Şimdi Ara

Hız Düşmesi Yapmayan İSS Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Altyapım 64 Mbps VDSL destekliyor,
    Santrale uzaklığım 220 metre olarak gözüküyor,
    Modemim Asus DSL-AC51,
    Bina yeni, modem hat değerlerim (SNR vs.) gayet iyi.

Gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra konuya geçmek isterim.

2 yıldır Türk Telekom 24 Mbps VDSL 95₺ paketini kullanıyorum.

Ping değerlerimden aşırı memnun değildim ama yine de iyi olduğunu düşünüyorum. (CS:GO 70-90 ms arası)

Onun dışında 2 yıllık süre boyunca hiçbir zaman internet kopması, hız düşmesi, akşam saatlerinde yavaşlama vs. bir sorun yaşamadım. Bu benim için çok önemliydi ve bu konuda gerçekten TT'den çok memnun olduğumu söylemeliyim.

Fakat şimdi taahüdüm bitiyor ve TT akılalmaz fiyatlar sunuyor o sebeple İSS değiştirmek istiyorum. Seçeneklerim şu şekilde:

Vodafone:  50 Mbps VDSL / 24 ay taahhüt / 100₺
    TurkNet:    50 Mbps VDSL / Taahhüt yok / 95₺
    Millenicom: 50 Mbps VDSL / Taahhüt yok / 110₺
    NetSpeed:  50 Mbps VDSL / Taahhüt yok /   95₺
    Comnet:    50 Mbps VDSL / Taahhüt yok /  100₺

İnternet kopması, hız düşmesi, akşam saatlerinde yavaşlama gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorum. Ping değerlerinin de aynı veya mümkünse daha düşük olmasını istiyorum.

Bu bilgiler ışığında bana hangi İSS'yi önerirsiniz?

(Şimdiden çok teşekkür ederim. Yazdıklarımla ilgili sorusu olan arkadaşlar varsa sorabilirler.)

• Hat değerlerini ekleyebilir misin?

• The_Bilal T kullanıcısına yanıt

Buyrun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhanbuber

Buyrun hocam.

Türk.net te 75 mbps alabilirsiniz. Sorgulamada 50 dediğine bakmayın hat değerleriniz güzel. Benim tavsiyemdir.

Hocam altyapı 64 desteklediği için 75 tanımlarsak kopma yaşarsınız o yüzden 50 bağlarız tarzı bir şey dediler ama?

• hocam dediğiniz olaylar yaşadığınız ile hatta ilçeye göre değişebilir konuya yaşadığınız şehride ekleyin ayrıca yakınızda tanıdığınız farklı iss kullanan varsa sorun en doğru cevabı onlar vericektir bu arada şu konuyada beklerim issyi değiştirdikten sonra https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148784849

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 17 Mayıs 2021; 22:11:11 >
  • batuhanbuber B kullanıcısına yanıt

Dediklerine bakma hocam sen. 75 tanımlanmasını isterseniz türk.net tanımlıyor. Sonra baktınız kopma oluyor ki sanmam modeminiz de snr ayarı var bu ayar ile 64 de kendiniz sabitlersiniz.

28mbps iken snr margin 19,

50'e çıkarırsa 10 seviyelerine iner.

Bu snr margin degeri ile nasıl 75mbps alacağına inanıyorsunuz? Sadece maksimum download'a bakarak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanbuber

Hocam altyapı 64 desteklediği için 75 tanımlarsak kopma yaşarsınız o yüzden 50 bağlarız tarzı bir şey dediler ama?

eski bir turknet kullanıcısı olarak şöyle diyeyim turknet size 100de tanımlasa alabildiğiniz degerleri verdiği için sorun olmaz. yukarıda arkadasımızın anlattıgı gibi en kotu snr değerini arttırarak hızı bir miktar asagıya cekip (eger kopma olursa) bunun onune gecebilirsiniz. benim hattım 55-60 civarı destekliyordu turknet kullanırken bana 100 tanımlıydı ben snr ile oynayarak 70lere filan cıkıyordum. ama turknet bir sey ellemezsem 60 civarı veriyordu. yani ne ise onu alırısnız sorun etmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.