fotoğrafını ekleyeceğim az sonra. Normalde 30 pin mi olması gerekiyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pardahun

quote:

Alıntıları Göster
    İngiliz tipi resimdeki kutu.

Ayrıca orijinallerinde (US, UK, EU fark etmez) usb soketinin iç kısmında seri numarası var. Ona kadar tabi kalitesi hissettiriyor ama basit yöntemi bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 5 Mayıs 2012; 13:44:44 >

• Hocam yanlis gôrmüyorsam kutunun icerisinde 2 adet delik var. Yani buyuk ihtimal ingiltere sarj aletinin uclari oraya oturuyor. Cunku bendeki amerikan sarj aleti o sekilde degil. O delikler sarj aletini oturtmak icin. Turkiye'ye gonderilen cihazlarda delik olmaz. Hakkinda kismindan cihazin model numarasini yazarsaniz daha iyi anlariz. Sarj aleti kesin cakma zaten..
  • Simdi belli oldu, cihazlari ingiletereden getirtmisler ve icindeki sarj aletini alip uyduruk bisey koymuslar. Resimler ile sikayet edin. Hatta cok iyi bir fiyata almadiysaniz geri iade edin. Cunku bu zamana kadar kotu bir sarj aleti ile sarj etmissiniz. 1500 liraya genpa garantili satiliyordu malum bir sitede.
  • Kutudaki fiş delikleri İngiliz sistemi olan fişlerin yuvası. Bana da İngiltereden gelen iPad kutusundan bu tür deliklere takılmış İngiliz fişli adaptör vardı, arkadaşların dediği gibi yan sanayi adaptör ile ürun satmışlar size. Halbuki bunun yerine orjinal adaptörü ve yanında kaliteli bir dönüştürücü verseler (MM de 9 TL) daha makbul olur.
    Bence şikayetinizi dile getirin ve orjinal ürünunuzü talep edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

Hocam yanlis gôrmüyorsam kutunun icerisinde 2 adet delik var. Yani buyuk ihtimal ingiltere sarj aletinin uclari oraya oturuyor. Cunku bendeki amerikan sarj aleti o sekilde degil. O delikler sarj aletini oturtmak icin. Turkiye'ye gonderilen cihazlarda delik olmaz. Hakkinda kismindan cihazin model numarasini yazarsaniz daha iyi anlariz. Sarj aleti kesin cakma zaten..

3 delik var, 3. delik görünmemiş resimde. Cihazın İngiltere malı olduğunu biliyorum bu arada iTools üzerinden.
  • quote:

quote:

Hocam yanlis gôrmüyorsam kutunun icerisinde 2 adet delik var. Yani buyuk ihtimal ingiltere sarj aletinin uclari oraya oturuyor. Cunku bendeki amerikan sarj aleti o sekilde degil. O delikler sarj aletini oturtmak icin. Turkiye'ye gonderilen cihazlarda delik olmaz. Hakkinda kismindan cihazin model numarasini yazarsaniz daha iyi anlariz. Sarj aleti kesin cakma zaten..

3 delik var, 3. delik görünmemiş resimde. Cihazın İngiltere malı olduğunu biliyorum bu arada iTools üzerinden.

Alıntıları Göster
    Konuya yanında gelen kablonun fotoğrafını da ekledim. 6 pin görünüyor sadece. Orjinalinde kaç pin var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B. Bulut -- 5 Mayıs 2012; 14:30:16 >

• Siteye sikayetinizi yazin o zaman hocam. Yurtdisi oldugunu biliyordum ama icerisine 2 liralik dandik bir sarj aleti koymaniz gerekmiyordu yaz. Orjinal sarj aleti kalsin ucuna dönüstürücü takar kullanirsiniz. Boyle ne mal oldugu belli olmayan sarj aletleri ciddi zararlar verebilir.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Dokunmatik saçmalaması sahte sarj aletlerinde oluyor kardeş

• USB kablosu normal hocam simdi baktim. Zaten onda sikinti cikmaz. Sarj aleti tehlikeli, patlayan cihazlar var forumda.
  • quote:

USB kablosu normal hocam simdi baktim. Zaten onda sikinti cikmaz. Sarj aleti tehlikeli, patlayan cihazlar var forumda.

Teşekkür ederim, kabloda sıkıntı olmaması içimi rahatlattı. Kablo da sahte olsaydı çakmasıyla değiştirip orjinalini ayrı sattıkları fikri aklımda iyice yer edecekti.
  • quote:

quote:

USB kablosu normal hocam simdi baktim. Zaten onda sikinti cikmaz. Sarj aleti tehlikeli, patlayan cihazlar var forumda.

Teşekkür ederim, kabloda sıkıntı olmaması içimi rahatlattı. Kablo da sahte olsaydı çakmasıyla değiştirip orjinalini ayrı sattıkları fikri aklımda iyice yer edecekti.

Alıntıları Göster
    Kablonun kalitesi nasıl? Hafif, nasıl anlatsam, "kadifemsi" bir hissiyatı var mı?

Ek olarak Apple'ın yazısı mevcut mu kabloda? Hepsiburada bu; herşey beklenir :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Ben şikayetimi orjinal şarj cihazını almak için yapmak istemiyorum. Şikayetim onlara zarar versin istiyorum. Bunca kandırılan insanının hakkını yemelerinden ötürü onlara ceza olacak nitelikte bir şey yaşatmak istiyorum. Türkiye'nin hukuk sisteminde sizce bunu yapabilmem mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Kablonun kalitesi nasıl? Hafif, nasıl anlatsam, "kadifemsi" bir hissiyatı var mı?

Ek olarak Apple'ın yazısı mevcut mu kabloda? Hepsiburada bu; herşey beklenir :)

Evet bahsettiğiniz kadifemsi hissiyat mevcut. Kablonun üzerinde hafif silik bir gri ile küçük puntolarla "Designed by Apple in California Assembled in Chine" yazıyor.

Fakat hala kablonun da çakma olabileceği yönünde şüphelerim var. 30 pinlik soketi olan bir kabloda neden sadece 6 pin kullanılmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B. Bulut -- 5 Mayıs 2012; 14:16:10 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.