Şimdi Ara

Her 1600 af 12nm midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

www.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-1600-soket-am4-3-4ghz-3-6ghz-16mb-65w-12nm-islemci.html

Vatandaki ryzen 1600 işlemci af kodlu (arayıp kutu üzerinden teyit ettim) fakat ısrarla 14nm olduğunu söylüyorlar.

Hem af kodlu olup hem 14nm olma ihtimali var mıdır?

• af kodlu 12 nm cıktı hep 14 cıkan olmadı sanırım gecenlerde bende satın aldım.niye illa ki vatan hocam.sinerji hem daha ucuz hemde 12 nm kesin.yorumlarda 12 nm oldugunu soyluyorlar zaten.
    Sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 5 1600 3.20 Ghz 6 Çekirdek 16MB AM4 İşlemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-1600-320-ghz-6-cekirdek-16mb-am4-islemci-p-11064

fiziki olarak magazadan mı alacaksınız?urun zaten goruyor alın uzerine bakın af mi diye kodu.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Sinerji YD1600BBAEBOX yani 14nm olanın stok kodunu yazmış, vatan ise YD1600BBAFBOX yani 12nm olanın stok kodunu yazmış acaba hangisi doğru ?
  • Sinerjideki ae kodlu ama dediginiz gibi yorumlarda 12nm denmiş.
    Vatan yakınımda var. Gidip alayım diye düşünmüştüm.

Vatandaki af kodlu, kesin.
    Ama ısrarla 14nm demeleri beni şüpheye düşürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the hero -- 17 Haziran 2020; 13:39:36 >
  • https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600

AMD'nin sitesine göre 12nm. olan ürünün kodu şu: YD1600BBAFBOX. Şu 'BOX'dan önce yazan kısım aslında modeli ki burada 'AF'. 'AE' olsaydı 14nm. olan model olması gerekirdi. Benim anladığım kadarıyla linkteki AF modeli ve 12nm. olması gerekiyor.

Mağazadan alacaksan zaten orada kontrol edersin, eğer internetten alacaksan geldiğinde açıp bak üstüne AF yazıyor mu diye, yazmıyorsa iade edersin yanlış ürün geldi diye.
  • madmansbruh kullanıcısına yanıt
    Cpu-z'den bakınca anlaşılır ancak. Kurmadan anlayamayacağız sanırım.

Kutu üzerinde af yazıyor, ama adamlara ne diye itiraz edeceğiz. 14 diye satıyorlar.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    hocam oyle ama sinerji 12 nm sattıgını soylemis yorumlarda surekli bu sorulmus.cok cok iade edilir 14 gun icinde bir firmaya sormak lazım.
  • the hero kullanıcısına yanıt
    Hocam ürünün linkine bakarsan orada 12nm. yazıyor, üstüne bir de AMD'nin sitesindeki 12nm. stok kodunu vermişler ürüne. Bu şekilde kanıtlayabilirsin ama 14 gün içinde kayıtsız şartsız cayma hakkımı kullanıyorum diye de iade edersin kutusunu parçalamadığın sürece.

Yani yine yazıcam ama AMD'nin kendi söylediği şey şu:
    quote:

NOTE: The specifications below reflect the Ryzen 5 1600 as originally launched. It has since been refreshed to OPN# YD1600BBAFBOX, which has identical specifications except that it is made on the 12nm manufacturing process, and features the low-profile Wraith Stealth cooler.

1600'ün orijinal modelinin upgrade edilmiş hali yani YD1600BBAFBOX stok kodlu olanı, orijinaliyle birebir aynı özelliklere sahip sadece 12nm. farklılığı var. Yani AF olup da 14nm. diye bir işlemci üretmemişler kendi sitelerine göre. Bunu da kanıt olarak sunabilirsin.

• Her 1600 af 12nm midir?

Af olan daha hafif oluyor çünkü soğutucu blok daha küçük. Kutuyu açmadan anlayabilirsiniz. Piyasada 14 nm 1600 kaldığını sanmıyorum.
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Buna gerek yok zaten kutuda YD1600BBAFBOX ibaresi varsa yeterli.
  • ürünü aldım. af kodu var. 2017 üretim. herşey olumlu.

Her 1600 af 12nm midir?

Her 1600 af 12nm midir?

Her 1600 af 12nm midir?

muhtemelen vatan internet ekibi sadece alttaki özellikleri kopyaladı, yukardaki nota bakmadı.

@2019daDHyekatilmak bunu merak ediyordum işte. ama malesef bu gece nöbetteyim, yarın tartıp açacağım ya da iade edeceğim.

sonucu bildiririm. çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the hero -- 17 Haziran 2020; 19:14:16 >

12 nm olması için af kodlu olması yeterli. Ben vatanda mutfak terazisi vs vardır tartıp içiniz iyice rahat eder diye düşünmüştüm :)
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    mesajınızı geç gördüm. bilgi yetersizliği yüzünden düştüğümüz hale bak. tartarak işlemci alıyoruz :)
    Hayırlı olsun hocam
    Yok be hocam. Bende 1600af aldım ocak sonunda hatta. İster istemez insan acaba 1600ae denk gelir mi diye tereddüt ediyor yani. Ama mantıken, 12 nm üretime geçince af kodu verildiği için 12nm çıkmama şansı yok.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Sinerji bilgisayari aradım af 12nm modeli
  • tartıyı bir şekilde buldum ve teşhis doğru. ağırlık 12nm olduğunu gösteriyor.

Her 1600 af 12nm midir?

paketi açtım, soğutucu küçük.

ilk çalıştırışta biosa girebildim, usb'den windowsu kurmak için yeniden başlattım. cpu debug led sürekli beyaz yanıyor ve görüntü gelmiyor.

kablo sök tak yapınca bir kaç denemeden sonra görüntü geliyor. ama yeniden başlatınca yine aynı. siyah ekran.
    fanlar dönüyor. mouse ışığı yanıyor.

anakart msi b450m m2 max
    ram 2x8 gb geil evo forza 3000mhz (biosta 2400mhz'de çalışıyor gördüm)
    işlemci malum 1600AF
    ekran kartı 1050ti
    PSU Cheiftech 300w (malesef en zayıf parça bu, 24 yerine 18 pin, 8 yerine 4 pin var. sanırım işlemciyi besleyemiyor ama biosa girdi)

sorun sizce de psu mudur? başka bir şey olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: the hero

tartıyı bir şekilde buldum ve teşhis doğru. ağırlık 12nm olduğunu gösteriyor.

Her 1600 af 12nm midir?

paketi açtım, soğutucu küçük.

ilk çalıştırışta biosa girebildim, usb'den windowsu kurmak için yeniden başlattım. cpu debug led sürekli beyaz yanıyor ve görüntü gelmiyor.

kablo sök tak yapınca bir kaç denemeden sonra görüntü geliyor. ama yeniden başlatınca yine aynı. siyah ekran.
    fanlar dönüyor. mouse ışığı yanıyor.

anakart msi b450m m2 max
    ram 2x8 gb geil evo forza 3000mhz (biosta 2400mhz'de çalışıyor gördüm)
    işlemci malum 1600AF
    ekran kartı 1050ti
    PSU Cheiftech 300w (malesef en zayıf parça bu, 24 yerine 18 pin, 8 yerine 4 pin var. sanırım işlemciyi besleyemiyor ama biosa girdi)

sorun sizce de psu mudur? başka bir şey olabilir mi?
    psu değişecek. özellikle eski bir psu ise sistemine verdiği güç 200w i geçmiyor şu an. değişmek zorunda.

af kodu olmazsa ne oluyor aradaki fark ne?
  • extagon kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı takviyesi ile psuyu da yenileyeceğim. Şimdilik ocsiz stabil çalışırsa böyle devam. Biostan ram profilini 2933 yapınca sorunsuz çalıştı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.