Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar; Bende sonunda binbir zorlukla ve taklayla İzmir Forum Bornova Teknosa dan aldım 6815 imi 1.5 saat kadar önce.
    Listeye ekleyebilirsiniz ve en kısa zamanda PDA nın PCB kartına kadar kurcalicam sabırsızlaniorum şu anda geri sayım başladı...

• protek .seninki nasıl acıldımı sorunu hala anlıyamadım.sabaha kadar ugrasacam galibaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalnizlik007

onders hayirli olsun güzel secim yapmişin

sim contacts dan yükle diyorum tariyor felan sonuc sıfır yani bir sonuc vermiyor

önceki telefonum olan mpx220 de kullanıyorumdum bu sim karti ondan mi göremiyor acaba

birde arka plan resmini ayarladim ama nereye baktiysamda nasil degiştirilicegini bulamadim

her türlü cihazi kullanırdım ama bu cihaz pek bir radikalmiş

Tesekkurler , yalnizlik007

sim contacts dan tarama yapınca copy secenegi cikiyor, sonra telefon hafizasina yani kişilere kopyalabiliyorsun.
    Benimde onceki telefonum mpx220 idi problemsiz aktardım.

start --- settings --- today menusunden arka plan resmini secebilir yada en alttaki use this picture... secenegini isaretleyerek istedigin resmi arkaplan yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onders -- 23 Aralık 2006; 23:34:32 >

• tamam tşk resim olayinı todays bölümüne koymaları ilginc cidden :)

bu SIM contracts olayı hala düzelmedi malesef taratıyorum sonucunda 0 new coıntracts created - 0 contacts were already in Contacts and were not copied ' yazısı cıkıyor bu durumda bir sorun olmalı cünkü hesabınsa sıfır contact var diyor ikinci cümle neyi yanlış yapiyorum anlamadım ki
  • Arkadaşlar öncelikle buradaki herkese teşekkür ederim, sadece bu forumdakileri okuyarak ve güvenerek aldım cihazı ve pişman olmadım.

aklımdaki tüm soruların cevaplarıda mevcut zaten, ama yinede aklıma takılan bir kaç detayı yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim,

öncelikle, sabah kalkmak için telefonun alarmını kullanan birisiydim, ama bu cihazın alarmının sesi çok az çıkıyor ve belirli tonlar var, herhanbir mp3 ü alarm olarak atamak mümkün mü? bir de aynı sorun telefon zil seslerinde de mevcut.
  • Selamlar herkese. Listede adı eksik arkadaşları ekledim halen eksik olan varsa pm atabilir.

* Zil sesi yapmak istediğini mp3 ü \windows\rings klasörüne atın. Zil sesleri menüsünde görünecektir. Diğer seçenek ise mp3 ün üzerinde stylus u basılı tutmak ve çıkan menüden "set as ringtone" demeniz.

* Alarm işi biraz farklı. Alarm programı sadece wav dosyaları destekliyor. Alarm sesi olarak ayarlamak istediğiniz mp3 dosyasını nero wave editor gibi basit bir programla wav formatında kaydetip \windows klasörüne atınız. Böylece attığınız wav dosyası alarm programında listede görünecektir.

Sesi yetersiz bulanlar yine nero wave editor ile ses seviyesini yükseltip kaydedebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 24 Aralık 2006; 1:27:10 >
  • Birazda kullandığım programlardan bahsedeyim :

Bence mutlaka olmaz ise olmaz programlar (içinde beraber gelen Word,Excel'e ilaveten)

- NetFront v3.3 with JV-Lite2 (Java destekli harika bir browser.Opera ile başa baş gidiyor.Ben bir parça daha fazla seviyorum.Tab lı browse ve Javadan başka bir çok özelliği daha mevcut.Sürüm 1.06.Hızlı ve güvenilir)

- Pocket Mechanic PRO 2.23 (Defragdan sistem onarımına kadar bir çok özelliği olan harika bir tool.Özellik ile hafıza kartları kullananların rahat rahat vaz geçemiyeceği bir program)

- Spb Backup 1.5.1 (Telefonunuz diyelimki bir yolculukta bozuldu kilitendi vb.Hard reset atmak zorunda kaldınız.Yada değiştirmek zorunda kaldınız.Spb burada devreye giriyor.İsterseniz zaman belirleyerek sistematik back up yapın isterseniz manuel olarak tek tek seçip back up yapın.Tüm her şeyi yedekliyor ve geri yüklüyor.)

- Resco Photo Viewer for Pocket PC 5.32 (Çok kabiliyetli esnek ve hızlı fotoğraf göstericisi&mini edit programı.Daha pek çok numarası var)

- ClearVue pdf okuyucusu.

- Spb InsightAtom&RSS reader (İnanılmaz güzel bir program.İstemediğiniz kadar kanal içinde hazır geliyor yüzlerce kanallık kataloğundan da seçim yapabiliyorsunuz.Eklemek istediğiniz kanalları kendi içinde web den aratıyor,isterseniz otomatik update yapıyor ve bu updateleri de : Sadece pc ye bağlı iken ve wifi ağına bağlı iken yaptırtma şansınız var(ki devamlı görece 'bedava' bağlantıyı seçmesi çok güzel).Ek bir özelliğide: İstediğiniz dosyaları hafıza kartınıza indirmesi ve kendini olabildiğince 'light' olarak tutması.

- iGo gps Navigasyon yazılımı.Gerçekten harika.Malesefki şu an 3 büyük ilimizde iş görüyor.Navigasyon ile çok vakit geçirmiş&uğramış denemiş biri olarak benim açık ara favori programım.Nokia LD-3W BT GPS alıcısı ile kullanıyorum.Çok hızlı ve avatajlı bir program.(ek program ile tam yerinizi vb istediğinize sms ile çeşitli kornidatları göderebilir daha pek çok şey yapabilirsiniz)Hızlı güzel ve güvenilir.
    Not:Bu programın kurulumu ve kullanıma başlanılması gayet basit.İsteyen olur ise burada anlatırım.Değişik forumlar altındaki başlıklarda kaybolmaktan korkmayın ;)

- Flash lite.

- Skype.Sitesinden Flash gibi bedava ya indirebileceğiniz bir program.Programı anlatmaya gerek yok.Ben dün denedim evimdeki wifi ağ üzerinden gayette güzel sonuç verdi.

- Worldmate 2006 Pro (Seyahat,kur çevirici (live),hava durumu vb herkes için gerekli olduğunu düşünüyorum)

- Core player (Genelde tcmp gibi başarılı.Onun gibi bedava değil ama çok iyi.Divx desteği vb aklınıza ne gelirse var hatta daha da fazlası.Ara yüzü de güzel.Tam ekran performansıda iyi.Benim şu sıralar favori medya oynatıcım)

- Oyun : Tavla

Şimidilik bu kadar

Bu yukarıdakiler (2 tanede kendi spesifik programım var ama yazmadım zira onlar genele uygun & olmaz ise olmazlar değil ) benim olmaz ise olmazlarım.Bir kaç tanede task switcher plug in today eklentisi ve skin vb değiştirici var onlarıda ilgilnen olur ise eklerim. (Özellik ile Mac OSX tipine çevirmeye bayıldım.)

racerant : Sanırım sen bahsetmiştin : Youtube e en güzel alternatif (en azından şu an mobil olarak ) : Tinytube. http://www.tiny-tube.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 24 Aralık 2006; 5:40:01 >

• AYRICA türkçeleştirmede aktivasyon olayı varmış ayda bir yapılması gerekiyormuş galiba bunun bi çözümü varmıdır. türkçeleştiren varmı
  • Arkadaşlar, konunun başında yazılanlar gözümü korkuttu biraz, gerçekten de cihazın malzeme kalitesi denildiği kadar kötü mü? Sizin cihazlarınızda soyulma gibi problemler oldu mu?
  • bir çok kişi bu yazıları okudukca cihazı sevdiler ve sahip ooldular. Cihazı alıncada programlar ve kullanımı başlıyor gidişata yönveren. en baş sayfalar cok yararlı bilgilerle dolu.

magicboyguccino verdigin linkten download ediyrum.. Cihazın gelmesini bekliyorum halen. Deeneyicem yakında.

Vipracing eline saglık valla. Bu sekilde programları kurup deneyip anlatan arkadaslar olursa cok guzel olucak. İhtiyaçlara göre programları ayırt etmiş oluruz.
  • arkadaşlar benide aranıza alın bende 6815 aldım
  • Arkadaşlar bende şu an almış bulunmaktayım 6815 listeye ekleyebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vur

AYRICA türkçeleştirmede aktivasyon olayı varmış ayda bir yapılması gerekiyormuş galiba bunun bi çözümü varmıdır. türkçeleştiren varmı

Tabi

Yazayım hemen :

6815 Türkçeleştirme

http://www.mobilera.net/v2/codes/mbusiness_solutions.htm#hp
    Bu yukarıdaki linke gidin.En alta doğru HP 6815 Türkçeleştirme programı var.Gerek yok ama altta Türkçe installation dökümanı var Türkçe.İsteyen onuda indirsin.Normal olarak işleme devam edin.Telin ana hafızasına kurun.İşlem bitince kendisi soft reset yapar ve kullanmaya başlarsınız (Tüm işletim sistemi Türkçe olur ek olarak sanal klavyenin altında opsiyonel Türkçe klavyede çıkar)

Alıntı ' Bölgesel Ayarlar da Türkçeleşiyor.

Paketin genel özellik ve avantajları:

Çoklu Dil Desteği:Bu özellik sayesinde, iPAQ'ler üzerinde birden fazla dil kullanımı mümkün hale geliyor. Denetim Masası'ndan ayarları değiştirerek istenilen dil aktive edilebiliyor.
    Elektronik Klavye Desteği: Bu özellik, Türkçe'ye özel karakterlerin kullanımına imkan sağlıyor.
    Program Kaldırma Kolaylığı: Çoklu Dil Paketi sistemden kaldırıldığı zaman geride herhangi bir dosya, iz bırakmıyor.
    Etkin İşlemci Kullanımı: Kurulum sırasında işlemciye ilave yük oluşmadığı için, sistem performansında herhangi bir azalma olmuyor.
    İhtiyaca Göre Özelleştirme: Paket kurumların ihtiyacına göre Mobilera tarafından özelleştirilebiliyor '

Zaten HP nin ortağı Mobilera.Sitesinde ki gerekli formu doldurursanız size ek bir maliyeti külfeti olmuyor aktivasyon işleminin. (olmaması lazım daha doğrusu %100 emin olamadım şimdi )

Destek Bilgileri
    Mobilera 0212 284 91 04
    info@mobilera.net

• Sağolasın aleti alalı 2 saat oldu ve hemen türkçeye çevirdim daha güzel oldu şimdi.

Bişi soriim pc ile bağlıyken arada kendi kendine kopuyo tekrar bağlanıyor neden kaynaklanıyor.
  • Yaw o değil Asus alıcıları bilebu kadar memnun değil amma çok tutuldu bu minik alet yaw?Herkese güle güle kullansın dileklerimi sunuyorum.Ben üst modellerni bekliyorum 28 modelini özellikle.
  • Bir şey değil ;)
    Kabloyu vb iyice oturttu iseniz her iki tarafada kopmaması lazım bir de usb çoklayıcı vb den ziyade emin olmak için direkt olarak kasa üstündeki bir usb 2.0 porttan bağlayın derim.(Firewallu kapatıp bir deneyin)

Bir bilgi daha (Önemli)

HP sonunda güzel bir uygulama yapmış : Bizlerehttp://www.ipaqchoice.com/ de kullanmak için 4 tane puan vermiş.Bu puanlar ile istediğimiz (Toplamda 4 puana ulaşan.Tek yada ayrı,ayrı)) yazılımları lisanslı olarak katalog dan seçip indirip hemen kurabiliyoruz.Siteye girdiğinizde bölgelerden Türkiyeyi seçebilirsiniz.
    Ufak bir registrasyon işleminden sonra siteye log in olup beğendiklerinizi alış veriş sepetinize ekleyip indirin.
    Sitede alış veriş sepeti nin hemen altında idi yanılmıyor isem kupon kodu soran bir yer var oaraya 6815 ile gelen kutunun içindeki minik kitapçıklardan birisinin arkasındaki kodu girin.(üstünde + HP yazıyor,sol alltada FREE SOFTWARE Bring your ipaq to life-with iPAQ choice yazan minik kitapçığın en arkası)
    Voucher number yazıyor.(Expired August 2007 yazasada korkmayın işliyor)
    Gerçekten harika progrmalar var hemde bedava.Seçimi bize bırakmak ile çok iyi yapmışlar 40 dolara yakın lisanslı sw indirdim kurdum çok işime yaradı.(Site porgramı indirmek için çok ufak bir ara yüz kullanıyor onuda kuruyor siz indirme aşamasına geldiğinizde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 25 Aralık 2006; 1:27:44 >

• Vipracing katkıların için teşekkürler. Evet konu başlığı güzel gelişiyor. Herkez çözüm ürettikçe paylaşıyor. Almayı düşünen yada alıp sorun yaşayanlar için güzel bir arşiv oldu.

Malzeme kalitesi ile ilgili hiçbir sorun yok buna inanın. Beğenmeyenler tabiki olacaktır. Ama merak ettiğim konu malzeme kalitesini eleştirenler neyle kıyaslıyor Eten M600 mü ? S200 mü ? ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Malzeme kalitesi için endişe duyanlar :
    Mercedes birgün Pocket PC üretmeye başlarsa ondan alırsınız maun yada gül ağacı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 24 Aralık 2006; 22:42:43 >
  • Stand by a geçerse bazen kopuyor. Güç özelliklerinden usb ye bağlı olduğundaki stand by süresini arttırabilirsiniz. Ondan değilse farkı usb portlardan yada başka bir pc den deneyin. Halen aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız ancak bir donanım sorunundan bahsedilebilir.

Benim pc deki Msi anakart da böyle bir sorun vardı. Bios update i yaparak gidermiştim.

quote:

Orjinalden alıntı: ozzann

Sağolasın aleti alalı 2 saat oldu ve hemen türkçeye çevirdim daha güzel oldu şimdi.

Bişi soriim pc ile bağlıyken arada kendi kendine kopuyo tekrar bağlanıyor neden kaynaklanıyor.

Cihazı üreten Quanta şirketi Atom XDA sayesinde çok fazla feedback aldı. Mevcut bug ları temizlediler. Sonra cihazı HP için de 6828/6818/6815 modeli olarak üretmeye başladılar. Sanırım Hp bunun faydasını görüyor şu an.

quote:

Orjinalden alıntı: Baracuda
    Yaw o değil Asus alıcıları bilebu kadar memnun değil amma çok tutuldu bu minik alet yaw?Herkese güle güle kullansın dileklerimi sunuyorum.Ben üst modellerni bekliyorum 28 modelini özellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 24 Aralık 2006; 22:51:31 >

• şu an hp ipaq hx 4700 kullanıyorum ondan önce i-mate, ipaq 2790, siemens ve asus pda kullandım ama 6815 kadar kötü malzemeye sahip olanına rastlamadım. Oyuncaklarda kullanılan kötü plastiğin üzerine kabarmaya ve kabuk kabuk atmaya müsait bir nikelajlama yapılmış. Cihazın pil kapağını çıkarıp nikelajsız kısmına bakın bu yeterli olur. Tam bir çin harikası. HP'ye yakıştıramayacağım kadar kötü. İlk kez bir cep bilgisayarına dokunanları fazlasıyla memnun edecektir ama farklı cihazları kullanmış olanlar pek beğenmeyeceklerdir. Eten, i-mate, asus ya da hp'nin diğer modelleri ile kıyaslamak pek mümkün görünmüyor.
  • Atom XDA nın benchmarklarına baktım ve bir word dosyası için saniyede 6kb yükleyebilme gibi bir değer vardı. Bu biraz fazla yavaş değil mi? Ben mi kafama fazla takıyorum acaba? Ipaq rw6815 ne kadar hızlı bilmiyorum sonuçta elime alıp kullanmadım ancak önümüzdeki ocak ayında 1. veya 2. hafta satın alacağım ipaq i. Peki yeterince hızlı gelmezse overclock gibi bişi yapabilme şansımız var mı? Eğer o/c şansı varsa ne kadar o/c olabiliyor rw6815

Bilmediğim için soruyorum imkanı da var mı bilmiyorum ama ipaq rw6815 te hiç cep telefonları için olan java oyunlarını deneyen oldu mu? Bunları çalıştırabiliyor mu? Dahası symbian emülatörü gibi bişi var mı? Symbian oyunlarını ve programlarını çalıştırabilmek için. Win mobile varken aymbian oyun ve programlarını kullanmak istemek biraz saçma olabilir ama mümkün mü merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.