Şimdi Ara

HP 717 ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben fotograf chekmeyi chok seviyorum. Guzel anlayi yakalamayi, mutluluk fotograflari chekmeye chalishiyorum. Fotograf bence eski yillari hatirada canlandirmak ichin en guzel vasita.

Bu yakinda kendime bir dijital fotograf makinasi almaya karar verdim. Burslu ogrenci oldugum ichin chok pahali bir makina secheneyim yox. Piyasada olan dijital makinalari arashtirdim ve 279 dollar + KDV fiyatina olan HP 717 makinasini almaya karar verdim. (Bu fiyata 128 MB SD ve chanta dahildir, ayrica, yabanci oldugum uchun KDVyi daha sonra geri ala bilecegim). Bu gun son kez internetde arama yaptigimda fotografchiliq ile ilgili forum karshima chikti. Ve kimse, ama kimse HP almaya tavsiye etmiyordu....

Bu konuda yardiminiza ehtiyacim var. HP 717 yi sehcmemin nedeni bu makinanin tasarimidir, yani tasarima onem veriyorum. Fakat, resimlerin kalitesi daha onemli. Bu konuda bana ne tavsiya edersin? 300 dollar + KDV civarinda alabilecegim bashka bir makina var mi? Varsa, bana ne tavsiye edersen?

Yardiminiz ichin onceden teshekkur ediyorum.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybach -- 4 Ocak 2006 4:49:49 >

• Üstte "fotoğraf makinesi satın alma rehberi ve ön incelemeler" adlı konu var oraya yazarsan daha rahat cevap alabilirsin.Adres:http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvardar

Üstte "fotoğraf makinesi satın alma rehberi ve ön incelemeler" adlı konu var oraya yazarsan daha rahat cevap alabilirsin.Adres:http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm
    bu forumdaki HP ile ilgili olumsuz eleştriler var, ama ben iki tane modelini kullandım HP nin çok çok çok iyi diyebilirim,özellikle fotoğraf kalitesi. bence çok iyi bir makine fiyatıda çok uygun, kesinlikle pişman olmazsın. Hatta fiyatı biraz daha ucuzlasın sürekli yanımda taşımak amacıyla bir tanede ben almayı düşünüyorum, şu an kullandığım makine SLR like ve her zaman yanımda bulunduramıyorum.

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/hp_r717_pg5.html

yukardaki linkte bu işlerin üstadı steve amcanın makineyle ilgili yorumu var, öve öve bitirememiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: falconfx

bu forumdaki HP ile ilgili olumsuz eleştriler var, ama ben iki tane modelini kullandım HP nin çok çok çok iyi diyebilirim,özellikle fotoğraf kalitesi. bence çok iyi bir makine fiyatıda çok uygun, kesinlikle pişman olmazsın. Hatta fiyatı biraz daha ucuzlasın sürekli yanımda taşımak amacıyla bir tanede ben almayı düşünüyorum, şu an kullandığım makine SLR like ve her zaman yanımda bulunduramıyorum.

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/hp_r717_pg5.html

yukardaki linkte bu işlerin üstadı steve amcanın makineyle ilgili yorumu var, öve öve bitirememiş.

Alıntıları Göster
    kardeş şahsi fikrim şudur; bedava vermedikleri sürece hp fotoğraf makinesi almam ve kullanmam . bundan önce 2 kez bu makineleri tecrübe etmiştim birincisinde fotoğraf kalitesinden memnun kalmayıp 1 ay içinde satmıştım, ikincisinde ise ""fiyatına kanarak"" yine hp aldım makine bozuldu ve servise gönderdim garantili olmasına rağmen bana dedilerki servisten makinenin içinde şimdi ismini hatırlayamadım bir parça eksikmiş!!! ve bu nedenle garanti kapsamına girmiyormuş o zamanın parasıyla 100 dolar para istemişlerdi benden. ne yani dedim ben makineyi açıp içinden o parçayı alıp tekrarmı kapadım dedim bişey diyemiyorlar. aynı bu şekilde hp teknik servisin sabıkalarını çok duydum. bence kodak,canon,fuji,nikon gibi fotoğraf teknolojilerinde dünya devleri varken hp nin yanından bile geçme...

• quote:

Orijinalden alıntı: falconfx

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    HP fotoğraf makinesi üreticisi değildir fason makinelerini fahiş fiyattan satar dolayısı ile kendi üretmedikleri makineyi de tamir etmeyi bilmezler, ne yaparsan yap garantili ürüne fahiş tamir parası alıp yeni makine verirler...tamir etmek isteselerde ellerinde yedek parça yoktur zaten
    HP makine almak garantisiz almak demektir....memnun olan arkadaşlar hp servisinin yanından geçseler fikirleri değişeceğine eminim...Ayrıca o paraya çok rahat A510 yada Nikon 4000 serisi alınır

• Bu konuyla ilgili tavsiyelerde bulanan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Uzun süredir farklı sitelerde olan forumları takip ediyorum. Ve HP tavsiye eden kişiler parmak sayısı kadar az. Ve her kes de özellikle HP servis hizmetlerinin kötü oldugundan yakınıyorlar . O yüzden de HP almaktan vazgeçtim.

Şu an Canon A510 ve Canon A520 arasında karar vermeye çalışıyorum. Arada 0.8 MP fakat yaklaşık 100 YTL fark var. Canon’la ilgili bu forumda olan tüm yazıları izliyorum. Poster boyutunda baskılar alınmayacaksa A510 yeterlidir diyorlar. Fakat… alırsam en iyisini alayım düşünenlerdenim. Bu arada olan megapiksel olayı ve modelin bir üst model olması psikolojik olarak etkiliyor. Henüz karar vermedim. Bir az daha araştıracağım.

Sevgilerle
  • meraba, okuduğum hemen hemen tüm yorumlarda HP için çok olumsuz eleştiriler yapılmış...
    ben tam tersi HP yi övüyorum her gördüğüm yerde, ilkin olayı anlatayım: yaklaşık üç ay önce HP R507 aldım, bir ay sonra falan makinayı yere düşürdüm, ekranında bi sorun çıktı, servise götürdüm, makinamın onarımı bittiğinde servise gittim(okmeydanı) ve beni çok şaşırttı HP teknik servis, benim makinamı yani R507 nin yerine bana R717 verildi...nedeni ise, R507nin verilmesinin uygun görülmediği, yerine R717 nin verilmesiymiş...çok teşekkür edip yeni makinamla ayrıldım, şu anki makinamdan çok çok menunum, çok net ve kaliteli fotoğraflar çekiyor...
    HP yi bu yüzden her yerde övüyorum, bence HP teknik servis çok kaliteli ve profesyonel çalışıyo....benim düşüncelerim bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcadry

meraba, okuduğum hemen hemen tüm yorumlarda HP için çok olumsuz eleştiriler yapılmış...
    ben tam tersi HP yi övüyorum her gördüğüm yerde, ilkin olayı anlatayım: yaklaşık üç ay önce HP R507 aldım, bir ay sonra falan makinayı yere düşürdüm, ekranında bi sorun çıktı, servise götürdüm, makinamın onarımı bittiğinde servise gittim(okmeydanı) ve beni çok şaşırttı HP teknik servis, benim makinamı yani R507 nin yerine bana R717 verildi...nedeni ise, R507nin verilmesinin uygun görülmediği, yerine R717 nin verilmesiymiş...çok teşekkür edip yeni makinamla ayrıldım, şu anki makinamdan çok çok menunum, çok net ve kaliteli fotoğraflar çekiyor...
    HP yi bu yüzden her yerde övüyorum, bence HP teknik servis çok kaliteli ve profesyonel çalışıyo....benim düşüncelerim bu
    kardeş tek tavsiyem durumun için e510/520 olacak
    hpden uzak dur derim

• quote:

Orijinalden alıntı: okan

kardeş tek tavsiyem durumun için e510/520 olacak
    hpden uzak dur derim

Alıntıları Göster
    hp'den mümkün mertebe uzak durun. canon a520 en ideal çözümdür ya da nikon coolpix 3200... Hplerde ne yazık ki yazılımsal bir yawaşlık söz konuusu ne karta fotoğrafları yazabiliyor ne de hızlı çalışabiliyor... Bir hp 735 model makine şu anda yatıyor ewde...

• quote:

Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

hp'den mümkün mertebe uzak durun. canon a520 en ideal çözümdür ya da nikon coolpix 3200... Hplerde ne yazık ki yazılımsal bir yawaşlık söz konuusu ne karta fotoğrafları yazabiliyor ne de hızlı çalışabiliyor... Bir hp 735 model makine şu anda yatıyor ewde...

Alıntıları Göster
    Siz bir de garanti bittikten sonra eğer arızanız varsa HP'ye gidin bakalım,size verilen fiyatları görün,ondan sonra HP'yi övün.HP notebbok'uma 20GB olan hdd'nin yerine 40gb'lık hdd takmalarının bedelini sormuştum,verilen fiyat 550$+kdv idi ve ben de aynı hdd'yi hepsiburada.com'dan 175$'a alıp takmıştım.Neymiş efendim biz kendimiz takarsak garanti dışı kalırmış,kolaydı öyle garanti dışı saymak,sonraları mainboard bozuldu,garantisi varken de benim taktığım hdd'ye rağmen boardı değiştirdiler.
    Şimdiye kadar çok hp ürün kullandım,ama artık 1$'lık bir hp parçası benim evime giremez,tek kelimeyle soyguncular,deneyin de görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Siz bir de garanti bittikten sonra eğer arızanız varsa HP'ye gidin bakalım,size verilen fiyatları görün,ondan sonra HP'yi övün.HP notebbok'uma 20GB olan hdd'nin yerine 40gb'lık hdd takmalarının bedelini sormuştum,verilen fiyat 550$+kdv idi ve ben de aynı hdd'yi hepsiburada.com'dan 175$'a alıp takmıştım.Neymiş efendim biz kendimiz takarsak garanti dışı kalırmış,kolaydı öyle garanti dışı saymak,sonraları mainboard bozuldu,garantisi varken de benim taktığım hdd'ye rağmen boardı değiştirdiler.
    Şimdiye kadar çok hp ürün kullandım,ama artık 1$'lık bir hp parçası benim evime giremez,tek kelimeyle soyguncular,deneyin de görün.

Alıntıları Göster
    ben de bu başlıkta yazan çoğu arkadaşa katılıyorum.Okulumda HP kullanıyoruz ve kesinlikle memnun değiliz.Zaten manuel ayarları yok ayrıca makine demeye bin şahit ister sürekli olarak bakım istiyor.Bir kere düşmüş galiba yaptırmaya gönderdik, sözde yapıldı, şimdi ekran boyunca çizgi var.Ben a 520 aldım, okula tekrar makine almayı düşünüyoruz ve A520 alacağız.En iyisi Canon bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertugrullll

ben de bu başlıkta yazan çoğu arkadaşa katılıyorum.Okulumda HP kullanıyoruz ve kesinlikle memnun değiliz.Zaten manuel ayarları yok ayrıca makine demeye bin şahit ister sürekli olarak bakım istiyor.Bir kere düşmüş galiba yaptırmaya gönderdik, sözde yapıldı, şimdi ekran boyunca çizgi var.Ben a 520 aldım, okula tekrar makine almayı düşünüyoruz ve A520 alacağız.En iyisi Canon bence.

Alıntıları Göster
    Fotoğraf Mkinesi = Canon, Sony, Nikon, Kodak, Fuji, Olympus bence atladığım unutuğum olabilir ama benim şahsi fikrim budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: arcadry

meraba, okuduğum hemen hemen tüm yorumlarda HP için çok olumsuz eleştiriler yapılmış...
    quote:

Orjinalden alıntı: arcadry

Arkadaşım
    Daha önce belirttiğim gibi, uzun süredir araştırma yapıyorum ve şunu kesinlikle söyleyebilirim: her 1000 kişiden belki 5i HP-den memnun olur ya olmaz. Yaklaşık 3-4 fotoğraf forumunu uzun süre takip ettim ve etmekteyim. Herkes de bunu söylüyor, kimse HP tavsiye etmiyor.
    Sana aşağıda link veriyorum, bir kullanıcının LCD ekranı kırılmış. İstersen oku bakalım, ona nasıl davranış göstermişler.
    http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=6526

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

Birçok insan var ki, zaten garanti süresi dolmadan mağdur oluyorlar, serviste hiçbir şey yapılmıyor.

p.s. notebook-la ilgili tavsiyen için de teşekkür. Ben de inşallah önümüzdeki aylarda notebook alacağım, HP notebook-na kesinlikle bakmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ybsert

Fotoğraf Mkinesi = Canon, Sony, Nikon, Kodak, Fuji, Olympus bence atladığım unutuğum olabilir ama benim şahsi fikrim budur.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ybsert

Evet, Canon ve Nikon uzun yıllardır bu işi yapıyorlar. HP-nin yaptıklarına “beyaz oyuncak” ismi vermek daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybach -- 2 Ocak 2006 4:04:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertugrullll

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ertugrullll

Bence de, yakında inşallah kendime doğum günü hediyesi olarak A610 alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: maybach

quote:

Orjinalden alıntı: ertugrullll

Bence de, yakında inşallah kendime doğum günü hediyesi olarak A610 alacağım.

Alıntıları Göster
    burada herkes birilerinden duyup konuşuyor, hp kötüymüş cart curt. tamam fason üretim fakat sanyo da fason üretiyor, keysmartta, oritede. hp nin görüntü kalitesi nettir, pratiktir ve fiaytına göre iyi makinedir. ben digital olarak hp 945 c kullanıyorum. uygun fiayta aldım ve o makine ile çektiğim fotoğrafla ödül de aldım. bilip, bilmeden tecrübe etmeden konuşmayın. hp ler şahane değil ama fiyatlarına göre iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: ReBeR

burada herkes birilerinden duyup konuşuyor, hp kötüymüş cart curt. tamam fason üretim fakat sanyo da fason üretiyor, keysmartta, oritede. hp nin görüntü kalitesi nettir, pratiktir ve fiaytına göre iyi makinedir. ben digital olarak hp 945 c kullanıyorum. uygun fiayta aldım ve o makine ile çektiğim fotoğrafla ödül de aldım. bilip, bilmeden tecrübe etmeden konuşmayın. hp ler şahane değil ama fiyatlarına göre iyi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

Söylediklerine katılmıyorum.
    Bi kere, insanlar onun bunun duyduklarından yazmıyorlar, senin dediğin gibi. Adam HP alıyor, memnun olmuyor, servis kalitesi hemen hemen yok durumda, bunu başkaları ile paylaşıyorsa, bunda kötü bir şey yok. Öbürlerinin de mağdur olmasına gerek yok ki.
    Dediğin gibi, Sanyo, Keysmart, ve b. Firmalar da fotoğraf makineleri üretiyorlar, fakat, Canon, Nikon, Kodak bu işi yıllardır yapıyorlar. Ve bu firmaların ucuz ürünleri HP gibi firmaların pahalı ürünlerinden daha kaliteli. Bunu ben söylemiyorum, bu konuda yıllardır tecrübesi olan fotoğrafçı arkadaşlar söylüyorlar. 5 MP HP alacağıma 2 MP Canon veya Nikon almayı tercih ederim şahsen

• Sonunda karar verdim ve Canon A610 aldım. Çok da memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybach

quote:

Bi kere, insanlar onun bunun duyduklarından yazmıyorlar, senin dediğin gibi. Adam HP alıyor, memnun olmuyor, servis kalitesi hemen hemen yok durumda, bunu başkaları ile paylaşıyorsa, bunda kötü bir şey yok. Öbürlerinin de mağdur olmasına gerek yok ki.
    Dediğin gibi, Sanyo, Keysmart, ve b. Firmalar da fotoğraf makineleri üretiyorlar, fakat, Canon, Nikon, Kodak bu işi yıllardır yapıyorlar. Ve bu firmaların ucuz ürünleri HP gibi firmaların pahalı ürünlerinden daha kaliteli. Bunu ben söylemiyorum, bu konuda yıllardır tecrübesi olan fotoğrafçı arkadaşlar söylüyorlar. 5 MP HP alacağıma 2 MP Canon veya Nikon almayı tercih ederim şahsen

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maybach

quote:

Bende sana katılamayacağım şu ana kadar 3 değişik HP modeli kullandım, en son kullandığım modeli efsane diye tabir edeceğim 945 modelidir, bırak 2mp i, 4-5 mp lik canon a bile nal toplattı, canonu olan bir arkadaşla aynı noktalardan çekim yapmıştık ordan biliyorum, sonuçları bilgiyasayardan karşılaştığımızda Hp zor ışık koşullarında bila bariz daha üstündü.
    Kendi kullandığım makineyi övmek gibi bir niyetim yok elbette çünkü yaklaşık 6 aydır HP kullanmıyorum ama 945 i halen özlüyorum.

HP nin servisi kötü değildir ama çok kazıktır diye biliyorum, ama bizim burada tartıştığımız fotoğraf kalitesiyse yiğidi öldür hakkını ver derim, kullanan ve detaylı inceleyen birisi olarak ben yorumum budur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.