Şimdi Ara

HONDA 600RR KULLANMAK İÇİN NEREDEN BAŞLAMAK LAZIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilk görüşte makinaya hasta oldum ve almaya karar verdim ama bu zamana kadar hiç motorsiklet tecrübem yok. forumu da elimden geldiğine arastırmaya çalıştım ilk kez motor alanlar genelde benim gibi konu açmışlar ama onlar genellikle 250 leri sormuslar. bense direk 600RR almak istiyorum.biraz ders alsam işe yarar mı? sonucta kagıthane - çeliktepe arası kullanıcam daha çok. beşiktaş sarıyerde direk uğrak yerlerim olur.biraz fikirlerinizi benle paylaşsanız tam süper olur arkadaşlar

• .Arkadaşım önce vitesli motor kullanmayı öğren vites geçişlerini öğren sonra biraz tecrübe kazan al altına 600 cc'lik bi racing.
    Fakat ilk motor olarak 600 cc ve racing Honda düşünürsen sana tek diyeceğim en yakın mezarlıkta yerin hazır olsun Mezarın olmasa bile o motordan %90 ihtimalle düşersin karenajlı motor yazık olur için yanar,motor ağlar
    İyisi 125 cc 150 cc bir motorla kurs al ve trafikte en azından tecrübe için 15000 km yap ;)
  • bence ilk önce linkteki videoyu izle
    sonra kararını ver
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

alıntıdır...ALTIN ELBİSELİ ADAM
  • sana şöyle söyliyim

Daha sen yenisin/600cc motor istersin/ sen deli misin / bence sen hastaneyi /bence sennn azraili görmek istersin/ ama arkanda bıraktıklarını düşünmessin/ inan etmez son pişmanlık fayda / sana lazım olan bir sonraki satırda / 150 veya 250cc olmalı senin aklında.
  • Ben de aynı hevesle yanıyordum 4 yıl önce. Hatta Etiler' de almak için yapıştığım Kawasaki' yi arkadaşlarım zor elimden aldılar "Daha ehliyetin bile yok. Motoru alsan köprüden nasıl geçireceksin?" deyip.
    Ben de Honda Motorsiklet Eğitim Merkezine kaydolup 2 kuru bitirdim. Tavsiye ederim.
  • kursta ne öğretiyorlar acaba :D
  • 600'lük küçük biraz ya, 1000'lik ya da 1300'lük falan al.
    Onlarla daha iyi hava atarsın.
    Hem şansın da daha yüksek olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

kursta ne öğretiyorlar acaba :D

•  HONDA 600RR KULLANMAK İÇİN NEREDEN BAŞLAMAK LAZIM?
    önce bundan başla
  • kursta tam olarak ne öğretiyorlar onu söyleyebilir misin zahmet olmassa :)
  • quote:

kursta tam olarak ne öğretiyorlar onu söyleyebilir misin zahmet olmassa :)

sacma sacma sorular sorma ne ogreticek on kaldirmami

guvenli surus vites degistirme dikkat etme teorik motor kullanmasini ogretiyorlar
  • tamam kızma :D yok yani sadece o sahanın içinde çalışıyorlarsa benim öyle bir kursa gitmeme gerrk yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tamam kızma :D yok yani sadece o sahanın içinde çalışıyorlarsa benim öyle bir kursa gitmeme gerrk yok :)

o egitim dubalarlar guvenli surus egitimi benim bildigim normal yolda arac ehliyeti alirken nasil arabayla yapilir ondan veriyorlar sanirim ama tabi cok fazlaya gerek gormez hic bir kurs hem ucuza kacmak icin hem fazla gostericekleri sey olmadigi icin
  • Bence motoru almadan önce yedek parça fiyatlarını araştır.Zira ön arka lastikler bugün 7oo TL.üstünde.Hele hele motor bilgisi 0(sıfır)bir insan için kesin başka masraflarda çıkacaktır.Sonunda canını zor kurtarıp en az 10.000 TL bağladığın motorun tamir edilemez duruma düştükten trafikten PERT ettirmekte herhalde biraz acı gelecektir.Diğer arkadaşlar bende katılıyorum.Ya bu sevdadan vazgeç ya da 2.el Çin malı motor al onda acemiliğini geçir ve en az bir sene sonra 250 cc.motor al ona bin.Sonuçta hepsi iki teker.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
    Motor Sıvı soğutmalı 4-zamanlı 16 sübaplı, DOHC sıralı 4 silindirli
    Motor hacmi (cc) 599
    Silindir çapı & strok (mm) 67 x 42.5
    Sıkıştırma oranı 12 : 1
    Yakıt sistemi PGM-DSFI elektronik yakıt ateşleme sistemi
    Max güç (hp @ dev/dak) 117 hp / 13.000 dak/dev
    Max tork (Nm @ dev/dak) 66 Nm / 11000dev/dak
    Ateşleme Elektronik avanslı bilgisayar kontrollü dijital transistörlü
    Çalıştırma Elektrikli
    Şanzıman 6 vites
    Güç Aktarımı O-Ringli zincirli
    Boyutlar (UxGxY)(mm) 2010 x 690 x 1115
    Tekerlekler arası mesafe (mm) 1395
    Sele yüksekliği (mm) 820
    Yerden açıklık (mm) 130
    Yakıt kapasitesi (litre) 18 (3,5lt rezerve dahil)
    Tekerlekler
    Ön/Arka 3 kollu alüminyum döküm
    Lastikler Ön 120 / 70 ZR17 M/C (58W)
    Arka 180 / 55 ZR17 M/C (73W)
    Süspansiyon Ön 41 mm´lik, tamamen ayarlanabilen ters HMAS kartuş tipi teleskobik çatal, 120 mm esneme aralıklı
    Arka Ön yükleme ve açılma ayarlı gaz şarjlı amartisörlü unit pro link, 130 mm esneme aralıklı
    Frenler Ön Radyal monteli 4 piston kaliperli 310x4,5mm hidrolik çift disk, cüruflu ****l balatalı
    Arka Tek piston kaliperli 220x5mm hidrolik disk, cüruflu ****l balatalı
    Ağırlık 163 kg

• şu honda motorsiklet eğitim merkezi kafama çok yattı.kayıtları dolu suan ama musaıt oludugunda hemen gidip eğitim alıcam.. kafamda 600RR var ama salak değilim :D gerekirse 150cc den baslarım ilerletirim kendimi ama bir gün mutlaka 600RR alırım :D herkese teşekkürler fikirleri için. ama bence çin malı bir motordan ziyade honda 125R daha mantıklı gibi
  • Hondanın guvenlı surus egıtımlerıne kesınlıkle katıl yada vespa akedemi yada bmw nınde kursları var zaten bu kurslara katıldıktan sonra direkt 600cc ıle baslamanın dogru olmadıgını anlıycaksın.
    600cc ıle baslanmazmı baslanır baslayanlar yokmu var ama TAVSIYE edilmez.
    Şöyle düşün 150cc bisikletse 600 cc 4 silindirli bir motor ferraridir bisiklet kullanmayan birine ferrari verirsen ne olur?iyi şeyler olmaz zaten hakkınıda veremez.Çoğu ben çok iyi motor kullanıyorum kurs benim neyime diyen arkadaşlarımdan biliyorum kursa gittikten sonra yaww biz motor kullanmıyomusuz motor bızı kullanıyomus derler onun için eğitim al kesin.
    Bana sorarsan racinge başlıcaksan ilk motorun cbf150 ucuz parcası kolay alsat zarar etmezsın (cbr125e gore para sorun degılse cbr125te olur) daha sonra cbr250r daha sonra cbr600rr ıste ozaman hakkını vererek kullanırsın.tabi bunları 1-2 sene ıcerısınde yapma:)
  • 170 kg dan hafif
    100 beygirden güçlü bir motor

şimdi sen araba kullanmayı öğrendin diyelim
    ufak ufak kaldırmayı falan biliyorsun mesela

biri gelip sana ferrari enzo gibi bir araç verse kullan dese ne kadar kullanabilirsin

büyük ihtimalle 3. virajda gaza çok dokunup dalarsın bir yere

ama araba içindesin sorun olmaz

hah burada farkı var bu motosikletin
  • kurs sonra ybr 125 gibi bir geçiş motoru kullan birkaç ay sonrada yolunu çizersin ama otomatik vitesli motor alma
  • gereklı acıklamalar yapılmıs sende bilinçli bir arkadasa benzıyorsun sımdıden hayırlı olsun
  • Bu motosikletleri kullanmak tecrübe ister. Arada Motogp 'e hatta 125cc e göz at en usta kullanıcıyı bile nasıl üzerinden atıyor bu makineler şahit ol.

Doğru düzgün yavaş bi şekilde kullanırsın tabii. Ama bu motosikletler bunun için yapılmış değil. Mutlaka hız yapacaksın , makas atacaksın , viraj alacaksın. Tecrübesizsen bunların 1 inde değil 3 ünde de ciddi sıkıntılar yaşarsın bu motosikletlerle.

Hem cebin yanar hemde canın.

Ayrıca o sürüş eğitimlerin de 5 sene kullanıpta farkına varamadığın , keşfedemediğin sürüş tekniklerini 1 hafta da öğretiyorlar sana.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.