Şimdi Ara

hız sabitleyici kullanmayı bilenler yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun sixt en peugeot araç kiraladım direksiyonun altında hız sabitlemek için bir kol var ama olayı tam çözemedim mesela 80e sabitliyorum araba seksenın üstüne çıkmıyor ama gazdan ayağımı çekincede 80 de sabit kalmıyor :) kolun üstünde cruıse ve limit ibaresi var ikisinden birini seçebiliyorsun ve pause tuşu var bunların haricindede + ve - var bu sistemi nasıl kullanabilirim yardımcı olacak birileri var mı :)

• Merhaba,

Bu konuda 2 adet seçenek var:

Hız Sabitleme(cruise control)
    Hız Sabitleme + Hız Sınırlandırıcısı (cruise+limit)

Bu seçenekleri maalesef siz seçemiyorsunuz. Aracın üretimden gelen teknik donanımına göre bu ikisinden biri takılabiliyor. Size anladığım kadarıyla sadece sabitleme olanı takılmış dolayısıyla hız limitlemesi yapamazsınız.
    Eğer hız sabitleme kolunda LIMIT ibaresi de varsa ve çarkı bu pozisyona getirdiğinizde KM saatinin orada bir hareket olmuyorsa aracınıza yanlış kol takılmış demektir.

Hız limitörü için gaz pedalında da ayrıca bir tertibat olması gerekiyor. Bu tertibata sahip gaz pedallarında gaz pedalına sonuna kadar basıldığında ve biraz daha güç uygulandığında pedal 'tık'lar ve yarım santim daha ilerler. Bu tertibat yoksa zaten limitör kullanamazsınız.
    Varsa ve yine takılamıyorsa aracın enjeksiyon beyni(ECU) bu özelliğe uyumlu değil anlamına gelir.

Tüm teknik açıklamaların dışında önemli bir hadise var:

Yetkilide de yetkisizde de yaptırsanız bu işlem ÜRETİCİ GARANTİSİ haricinde yapılan bir işlemdir. Yapılan tesisatın bozulmasında muhattap sadece montajı yapan servistir. Ayrıca takılan tertibattan dolayı oluşabilecek arızalar da garanti kapsamına girmeyebilir. Yetkililerde eğer bir yerlere 'sorumluluk bendedir' gibi bir ıslak imza attıysanız haklarınızı da teslim etmişsiniz demektir.
    Takılan tertibat aracınız için çıkabilecek yazılım güncellemeleri(özellikle ECU) sonrasında tamamen devredışı kalabilir bir daha devreye alınamayabilir.
    Peugeot, bu tertibatın sonradan takılmasını özellikle tavsiye etmez.

Kullanıma gelecek olursak,

Sabitleme:
    Soldaki kol üzerinde çark ON veya CRUISE pozisyonuna getirilecek Stand By'a alınır.

Araç 4. veya daha büyük bir vitesteyken ve 40km/s süratten daha hızlıyken kolun arkasındaki butonlardan herhangi birine basarak hız hafızaya alınır ve sistem devreye girer.

Sistem devrede iken gaz pedalına basılmaksızın hafızadaki hız korunur. Hafızadaki hızı yine arkadaki tuşlarla arttırıp azaltabilirsiniz. Arttırdığınızda araç kendi kendine yeni hıza ulaşmak için gazlayacaktır. Ancak hızı azalttığınızda sistem sadece gazı bırakır frene basmaz. Motor freniyle araç yavaşlayabildiği kadar yavaşlar.

Sistemi elle devre dışı bırakmak için kolun ucundaki büyük tek butona basılması kafidir. Aynı buton hafızadaki hızı değiştirmeden sistemi tekrar devreye de alabilir. Böylece her seferinde hafızaya hız almak için hız ayarlaması yapmanıza gerek kalmaz, araç bu butonla hafızadaki hıza kendi kendine ulaşır.

Sistem bazı koşullarda kendi kendine de devre dışı kalır: Fren veya debriyaja basılması, ESP/ABS'nin devreye girmesi, Motor uyarı ışığının yanması, el freninin çekilmesi, kapının açılması vb. sebeplerle devre dışı kalır.

Gaz pedalı zannedilenin aksine sistemi devre dışı bırakmaz. Örnek vermek gerekirse, 80 km/s sürat hafızaya alınmış ve devreye sokulmuş olsun. Gaza basıp 80'nin üzerine hızlanmaya başladığınızda ekrandaki 80 ibaresi yanıp sönmeye başlar. Eğer ayağınızı gazdan çekerseniz araç 80'e kadar yavaşlayıp bu sürati yine sabitlemeye başlayacaktır.

Ekranda hızın yanıp sönmesi sadece araç hafızadakinden daha hızlı gittiğinde meydana gelir. Ya gaza basıyorsunuzdur ya da araç kendi ataletiyle hafızadaki hıza kadar yavaşlayamıyordur(genelde bayır aşağı yollarda bu olur).

bilgi alıntıdır

• Hocam limitleme ve sabitleme ayrı ayrı çalışır, koldaki butonu limit konumuna getirip hızı ayarlarsanız ayarladığınız hızın üzerine çıkmaz ve hızı sabit tutmaz, siz normal kullanırsınız limitlediğiniz hıza gelince gaz tepki vermez, koldaki butonu cruise konumuna getirirseniz ayarladığınız hıza sabitlenir, + ve - tuşlarıyla hızınızı ayarlayabilirsiniz araç hep ayarladığınız hızda gider frene veya debriyaja bastığınızda sistem devreden çıkar tekrar devreye almak için + veya - tuşa bi kere basmanız gerekir. Pause tuşu sistemi devreden çıkarır ama o anki hızı hafızaya kayıt eder tekrar pause tuşuna bastığınız zaman hafızada kalan hıza sabitlenir.
  • @serco05@pro-black teşekkürler o zamn 80 civarında cruise kısmına aktif hale getiriyorum ve hızı sabitliyorum +ve - lerle de ayarlamayı yapıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MAX. HIZ KONUSUNDA YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.