İkinci el ilan sitelerindeki çoğu uçmuş City bir milyondan fazla verilemeyeceğini bayide kabul ediyor zaten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HONDA CITY (2021-2024) ANA KONU VE GENEL TARTIŞMA KONUSU (5. sayfa)
-
-
İkinci elde son 3-5 senede olduğu gibi fiyatı artık satıcı değil alıcı belirliyor. Sarı sitede isteyen istediğini yazabilir ama gerçekleşen satış fiyatlarına bakmak lazım.
City için honda kampanyayı bitirmiş 1.255.000 TL ye çekmiş fiyatı. Ben bir city sahibi olarak o paraları etmeyeceğini ve eğer kampanya yapmazlarsa satışların bıçak gibi kesileceğini düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Diğerleri sabitken 1255 e çıktıysa satmaz tabi, yeni almış biri olarak 1255 etmez bence de
-
acaba gelişmiş güvenlik donanımlı versiyonu mu getirilecek?
-
haklısınız,
1260 liste fiyatına cvt güvenlik paketli corolla varken aklı başında kimse city almaz.
-
Yeni yayınlanan listede city kampanyalı fiyatı boş görünüyor ama o bölgeyi seçip kopyala yapıştır yapınca 1.040.000 TL şeklinde görünüyor.
https://www.honda.com.tr/assets/files/0d8UG07biE1720154172375.pdf
-
gelişmiş güvenlik donanım paketi gelse de araçlara ekstra opsiyonları araca taksak ne güzel olur D:
-
Hocam, siz bir Japon aracı meraklısınız, doğrusu sizin almanızı beklerdim. Ben aldım inanılmaz memnunum.
-
Adam alsam Corolla alırım diyor ki haklı da fazlasıyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En boş donanım Toyota alacağıma, dolu City alırım dedim ve aldım. Ayrıca, en boş Toyota ile City arasın da 1 hafta önceye kadar neredeyse 200 Bin TL fark vardı. Sırf Toyota'nın 3 silindirli Motorunu almaktansa, Honda'nın I-VTEC Motoru ve harika uyumlu şanzımanı emin olun Toyota dan üstün. Üst donanımları tabii ki mukayese edilemez çünkü biri B sınıfı, biri C sınıfı.
-
3 silindirli diye yermeye çalıştığınız motor citydeki motordan çok daha modern ve verimli. Ağırlık farkına rağmen de yakıtı aynıdır.
Hayırlı olsun. Kendinizce haklı sebepleriniz vardır elbette ama ne olursa olsun karşılaştırdıgınız araç Corolla yani çoğu kişinin gözü kapalı aldığı bir araç.
Bir önceki 4 silindirli 1.6 corollayı övenler de 3 silindirli yeni corolla'yı yeriyorlar yalnız, bir sürü karşılaştırma videosu mevcut youtube da. Corolla ekonomik sebeplerle bu motora geçiş yaptı daha verimli olduğundan değil. Ha City deki motor mu daha iyidir corolla 1.5 mi daha iyidir onu bilemem ama 3 silindirli atmosferik motorlardaki titreşim bile rahatsız edici bana göre
-
Bayilerden bilgi alan var mı? Honda City için bir kampanya olacak mı? 1.030'dan 1.255'e çekmişler fiyatı. Kendileri de biliyor bu fiyata satamayacaklarını ama
Ben Euro normu sebebiyle yeni motora geçti diye biliyorum, 1.6 valvematic artık güncel emisyon normunu karşılamıyordu.
Ek olarak verimlilik olarak 1.5 başarılı bir motor net şekilde.
1030 a da ciddi satış rekorları kırmadılar hocam. Yakıt verilerini segmenti düşününce öyle egea/clio satışlarının yanından geçemedi. Hatta tailantı dahi satışta sollayamadı…
aslında rakamı 900 950 lere çekip fabrikasyon lpg ile bu işi net çözerlerdi….
almaya fiyat nedeniyle niyetlendim ve deneme sürüşüne gittim, arkadaşta almıştı onuda sürdüm, arabanın motorunun civic motoru ve direksiyondaki honda logosu dışında aracın pek honda kalitesiyle alakası yok… fiyatı 850/900 bantlarında olsa alırdım.
tek beğendiğim iç genişliği, bagaj hacmi ve standart civic motoru….
Yıllarca honda sürmüş ve honda aşığı biri olarak
clioda daha iyi malesef…
O zaman bakalım:
Honda City Executive Toyota Corolla Advence
Ağırlık 1190 1250
Beygir G 121 125
Maksimum Tork 145/4300 153/4800-5000
Hızlanma 0-100 10.5 Saniye 11,5 Saniye
Maksimum Hız 198 Km 190 Km
Gördüğünüz gibi City 60 kg daha hafif olması avantajına rağmen, Toyota'nın motoru 4 Bg ve, ve 8 Nm daha güçlü. Buna rağmen hem 0-100 Hızlanma olarak, hem de son hız olarak City bariz üstün. Ayrıca City nin motoru maksimum torkunu daha erken devirde vermesi de ayrı bir üstünlük. Günlük hayatta kendi aracım City harici, işyeri aracı olarak da Toyota'yı Kullanıp bizzat deneyimliyorumhatta İzmir Ankara uzun yol da yaptım, bu araç gitmiyor emin olun özellikle yokuşlarda bağırıyor ve gitmiyor, Toyota CVT şanzıman sanal olarak 10 kademe iken, City 7 Kademe ve City deki CVT şanzıman emin olun hem serilik olarak hem de motora uyumluluk olarak Toyota'nınkinden çok daha uyumlu.
Her şeyden önce City B sedan, Toyota C sedan, ben C sedan araç alacak olsaydım kesinlikle Toyota tercih etmezdim. Çünkü Toyata'nın en büyük şansı, çok mantıklı fiyat konumlandırması. Aynı fiyat ve denk donanım da 182 Bg lik Honda Civic mi? Yoksa, 3 Silindirli Atmosferik Toyota mı? Diye bir seçenek gelseydi, emin olun çoğu insan Toyota'yı tercih etmezdi.
-
Çok merak ettim, aracın nesini beğenmediniz? Mesela neyini kalitesiz buldunuz? Clio gibi çok affedersiniz bir teneke, hangi konu da City den daha iyi? 3 Aydır City sahibi olarak soruyorum, benim göremediğim neyi gördünüz?
-
Honda City sahibi olarak 3 silindirli corolla kullandım ve kesinlikle gitmiyor araç ve gitmediği için daha çok yakit yakıyor.2 gün önce de 2023 model i20 deneyimledim aynı şekilde gitmiyor ve sanzimani v.s olsun konforsuz İ20 den kendi aracim City e bindiğimde ise sanki Mercedes e binmiş gibi fark oldu.City e özellikle motor sanziman ve performans olarak bu araçlar yakınından bile geçemez City bana b sınıfı bir araç olarak gelmiyor biraz daha malzeme kalitesi yüksek olsa net c sinifi.Ozellikle 1.0 clio ve taliant rakibi olarak esamesi bile okunmaması gerekiyor.
Ağırlık verilerini nerden buldunuz bilmiyorum ama yanlış.
Broşürlerine göre City 1189 kg, Corolla 1370.
Bu ağırlık farkına rağmen ortalama yakıt verileri aynı, verimlilik burda devreye giriyor işte. Ben daha performanslı demedim zaten Corolla için. Sadece City ile kıyas edilecek araç değil demek istemiştim.
Yukarda da Clioya teneke demişsiniz komik olmuş city konusunda objektif olamayacağınız aşikar. Clio daha rafine, daha iyi yol tutan, daha kaliteli ve güvenli bir araç. Şu an City parasina en dolu Clio alınabiliyor sanırım, hacim ihtiyacı yoksa Clio çok daha iyi bir seçenek.
Şu açıdan bakmak bile yeterli, Clio Euro ncapten rekor puan alan Avrupa için üretilmiş bir model, city ise testi olmayan, asya-hindistan pazarı için üretilmiş bir model.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Temmuz 2024; 18:22:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X