Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1) Türkçe klavye programı işletim sistemi üzerinde çalışan tüm bilgi giriş ekranlarında çalışıyor(msn, word, excel vb.) Sisteme getirdiği ektra bir yük yok.

2) Rom ingilizce olsada türkçe klavye programı ile sorunsuz türkçe karakterleri kullanabilir görebilirsiniz.

3) SKPYE Açıkcası ben çok kullanıyorum ve efektif olduğunu düşünüyorum gayet iyi. Ses handsfree hoparlorden çıkıyor malesef. Bunun ilerde mutlaka bir çözümü olacaktır diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi pocket pc lerde sadece dış hoparlör olduğundan skype bu şekilde ayarlanmış. Ancak PDA/Phonlarda bide kulaklık var. Sanırım bu işi çözeceklerdir.

4) Word Excel için birşey diyemem ancak pdf dökümanları görmek için yatay da görebileceğiniz programlar mevcut. Tam ekrana altığınızda fena olmuyor. Bu kişiye göre de değişken birşey aslında. Benim rahat bulduğumu siz bulmayabilirsiniz. En güzeli kullanan birinde görmek test etmek. Ancak 2.7 ile 2.8 inc ekranların çok büyük bir farkı yok. Hatta cetvelle ölçmediğiniz sürece anlayamassınız.

5) Beklemenin sonu yok. Fiyatlar elbet düşecek ama bu birden olmayabilir. Şimdi klavyeli ve Gps modüllü pda ların gelmesiyle fiyatlar düşecek. Ancak şunu unutmamak lazımki HP IPAQ RW6815 zaten düşük bir fiyattan piyasaya girdi. Verilen hediyeleri düşündüğünüzde cihaz 1000 ytl ye geldi denebilir.

Diğer üst model pda lar epey büyük fiyatlarla girdi. Bakınız hepsiburada da Imate Jasjam 2000 Ytl, Gigaby120 modeli 1.750 Ytl, Eten X500 1600 Ytl. ye filan gelecek. Önce bunların fiyatı düşecekki
    diğerleri de düşsün.

6) Cihazla bluetooth ile çalışan Gps modülü kullnabilirsiniz.

Umarım yardımı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 21 Aralık 2006; 11:06:44 >

• Öncelikle zaman ayırıp detaylı cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Bilgiler bana ışık tuttu; şu noktalarda da görüşünüzü sormak istiyorum :

6) GSM özelliğini kullanırken ses sadece hoparlörden mi çıkabiliyor; cihazı kulağıma dayayıp konuşamıyor muyum ?

7) Skype kullanırken veya normal GSM görüşmesi yaparken, bluetooth kulaklık mikrofon+kulaklık olarak kullanılamıyor mu;
    yani cep telefonlarında olduğu gibi pocket pc cebimdeyken, bluetooth kulaklık ile Skype ve GSM görüşmesi yapılabilir mi ?
    Eğer yapamıyorsam, benim için pek bir anlamı kalmaz Skype veya GSM görüşmesinin.

8) Hiçbir ilave program yüklemeden, sadece orjinal İngilizce ROM ile Türkçe karakter yazmayı bir kenara bırakırsak, sadece görüntülemede sorun oluyor mu ?

İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Aralık 2006; 11:15:43 >
  • @signore

* Gsm özelliği kullanırken ses kulaklıktan geliyor. Yeşil telefon düğmesine basılı tutarsanız handsfree moduna geçiyor. Tercih sizin.

* Kulaklık veya bluetooth ile görüşme yapabilirsiniz hatta fazlasını yaparsınız. Bluetooth kulaklık kullanırken voice commander devrede oluyor. Call/isim/Mobile dediğiniz anda ilgili kişi yi bulup arıyor Ancak bu özelliği skype de denemedim. Daha doğrusu skupe de kulaklık denemedim.

* Ben ingilizce rom kullanıyorum. Türkçe klavye de kurmadım. Hiçbir sorun yaşamıyorum tr karakterler için. TR karakter yazamıyorum o ayrı ancak görebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 21 Aralık 2006; 11:24:56 >
  • @racerant,

Evet, şimdi bu cihazı almak konusunda daha rahatım.

Benim için en önemli etkenler wireless, web tabanlı e-mail kontrolü ve Skype kullanımı.

HP destek hattı, Skype 3.parti bir program olduğu için yorum yapmıyor ama, ben kullanılabilir diye tahmin ediyorum.

Geçen sene k750i'ye 800 YTL ödediğimi düşününce, 1.000 YTL gibi fiyatlar böyle bir cihaz için gayet makul aslında.
  • ilk defa pda kullanıyorum 6815 gerçekten çok güzel bi ürün hiç zorluk çıkarmadı.çatır çatır bağlandı wireless ten
  • Şimdi bide şu var. Google.com yazdığınızda direk pda versiyonu geliyor. Tüm web maillerin pda sayfa sürümleri var. İnanın rahat oluyor.

http://mobile.msn.com
    http://www.google.com/pda
    http://www.google.com/mobile/index.html
    http://mobile.yahoo.com/

• turkcell için bağlantı ayarlarını verirseniz sevinirim en ucuz internet turkcell duyduğuma göre
  • arkadaşlar 6815 master reset ve room yuklemek için manuel boot mode nasıl alıyoruz bilen varmı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant
    Bildiğiniz gibi pocket pc lerde sadece dış hoparlör olduğundan skype bu şekilde ayarlanmış. Ancak PDA/Phonlarda bide kulaklık var. Sanırım bu işi çözeceklerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: vur
    ilk defa pda kullanıyorum 6815 gerçekten çok güzel bi ürün hiç zorluk çıkarmadı.çatır çatır bağlandı wireless ten

Konunun cahili olarak,
    HP RW6815'in tam olarak PDA mı (Personal Digital Assistant) veya Pocket PC mi olduğunu öğrenebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Aralık 2006; 11:41:45 >
  • Hattınız turkcell ise ayarları zaten hazır geliyor içinde.

Pocket Pc Phone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 21 Aralık 2006; 11:51:37 >
  • peki avea gprs ayarlarını nasıl iptal edicem yanlışlıkla bağlanıyor çünkü:S wireless bulunamadı diyor avea gprs bağlanıyo direk:S bi çözümü vardır
  • Multaka bir uygulama açık kalmıştır. Mesela msn den sign out olmadan kapattıysanız oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: vur

peki avea gprs ayarlarını nasıl iptal edicem yanlışlıkla bağlanıyor çünkü:S wireless bulunamadı diyor avea gprs bağlanıyo direk:S bi çözümü vardır
  • internet explorer i açtım direk bağlandı bende wirelessten bağlandı sandım :S yani bunu iptal etmemin bi yolu yokmu istemiyorum gprs felan bana wireless yeter artar
  • quote:

Orjinalden alıntı: badcrow

arkadaşlar 6815 master reset ve room yuklemek için manuel boot mode nasıl alıyoruz bilen varmı ??

arkadaşlar bana yardımcı olabilecek biri varmı bu konu hakkında
  • rom olayı nedir gerekli birşeymi:) cidden bilmiyorumda
  • Pazar günü 6815 satın aldım. İlk izlenimlerim:

Ürün ile ilgili türkçeleştirme sitesi:
    http://www.mobilera.net/v2/codes/mbusiness_solutions.htm#hp

Bana göre artı ve eksiler

artılar
    wm5 işletim sistemi
    kutudan kılıf ve kulaklık çıkıyor
    ekran net ve kullanışlı
    işlemci hızı 416 mhz
    wifi çalışması verimli (neye göre kıyasladınız derseniz;samsung i750)
    ram ve rom boyutu tatminkar 64 mb - 128 mb
    2 mp kamera
    ufak boyut
    gayet hızlı (neye göre kıyasladınız derseniz;samsung i750)

eksiler
    dış kasa daha kaliteli olabilirdi.( plastik ve gri renk.) siyah renk daha hoş olurmuş.
    ekranı koruyan plastik kapak görüntüyü bozuyor / ancak çıkarılabiliyor.
    pili henüz tam test edemedim. ama gsm açık olarak 24 saat açık 3 gün gidiyor (aleti kurcalayarak. Standartlarda daha uzun gittiğini yazıyor.)
    bluetooth 1,2 yerine 2 olsaydı daha güzel olurdu.
    fotograf makinası için lens yanında bulan ışıklar sadece aydınlatma olarak kullanılabiliyor. flash olarak çalışsaydı saha iyi olurdu. Resim kalitesi daha güzel olabilirdi (w800e göre kıyaslarsak w800 resim kalitesi daha iyi)

1gb lık mini sd ile kullanıyorum.

ayrıca p910i kullanmaktayım. bunu alınca onu hiç kullanmak istemiyor insan :)
    ayrıca mpx200 sahibiyim. iyi bir upgrade oldu :)

• tam olarak türkçe oluyormu sorun felan yok dimi
  • Arkadaşlar bende 6815 aldım. Fakat acrobat skype ve flash yüklemem gerekli. Bunları nereden bhulacağız ve nasıl yükleyeceğiz. Bir kaç deneme yaptım mesela flash ı yükledim fakat youtube den hala izleyemiyorum. ve başka işe yarar programlar nelerdir.

Bu konuda bilgisi olan varsa şayet yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar

Bora
  • skype internet sitesinden yükleniyor ben öyle yaptım.diğerlerini bende bilmiyorum youtbe bendede açılmadı yüklediğim halde
  • Skype icin bir link atar mısın. bende yukledimama kabul etmedi. bir de yuklenen klasorler cart hafizasında mi yoksa telefon hafizasinda mi olmali.

tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.