Şimdi Ara

her park sensörü tampon rengine boyanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
27.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internetten deso 4'lü park sensörü aldım,bugün servisteki adam boyanırsa ve işlevini görmezse mesuliyet kabul etmem dedi. istanbuldaki ithalatçı firmayı aradım,bu sensörler boyanabilir dedi..muhtemelen yrn gidip boyayın takın diyeceğim ama aklıma takıldı..her sensör boyanamıyor mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Park Sensörleri Tampon Rengine Boyanır mı?

Park sensörleri, araçların park ederken engelleri algılamalarına yardımcı olan önemli güvenlik özellikleridir. Bu sensörlerin görünürlüğü ve performansı, tampon rengine boyanıp boyanmadıklarına bağlı olarak değişebilir.

Boyanabilir Park Sensörleri

Piyasada bulunan bazı park sensörleri boyanabilir. Bu sensörler genellikle ham plastikten yapılır ve herhangi bir renge boyanabilir. Boyama, sensörleri tamponun rengine uyumlu hale getirerek daha estetik bir görünüm sağlayabilir.

Boyanması Tavsiye Edilmeyen Park Sensörleri

Ancak tüm park sensörleri boyanmaya uygun değildir. Bazı sensörler, görünür kızılötesi ışınlar veya ultrason dalgaları yayan özel bir kaplamaya sahiptir. Boya bu kaplamayı bozabilir ve sensörlerin performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, park sensörünü boyamadan önce üreticinin talimatlarını dikkatlice okumalısın.

Boyama İşlemi

Boyanabilir park sensörlerini boyamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Sensörleri temizle ve kurula.
    • Tamponun rengine uygun bir sprey boya seç.
    • Sensörleri ince ve eşit katmanlar halinde boya.
    • Her katmanın kuruması için yeterli zaman ver.

Park Sensörü Gözleri Boyanır mı?

Park sensörü gözleri sensörlerin çalışma prensibi için hayati öneme sahiptir. Bu gözler genellikle plastik veya camdan yapılır ve boyanmamalıdır. Boya, gözlerin algılama yeteneklerini engelleyebilir ve sensörlerin doğru çalışmasına engel olabilir.

Sonuç

Park sensörlerini boyamak, estetik açıdan hoş olsa da bazı sensör türleri için uygun değildir. Boyama işlemini yapmadan önce üreticinin talimatlarını kontrol etmek ve boyanabilir park sensörleri kullanmak önemlidir. Aksi takdirde, sensörlerin performansını olumsuz etkileyebilir ve güvenlik risklerine neden olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bazen tamponuda sensörüde boyuyorlar ama
    herhalde en iyisi boyatmamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

bazen tamponuda sensörüde boyuyorlar ama
    herhalde en iyisi boyatmamak.
    YA BENDE YAPTIRMAK İSTİYRUM AMA İYİMİDİR KÖTÜMÜDÜR GERÇEKTEN İŞE YARARMI BİLMİYORUM, ORJİNALİ GİBİ OLURMU ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. NERDEN NE KADAR ALDIĞINI VE NE KADARA MONTAJINI YAPTIRDIĞINI YAZARSAN SEVİNİRİM, KISACASI MALİYETİ NE
  • quote:

Orijinalden alıntı: babatolia

YA BENDE YAPTIRMAK İSTİYRUM AMA İYİMİDİR KÖTÜMÜDÜR GERÇEKTEN İŞE YARARMI BİLMİYORUM, ORJİNALİ GİBİ OLURMU ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. NERDEN NE KADAR ALDIĞINI VE NE KADARA MONTAJINI YAPTIRDIĞINI YAZARSAN SEVİNİRİM, KISACASI MALİYETİ NE

Alıntıları Göster
    evet ya şu park sensörü hakkında ben de bilgi sahibi olmk istiyorum.nasıl arabaya herhangi bir zarar gelme ihtimali var mı acaba,montaj esnasında ve boyatmasak nolur açılan yerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_er

evet ya şu park sensörü hakkında ben de bilgi sahibi olmk istiyorum.nasıl arabaya herhangi bir zarar gelme ihtimali var mı acaba,montaj esnasında ve boyatmasak nolur açılan yerleri.

Alıntıları Göster
    300-350 ytl ye iyi bir marka takabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

300-350 ytl ye iyi bir marka takabilirsin.

Alıntıları Göster
    özel bir boyası olsa gerek
    en iisi boyatmamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

özel bir boyası olsa gerek
    en iisi boyatmamak

Alıntıları Göster
    4 LÜ PARK SENSÖRLERİ HEPSİBURADA.COM DA VE VB SİTELERDE 75 MİLYONDAN BAŞLIYOR.
    BENİM ASIL MERAK ETTİĞİM MONTAJ AŞAMASI NE KADARA YAPILIYOR VE KİMLER YAPIYOR USTASI KİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: babatolia

4 LÜ PARK SENSÖRLERİ HEPSİBURADA.COM DA VE VB SİTELERDE 75 MİLYONDAN BAŞLIYOR.
    BENİM ASIL MERAK ETTİĞİM MONTAJ AŞAMASI NE KADARA YAPILIYOR VE KİMLER YAPIYOR USTASI KİM

Alıntıları Göster
    bu sensörler araba basınçlı suyla yıkandığında bile bellibir süre hassasiyetini yitiriyor.Bildiğim kadarıyla bunlar boyanmıyor alırken arabanın renginde olanı alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanbirinci

bu sensörler araba basınçlı suyla yıkandığında bile bellibir süre hassasiyetini yitiriyor.Bildiğim kadarıyla bunlar boyanmıyor alırken arabanın renginde olanı alacaksın.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben konuyu açtığımda hiç ilgi görmemişti ve bir kaç sayfa geriye düşmüştü..topiği hortlatan arkadaşa teşekkür ediyorum önce..gelelim sorularınıza: 1.si herhangi bir serviste cihazla birlikte boyama+taktırma olayına girdiğinizde en iyi ihtimalle 200ytl'niz gider, ben böyle yapmadım. hepsiburada'dan deso 4'lü ekranlı park sensörü siparişi verdim (ben aldığımda 75ytl idi ama 80 olmuş) linki de bu:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251082&productid=otm341436 2.ankara'da neziroğlu'nda boyama dahil 25ytl'ye takıyorlar,usta da gayet iyi (konya yolundaki neziroğlu) gerçi bu usta sensör boyanırsa düzgün çalışmayabilir dedi ama bende sorun yok,ithalatçı firma da şu ana kadar hiç şikayet almadıklarını söyledi ( ithalatçı firma istanbul'da marmara oto ama telefon numarasını kaybettim) 3. eğer boyatmazsanız ve tampon renginiz siyah dışında bir renk ise çok şık durmaz, boyanınca da problem olmadığını gördüm.. 4. tazyikli su olayını bilemiyorum,henüz araba yıkatılmadı 5. montajı iyi bilen bir yere yaptırmakta fayda var,eğer yanlış takılırsa sensör yolu görüp sürekli ötebilir, dikey ve yatay eksende dik takılmalı kısaca

• quote:

Orijinalden alıntı: scribble

arkadaşlar ben konuyu açtığımda hiç ilgi görmemişti ve bir kaç sayfa geriye düşmüştü..topiği hortlatan arkadaşa teşekkür ediyorum önce..gelelim sorularınıza: 1.si herhangi bir serviste cihazla birlikte boyama+taktırma olayına girdiğinizde en iyi ihtimalle 200ytl'niz gider, ben böyle yapmadım. hepsiburada'dan deso 4'lü ekranlı park sensörü siparişi verdim (ben aldığımda 75ytl idi ama 80 olmuş) linki de bu:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251082&productid=otm341436 2.ankara'da neziroğlu'nda boyama dahil 25ytl'ye takıyorlar,usta da gayet iyi (konya yolundaki neziroğlu) gerçi bu usta sensör boyanırsa düzgün çalışmayabilir dedi ama bende sorun yok,ithalatçı firma da şu ana kadar hiç şikayet almadıklarını söyledi ( ithalatçı firma istanbul'da marmara oto ama telefon numarasını kaybettim) 3. eğer boyatmazsanız ve tampon renginiz siyah dışında bir renk ise çok şık durmaz, boyanınca da problem olmadığını gördüm.. 4. tazyikli su olayını bilemiyorum,henüz araba yıkatılmadı 5. montajı iyi bilen bir yere yaptırmakta fayda var,eğer yanlış takılırsa sensör yolu görüp sürekli ötebilir, dikey ve yatay eksende dik takılmalı kısaca

Alıntıları Göster
    bizim verso elegant baktık kötü durcak arabayı siyah aldık muahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: 1679fbhju

Alıntıları Göster
    scribble arkadaşım bilgilerin kafamdaki soruları tam olarak cvpladı,teşekkrler...
    ben de senin sparişini verdiğinin 4+2 li olanını aldım.merak ettiğim acaba aralarında öndeki sensör artısının ötesinde bir farkının olup olmadığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_er -- 10 Şubat 2006 22:04:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_er

scribble arkadaşım bilgilerin kafamdaki soruları tam olarak cvpladı,teşekkrler...
    ben de senin sparişini verdiğinin 4+2 li olanını aldım.merak ettiğim acaba aralarında öndeki sensör artısının ötesinde bir farkının olup olmadığı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: onur_er

onur arkadaşım bildiğim kadarıyla bir farkı yok,ben bilerek önlere almak istemedim (bizim araba megane 2,bir şekilde önünü park ederken görebiliyorum) ama bazı araçlarda görüş sorun gerçekten.. eğer ankara'daysan neziroğlu'nda aksesuar bölümündeki ustayla bir görüş, 25ytl'ye boyatıp taktı- 5ytl de içimden geldi bıraktım (25 ytl bu kadar iş için az gelir gibi geldi bana,temiz iş yaptı) dışarda sorduğum yerler ağzını 50ytl'den açıyorken...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1679fbhju

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 1679fbhju

harbi çok kötü duruyo ya metalik gri beyaz araçlarda.

Arkadan kurşunlanmışa benziyo araba.

• autocar marka 4 lü park sensörü alıp kendim taktım.suluboya fırçasıyla boyayı kalınca sürdüm.sensörün ortadaki halkasını iğne ucuyla temizledim.hiçbir sıkıntı çıkmadı.bence güvenle boyayabilirsiniz.
  • 7 yıl.
  • 7 yil sonra konumu hortlatan arkadaşıma saygilarimi sunuyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scribble

7 yil sonra konumu hortlatan arkadaşıma saygilarimi sunuyorum:)
    7 yıl filan ama güncelde kalan bir konu :) Bende boyatmak istiyorum bir sıkıntı oluyor mu? Gerçek ve kaliteli bilgi verecek olanlardan cevap bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanerturan

7 yıl filan ama güncelde kalan bir konu :) Bende boyatmak istiyorum bir sıkıntı oluyor mu? Gerçek ve kaliteli bilgi verecek olanlardan cevap bekliyorum.

benim servis gövde rengine boyadı monte ederken hiç bir sorun çıkarmıyor merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Orijinalden alıntı: sanerturan

benim servis gövde rengine boyadı monte ederken hiç bir sorun çıkarmıyor merak etmeyin

Alıntıları Göster
    Ben sorduğumda her markanın boyanabildiği yalnız bazılarında ufak sapmalarla sonuçlandığı için boyatmamanın daha iyi olduğu söylenmişti servis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 10 Eylül 2013; 16:49:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Ben sorduğumda her markanın boyanabildiği yalnız bazılarında ufak sapmalarla sonuçlandığı için boyatmamanın daha iyi olduğu söylenmişti servis.

Alıntıları Göster
    Ben Jetta'ya sonradan park sensörü taktırmıştım.Tamponu boyattırdım hiçbir sıkıntı çıkmadı.
    Fakat bana bozulur/bozulmaz uyarısında bulunmadılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.