Şimdi Ara

Honda Jazz mı, Ford Yeni Focus mu? Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar karar aşamasındayım ve bu konuda düşüncelerinizi almak istiyorum
    alacağım arabada istediğim özellikler.
    1. Otomatik vites, 2. sedan olmayacak (bagaj için) 3. 60:40 oranlı yatan koltuk olacak.
    bu kriterler ışığında verebileceğim parayı da göz önüne aldığımda iki seçeneğe kadar indirdim bunlar
    A. Honda Jazz CVT Full 31.000YTL 1.339cc 83 BG (CVT Şanzıman 5 ileri oto, 7 ileri manuel) 5,9lt/100km, koltuklar düz yatıyor (170cm)
    B.Yeni Focus 36.000 (tanıdık indirimli) 1,5--cc 100 BG AT (Otomatik, 4 ileri oto) 7,7lt/100km + Güvenlik Paketi, koltuklar düz yatıyor mu bilmiyorum Fazlası: Büyük teker, büyük gövde, çift bölgeli klima, Cruise ckontrol,Çift kilitleme,Global kapama,Alarm, Sony mp3 Player ve ses sistemi

Bir kısmını peşin verdiğimde A. için aylık 250, B. için aylık 400 YTL taksite gireceğim

Siz hangisini seçerdiniz. yada bir de buna bak dediğiniz araba varmı.

Teşekkürler .İyi Çalışmalar

• focus jazz a göre hem daha büyük,hem daha yeni,hem de daha güzel bana göre...Aradaki yakıt Farkı seni ne kadar etkiler bilmem ama imkanın varsa focusun tdci modeline baksana..
  • Ben,
    Byi seçerdim.
    En güzeli güvenli bi araba. Dünyanın bin türlü hali var.

Peki neden honda civic düşünmüyorsun focustan az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volt -- 18 Kasım 2005, 11:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volt

Ben,
    Byi seçerdim.
    En güzeli güvenli bi araba. Dünyanın bin türlü hali var.

Peki neden honda civic düşünmüyorsun focustan az yakıyor.
    Zaten ikisi tamamen farklı sınıf arabalar. Bence kesinlikle focus II ne işin var Focus II'yi alabildikten sonra jazz'la? Sadece tüketim avantajın olur ama öbür taraftan kompakt sınıfın kralına binmiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamsheytani

focus jazz a göre hem daha büyük,hem daha yeni,hem de daha güzel bana göre...Aradaki yakıt Farkı seni ne kadar etkiler bilmem ama imkanın varsa focusun tdci modeline baksana..
    Teşekkürler shamsheytani, yorumun için.
    Ancak.
    yılda 10.000 km yapan ben, dizel ile benzinli arasında ki fiyat farkını kapatmam için tam 11 yıl bu arabayı kullanmalıyım, tabi kullandığım yıllar boyunca olabilecek dizel masraf farklarını göz ardı ediyorum.
    teşekkürler...
    Hesap Şöyle. Ford sitesi verileri.
    yeni focus benzinli otomatik, karma tüketim:6.4lt/100km benzin fiyatı:2,56YTL =164.000 TL/km
    yeni focus dizel cvt, karma tüketim: 5,5lt/100km dizel fiyatı: 2,14YTL =118.000 TL/km fark 46.000 TL/ km

iki araç arası fiyat farkı (tanıdık indirimi, olmazsa sonuc daha feci): 5.000.000.000 TL
    5.000.000.000 TL farkı kapatmak içingitmem gereken yol= 5.000.000.000/46.000=108695 km dir
    senede 10.000 km den 11 yıl yapar
    eh siz hesaplayın kaç yılda 108.695 km yol gidersiniz. Ve o kadar senein sonunda 108.000 km de ki aracı kaça satarsınız.
    Not: ilk alım fiyatı ve ford tan tanıdık fiyat farkına göre hesaplanmıştır. normal alarak satın alan kişi ve kullandığınız süre zarfında doğacak bakım ve parça (benzinli araca göre) fiyat farkları göz önüne aldığınızda ki hesabı siz yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: acarbay

Ancak.
    yılda 10.000 km yapan ben, dizel ile benzinli arasında ki fiyat farkını kapatmam için tam 11 yıl bu arabayı kullanmalıyım, tabi kullandığım yıllar boyunca olabilecek dizel masraf farklarını göz ardı ediyorum.
    teşekkürler...
    yeni focus benzinli otomatik, karma tüketim:6.4lt/100km benzin fiyatı:2,56YTL =164.000 TL/km
    yeni focus dizel cvt, karma tüketim: 5,5lt/100km dizel fiyatı: 2,14YTL =118.000 TL/km fark 46.000 TL/ km

iki araç arası fiyat farkı (tanıdık indirimi, olmazsa sonuc daha feci): 5.000.000.000 TL
    5.000.000.000 TL farkı kapatmak içingitmem gereken yol= 5.000.000.000/46.000=108695 km dir
    eh siz hesaplayın kaç yılda 108.695 km yol gidersiniz. Ve o kadar senein sonunda 108.000 km de ki aracı kaça satarsınız.
    Not: ilk alım fiyatı ve ford tan tanıdık fiyat farkına göre hesaplanmıştır. normal alarak satın alan kişi ve kullandığınız süre zarfında doğacak bakım ve parça (benzinli araca göre) fiyat farkları göz önüne aldığınızda ki hesabı siz yapın.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: acarbay

Ancak.
    teşekkürler...

hesabına göre seninde dediğin gibi benzinli daha mantıklı,dizele hiç ama hiç gerek yok bu durumda..o zaman hiç düşünme focus al derim,güvenliği,karizması,kalitesi.....şimdiden hayırlı olur inşallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: shamsheytani

quote:

Orjinalden alıntı: acarbay

Ancak.
    teşekkürler...

hesabına göre seninde dediğin gibi benzinli daha mantıklı,dizele hiç ama hiç gerek yok bu durumda..o zaman hiç düşünme focus al derim,güvenliği,karizması,kalitesi.....şimdiden hayırlı olur inşallah..

Alıntıları Göster
    madem imkanın var focus al..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

madem imkanın var focus al..

Alıntıları Göster
    Kendim Honda Jazz almak üzereyim ama imkânın varsa Focus al derim.Kaldı ki bence Focusla Jazz mukayese de kabul etmez çünkü sınıfları farklı.Sonra,Focus neredeyse Ford markasını bile geçti.Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesi

Kendim Honda Jazz almak üzereyim ama imkânın varsa Focus al derim.Kaldı ki bence Focusla Jazz mukayese de kabul etmez çünkü sınıfları farklı.Sonra,Focus neredeyse Ford markasını bile geçti.Hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    yaw kesin Focus ikisi arasından
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainyday

yaw kesin Focus ikisi arasından

Alıntıları Göster
    bencede focus honda jazz dan daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaquılle

bencede focus honda jazz dan daha iyi

Alıntıları Göster
    Bence mazda 3 Al.Focusun platform babası.Hem kesinlikle daha güzel tasarıma sahip.Mazdanın dayanıklılık konusundaki ünü de cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steadyrockin -- 18 Kasım 2005, 19:09:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: steadyrockin

Bence mazda 3 Al.Focusun platform babası.Hem kesinlikle daha güzel tasarıma sahip.Mazdanın dayanıklılık konusundaki ünü de cabası

Alıntıları Göster
    İkisi farklı sınıf araçlar...
    MAdem 36.000 YTL verebiliosun Focus al tabii ki....
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Professional

İkisi farklı sınıf araçlar...
    MAdem 36.000 YTL verebiliosun Focus al tabii ki....

Alıntıları Göster
    kıyaslanamaz bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

kıyaslanamaz bile

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar.
    İyi Çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acarbay

Teşekkürler arkadaşlar.
    İyi Çalışmalar.

Alıntıları Göster
    yeni honda civic çıkacak huraa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

yeni honda civic çıkacak huraa

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiccan -- 8 Ağustos 2010; 15:36:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiccan

.

Alıntıları Göster
    1,4 hantal olcaktır 1,6sı olursa iyi olur 1.8i çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

1,4 hantal olcaktır 1,6sı olursa iyi olur 1.8i çok güzel

Alıntıları Göster
    eğer focus alabilecek imkanın varsa hiç jazz ı düşünme bilee hem ghia+full tdci focus alabilirim diyosun bide jazz ı düşünüyosun bırakk jazz ı focus çok kral bi araba ztn bu focusII ler mondeo kalitesine ulaştı nerdeyse turbo dizel olduundan arabada hantallık yok ayrıca satarkende dizel olduğundan aynı model benzinlilere göre gene arada fiyat farkı olacak o yüzden aradaki fiyat farkını fazla takma kafanaen azından gaza basarken düşünmezsin için rahat gezer durursunn kesinlikle focusss

• quote:

Orijinalden alıntı: fiesta1903

eğer focus alabilecek imkanın varsa hiç jazz ı düşünme bilee hem ghia+full tdci focus alabilirim diyosun bide jazz ı düşünüyosun bırakk jazz ı focus çok kral bi araba ztn bu focusII ler mondeo kalitesine ulaştı nerdeyse turbo dizel olduundan arabada hantallık yok ayrıca satarkende dizel olduğundan aynı model benzinlilere göre gene arada fiyat farkı olacak o yüzden aradaki fiyat farkını fazla takma kafanaen azından gaza basarken düşünmezsin için rahat gezer durursunn kesinlikle focusss

Alıntıları Göster
    topic hortlamış

• quote:

Orijinalden alıntı: alysentr

topic hortlamış

Alıntıları Göster
    Alla alla.sanki aynı sınıftlar..Paran çoksa sormayacan alacan Focusu binecen..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.