Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pr0tech
    @ signore; ürünü aldığın zaman muhtemelen şarjı olmayacak. Fabrika şarjı bile yoktu benim aldığım cihazda. Orada bir süre şarjda beklettiler. Bu hem usb girişini hem de kabloyu test etmeme imkan sağladı çünkü ürün usb kablosu üzerinden şarj oluyor. ipod lardaki gibi. üstteki tuştan açtığın zamansa sadece ekranı yanlara doğru çevirip 20 - 35 derece açıyla ekrana yakından bakmanı öneririm. bir çok ölü veya sıkışmış piksel bu şekilde daha rahat görülüyor. özellikle ekran parlak olduğu için karşıdan baktığında bir şey algılayamayabilirsin.

Şimdiden güle güle kullan :)

Teşekkür ederim, aranıza bir kişi daha katıldı 1,5 saat önce

Cihazın hiç şarjı yoktu dediğiniz gibi, ben de aldım getirdim ofiste şarja koydum;
    ama tabi benimle ilgilenen kişiye de tembihledim : "Bak burada açamıyoruz, bir sorun olursa pürüz istemem" diye

Şimdilik herhangi bir sorun gözükmüyor. Artık ben de kurcaladıkça görüşlerimi sizlerle paylaşırım.

• valla halogramlı kutuyu ilk açan bendim. İyice kontrol ettim alırken. %46 şarj ile gelmişti.

@signore iyi günlerde kullan.

Ya bu arada thunderhawk kırık bende araştırıyorum. Bulursam haber ederim. Bir arkadaşım 45 dolar verdi aldı. Denedim hepsini açıyor yaw. Bi şekilde bulmam lazım. Şimdi 45 dolar bayılamam valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2006; 18:01:07 >
  • arkadaşlar artık benide ekleyebilirsiniz sonunda aldım hp mi
    artık öğrendikçe msj atarım......
    bide ebaydan getirtilecekler arasına solar bluetoth gps de ekleyebilirsiniz ben şimdilik bunu almak istiyorum..
  • 1. sayfadaki liste baya uzadı. Alanlara hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • Aktivasyon yapamıyorum

Yeni modeli gelmiyormu?
  • Evet arkadaşlar çok hızlı büyümeye devam ediyoruz aynen yorumlara devam.
  • zipli sekilde acamadım turkcelestirme paketini .bi yardımcı olurmusunuzz??? racerant BENİ HALA EKLEMEMİSSİN.niyedirr?? (listeye)
  • selamlar
    foruma yenı uye oldum
    6815 imi ctesi gunu aldım.
    23. kullanıcı oldum sanırım:)
  • Bende aldım :)
    Beni de ekleyin listeye.
  • Aktivasyon için yeni bir düzenleme yapmışlar sanırım.Gündüz cihaz yanınızda iken çalışma saatleri içinde aramakta fayda var diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar cihaz şarjlarınız ne kadar gidiyor genel bir bilgi olması acısından bunuda yazarsanız cok güzel olur

tabi kullanıma bagli oldugunu için cihazı ne kadar sık kullandıgınızıda belirtebilirsiniz
  • Arkadaşlar rica ediyorum birisi bana rw6815 in performansı hakkında bilgi verebilir mi? P910 u olan arkadaşta var P990 ı olan arkadaşta. rw6815 ile P990 ı karşılaştırınca nasıl performans olarak? (benim için menü hızı ve özellikle office hızı önemli)

Atom XDA nın benchmarklarına bakınca performans olarak çok zayıf görünüyor. Ancak rw6815 için benchmark göremedim hiç. rw6815 testlerinde performans düşüklüğünden bahsedilmiyor ancak Atom XDA bench lerine bakıncada çok zayıf kalıyor. Aynı işlemciye sahip P525, Atom XDA ya feci fark atıyor gözüküyor (Asus P525 konusundaki benchlerde görüldüğü gibi) Bu ufaklığı özellikle çok kompakt olduğu için çok beğendim ama performans konusu kafamı çok kurcalıyor açıkçası.
  • hp ile ilgili mi? yoksa programı veren site ile ilgilimi?anlıyamadım.hp icin diyosan zaten hp desteklemedigi icin onay vermiyorlar kendi yazılımları dısında bir programın alete enjekte edilmesiyle ilgili.garanti kapsamı dısınada cıkabilir diyolar .
    quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Aktivasyon için yeni bir düzenleme yapmışlar sanırım.Gündüz cihaz yanınızda iken çalışma saatleri içinde aramakta fayda var diye düşünüyorum.
  • Bu arada kendime göre ayarladığım bazı performans(Hem pil hem cihaz) arttırıcı ip uçları yazayım :

1- Infrared 'beam' (Recieve all) açık geliyor cihazda.Senelerdir kullanmadığım için ben kapatıyorum bu özelliği.Hem pil ömrüne hemde performansa bir parça katkısı var.

Başlat--Ayarlar--Bağlantılar--Işınla (Beam) Gelen tüm ışınları al kutucuğu : KAPALI(Default olarak seçili oluyor kutucuk yani açık)Arka planda çalışıyor çok az da olsa hafızdan ve pil ömründen çalıyor.

2- Ses komutu : Kapalı. Benim çok az işime yarıyor (1000-1) o yüzden kapattım.Spb pocket plus gibi bir program da kullandığımdan today screen vb çok az da olsa yavaşlamıştı.

Başlat--Ayarlar--Kişisel--Ses komutu--Etkinleştir kutucuğu : SEÇİLİ DEĞİL.

3- Ekran parlaklık ayarı tam orta da / Yarıda (Yarıyı geçince bana fazla geliyor açıkcası) Sadece bir kere ters ışıkta arttırdım maneul olarak el ile o kadar.

4- Bluetooth ve WiFi ın kullanılmadığı zaman kapalı tutulması pil ömrünüze farkedilir biçimde faydası vardır.Ben kullanmadığım zamanlar kapalı tutuyorum.

5- Arka ışığı kullanılmadığı zamanlarda :1 dk ayarına getirdim.Alttaki seçenekte işaretli : Düğmeye basıldığında veya tıklandığında arka ışık açılacak.

Başlat--Ayarlar--Sistem--Arka Işık

6- Güç uygulaması :
    Cihaz kullanılmaz ise kapat : 2 dk
    Prize takılı iken : 10 dk (racerantında belirttiği gibi eğer active sync den belli bir sür sonra kopuyorsanız ve bu bir problem yaratıyor ise bu süreyi yukarı çekin)

Başlat--Ayarlar--Sistem--Güç

7- Bazı arkadaşlarımız cihaz 'uyku' modunda yani beklemede iken üstteki düğme dışında hiç bir düğmenin cevap vermemesinden şikayetçi olmuşlar.Bunu düzeltmek kolay.Bende tuşları kilitlemediğim zamanda bu opsiyonu açık tutuyorum.Yes No vb tuşlarına basınca hemen kullanıma açık oluyor :

Başlat--Ayarlar--Kişisel--Tuşlar (alttaki son seçenek : Kilitle) Cihaz beklemede iken : Güç düğmesini devre dışı bırak kutucuğu : SEÇİLİ OLMIYACAK (Default olarak seçili geliyor)

Biraz daha ileride ince ayarlara,programlara ve reg editlere de gireriz.

• Aktivasyon yapamıyorum

• avcı67 : programı veren site ile ilgili yazdığım.Bunlar HP ile çözüm ortağı zannetmiyorum HP nin - bir tavrı olucağına.(Belki telefon ile yazılıma destek vermezler o farklı bir şey çünki)

Pyros : Ben vereyim biraz ipucu : P serilerinin hepsini Commonicator serilerinin hepsini kullandım.Bu cihaz normal kullanımda hepsinden hızlı (Bu cihaz= HP 6815) Şu an 990 la karşılaştırmak aslında doğru değil (ötekiler ile değilde.Zira tam elma armut tartmak olur) 990 da hafıza sorunları var.Artlanda ki 'leakler' çok fazla.Firmware de çok stabil değil 990 da.910 daha hızlı 990 dan şu anda.Symbian tam anlamı ile mobil telefonlar için tasarlanmış bir işletim sistemi.WM ile cep bilgisayarına GSM özelliği&fonksiyonları kazandırılmış bir mini işletim sistemi.Temelde aynı fonksiyonları yerine getiriyor olsalarda ap ayrı şeyler.Symbian WM deki işlemcilerin yarı hızında bir işlemci ile benzer fonksiyonları benzer aralıklarda yerine getirebilir.Daha kullanıcı dostu olabilir.(Ortalama olarak konuşuyorum).Birde donanım ile yazılımı ayrımak lazım.Zira benim donanımsal olarak WM kullanan cihazlara hemen hiç bir lafım yok.Hemen hepsi iyi bileşenler kullanıyorlar.Tıpkı Windowsa sahip olan desktop/laptop PC lerin iyi bileşenlere sahip modelleri gibi düşünebiliriz.Ama yazılım fark oluşturuyor.Yine örnekleme yapacak olur isem : Apple örneği var.Apple da gidip Asustan,Seagate vb den parçalarını alıyor (kendi istediği speklerde yaptırtıyor) kendi dizaynını ekleyip robust Mac OS X işletim sistemi ile premium fiyattan veriyor.İnsanlar da Apple ın (en azından pek çok meraklı) uzaydan gelen donanım kullanıyormuş havasına kapılıyorlar.Aynı şey bizim cep telefonu hibridleri içinde geçerli.Donanım olarak çok iyi yerlerde bu cihazlar(ki daha da ileri gidiyor.Hemde ciddi biçimde)Ama yazılım&işletim sisteminin bu donanımların 'hakkını' verecek kadar 'robust' ve esnek olduğunu düşünmüyorum.Yinede benim gibi anti ppc ci sayılabilecek birisini bile memnun edecek kadar stabil ve hızlı.Her ne kadar E61 im pil ömründe iki katı, ekran performansı olarak ciddi ileride olsa bile yinede bu küçük HP beni etklemeyi başardı.(Bu ekran performansı yine yazılım ile ilgili .Zira WM5 ancak 64k ekrana destek veriyor.Symbian ise yeni ölçeklendirilebilir ekranı ile 16 milyona destek veriyor/ve daha bir çok şeyede.Yani bu minik örnekte anltamaya çalıştığım gibi yazılım yine burada 'darboğaz' oluşturuyor.Desteklesin doğru dürüst ekran çözünürlüğü&yoğunluğu ve renkleri o zaman bu cihazlarda rakiplerinden geri kalmazlar.Bunun gibi daha pek çok örnek daha verilebilir.
    Açıkcası test ortamlarında yapılan bench mark lar vb beni çok etkilemiyor.Daha çok 'gerçek' hayat testlerine bakıyorum (ki bunu kendim yapınca daha iyi alglıyorum) 700 mb lık divx atıyorum yavaşlamıyor,pdf leri hemen açıyor, navigasyon programını artalanda çalıştırıp cihazın ayarlar segmesine girdiğimde bile cihaz sürünmüyor.Benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı.En azından pil ömrü diğer örneklerine göre oldukça iyi diyebilirim.
    Unutmayınki benchmarklar her şey demek değildir.(Ok bende iyi benchmarka sahip cihazlara daha bir sempatik bakıyorum) ama misaller ile örneklemeye çalıştığım gibi : Bu minik HP gerçekten bana göre oldukça tatmin edici bir performans gösteriyor.Henüz 'kekeletmeyi' başaramadım.(Ki ben ciddi üstüne giderim .Ayrıca kötü bir şey gördüğüm zamanda yerden,yere vururum).Diğer arkadaşlar da antlatsın şimdilik benden bu kadar ;)

• vibracing@ PM kutunu kontrol eder misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

vibracing@ PM kutunu kontrol eder misin?

Baktım (şimdi farkettim)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.