Şimdi Ara

Herkes sürünmenizi ister. Özellikle yakınınızdakiler (Motivasyon) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
78
Favori
44.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
249 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -akrabanın akrabaya yaptığını ,akrep akrebe yapmaz
  • Çok haklısın. Konuyu açan kardeşim sana birşey anlatayım. Yıllar önce istanbula geldiğimizde bir işte başarılı oldum bunu ablama anlattığımda bana inanılmaz bir cevap verdi "buraya benim sayemde geldiğini unutma" Benim arkamdan konuşur, tanıdığım insanlarla aramı bozmak için fitne yapar, her konuda benden iyi olmaya çalışır. Gördüğüm yerde euzu bismillah çekiyodum o derece. Sonra görüşmemeye karar verdim rahat ettim ne demişler "ne şeytan gör ne euzu çek" Tabi herkes böyle değil ama bazıları hakikatten ciğersiz.
  • Edizkowicz kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş bende babamın beni dizginlemesinden dolayı çok çekmiştim gençliğimde. O yüzden oğlum çekmesin diye sürekli motivasyon veriyorum. Ticarete atıl vs vs ne yapmak istersen arkandayım diye ama bizimki illa ingilizce öğretmeni olcam diye tutturuyor bende sen bilirsin diyorum. Napalım memuriyet hayatı daha cazip gelmiş demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ergen konuları hep sığ ve ajitasyon dolu olmak zorunda mı? Niye kafaya takıyorsunuz? Alıntı yaptığınız adamların çoğu bana göre yanlış düşünüyor. Avlan ya da av ol durumu kesinlikle mümkün değil. İnsan bireysel olarak değil tür olarak beslenme zincirinin tepesine çıkmıştır. Sizin bireysel olarak avla ya da Avlan düzenini devam ettirmeniz imkansız.

Siz insani duygusal ve düşünsel yönünüzü güçlendirmek için yaşamalısınız. Tür olarak bu zincirin tepesindesiniz kişi olarak değil. Kendinizi mecbur hissettiğiniz insanlar çevrenizde olduğu sürece hep böyle yanlış düşüncelere dalarsınız. Ama istediğiniz insanlarla birlikteyseniz kimsenin kimsenin kötülüğünü isteyecek durumda bile olmadığını anlarsınız.

Tam bir ergen konusu. Her şeyin başında ve başına gelenlere anlam vermekte zorlanıyor.

Ayrıca ilişkilerde varlık ve yoklukta aynı kalmasını beklememelisiniz. Unutmayın ki maslow gereksinimler piramiti konusunda oldukça haklıydı. Güvenlik barınma beslenme gibi gereksinimler tehdit altındaysa karşınızdaki kişinin sizi hala sevmeye devam etmesi doğal olmaz. Bunu yaptığı için karşınızdakini yargılıyorsunuz ve sonra da herkes kötülüğü istiyor diyorsunuz.

Unutmayın ki öncelikle hayatta çoğunlukla yalnızsınız. İnsan evrimi yalnızlaşmaya doğru gidiyor. Bu iyi bir durum. Zeka bilgi ve beklentiler arttıkça insanların birbirini anlaması da daha zorlaşıyor. Sizi anlayan birini bulursanız onu bırakmayın. Aranızdaki ilişki ne olursa olsun kadın erkek fark etmez. Bir insanın hayatınızda olması için ona bir unvan vermeniz gerekmiyor. En genel anlamıyla arkadaş deniyor buna. Ayrıldıklarında dost kalamayan evli çiftlere o yüzden çok acıyorum. Bütün hayatı ezbere yaşıyorlar.

Neyse uzattım ama böyle konular görünce düşüncelerin sığ kaldığını fark etmek yüz yıl önce yaşamış bir dallamanın rehber olmasını uman kişileri görmek üzüyor. Yolunuzu düşünerek bulabilirsiniz. En önemli yardımcınız düşünmek.

• "Bazen yürümeyi öğrenmeden koşman gerekir."
  • damlaya damlaya göl olur !!

umarim bu soz 3-5 kisiyi motive eder

• quote:

Orijinalden alıntı: Edizkowicz

Size kendi tecrübelerimden bir şey söyleyeyim. Erkek çocuğuysanız annenizden, kız çocuğuysanız babanızdan başka herkes sizin kendilerinden hep daha başarısız olduğunu görmek ister. Bir erkek olarak babanızı kariyer olarak 3'e katlarsanız babanız bile size laf sokmaya kalkar.

Kardeşiniz 10 lira kazanıyorsa, sizin 11 kazanmanız ona batar. İster ki 9 lira kazanın.

3 idiots filminde şöyle bir söz var:
    "Arkadaşın başarısızsa kötü hissediyorsun, arkadaşın zirvedeyse daha kötü hissediyorsun."

Tüm hayat böyledir. Herkes birbirinin avcısıdır ve herkes size başarılarınız kadar değer verir. Bugün size aşkım, canım diyen kız siz 2 sene işsiz kalın, evinize haciz gelsin sizin suratınıza bile tükürmez. "Sen de erkek misin yatağımızı alıyorlar." der. Sevgisi de aşkı da her şeyi biter. "Seninle fakirliğe de varım." sözleri yalan dolandır.

Birine 100 iyilik yapın, 1 kötülüğünüz dokunsun o yaptığınız kötülük hatırlanır. Arkanızdan o konuşulur.

Bunları biliyorum diye arkadaşsız kalmıyorum, sevgilisiz kalmıyorum. Ama kendime verdiğim değerin %10'unu veriyorum onlara. Onlardan da fazlasını beklemiyorum. Her tanıdığımla olan ilişkimde kendi çıkarlarımı gözetiyorum. Aslına bakarsanız oyun oynuyorum. Gerçek hiçbir ilişkim yok. Tiyatro oynuyoruz. Bunun farkında olarak yaşıyorum. Bugün aldatılsam şaşırmam, ,"insan" derim, çünkü türümüzün huylarını kabullendim. Emin olun böylesi daha güzel. Naif, romantik bir loser olmaktansa, sahte ama başarılı, güçlü olmayı tercih ederim.
    Babanıza bu kadar düşman olmayın. Ben babamla 10 yıldan fazla zamandır görüşmüyorum. Annem hayattaki tek gerçeğim. Ancak o bahsettiğin babanın kıskançlığı değil. Öyle babalar var ki İsmail abinin babası gibi aynı... Tüm ömrünü çocuklarına adayan.

Ancak şunu unutmayın arkadaşlar. Bu toplumun genleri ile oynadılar. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hatta sizler de burada yazılanlar gibi acımasız olacaksınız yıllar sonra. Bu hastalıktan kurtuluş yok. Biri gelip jilet gibi kesip atmadığı sürece vücuda hızla yayılacak. Ne kadar acı değil mi? Kendi elinizde olan bir sebepten dolayı, hızla yaşanmaz bir topluma dönüşüyoruz.

• konu çok güzel bir hal almış.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 18:39:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edizkowicz kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık özellikle alttaki kısma noktası virgülüne kadar katılıyorum.

Tüm hayat böyledir. Herkes birbirinin avcısıdır ve herkes size başarılarınız kadar değer verir. Bugün size aşkım, canım diyen kız siz 2 sene işsiz kalın, evinize haciz gelsin sizin suratınıza bile tükürmez. "Sen de erkek misin yatağımızı alıyorlar." der. Sevgisi de aşkı da her şeyi biter. "Seninle fakirliğe de varım." sözleri yalan dolandır.
  • İdris usta videosu bekliyoruz

• Yılın top 5 konusu arasına girer.Konu sahibini kutluyorum.
  • Bu nasıl güzel kafa, asılı havada
    Yarın olmaz aynı, koyver gitsin...

-Bedük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 1 Ekim 2018; 11:9:3 >
  • O zaman ben herkese cevap vereyim.

Babam hep der;

“En iyi olduğunu düşündüğün an hata yapmaya yakın olduğun andır.”

• Hahahah ya kaliteli üye esprileri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demek oluyor ki burada ki herkes tanıdıklarına karşı aynı bahsettiğin gibi. Kişi kendinden bilir işi demişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Bir ağacı kesmek için bana 5 saat verseler, 4 saatini baltamı keskinleştirmeye harcardım.

-Abraham Lincoln
    Bu sözle ne anlatmak istemiş hocam anlamadım.

• babam hayat bana tek bir şey öğretti. liseye gidene kadar cetveli getir ölçelim oğlum diyen biridir.

Ve en önemli sözünü sofrada söylerdi.

Oğlum yiyecekle mikecek bekletilmez çabuk ye yemeğini derdi kendisi hep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azimle s*çan duvarı deler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.