Arkadaşlar uzun süre araştırmalarımdan sonra 0 kilometre ve kompakt sınıfı 2 model için karar verme aşamasına geldim. Bu noktada öneri ve düşüncelerinize ihtiyacım var.
Fiat Grande Punto 1.4 Turbo T-Jet 120 hp dynamic paket için baz kredi ile 27200 gibi harika bir fiyat aldım. Ancak hala aklımın bir köşesinde Fiat ile ilgili endişelerim var ve karşılaştırdığımda aynı özelliklere sahip Honda Jazz Elit modeli için 29000'den (+1200ytl kasko) aşağı düşmüyorlar. Aşağıdaki kriterler Punto'ya beni daha çok yaklaştırıyor:
- Grande Punto 120 hp'de ESP var Jazz'da yok - Grande Punto encap'tan 5 yıldızlı - Honda Jazz'ın kasası en geç 2009 başında değişiyor. - Grande Punto için Fiat 1 yıllık kaskoyu hediye ediyor. Jazz'da böyle birşey yok - Honda'nın yedek parça maliyetleri yüksek ve ithal olduğu için geç geldiğini duydum.
Ne var ki hala Jazz tarafında artı olarak şunlar mevcut: - Honda motor - Honda'nın periyodik bakım masrafları yüksek değil (her 10000'de 200ytl civarı) - Sunroof'u ve duruşuyla Jazz tasarımı oldukçabaşarılı - Honda, 6 yıl 150000 kilometre garantisi veriyor. (Fiat'ı da 4 yıla ikna ettim) - Yakıt konusunda Jazz'ın çok iyi olduğunu duydum ama buradaki forumda da Grande Punto için iyi şeyler yazılmış
Lütfen yardımcı olun inanılmaz derecede kararsızım. Eğer atladığım birşey varsa tavsiyerlerinizi bekliyorum. Not: İlk arabam olacak.
hocam sıfır araç için ben puntoyu tercih ederdim. sebep biraz fiata sempati birazda güvenlik ve aracın görünüşü olurdu. jazz bence daha ağır başlı geniş aile arabası. GP 120 ile gerekince performans da alırsınız. gerekmezse ekonomik sürersiniz. hatta puntonun üzerine jazzın farkını koyup bir üst donanım seviyesine geçin derim
honda jazz çok başarılı bir modeldir....
ancak grandepuntonun tüm avrupada ve ülkemizdeki satış istatistiklerine ve teknolojisine bakınca 1.tercih grandepunto olmalı...
korkusuzca alıp,yıllarca güvenle binebilirsiniz...ayrıca 2.el deki satışı ve değeri de tartışılmaz..
Honda tabiki tartışılmaz..Her konuda..
Ama şunuda söylemeliyim.Arkadaşımda 1.3mjet 75hp punto var inan bana alt devirlerde bile çok atak...
Sen birde benzinli turbosunu düşünüyorsun.120hp buna kalp dayanmaz.Birmotta geçen inceledim.Üç kapı simsiyah 17inc jant geniş lastikler.Yan yana koyduğunda Honda ile arasındaki çekiçiliği fark edeceksin.
125lik hondalar bile yakalayamaz..Geçenlerde bir oto dergisinde vardı.1.4 tjet Linea'yı 1.6 125lik honda ile yakalayamamışlar
Hiç düşünme GrandePunto al. Ben 2,5 senedir 1.4 16 V 95 hp kullanıyorum. Satıp ben de T-Jet almayı planlıyorum. Bravo'ya param yetmeyecek gibi :(
Fiat'ın motorları Honda kadar başarılıdır.
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler.
Bugün sonunda test sürüşlerine katıldım. Özellikle benim alacağım Turbo T-Jet 120 hp'lik araba tek kelimeyle inanılmaz. 77 ve 95'i de kullandım ama T-Jet performans konusunda çok ama çok başarılı gözüküyor.
İşlemleri başlattım, umarım klasik Fiat problemleri (iç aksam, dökülmeler) ya da diğer sorunlarla karşılaşmadan kazasız belasız kullanırım.
Ayrıca fiyat konusunda da gp alacaklara T-Jet 120hp'yi öneririm, özellikle bu araca şu anda baya nakit indirimi yapıyorlar Fiat Finans kulanmazsanız.
Honda rüyası başka bahara, sanırım görünüşünün gp kadar iyi olmaması beni vazgeçirdi. Allah pişman etmesin...
Düşüncelerimi yazarım kullandıkça, sanırım 120 kullanan fazla yok, tekrar çok teşekkürler...
Bugün sonunda test sürüşlerine katıldım. Özellikle benim alacağım Turbo T-Jet 120 hp'lik araba tek kelimeyle inanılmaz. 77 ve 95'i de kullandım ama T-Jet performans konusunda çok ama çok başarılı gözüküyor.
İşlemleri başlattım, umarım klasik Fiat problemleri (iç aksam, dökülmeler) ya da diğer sorunlarla karşılaşmadan kazasız belasız kullanırım.
Ayrıca fiyat konusunda da gp alacaklara T-Jet 120hp'yi öneririm, özellikle bu araca şu anda baya nakit indirimi yapıyorlar Fiat Finans kulanmazsanız.
Honda rüyası başka bahara, sanırım görünüşünün gp kadar iyi olmaması beni vazgeçirdi. Allah pişman etmesin...
Düşüncelerimi yazarım kullandıkça, sanırım 120 kullanan fazla yok, tekrar çok teşekkürler...
hic merak etme arkadasim,fiat hele bu siniftaki araclarda yillarca liderligini surdurmus bir markadir.grande punto ise cok basarili ve avrupada da tutulmus bir modeldir.benim arkadasimin gp multijet 75 hp si var 1.5 sene kullaniyor ve cok cok memnun kendisi.gonlunu rahat tut sen.ben de bankayla kredi konusunda islemleri tamamlar tamamlamaz bravo almak niyetindeyim...kismetse
hayirli olsun , tam olarak hangi donanımda aldiniz , peşin kaça anlaştınız. fikrimiz olsun .
hayırlı olsun kaça anlaştınız.
Selamlar. Turbo T-Jet 5 kapı için iki seçenek var Dynamic ve Sport. Ben 3350 nakit indirimli fiyatı 29900 olan Dynamic için birçok bayii ile görüştükten sonra Fırat Oto ile 27200'e anlaştım. Turbo T-Jet, Starjet ve Multijet 90hp'nin en önemli avantajı diğerlerinde standart olmayan ESP, ASR, MSR, HBA ve Hillholder'ın standart olması.
Bravo'lara da baktım ama onlarda hiçbir nakit indirimi yapmıyorlar, pazarlıkla ne olur bilmem. Zaten Bravo bir üst sınıfın arabasıdır ve o da gayet güzel.
Ayrıca test sürüşlerinde Linea'yı da kullandım ve görünüşünden dolayı sahip olduğum önyargıyı ataklığıyla kesinlikle yıktı diyebilirim.
Arkadaşıma söyledim verdiğiniz fiyatı 27200 birmota gitti o fiyata veremeyiz demişler.Beni aradı sen nerden gördün fiyatı dedi.Bende fırat oto dedim.N'oldu bilmiyorum
yanlış olmuş . bu tip pazarlıklarda kimseye söylemeyin şartı vardır. centilmenlik gereği.
başka yere gidip isim vererek söylenmez.
quote:
Orjinalden alıntı: TheStallion
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkürler.
arkadaşım hayırlısı olsun
o iç dökülme lafları dedi kodu fiat çok sağlam güvenilir bi firmadır dökülme diye bişey olmaz
Güle güle kullanın, bence iyi bir tercih yapmışsınız
hocam aynı arabadan bende aldım ankara kartaş / temmuz 1-2 gibi elime geçecek .. egzotik kırmızı 5 kapı 27.250 ytl+ 320ytl kredi masrafı + 500ytl(+2yıl garanti) + kasko hediye + 15 bin ytl 12 ay vade + park sensoru .. inşallah sende bende memnun kalırız.. çok pahalı olmasaydı (2 bin kusur dedi) cam tavanda yaptıracaktım.. hatta sport kit istedim kitlisi ellerinde yokmuş..
Sizede hayırlı uğurlu olsun.Allah kbc vermesin.Güle güle kullanın
Not:Lütfen gaz pedalına ani şekilde basmayın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme