Şimdi Ara

Honda Hybrid alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
25.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu fiyat segmentinde ne tavsiye edersiniz?

• alınır kardeş neden alınmasın
    senin hoşuna gitti ise al bin....
    hybrid süper motor...
    hem elektrik hem yakıt kullanacaksın
    sonuçta üreten honda
    hikayeden bir marka değil...
    ankarada bu hybrid motorlu civic ten 3 yada 4 adet gördüm yollarda
    arabanın arkasında kocaman hybrid yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker3838

alınır kardeş neden alınmasın
    senin hoşuna gitti ise al bin....
    hybrid süper motor...
    hem elektrik hem yakıt kullanacaksın
    sonuçta üreten honda
    hikayeden bir marka değil...
    ankarada bu hybrid motorlu civic ten 3 yada 4 adet gördüm yollarda
    arabanın arkasında kocaman hybrid yazıyor
    peki bunların çalışma prensibi nasıl kendini nasıl şarj ediyo benim gibi yollarında rampa falan olamayan düzlük bir bölgelden yaşanan biri alıp kullnabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

peki bunların çalışma prensibi nasıl kendini nasıl şarj ediyo benim gibi yollarında rampa falan olamayan düzlük bir bölgelden yaşanan biri alıp kullnabilirmi

Alıntıları Göster
    Civic Hybrid’in çalışma prensibi şöyle:

Sabit durumda (Kırmızı ışıkta durduğunda)
    Benzinli motor devre dışı ve yakıt tüketimi sıfır

Çalıştırma ve hızlanma
    Benzinli motor, elektrik motoru desteği ile düşük hız supap ateşlemesi modunda çalışıyor

Ani hızlanma
    Benzinli motor elektrik motor desteği ile yüksek hız supap ateşlemesi modunda çalışıyor

Düşük hızda seyir
    Benzinli motorun dört silindirinin de supapları kapalı, ateşleme yok. Araç sadece elektrik motoru ile çalışıyor

Kademeli hızlanma ve yüksek hızda seyir
    Benzinli motor düşük hız supap ateşlemesi modunda çalışıyor

Frenleme
    Benzinli motorun dört silindirinin supapları kapalı, ateşleme yok. Elektrik motoru hızlanma sırasında açığa çıkan enerjiyi maksimum oranda geri kazanıyor ve aküde depoluyor

ALINTI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 24 Nisan 2008; 9:24:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

Alıntıları Göster
    bence alınmaz. o araba için çok. başka ülkelerde hybrid alınması için teşvik varken bizde daha çok vergi var. normal civicle tek farkı motor ama fiyat olarak 10 milyardan fazla fark var. bu farkı amorti etmen için baya bi km yapman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

bence alınmaz. o araba için çok. başka ülkelerde hybrid alınması için teşvik varken bizde daha çok vergi var. normal civicle tek farkı motor ama fiyat olarak 10 milyardan fazla fark var. bu farkı amorti etmen için baya bi km yapman lazım.

Alıntıları Göster
    evet bizde teşvik yok bişey yok havayı civayı düşünen yok onun için okadar para bağlanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbest

evet bizde teşvik yok bişey yok havayı civayı düşünen yok onun için okadar para bağlanmaz

Alıntıları Göster
    o paraya corolla dizelden ekonomik olduğunu bilsem al diyeceğim ama karşılaştırmalı testte olmadığı ortaya çıktı

sen bilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Honda HRV e-hybrid
    3 yıl önce açıldı
    Corolla Hybrid Kullanıcıları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

o paraya corolla dizelden ekonomik olduğunu bilsem al diyeceğim ama karşılaştırmalı testte olmadığı ortaya çıktı

sen bilirsin

Alıntıları Göster
    ASLINDA GÜZEL BİR ARAÇ FUARDA BİZZAT GÖRDÜĞÜM BİR ARAÇ EĞER BÜTÇEN MÜSAİT VE BİNİYCİ İSENİZ ZARARINIZ OLMAZ NETİCE İLK ELEKTRİKLİ ARACI ÜRETEN BİR FİRMANIN ARACI BU TABİİ BUNUN YANINDA BU ARACIN SERVİS BAKIM MALİYETİNİDE HESAB ETMEK LAZIM ELEKTRİKLİ OLDUĞU İÇİN MOTOR YAPISININ STANDART ARAÇLARDAN FARKLI OLDUĞUNU SANIYORUM BELKİ PAHALI BİR SERVİS ÜCRETİ OLABİLİR.

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

sen bilirsin

Alıntıları Göster
    100 hp üstü otomatik vitesli ve full donanım bir dizel model alınacak olsa yine 45 bin ytl civarı bir para verileceğine göre bana göre alınabilir.

ama önceden periyodik bakım fiyatları ile ilgili bir garanti alınmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

100 hp üstü otomatik vitesli ve full donanım bir dizel model alınacak olsa yine 45 bin ytl civarı bir para verileceğine göre bana göre alınabilir.

ama önceden periyodik bakım fiyatları ile ilgili bir garanti alınmalı.

Alıntıları Göster
    aslında bu tarz araçların devlet tarafından teşvik edilip vergilerinin düşük tutulması lazım ama neeerde? Herkes cebindeki parayı düşünür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

aslında bu tarz araçların devlet tarafından teşvik edilip vergilerinin düşük tutulması lazım ama neeerde? Herkes cebindeki parayı düşünür...

Alıntıları Göster
    alınır
    özellikle yakıt zamlarından sonra alınır
    biz şirket için tsi jetta tercih etmiştik ama hybrid civic sanırım daha yerinde bir tercih olacaktı
    kısmet bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimusavir

alınır
    özellikle yakıt zamlarından sonra alınır
    biz şirket için tsi jetta tercih etmiştik ama hybrid civic sanırım daha yerinde bir tercih olacaktı
    kısmet bakalım

Alıntıları Göster
    bence önce baska markaların dizelleriyle bir karsılastır tabi dizel dediysem baz versiyonları degil üst versiyonlarını karsılastır. sonra onların fiyatının da 45 bine yakın hatta 45 bin ve üstü fiyatlara gittigini goreceksin. sonra motorinin fiyatının ne kadar arttıgını ve daha da artacagını düşün. sonrada en az yakan dizel araçtan bile daha az km başına litre şeklinde yakıt tukettigini düşün. bunların hepsini birleştirince alıp almamak arasındaki tercihin hibriti almak olacaktır. bu benim ufak hesaplarla yaptıgım bir yorumum tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: mromer911

bence önce baska markaların dizelleriyle bir karsılastır tabi dizel dediysem baz versiyonları degil üst versiyonlarını karsılastır. sonra onların fiyatının da 45 bine yakın hatta 45 bin ve üstü fiyatlara gittigini goreceksin. sonra motorinin fiyatının ne kadar arttıgını ve daha da artacagını düşün. sonrada en az yakan dizel araçtan bile daha az km başına litre şeklinde yakıt tukettigini düşün. bunların hepsini birleştirince alıp almamak arasındaki tercihin hibriti almak olacaktır. bu benim ufak hesaplarla yaptıgım bir yorumum tabi

Alıntıları Göster
    Benzinlisi ile fiyat farkını bilmiyorum eğer fazla değilse fark niye alınmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

Benzinlisi ile fiyat farkını bilmiyorum eğer fazla değilse fark niye alınmasın.

Alıntıları Göster
    Sıralı sistem lpg bile atılır... En bi kral hybrid olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Alıntıları Göster
    bir bedende iki farkli ruh tasir gibi ne o hybrid ,zaten ekonomikligi dizeller kadar yok sanirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

uyar mı ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

uyar mı ki

Alıntıları Göster
    Eğer uzun süre binmeyi düşünüyorsanız yani yakıt sizin için büyük problem oluşturacaksa tabiki alınır. Bende o kadar para olsa aynısını alırdım. Hoş önümüzdeki 10 yıl içinde olması imkansız bi durum benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Çelik

Eğer uzun süre binmeyi düşünüyorsanız yani yakıt sizin için büyük problem oluşturacaksa tabiki alınır. Bende o kadar para olsa aynısını alırdım. Hoş önümüzdeki 10 yıl içinde olması imkansız bi durum benim için.

Alıntıları Göster
    Benve bu devlet bu tarz araçları teşvik edici vergi indirimleri getirene kadar alınmamalı
    Ama çevre hiç birşey para herşey diye bakıldığı için yarın ek hibrid vergiside alınabilecek olduğunu varsayarsanız bence türkiyede alınmamalı
    kullanan biri ile konuştumda pek öle aman aman yakıt ekonomisi olduğunu söylemedi sonuçta 50.000 lira para az değil
    doğaseverseniz sempatizanlık adına alınabilir ama bence alınmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Benve bu devlet bu tarz araçları teşvik edici vergi indirimleri getirene kadar alınmamalı
    Ama çevre hiç birşey para herşey diye bakıldığı için yarın ek hibrid vergiside alınabilecek olduğunu varsayarsanız bence türkiyede alınmamalı
    kullanan biri ile konuştumda pek öle aman aman yakıt ekonomisi olduğunu söylemedi sonuçta 50.000 lira para az değil
    doğaseverseniz sempatizanlık adına alınabilir ama bence alınmaz

Alıntıları Göster
    Bence alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haksin

Bence alınır.

Alıntıları Göster
    HONDANIN HYBRİD TEKNOLOJİSİNİ ALIP KULLANMAYANLAR BURADAN ATIP TUTMASINLAR VE HYBRİD ALMAK İSTEYENLERİN KAFASINI KARIŞTIRMASINLAR. BEN DÜNYAYA TEKRAR GELSEM YİNE HYBRİD ALIP BİNERİM. ANKARADAN İSTANBULA GİDİŞ GELİŞ 120TL YAKIT HARCIYOR. BİLET PARASINA KENDİ ARABAMLA SEYAHAT EDİYORUM. 1.3 YADA 1.4 TURBO DİZELLERDEN AZ YAKAN DÜNYADA TEK VE EN TASARRUFLU MOTOR HONDA HYBRİDDİR. ARAŞTIRABİLİRSİNİZ.
    Hibrid otomobillerin çalışma prensibi ise şöyle. Otomobil benzinli motoru sadece arabanın kalkışında ve yüksek hızda kullanıyor. Yani 0-12km/s ve 80 km/s üstü hızlarda araba benzinli motoru kullanırken 12 ile 80 km/s 'lik dilimde ise elektrikli motoru kullanıyor.

Kaynak:
    hybrid.nedir.com
    Hybrid Nedir? Hybrid Ne demek? - Nedir.com
    http://hybrid.nedir.com/#ixzz2kXdWAOcQ

13.11.2013

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.