Şimdi Ara

Rtx 3070 ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben ryzen 3700x ve rtx 3070 almayı düşünüyorum fakat güç kaynağım yeterli olur mu emin olamadım. Kullandığım güç kaynağı fsp fsp600-60ahbc 600w . Yardımcı olabilecek var mı?

• 3070 için önerilen psu 550W, zaty kart 220W TDP'li, işlemcin 65W TDP'li kısaca bu sorun cevabı belli.

Ama sen böyle 1 soru sorduğun'da sana burada o 600W psu yetmez, diyerek psu öneren'ler kafayı psu ile bozmuş kişiler olur, böyle kişilerin bu yönde'ki yorumları'nı boş yere kafana takmana hiç gerek yok.  

Rtx 3070 Tdp ve önerilen psu 550W : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3070.c3674

Rtx 3080 Tdp ve önerilen psu 700W : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080.c3621

Sana yukarı'da ki mesajım'da, 125W tdp'li i9 10900k yanına 320W Tdp'li rtx 3080 ile 650W psu inceleme link'i de verdim, bütün bunlar'dan yola çıkınca'da, yeter'mi yetmez'mi durumu'nu anlamak gayet basit.  

Yahu Allah aşkına adamın 10.000 liradan daha fazla para yatırcağı sisteme, saçma bir rail dağılımı olan, markanın giriş seviyesi olan bir ürünü nasıl öneriyorsunuz.

Neymiş nvidia 550w yazmış, şu şu kadar çekiyor yetermiş.

Belliki bu güç kaynağı gerek yaşı, gerek rail kanalları olarak sıkıntı yaratıcak.

DüZgün bir psu alın kendinizi garantiye alın. Kimse bu paraları kolay kazanmıyor sonuçta.

Adam psu almak istiyorum dese zaten bunu önermem, ama elinde iş yapacak bir psu su var mı var.

Nvidia 650W öneriyor, psu 540W verebiliyor ki Intel sistemlerin neredeyse iki kat fazla tdpsi var, öneri buna göre yapılmıştır.

Ben 1080 ile 3700X kullanıyorum cpu + gpu max 300W çekiyor. Wattmetre ile bakmadım ama max 450W çektiğine eminim. Hydro 700'üm var 650W verebiliyor 12v dan, gayet fazla geliyor.

Çok da abartmaya gerek yok. Kullanıcı akıllıca bir tercih yapıp, overclock yapmayacak, en az güç tüketen 3070'i seçecek.

Hatta her ihtimale karşı CPU PPT'sini bile düşürebilir.

Bu bilgilerin günümüzde pek bir geçerliliği yok diye düşünüyorum. Multi-rail PSU'lar ilkel zamanlarında çok sorunluydular, artık oldukça güvenli ve daha tercih edilesi bir konumdalar. Belki şu anki dandik PSU'lar da öyledir diyeceğim ama pek zannetmiyorum. Ben şahsen yüksek watt single-rail PSU'ların OCP'lerine güven olmaz, bir sıkıntı olursa sistemi yakmayalım diye multi-rail tercih ediyorum.

• Yeterli olur, dert etmene gerek olduğunu düşünmüyorum.

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Ben yeteceğini sanmıyorum. Tam yükte o kadar güç çekmese bile bu supply sıkıntı. 600w gold bişi olsa neyse.

• Single rail değil.. 2 adet 12v kanalı var.. Toplamda 2 sine 45amper verebiliyor 22.5 amper desek tek kanalda 270w eder.. 3070 en düşük versiyonu 220w tdp.. iyi kötü idare eder gibi olsada zamanla sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek ayrıca 80+ sertifikası bile yok bu modelin.. Mümkünse minimum 650-750w gold kaliteli tier a - b bir psu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 3:58:39 >
  • İşlemcin 65W tdp'li görünüyor, senn systemin'de ki psu ile bence'de 3070 sıkıntı çıkartmaz.

Şöyle 1 inceleme vardı : https://forum.donanimhaber.com/rtx3080-e-650w-psu-takarsak-patlar-miyiz-corsair-cx650f-psu-incelemesi--145834944

Ayrıca psu için sitesi 80+ değil, 85+ demiş ve 2 adet 12v kanal'ı olması'da bence 1+ : https://bulk.fsp-europe.com/fsp600-60ahbc-85

• 12v kanalının 2 adet olması ne açından artı bu zamanda onu bilemedim ama 85+ verimlilik iddia logosunu 80+ sertifikası ile karıştıran birisinin önerisini dikkate almanı önermem..

Şu model normalde standart cougar psu ları çok beğenmesem de fiyat / performans / kalite açısından iyi görünüyor.. İncelemelerde genel yorumlar olumlu tier katmanı olarak b etiketlenmiş.

Edit : Artık zam geldi fırsat kaçtı.

https://www.amazon.com.tr/dp/B01J40M1RG/ref=asc_df_B01J40M1RG1575342600000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B01J40M1RG&linkCode=asn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ekim 2020; 18:38:48 >

• 3070 için önerilen psu 550W, zaty kart 220W TDP'li, işlemcin 65W TDP'li kısaca bu sorun cevabı belli.

Ama sen böyle 1 soru sorduğun'da sana burada o 600W psu yetmez, diyerek psu öneren'ler kafayı psu ile bozmuş kişiler olur, böyle kişilerin bu yönde'ki yorumları'nı boş yere kafana takmana hiç gerek yok.  

Rtx 3070 Tdp ve önerilen psu 550W : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3070.c3674

Rtx 3080 Tdp ve önerilen psu 700W : https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080.c3621

Sana yukarı'da ki mesajım'da, 125W tdp'li i9 10900k yanına 320W Tdp'li rtx 3080 ile 650W psu inceleme link'i de verdim, bütün bunlar'dan yola çıkınca'da, yeter'mi yetmez'mi durumu'nu anlamak gayet basit.  

• Yeter.

Bu arada bir yanlışı düzeltelim, işlemcilerde TDP değeri base clock içindir. 3700X in boost TDP si 95W.
  • Ryzen 7 3700X ve RTX 3070'le bu giriş seviyesi denilebilecek PSU'yu kullanmak anlamsız olur. Sistem kararlılığı ve ileride sorun yaşamamak adına "PC çalışıyor mu, çalışıyor" mantalitesinden uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Timeguard'ın yazdıklarını dikkate almak mantıklı olabilir.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt

12v kanalı 270w + 270w olan ve biraz da eskimiş olan.. Psu ya belki satın alacağı özelleştirilmiş 3070 modeli 250w veya üzeri tdp ile gelebilecek nvidia nın standart modele bile 650w kaliteli psu önerdiği ekran kartı için 270w+270w olarak sadece 12v da bölünmüş olarak toplam 540w veren sertifikasız psu yu bu zamanda nasıl içine sinerek öneriyorsun? Anlayamadım..

3070fe önerilen psu 650w.

https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/30-series/rtx-3070-3070ti//

Rtx 3070 ile ilgili soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 16:9:15 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt

Psu'ya iyi demedim, gpu ile cpu'yu aynı anda stres testine sokmayacaksa heyecana gerek yok.

75W zaten anakarttan geliyor, rahatlıkla bölüştürülebilir.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt

Ben kesinlikle böyle tereddütlü şekilde kullanmam 10-12.000 liralık kasayı çift rail toplamda ikiye bölünmüş psu ile. Nvidia 650w sadece fe edition için önerirken.. 12v çift rail 540w psu yada güvenmem. Hele bir de özelleştirilmiş 250-275w versiyona denk gelir ilerde işlemci upgrade edebilir veya bu psu da 3070 önerilebiliyor diye yanılgıya düşüp farklı model üst düzey cpu veya oc edition 3070 ile benzer sistemler kurulmaya çalışılabilir yanlış anlaşılıp. Sistemde furmark da olsa occt psu stress de olsa her ne şekilde yük bindiriliyor veya oc yapılıyorda olsa kaldırabilecek bir psu tercih edilmeli (bazen tam yükte sorun yokken psu yüzünden ortalama yükte siyah ekrana düşen sistemlerde gördük) en sağlıklısı budur. Aksi takdirde yaşanılan herhangi bir aksilikte sorunun kaynağını tespit etmeniz olanaksızlaşabilir veya bir arıza yaşanırsa geç kalınmış olabilir. Bu bütçede sistemlerde böyle riskler almamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 16:19:32 >

• Yahu Allah aşkına adamın 10.000 liradan daha fazla para yatırcağı sisteme, saçma bir rail dağılımı olan, markanın giriş seviyesi olan bir ürünü nasıl öneriyorsunuz.

Neymiş nvidia 550w yazmış, şu şu kadar çekiyor yetermiş.

Belliki bu güç kaynağı gerek yaşı, gerek rail kanalları olarak sıkıntı yaratıcak.

DüZgün bir psu alın kendinizi garantiye alın. Kimse bu paraları kolay kazanmıyor sonuçta.

Adam psu almak istiyorum dese zaten bunu önermem, ama elinde iş yapacak bir psu su var mı var.

Nvidia 650W öneriyor, psu 540W verebiliyor ki Intel sistemlerin neredeyse iki kat fazla tdpsi var, öneri buna göre yapılmıştır.

Ben 1080 ile 3700X kullanıyorum cpu + gpu max 300W çekiyor. Wattmetre ile bakmadım ama max 450W çektiğine eminim. Hydro 700'üm var 650W verebiliyor 12v dan, gayet fazla geliyor.

Çok da abartmaya gerek yok. Kullanıcı akıllıca bir tercih yapıp, overclock yapmayacak, en az güç tüketen 3070'i seçecek.

Hatta her ihtimale karşı CPU PPT'sini bile düşürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 17 Ekim 2020; 16:32:34 >

Senin, sanki bütünmüş'te bölünmüş filn gibi anlattığın ve beğenmediğin psu'lar zamanın'da nvidia 244W Tdp'li kartına 600W önerirken, günümüz'de daha düşük watt gereksinimi'ni dövize mi endexlemiştir sence, yoxa tek railden gereken gücü sağlamak'ta zorlanacak psu'lar'a mı ?

Rtx 3070 ile ilgili soru

Çok'lu rail'e (çoklu faz'a) sahip psu'lar, tek rail'e göre herzaman daha stabil, daha sağlam/tutarlı güç verebilir, çünkü 2 adet transistörden çıkacak güç ile 2x2 adet transistörden çıkacak güç, aynı stability'de olmaz/olamaz ve konu'da ki 600W verebiliyorum diyen psu'da 4 adet 6+2 çıkış var, üreticiler her modelleri için sertefika almak zorunda'da değil, fps isimli üretici snn düşündüğün gibi dandirik (everest & frisby gibi) 1 üretici değil, sertefikalı olduğu hâlde önerilmeyen psu'lar yerine böyle bilindik 1 üreticinn vaadi bile yeterli'dir.

https://en.wikipedia.org/wiki/FSP_Group

Bu çok'lu rail konu'su, başka 1 anlatım'la : Anakart yada e.kart'ı alırken, işi biliyorum diyenler nasıl'ki kart üzerin'de ki faz sayısına önm veriyor, aynı durum'un psu'da karşılığı'da, birleşik kullanılabilen çoklu (faz) rail'dir, bu sebeple nvidia 244Tdp'li kartına zamanın'da kullanılan bu tip 600W psu önermiştir, günümüz'de daha düşük Tdp'li kartlar'a, eskiye nazaran daha yüksek psu öneriliyorsa, bunn tek sebebi single rail beslemedir, kısaca 1 rail 1 psu, 2 rail,2/4 rail, 4 psu gibidir ve hâliyle daha fazla parça, yani daha maliyetli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conar-XP

Senin, sanki bütünmüş'te bölünmüş filn gibi anlattığın ve beğenmediğin psu'lar zamanın'da nvidia 244W Tdp'li kartına 600W önerirken, günümüz'de daha düşük watt gereksinimi'ni dövize mi endexlemiştir sence, yoxa tek railden gereken gücü sağlamak'ta zorlanacak psu'lar'a mı ?

Rtx 3070 ile ilgili soru

Çok'lu rail'e (çoklu faz'a) sahip psu'lar, tek rail'e göre herzaman daha stabil, daha sağlam/tutarlı güç verebilir, çünkü 2 adet transistörden çıkacak güç ile 2x2 adet transistörden çıkacak güç, aynı stability'de olmaz/olamaz ve konu'da ki 600W verebiliyorum diyen psu'da 4 adet 6+2 çıkış var, üreticiler her modelleri için sertefika almak zorunda'da değil, fps isimli üretici snn düşündüğün gibi dandirik (everest & frisby gibi) 1 üretici değil, sertefikalı olduğu hâlde önerilmeyen psu'lar yerine böyle bilindik 1 üreticinn vaadi bile yeterli'dir.

https://en.wikipedia.org/wiki/FSP_Group

Bu çok'lu rail konu'su, başka 1 anlatım'la : Anakart yada e.kart'ı alırken, işi biliyorum diyenler nasıl'ki kart üzerin'de ki faz sayısına önm veriyor, aynı durum'un psu'da karşılığı'da, birleşik kullanılabilen çoklu (faz) rail'dir, bu sebeple nvidia 244Tdp'li kartına zamanın'da kullanılan bu tip 600W psu önermiştir, günümüz'de daha düşük Tdp'li kartlar'a, eskiye nazaran daha yüksek psu öneriliyorsa, bunn tek sebebi single rail beslemedir, kısaca 1 rail 1 psu, 2 rail,2/4 rail, 4 psu gibidir ve hâliyle daha fazla parça, yani daha maliyetli olur.

Çok raylı 12v sahip psu lar her ray üzerinden sınırlı güce sahip bölünmüş tek raylı psu lardır. Kaliteli istisnai olarak birden fazla 12v rayını barıdıran modeller hariç. Dolayısıyla sen 270w ile sınırlandırılmış 2 kanal üzerinden işlem yapıyorsun bu kanallardan bir tanesi limitini aştığında sorun çıkarabilir. İstediğin tip kullan kardeşim ben önermiyorum çok kaliteli bir ünite olmadığı sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Ekim 2020; 20:38:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.