Şimdi Ara

HOMETECH ALFA 400C N3350 - 3GB Ram - 13.3' FullHD Notebook 599 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
18.755
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anneye, babaya alınabilecek film izlemek, nette gezinmek ve ofis programlarını çalıştırmak için ideal bir bilgisayar gibi duruyor. Hafif, taşınabilir ve ekranı full hd. Alttaki ufak kapağını kaldırınca SATA olarak ssd takılabiliyor.

599 TL

• Merhaba arkadaşlar, çalıştığım teknoloji mağazasında müşterimize alfa 400c satmıştık. Yanında da SSD satın almıştı. Fakat 4-5 gün sonra geri gelip sata disk takıldığında wi-fi bağlantısının koptuğunu söyledi. Tabi ilk böyle bir şey söylendiğinde çok mantıklı gelmiyor. Bir bakalım dedik sizin yaşadığınız sıkıntıyı gördük. Hometech servisine gönderdik. Cihaz bize dün geri geldi. Servis kağıdında 'Windows yapılandırıldı' yazıyordu. Yani Windows yükleyip göndermişler. Tabi açıp test ettik sorun hala devam ediyor.

Ben bu sorunu ilk önce kaynak ayıramama (irq) hatası olduğunu sanmıştım. Fakat araştırmalarım sonucu bios'tan sata kontrolcüsünün kapatıldığında cihazın çalıştığını gördüm. Buradan hareketle sata kontrolcüsü için driver arayışına girdim.

Sonuç olarak modlanmış bir intel ahci driver'ı buldum ve sürücü sertifikalaması yaparak sorunu giderdim. :)

Hometech servisinin gözlerinden(!) öpüyorum. Bunu yapamayıp zor durumda kalan herkes için paylaşıyorum. Sonucu bildirirseniz sevinirim.

Yapmanız gereken sırasıyla şunlar:

- Sürücüyü ve sertifikayı indirin.
    - ilk önce sertifikayı sonra sürücüyü yüklememiz gerekiyor.
    - ImportCertificate.cmd dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. E' tuşuna basıp onaylayın.
    - Bitince pencereyi kapatıp Aygıt Yöneticisini açın.
    - IDE/Atapi denetleyiciler sekmesi altında standart ahci denetleyicilerine sağ tıklayıp 'sürücüyü güncelleştir' dedikten sonra 'sürücü için bilgisayarımı tara'
    - 'bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver'
    - 'disketi var' seçeneğini seçip modlanmış sürücü klasöründeki (indirdiğiniz dosyadaki ana klasör) iaAHCI.inf dosyasını seçip ileri tuşuna basın.
    - Windows'u yeniden başlattığınızda hem ssd hem wi-fi sorunsuz çalışacak.

Windows 10 x64 1803 sürümünde denenmiştir.

İyi günlerde kullanın.

Windows 10 x64 1803 sürümünde denenmiştir.

Buradan indirebilirsiniz :http://dosya.co/1fsqv94zky3t/modlu-ahci.rar.html
    Bende bu cihazın neredeyse birebir aynı donanım sahip olan 14 CL modeli var

Ekranı baya iyi fiyatına göre parlak güzel bir ekran

N3350 celeron çok yavaş kalıyor çift çekirdekli olduğu için birde Atom gibi Android destekli olmadığı için android boot edemedim bir türlü sadece Windows veya Ubuntu haberiniz olsun

Hafıza az 14CL de sata için yerde yok 32 GB dan kalan 3 GB gerekli uygulama vs yüklendikten sonra

Oyun olarak CS 1.6 NFS falan açıyor işte fazlası yok

Film 1080p sorun yok ekranı TV ye yansıtıp laptop ekranını söndürmesem bile kasma vs yok (kablosuz aktarma ve hdmi dahil)

Ofis için gayet yeterli Ofis 365 var bende her türlü ofis de sıkıntı olmuyor

Tarayıcı da Edge güzel hızlı fakat internet oyunları (flash destekli olanlar) kasıyor bu yüzden puffin indirdim sorun yok 5 dökmeden fazla açınca kasıyor yavaşlıyor çift çekirdekli işlemci olması nedeniyle

Pil gayet iyi 4-5 saat internet de gezdiriyor 2.5 saat de 0-100 e doluyor

Bu cihazı alma sebebim elimin altında ince bir laptop olsun telefona rom vs atarken film izlerken internet de gezerken lazım olur düşüncesiyle aldım
  • Z8350 li bir ikisi bir arada tabletimiz var, çoklu gorevlerde sapitiyor. Bunun islemcisi bir tik alti. Fazla beklentini olmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız full hd ekran ateş ediyo
  • bende vardı bundan. netflix te film izlettirmekten başka birşey yapmakta zorlanıyor. bu paraya gayet iyi ama. 1080p ekranı çok iyi
  • Alınır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bilgisayarlar ne kadar uzun ömürlü oluyor

• ersin584 E kullanıcısına yanıt
    tek kelime ile çöp

bunun 4gb ramli modelini alma cehaletini gösterdik birilerinin gazıyla

durup dururken kasa altındaki vidalar dökülüp kayboldu

bantla tutturmaya çalısıyoruz parçalanmasın diye

32gb shdd fiyasko

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

Alınır
    Yapma,etme! Celeron 3350 kanser eder adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

tek kelime ile çöp

bunun 4gb ramli modelini alma cehaletini gösterdik birilerinin gazıyla

durup dururken kasa altındaki vidalar dökülüp kayboldu

bantla tutturmaya çalısıyoruz parçalanmasın diye

32gb shdd fiyasko
    Ben hatırladım, en buyuk gazıda sen vermiştin. ekranın parlaklıgı görüntü kalitesi hakkında filan yanlış hatırlamıyorum degil mi
  • Kesin bilgidir. Sakın yaklaşmayın. Almayın ! Eğer elinize şansızlık eseri geçtiyse, sevmediğiniz birine verin

Parasını fakan düşünmeyin bırakın full hd si onun olsun, sizin ömrünüz uzasın.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    ne tutarsız adamsın. aynı konuya 2 yorum yapıyon alakasız alakasız
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Maksat trollük

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende alacaktım ekran çok iyi canlısınıda gördüm kasa ince kalite normal hani düşürmeye gelmez ama temiz kullanırsan götürür AMA işlemci ne kadar idare ettirir donup kasma yapıp çıldırtır mı bilemiyorum ben güvenemediğim için hp g250 aldım 1800 e kipadan

rodeon 520 2gb 4gb ram i3 işlemci ince kasa ekran kasa oranıda güzel memnunum.

• Tüketici hakem heyeti ile arkadaş olmak isteyen alsın.Fiyat çok iyi ama sizden olmayan arızalar ı bile sizdenmis gibi gosteriyorlar.Ben 3 ayda zar zor iade ettim.Maceraya girmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istcool

Kesin bilgidir. Sakın yaklaşmayın. Almayın ! Eğer elinize şansızlık eseri geçtiyse, sevmediğiniz birine verin

Parasını fakan düşünmeyin bırakın full hd si onun olsun, sizin ömrünüz uzasın.
    Neden?

Bildiklerinizi paylaşır mısınız?
  • SSD takıldıktan sonra kullanılır gibi görünüyor. SSD'siz kullanmanız zor
  • 5 aydır 14CL olan modelini kullaniyorum cok memnunum. Beklentimin ne oldugunu farkinda olarak aldim ve klavyedeki hafif aksakliklar disinda memnunum. Ekranini Asus notebooklarda bulamazsiniz, ayrica muthis hafif. Fiayti makul.

Bende Z3735 ve Z3740 atom islemcili tabletler var ve Z3740 islemciden kucuk farklarla daha iyi.

Youtube izleyeyim, internet gezeyim derseniz gayet yeterli. Opera ile 10 sekme rahat aciyorum. Ben farkli program ile autocad dosyasi bile aciyorum bu cihazla.

• Üstteki benmarch bahse konu cihaza ait.

Alttaki benmarch ise benim şuan yazı yazdıgım 11 yıllık Acera ait. (Okula yazdırsa idim, bu sene ortaokula gidecekti.)

Varın gerisini siz düşünün.

HOMETECH ALFA 400C N3350 - 3GB Ram - 13.3" FullHD Notebook 599 TL

• Linke tıklamaya gerek yok okudum kafi geldi.

Hometech ve Celeron olması benim için yetti.

ÇÖP

• Arkadaşlar sadece internetten dizi, film izlemek ve haber sitelerine girmek için alsak iş görmez mi? Filmleri donmadan izlesek yeter. Performans olarak birşey beklemiyoruz zaten. Ne dersiniz? Bazıları 1080p’de donabilir demiş o kadar mı kötü?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.