Arkadaşlar merhaba. Ocak ayında Peugeot 2008 marka araç aldım. Aracı alırken emniyete bağış yaparak şahsa özel plaka seçtim ve bayiye bildirdim. Ruhsatımda "M1 Otomobil AF Çok Amaçlı" yazıyor. Bugün PTT'ye HGS almak için gittim ve formları doldurdum. Görevli, verdiğim bilgileri sisteme işlemeye çalışırken plakamı girince "Bu plaka başka bir sınıftaki araca kayıtlı" mesajı aldığından 1.sınıf araç(otomobil) HGS'si veremediğini belirtti. Sorun belki PTT'den kaynaklanıyordur deyip bu kez Denizbank şubesinde denediğimde oradaki görevli de aynı hatayı aldığını belirtti, çıkaramadık. Aracı aldığım bayiyi aradığımda konuştuğum beyefendi ilk defa böyle bir şey duyduğunu ama tahminince benim seçtiğim şahsi plakanın, otomobil sınıfında olmayan bir araçtan boşa çıktığını ve emniyetin veritabanında güncellenmemiş olabileceğini belirtti. Yarın trafik şubeye gideceğim fakat bu sorunu yaşamış biri olup olmadığını merak ettim. Acaba benim gözden kaçırdığım ya da endişelenmem-dikkat etmem gereken bir şey var mı? Teşekkür ederim. |
HGS alırken yaşadığım sorun
-
-
2008 zaten biraz kamyon gibi sanırım son dediğin doğru
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AA Sedan
AB HB
AC SW
AD Coupé
AE Cabrio
AF Çok amaçlı araç: Üsttekilerin hepsi + yolcu ve bagaj yüklerini tek bir bölmede taşıması amaçlanan ve Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğindeki şartları taşıyan motorlu araçlar
Ya sizin dediğiniz gibi ya da plaka kiralık bir araçtan boşa çıktı çünkü kiralık araç plakaları da genelde AF çok amaçlı diye geçiyor.
Ruhsat değişecek bu yolda şimdiden sabırlar dilerim 2-3 yıl öncesine kadar emniyetteki görevliler de bilmiyordu bu olayı inşallah hemen çözerler.
-
2007 de ilk motosikletimi aldığımda vergi öderken yaşamıştım benzer sıkıntıyı. Benim plaka eskiden kamyonete aitmiş. Trafik şubede motosiklet, vergi dairesinde kamyonet olarak görünüyordu.
trafik şubeden bir belge alıp vergi dairesine götürüp sisteme doğru girilmesini sağlamıştım.
sistemler çok değişti ama trafik şubeye gidip bilgi almaya çalışın derim.
-
Oda birşeymi audi a6 3.0 tdi quattro aracım vardı 2013 yılında ilk muyanesine gittim bu arac sistemde a7 olarak gözüküyor denildi o zaman baya uğraştım, şuan gib sitesinde eski araçlarım listesinde bile hâlen a7 yazıyor 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlgilenen herkese teşekkür ederim. Trafik şube, aracın otomobil göründüğünü, bir sıkıntı olmadığını söyledi ve daha merkezi/büyük bir PTT'ye gidin hallederler dedi. PTT'ye gittiğimde yine aynı sorunla karşılaştık fakat en azından oradaki görevliler olaya daha hakim olduklarından plakaya ait Vakıfbank'tan alınmış bir HGS göründüğünü söyledi. Plakanın eski sahibi, plakaya ait HGS'sini iptal ettirmemiş. Vakıfbank'a gidip ruhsatımı gösterip iptal ettirdim. Sonrasında PTT'den sorunsuz bir şekilde HGS alabildim. Şansıma ruhsatlık bir sıkıntı çıkmadı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DeRozanİlgilenen herkese teşekkür ederim. Trafik şube, aracın otomobil göründüğünü, bir sıkıntı olmadığını söyledi ve daha merkezi/büyük bir PTT'ye gidin hallederler dedi. PTT'ye gittiğimde yine aynı sorunla karşılaştık fakat en azından oradaki görevliler olaya daha hakim olduklarından plakaya ait Vakıfbank'tan alınmış bir HGS göründüğünü söyledi. Plakanın eski sahibi, plakaya ait HGS'sini iptal ettirmemiş. Vakıfbank'a gidip ruhsatımı gösterip iptal ettirdim. Sonrasında PTT'den sorunsuz bir şekilde HGS alabildim. Şansıma ruhsatlık bir sıkıntı çıkmadı.
trafikten düşürülmüş plaka aldıysanız birde HGS/OGS sorgusu yaptırın, plakaya ait önceden kalan borcu yoksa şanslısınızdır. genelde çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onu da kontrol ettim hocam, şansıma orada da sıkıntı çıkmadı. Sağolun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X