Bildirim
HINDA CİVİC KAYNAK HATALARI !!!!!
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Her Civic'de o izler var, ama kimisinde daha belirgin ve kalın oluyor.
Ama bunun için ayrı konu açmana gerek yoktu, Civic ile ilgili bir konu var zaten. -
o kadarda olsun bi kaynak hatası var diye arabayı almaktan vazmıgeçeceksiniz? -
Dimyat'ta pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var. -
banim civic siyah diye mi ki, ben hiçbir zaman böyle bi hata farketmedim. -
"HINDA" mı ?
-
benim gözüme hiç çarpmadı ama sanki parça birleşim noktalarında milimlik yaymalar var gibi geldi çok dikkatli bakınca.
bi de frv'de inanılmaz boşluk var ön far ve tampon arasında nerdeyse elim gircek o boşluğa. çok garibime gitti doğrusu -
quote:
Orjinalden alıntı: phaon
"HINDA" mı ?
yanlış olmuş, HİNDİ olcaktı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 14 Ağustos 2007; 15:18:29 > -
quote:
Orjinalden alıntı: phaon
"HINDA" mı ?
ah bu duygu ifadeleri yok mu (bkz. smily)
-
quote:
Orjinalden alıntı: huso2000
o kadarda olsun bi kaynak hatası var diye arabayı almaktan vazmıgeçeceksiniz?
"o kadar da olsun" sözüyle hareket bana pek de mantıklı gelmiyo.teknik olarak bi eksiklik arz etmiyosa bi derece (ben yine almam) ama para kolay kazanılmıyo.madem işin içinde kaynak hatası var, almayın.problemi mail ile hondaya bildirin.siz kusurlu arabaları almaya devam ettikçe adamlar da ufak tefek kusuru olan arabaları ses çıkarmadan size satmaya devam ediceklerdir.he bu durum kimini rahatsız etmez orası da size kalmış.ama o kadar da olsun mantığıyla hareket etmek pek de hoş değil.
bütün araçlarında malzeme kalitesi düşük plastik kullanır, ya da ne bileyim farklı şeyler olabilir.ama bu bütün araçlarda kusur değil de ucuza kaçmak için yapılmış işlerdir, arabanın fiyatı bu sayede düşük olur orası ayrı.ama kusur farklı bişey.
tabi bu bahsedilen kaynak hataları her modelde varsa, hata değil de tolerans değerleri içinde yapılan kaynağın göze hoş gelmemesinden kaynaklanıyosa olay biraz daha farklılaşıyo.ama insanın aklına neden böyle sorusu da gelmiyo değil...
-
Ama insanlar da mantıklı düşünüp 40 milyara sorunsuz araç alınamayacağı gerçeğini kabullenmelidir. -
quote:
Orjinalden alıntı: extremeenvy
quote:
o kadarda olsun bi kaynak hatası var diye arabayı almaktan vazmıgeçeceksiniz?
"o kadar da olsun" sözüyle hareket bana pek de mantıklı gelmiyo.teknik olarak bi eksiklik arz etmiyosa bi derece (ben yine almam) ama para kolay kazanılmıyo.madem işin içinde kaynak hatası var, almayın.problemi mail ile hondaya bildirin.siz kusurlu arabaları almaya devam ettikçe adamlar da ufak tefek kusuru olan arabaları ses çıkarmadan size satmaya devam ediceklerdir.he bu durum kimini rahatsız etmez orası da size kalmış.ama o kadar da olsun mantığıyla hareket etmek pek de hoş değil.
bütün araçlarında malzeme kalitesi düşük plastik kullanır, ya da ne bileyim farklı şeyler olabilir.ama bu bütün araçlarda kusur değil de ucuza kaçmak için yapılmış işlerdir, arabanın fiyatı bu sayede düşük olur orası ayrı.ama kusur farklı bişey.
tabi bu bahsedilen kaynak hataları her modelde varsa, hata değil de tolerans değerleri içinde yapılan kaynağın göze hoş gelmemesinden kaynaklanıyosa olay biraz daha farklılaşıyo.ama insanın aklına neden böyle sorusu da gelmiyo değil...
kaynak hatası diye bahsedilen teknik bir eksiklik değil sadece göze hoş görünmemesidir.eğer merak edipte yeni bir civic in kaputunu açıp baksaydınız ne demek istenildiğini anlardınız...
-
quote:
Orjinalden alıntı: funkmaster
Ama insanlar da mantıklı düşünüp 40 milyara sorunsuz araç alınamayacağı gerçeğini kabullenmelidir.
sorunsuz araç yoktur.sorunsuza yakın olanlarda en az 150.000 den başlıyor... -
@funkmaster
söylediğine ben de katılıyorum ama aldıktan sonra başgösteren sorunlara değil de alırken gözle görünür kusurlara dikkat çekmek istedim.elbette araçların çoğunun fiyatı kalitesini yansıtıyor bi nevi ama benim söylemek istediğim şey biraz farklı.anlatamadım sanırım :) kusurla sorun farklı kavramlar.açıklayamıyorum tam.kendimi ifade yeteneğim bu kadar.umarım anlatabilmişimdir :)
@huso2000
honda civic i olan bi tanıdık olsa inan bakardım ama maalesef :)
ama dedim ya göze hoş gelmemesinden kaynaklanıyosa ayrı bişey bu :)
iyice bakar eder görünen yerlerinde en az hata olanı bulmaya çalışırdım heralde.eğer senin dediğin gibi teknik değil estetik bi kusursa... -
quote:
quote:
Ama insanlar da mantıklı düşünüp 40 milyara sorunsuz araç alınamayacağı gerçeğini kabullenmelidir.
sorunsuz araç yoktur.sorunsuza yakın olanlarda en az 150.000 den başlıyor...
takma kafana huso...kaynak sağlamsa önemli deil yeterki kaynak kopmasın.. -
@funkmaster
söylediğine ben de katılıyorum ama aldıktan sonra başgösteren sorunlara değil de alırken gözle görünür kusurlara dikkat çekmek istedim.elbette araçların çoğunun fiyatı kalitesini yansıtıyor bi nevi ama benim söylemek istediğim şey biraz farklı.anlatamadım sanırım :) kusurla sorun farklı kavramlar.açıklayamıyorum tam.kendimi ifade yeteneğim bu kadar.umarım anlatabilmişimdir :)
@huso2000
honda civic i olan bi tanıdık olsa inan bakardım ama maalesef :)
ama dedim ya göze hoş gelmemesinden kaynaklanıyosa ayrı bişey bu :)
iyice bakar eder görünen yerlerinde en az hata olanı bulmaya çalışırdım heralde.eğer senin dediğin gibi teknik değil estetik bi kusursa... -
quote:
Orjinalden alıntı: bitirimm
quote:
quote:
sorunsuz araç yoktur.sorunsuza yakın olanlarda en az 150.000 den başlıyor...
takma kafana huso...kaynak sağlamsa önemli deil yeterki kaynak kopmasın..
yok ya ne kafaya takması sadece kaynak yerlerini iyice zımparalamadan macunlayıp boya atmışlar.arıza vercek bi kusur değil yani...(arkadaşlar bahsetmese aklımın ucundan bile geçmezdi kusur olup olmadığı )
-
arkadaşlara benmi yanlış düşünüyorum eski kafalımıyım anlamadım;arkadaşlar 40milyarlık arabadan bahsediyoruz sorun olsada normal karşılanması gereken;zaten fiyatı neki kaliteli olsun dedirten doğan ,şahin vs.mi zannediyoruz araclarımızı.Arkadaşlar kimilerine göre bu para az olabilir ama benim ve bu ulkede yaşayan en az 50milyon insan için ulaşılamaz nitelikteki bir araçta hangi kusur kabullenilebilirki.Kusuru varsa kim olursa olsun düzeltmeli ve insanımıza olan gerekli saygıyı kalitesiyle göstermelidir.Ben kusursuz araçlar sadece 150milyardan sonra başlar fikrine de malesef katılmıyorum.İnsan hayatı bukadar ucuz değil(en azından yabancı ülkelerde).ayrıca şunuda belirtmek isterimki hata,sorun,kusur buna her ne diyosanız deyin bir araçta bunlar olabilir kul yapısı sonuçta, ama bunlarıda bildiğimiz halde bunlara göz yummamız bizim bilinçli müşteri olmadığımızın ve en kısa süredede böyle olmamızın gerekliliğini gösterir.Parayı veren taraf olarak kusrun veya hatanın boyutları buaradaki gibi küçükte olsa,bazı araçlardaki gibi kronik ve büyükte olsa bir müşteri olarak verdiğim paranın bana tam olarak dönmesini isterim.Bu arada otomobil firmalarının yaptıkları kurnazlıkların ceremesini ben her ne boyutta olursa olsun ödemek istemiyorum.BU ister göz zevkimi bozan yanlış kaynak olsun,isterse canımı tehlikeye atan bir hata olsun.Yabancı devletlerde millet canının kıymetini biliyor ve en ufak kusurlu araçta bile mahkemelerde müthiş tazminat alıyor ve bu araç en küçük sorun için bile olsa toplatılıp veya çağırılıp tamamı sorunsuz bir şekilde değiştiriliyor.bizde 40milyarlık araba bu kadar olur felsefesiyle daha çoooook çürük mal kullanmaya devam ederiz.Bu yazıdaki amacım asla bir marka veya model bazında anlaşılmasın ben civic hayranı biri olarak ne kendi aracımda nede trafikteki diğer araçlarda bir sorun olsun istemem.Benim tuhafıma giden şey bunların sineye çekilmesi hemde bu ülkenin 50milyonunun ruyasında bile göremeyeceği bir araçta bile.......saygılarımla
-
bu arada yanlış anlaşılmasın kusursuz araç yapılması pratikte mümkün olamayabilir fakat tekrar söylemekte fayda var tek gayem bunların sineye çekilmemesi ,kusur veya hata her ne boyutta olursa olsun.Benim arkadaşım nıssan navara ile kaza yaptı bariyerlere çarpıp şarampole uçtu ve bir tane bile havayastığı açılmadı araçta 2 hafta hastanede yattı ve önce şuanda ise iyi sayılır.arkadaşıma dedimki ver mahkemeye mühendisler odasından bilirkişi çağırıp incelesin araç ilk darbeyi yuksek süratte önden almış hanları haşat olmuş okadar havayastığından biri nasıl açılmaz ver mahkemeye dedim.Bana kim ugraşacak onunla sanki mercedesmi cevabını verdi bende şok oldum.Arkadaşlar turk milleti yolunacak kaz değil bunu böyle belleyen birçok oto firmasının(diğer firmalarda farklı değil) bu ezberini hep baraber bozmalıyız....buna inanın yeter.....saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteresavar -- 14 Ağustos 2007; 19:46:20 > -
kusurla kalite arasında ince bi fark var entersavar sen de biliyosundur :)
mesela uygun şartlarda tolerans değerlerini gerçek değere en yakın tutan firma daha kaliteli araç çıkarır piyasaya.kaba bi mantık ama durum bu.sorun teşkil etmeyecek şekilde tolerans değerlerini daha geniş aralıkta tutan firma ise işini daha ucuza fakat az maliyetle halleder.
karışık söyledim biraz ama umarım anlatabilmişimdir.cevabım aceleye geldi kusura bakmayın
saygılarımla...
Benzer içerikler
- honda city paket sıralaması
- cmbs nedir
- honda hrv forum
- honda civic otomatik şanzıman tipi
- ikiler honda
- honda elektrikli
- honda zrv 2024 fiyat
- yeni honda accord
- yeni honda crv
- honda jazz crosstar fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X