HP PAVILION 15-AU110NT Y7Y28EA bilgisayarım var. Şöyle bir sorunum var mesela donanımhaber forumda zaman geçirirken ekran parlaklığımda sorun yok. Ekran yeterince parlak. Örnek olsun diye ekran görüntüsünü koydum açık renkli bir sayfa.
Ekşisözlük gibi koyu temalı bir siteye geçinde 2-3 saniye içinde ekran parlaklığı azalıyor, renkler soluklaşıyor gibi oluyor. Fakat ayarlarda ekran tam parlaklıkta gözüküyor, yani ekranın parlaklığının azaldığını ayarlardan göremiyorum.
Parlaklık azalmış halde donanımhaber gibi açık renkli bir sayfaya geçtiğimde ise ilk 2-3 saniye görüntü soluk ve parlaklık az oluyor. 2-3 saniye geçince renk canlanıyor ve parlaklık artıyor.
Yazılım ile ilgili bir sorun var gibi geliyor bana, birkaç ayar denedim fakat sorunum düzelmedi.
Ekran görüntüsünü yükledim ama o görüntüler ile ekran parlaklığını farkedemeyeceğinizi biliyorum, hangi görüntüde parlaklığın azaldığını anlayın diye ekledim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sorunu çözdüm arkadaşlar.
Masaüstünde sağ tıklayıp Intel HD Graphics'i açtıktan sonra Güç ayarına girip Görüntü Güç Tasarrufu Teknolojisi'ni devre dışı bırakınca sorun çözüldü.