Şimdi Ara

Herkesi bıktıran 'focus'un yol tutuşu çok iyi' muhabbeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
13.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hiçte iyi değil dediğimde yerden yere vurdular burada beni. Yol tutuşu iyi eyvallah ama öyle abartılacak kadar da değil.
  • Arkadaş en boş donanım focus 2 aldı ya dedim şunun azıcık dolusunu esp paketlsini falan alsaydın gelen cevap aynen şu "Focusun esp'ye ihtiyacı yokki onun yol tutuşu yeter" arkadaş ne mübarek arabaymış dedim ya
  • Adamlar yapmış aga
    Araba yola yapışıyor
    Kısaca Focus'umun yol tutuşu çok iyi
    Bu demek değil ki diğer C ler yol tutmuyor. Diğer model sahipleri de .... Çok iyi yol tutuyor desin biz de eyvallah diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sanirim bu yol tutusun forum efsanesi oldugunu dusunuyorsunuz

Acin otopark.com u,acin otomobil dunyami,yabanci kaynaklara bakin,skid pad olcum videolarina bakin.

Hadi biz salliyoruz bunlar da mi salliyor?

• sorsan çoğu yol tutuşunun tanımını yapamaz.

soracaksınız sen yapabiliyormusun diye eminim yapamıyorumdur

ama en azından şunun yol tutuşu süperdir bu gelmez vs demiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bendede 2.5 focus var direksiyonu tuttuğunuzda manevra yaptığınızda madara etmiyor ama abartıldığı kadar olduğunu düşünmüyorum.

Bende de 2.5 var, yalıtım hariç her konudan memnunum, özellikle yol tutuşundan, sınırlara kadar zorlayınca bile fazla tedirgin etmiyor beni, "sınıfının en iyi yol tutanı" lafının hakkını veriyor gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Arkadasimin focus 2.5 titanium dizel aracıyla kocaeli ye gidip geldik; ne izolasyonu kotu, ne de bu konudaki gibi dem vuruldugu kadar, normal bir yol tutusu var..

alet hem oyle yol sesi almiyor hem de yoldan cikmiyor.. esp pakedi var ama calistiramadik, buna direkt tepkili direksiyon da eklenince viraj yapmak keyif haline geliyor yana yatmanin da olmamasi guven veriyor

180 ile muhendislik harikasi(!) bir virajdan cizgisini bozmadan cikabildi..

Sehiricinde makul duzeyde suspansiyon sesi var, kisa darbelerde gosteremedigi basariyi, uzun darbelerde hakkiyla gosteriyor..

Keske kapi ici trimleri de bu derece basarili olsa

Bu kadar yol tutus normal bir sofore gerekli degil demeyin, insanin dalginligina gelip viraja bodoslama daldigi da oluyor.. bu gibi durumlarda altina s.çirtmak yerine işetiyor

diger yandan aracin yabancisi oldugunuz durumlarda "korkma, güven bana" diyor adeta..mesela fluence ilk bindigimde izdirap yasatti bir miktar; bas bas bagirdi "sen bana yabancisin" diye. Ama focusta koltugun sizi sarmasindan tutun da, direksiyonun , aracin burnunun ve arkasının tepkilerinden verdigi guven hissi, sanki uzun suredir aracla birlikteymissiniz izlenimi veriyor

Başlıktaki gibi dusunenlerin çoğu, ya gui. sevicidir, ya focus kullanmamistir veya limitleri zorlamamistir, ya da d sinifindan asagi araca binmiyordur

Focus 2.5larda yalıtım ciddi sorun, 5ileri olunca da uzun yolda motor sesi baş ağrıtabiliyor(yüksek hızlarda(130-140 üstü)) biraz daha iyi yalıtımı olsa şuana kadarki en iyi focus diyebilirim gerek tasarım gerek motor vs olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Arkadaslar sanirim bu yol tutusun forum efsanesi oldugunu dusunuyorsunuz

Acin otopark.com u,acin otomobil dunyami,yabanci kaynaklara bakin,skid pad olcum videolarina bakin.

İmzamdaki araçlarla aynı viraja aynı hızla girdim geçen hafta,şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; Focus daha güvenli ve direksiyon tepkileri daha net, o virjda Focus daha stabildi, ikiside kaydı ama Focusta direksiyona mudahele etmem gerekmedi, Golf arkayı komple bıraktı diyebilirim, esp olmasa spin atardım muhtemelen, bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor Hocam

• Yalan mı tutuyor araba Sınıfının en iyi yol tutan arabası focus.. Adam yapmış..

• Yol tutuşunun normal olduğunu savunanların yorumu hep eksilerde.

Focus abi bu tutar. Ki ford her modelinde sürüş dinamiklerine çok önem veren bir marka
  • quote:

Orijinalden alıntı: fcsrn

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Arkadaslar sanirim bu yol tutusun forum efsanesi oldugunu dusunuyorsunuz

İmzamdaki araçlarla aynı viraja aynı hızla girdim geçen hafta,şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; Focus daha güvenli ve direksiyon tepkileri daha net, o virjda Focus daha stabildi, ikiside kaydı ama Focusta direksiyona mudahele etmem gerekmedi, Golf arkayı komple bıraktı diyebilirim, esp olmasa spin atardım muhtemelen, bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor Hocam

Hocam bunlar bize inanmiyorlar,acsinlar baksinlar arac inceleme sitelerine,yerli ve yabanci.İzlesinler testleri

Hadi biz salliyoruz onlar da mi salliyor,hemde hepsi agiz birligi etmis sekilde,test editorleri?!

Bunlarla ugrasmaya degmez hocam,biz zaten diger araclar yol tutmuyor demedik ama su da bir gercek:Focus cok iyi yol tutuyor

Golften,Astradan,Corolladan,Octaviadan,Civicten vs daha iyi.Bu segmentte premium haricleri arasinda referans gosterilir hep,yerli ve yabanci kaynaklarda bu sekildedir

Bunu da mi biz soyleyelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Focus 2 ve 2.5 c sınıfının en kotu arabalarından .büyük bir kütük bul 4 teker bir direksiyon koy üzerine de koltuk al sana focus.

Focus 2.5 titanium x, donanimiyla o yillarda ki en iyi c segment arac.O zaman Bmw marka
    Araclarda da ayni kutukluk var bahsedelim,sportiflik adina kaldirim da zipliyorsunuz...Hem konfor hem yol ,bakin altini ciziyorum ikisini bir arada ancak bir mercedes veriyor size diger markalar degil.Focus un sinifinda ki en hisli 3 direksiyondan biri oldugunu dusunuyorum test edilmistir...

• Valla focus hic kullanmadim.Gerci digerlerinide kullanmadim (: yav yeni aldik ehliyeti tamam.tutuyo diyolar.ben sizin yalancinizim ☺

• Astra H kasaya binmeyenlerin söylemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

Astra H kasaya binmeyenlerin söylemi.

Peki siz focusa bindiniz mi

• fcsrn kullanıcısına yanıt
    Benim kullandigim focusta, goodyear efficentgrip performance lastikler takiliydi ve sedandi.. davlumbazlar bagaj icinde kaldigindan rahatsiz edici bir lastik sesi almadim, hblerde biraz daha fazla diye biliyorum..
    Motor gurultusu olarak , megane3e gore daha sesli evet, 2000devirde 100 veya 105kms yapiyordu 5.viteste focus.. megane 6.viteste ayni hizlari yapmasina ragmen izolasyon yuzunden daha sessizdi..ama direksiyonu logitechten oteye gecemez

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Ahahahah efsane espri olmuş,sen çok yaşa
  • C sınıfında kullanmadigim arac kalmadı neredeyse. En iyi yol tutuyorum diyen aracın en az bir gömlek üstünde yol tutuşu var. Ayrıca yüksek hızda da oldukça güven veren bir arac.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Benim kullandigim focusta, goodyear efficentgrip performance lastikler takiliydi ve sedandi.. davlumbazlar bagaj icinde kaldigindan rahatsiz edici bir lastik sesi almadim, hblerde biraz daha fazla diye biliyorum..
    Motor gurultusu olarak , megane3e gore daha sesli evet, 2000devirde 100 veya 105kms yapiyordu 5.viteste focus.. megane 6.viteste ayni hizlari yapmasina ragmen izolasyon yuzunden daha sessizdi..ama direksiyonu logitechten oteye gecemez

Bendeki de sedan, focusun direksiyonuna bunu diyen ilk sizi gördüm valla, direksiykn bence başarılı, şehiriçinde biraz ağır kalıyor dar manevra sırasında ama hıza göre sertleşip yumuşaması başarılı, tepkilerde oldukça net

Edit: iki hatfa önce michelin primacy 3 lastik aldım sıfır, yol sesi azaldı ama motora çare yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcsrn -- 26 Mayıs 2015; 23:31:51 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.