Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimki arızalı sanırım 2 gundur ugrastım acamadım cihazı.yarın hp yi arıyacam baska care yokk
  • Racerant ben teşekkür ederim güzel başlık açmışsın yazmadan edemiyorum

Bu malzeme kalitesi konusunda pek katılmıyorum.Diğerlerinden kötü filan değil.Belki daha iyi olan vardır ama kesinlik ile bende halen duran 6515 den yada kısa bir süre kullanıp verdiğim O2 Atomdan kötü değil.Bu krom kaplama olayı farklı.Zira kromda değil ya neyse plastiğin vb nin üstüne uygulanan işlem&sonucu ile metale uygulana işlemin sonucu çok farklı.Görsel olarak zevk renktir karışmam zira değişir insandan insana bilindiği gibi ama diğer örneklerindeki&benzerlerindekilerden iyi yada kötü değil.Şu anda E61 imde var en iyisi o açıkcası yapım kalitesi olarak.Ama sonuçta ppc ler ile karşılaştırmak daha doğru.Yoksa köüden örnek verilmez denilir benim sol alttan dökülen bir 990i mde var ;) (Ki asla cepte anahtarlık ile vb vb kullanmam ellerimdede Alien gibi asit filan yok)Bu gri renk vb de biraz aldatıyor insanı.
    Ben HP den yedek parçaları makul bir fiyata temin edersem custom karbon tipi bir kasa yapmak istiyorum HP servisi ne parçaları siz verip değiştirtiğinizde garantiden de çıkmıyor.Nendense siyah/koyu renkli cihazlar beni daha çok çekiyor.Uzun lafın kısası : Yakında piyasada aftermarket alternatif kasalar vb ler olucaktır zira çok popüler bir ürün.Daha iyi yapılabilirmiydi? Evet tabiki yapılırdı.Ama günümüzde hepimizin bildiği gibi rekabet (daha pek çok etkende) üreticileri biraz zorluyor.Sonuçlarıda meydanda.Her şeyin daha iyisi olur sorun buna değip değmiyeceği.

• Arkadaşlar Selamlar;

Cihazlarımız için toptan aksesuar alımı yapmayı öneriyorum. eBay den getirtmeyi düşünüyorum ben kendi 6815 im için. Yedek bir ya da birkaç stylus; lcd koruma jelatini belki; cüzdan şeklinde deri kılıf (kredi kartlarının da konabildiği tasarımlar varmış) belki arkası pilot kalem olan bir başka stylus vsvs. Malum cihazı aldık; şimdi süsleme zamanı.

eBay deki fiyatların yurtiçi fiyatlardan daha uygun olduğunu; ancak kargonun ürünlerin fiyatlarını yurtiçi fiyatları seviyesine yaklaştırdığını düşünürsek; sizde bulunmasını istediğimiz aksesuarları listeleyelim. miktar ve cinsini. Toptan hepsini beraber getirtelim diye düşünüyorum. Yurtdışına tanıdığı olan varsa daha da kolaylaşacaktır işlerimiz. Şahsen ben eBay den getirtme konusunda önayak olmak istiyorum. Böylece getirilen ürünün fiyatları ve kargo ücretlerini herkes görebilir. Ha; bizzat kendi veya birinci derece akrabası yurtdışında olan varsa tabii ki ben de bunu tercih ederim :)

Mesela ben bir 2 veya 4 GB lik hafıza kartıyla yedek bir stylus almayı düşünüyorum. Belki yanında bir de ekran koruyucu.
    Sizler ne gibi aksesuar sahibi olmak isterdiniz?

• Şimdi kimsenin anlamak istemediği şöyle bir durum var. Bu cihazın fiyat performans oranı birçok cihazın üstünde. Mesela bana bu cihaz 1000 YTL ye mal oldu. Eten M600+ halen 1350 Ytl. Şimdi sorarım size iki cihazı yanyana kullananınız oldumu ? Teknik özellik olarak HP ile Eten in farkları neler ? Acaba hangisi nin kasası kaliteli ?

Ben soruların cevaplarını zaten biliyorum. Bu arada S200 ve eten m600 kullandım. ( HP ilk deneyimim değil).
    Plastik kalitesi mevzuğunda bu son yorumum olacak iş uzamasın sakız gibi.

Almak istediklerim :

1. Solar çalışan bluetooth Gps alıcı.
    2. Yedek Pil.
    3. Yedek stylus
    4. Screen Protector.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2006; 7:23:24 >
  • @ racerant;

Daha önce kısa bir süre o2 XDA II mini (imate jam) kullandım ve 6815 bana ait olan ilk PDA cihazım.
    Şu anda bakıyorum da hiç de yanlış bir tercih yapmamışım.

Bu arada senden ricam; konunun ilk başındaki liste gibi alınacaklar listesi oluştursak hoş olmaz mı?

1. yedek pil
    2. yedek stylus
    3. ekran koruyucu
    4. solar BT GPS alıcı
    5. ...
    6. ...

gibi.

yılbaşından sonra da topluca sipariş veririz. Bu arada eğer yurtdışında tanıdığı olan kimse çıkmazsa ben de ebay den biriyle toplu alım için anlaşmaya çalışırım kargo ve ürün fiyatları konusunda.

Günaydın Herkese bu arada :)

Edit: Bu arada "Neden yurtdışından getirtiyoruz ki türkiyede yokmu bu?" diyecek arkadaşlar için henüz gittigidiyorda 6815 için bir aksesuara rastlamadım. o2 XDA Atom için stylus var ancak bu stylusun da uç ve arka kısımları siyah. Fiyatı da 19 ytl. Şu anda ebay de görüştüğüm satıcı ise tanesini 3$ dan veriyor ve 6815 aksesuarı. Renk ve şekil sorunu yok. - cümleten sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pr0tech -- 25 Aralık 2006; 8:04:53 >

• @ Racerant; bu arada başta PPC konusunda daha deneyimli olman nedeniyle sana; ve diğer arkadaşlarımıza bir soru olacak.
    Benim cihazımda zaman zaman bir uyarı çıkıyor. Tam olarak şu Şekilde:

! Pocket PC Ağı

Sunucu atamalı IP adresi alınamıyor. Dana sonra tekrar deneyin veya Ağ ayarları içinde bir IP adresi girin

Bunun nedeni sence ne olabilir?
  • Arkadaşlar,
    cihazı teknosadan alıp SD kartı bozulan oldumu? dünden beri ne bilgisayardaki kart oluyucu ne de cihaz kartı okumuyor,

bir kart nasıl olurda durup dururken bozulur.
  • Adsl modemindeki Dhcp server yani ip sunucusundan ip alamadığını belirtiyor. Bu bende de oluyor. Hatta şöyle söyleyeyim benim evim 2 katlı ve sadece wifi kullanıyorum. Binanın değişik yerlerine universal repeater lar koydum. Tüm ip atama işlerini adsl modem üstleniyor. Bu sorun bazen desktop bilgisayarımda bazen ppc imde olabiliyor. ancak birdahaki denemede mutlaka başarılı oluyor.

Tavsiyem Adsl modemdeki dhcp sunucu özelliklerinden ip lease time değerini arttırmanız. Dhcp sunucusu mac adreslerine göre ip atar ve belirli günlerde bunları değiştirir. O değiştirme esasında bu gibi sorunlar olbiliyor.

Örneğin adsl modem dhcp sunucunuz ppc için 192.168.1.3 ip sini atadı. Lease time 3 gün ise bu ip yi 3 gün boyunca size kullandırır. 3 gün sonra sunucu bu ip yi kapayıp mac adresini kontrol ederek yeni bir ip adresi atayacaktır. Lease time ı mümkün olduğunca uzun tutarsanız lokal ip niz daha uzun sürelerde değişecektir.

Bazı Adsl modemler lease time 1 gün oluyor. Bu sebeden dolayı cihazını hergün yeni ip adresi almaya çalışıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: pr0tech

@ Racerant; bu arada başta PPC konusunda daha deneyimli olman nedeniyle sana; ve diğer arkadaşlarımıza bir soru olacak.
    Benim cihazımda zaman zaman bir uyarı çıkıyor. Tam olarak şu Şekilde:

! Pocket PC Ağı

Sunucu atamalı IP adresi alınamıyor. Dana sonra tekrar deneyin veya Ağ ayarları içinde bir IP adresi girin

Bunun nedeni sence ne olabilir?

Flash kart ürünleri yapı olarak bozulmaya çok müsait. Bozulmuş olabilir bozmak için bazen özel birşey yapmaya gerek kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2006; 9:37:08 >

• Cihazı bugün Teknosa'dan almayı düşünüyorum, ancak şu konuda görüşlerinize ihtiyacım var :

Ben genelde notebook alırken, işlemlerim tamamlandıktan sonra, mağaza'dan çıkmadan cihazı açtırır ve ölü piksel, dvdrom açılıp kapanma, wireless kart algılama gibi en azından bariz bir hata varsa, hemen cihazı değiştirtmek için testler yaparım (daha evvel hata bulup anında değiştirdiğim cihazlar oldu).

HP RW6815'i aldığım zaman ise (ilk pocket pc deneyimi olacağı için) neleri kontrol etmem gerektiğini bilmiyorum.

Bu durumda bana önerdiğiniz testler nelerdir ?
    - Daha cihazı nasıl açacağımı dahi bilmiyorum; bazı yüklemeler yapmak gerekir mi, düğmesine basınca açılır mı ?
    - Bazı programları mı çalıştırmamı önerirsiniz, bluetooth ile cep telefonu iletişimi kontrol edeyim mi ?
    gibi konularda temel öneriler yapabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba Arkadaşlar HP 6815 alanların sayısı 1 kişi daha arttı.

İlk önce toplu olarak GPS, Kalem, Ekran Koruyucu gibi malzemeleri dışardan söyleyelim demişsiniz anca gümrükte eğer sayı yüksekse ciddi sorun çıkıyor ve gümrük ürünlere el koyuyor bunu hatırlatayım.

signore, ben cihazı cumartesi günü aldım be bugün teknosaya değiştirmek için gideceğim nedeni mini-USB girişi sanırım hatalı usb kablosu tam oturmuyor oynatınca çıkıyor bence bunu dene kutusunda zaten kablo ve usb için şarj cihazı var soketin tam oturup oturmadığına oynatınca şarj ışığının sönüp sönmediğine bakabilirsin.

Bir arkadaşta sanırım bilgisayara bağlıyken kopuyor demişti onunda sorunu bu olabilir
  • merhabalar,

http://www.m i n i n o v a.org/tor/491933 adresinde Pocket PC kategorisinde Best Software 2006 Awards alan tüm yazılımların
    crackli hali bulunuyor. DVD yapma programları, sbs'nin today pluginleri, TV uzaktan kumanda vs.vs.

Yaklaşık 430 MB torrent dosyasını indirmek için eğer kullandığınız bir client yoksahttp://www.utorrent.com/download.php gibi birşey kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet999 -- 25 Aralık 2006; 11:56:03 >

• @signore

Ben geçen gün cihazla ilgili bir sorun yaşamıştım. Müşteri hizmetleri hemen değiştirmek yada iade etmek istiyormusun diye sordu. Değişim talebinde bulundum kabul ettiler. Sorun yaşayacağını pek sanmıyorum o yüzden. Gerçi benim sorunum çözüldü ve değiştirmeye gerek kalmadı.
  • Gelişme Şimdi teknosadan geldim sorun kablodanmış kabloyu değiştirdiler ve sorunum çözüldü.

Şunuda söylemek isterim hemen kontrol edelim eğercihazda sorun varsa teknik servise göndeririz onay gelince ize hemen yenisini veririz dediler racerant'a katılıyorum sorun çıksa bile değiştiriyorlar
  • @racerant, @mehmet999

Görüşleriniz için teşekkür ederim.
    Bu konu gerçekten çok verimli gidiyor, özellikle forumun bazı bölümlerinde o kadar amaçsız konu gördükten sonra,
    bu ve benzeri konular ile forumların kıymeti bir kez daha biliniyor bence.

Teknosa ve cihaz değişimlerine gelince,
    haklısınız, belirgin bir kusur olduktan sonra bir şekilde teknik servise gidip onay alınabiliyor.
    Tabi yine de insan sabah aldığı cihazı öğlen kontrol için servise göndermeyi pek istemiyor, o anlamda sormuştum.
    Önerilerinizi dikkate alacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

quote:

Orjinalden alıntı: vur

AYRICA türkçeleştirmede aktivasyon olayı varmış ayda bir yapılması gerekiyormuş galiba bunun bi çözümü varmıdır. türkçeleştiren varmı

Tabi

Yazayım hemen :

6815 Türkçeleştirme

http://www.mobilera.net/v2/codes/mbusiness_solutions.htm#hp
    Bu yukarıdaki linke gidin.En alta doğru HP 6815 Türkçeleştirme programı var.Gerek yok ama altta Türkçe installation dökümanı var Türkçe.İsteyen onuda indirsin.Normal olarak işleme devam edin.Telin ana hafızasına kurun.İşlem bitince kendisi soft reset yapar ve kullanmaya başlarsınız (Tüm işletim sistemi Türkçe olur ek olarak sanal klavyenin altında opsiyonel Türkçe klavyede çıkar)

Alıntı ' Bölgesel Ayarlar da Türkçeleşiyor.

Paketin genel özellik ve avantajları:

Çoklu Dil Desteği:Bu özellik sayesinde, iPAQ'ler üzerinde birden fazla dil kullanımı mümkün hale geliyor. Denetim Masası'ndan ayarları değiştirerek istenilen dil aktive edilebiliyor.
    Elektronik Klavye Desteği: Bu özellik, Türkçe'ye özel karakterlerin kullanımına imkan sağlıyor.
    Program Kaldırma Kolaylığı: Çoklu Dil Paketi sistemden kaldırıldığı zaman geride herhangi bir dosya, iz bırakmıyor.
    Etkin İşlemci Kullanımı: Kurulum sırasında işlemciye ilave yük oluşmadığı için, sistem performansında herhangi bir azalma olmuyor.
    İhtiyaca Göre Özelleştirme: Paket kurumların ihtiyacına göre Mobilera tarafından özelleştirilebiliyor '

Zaten HP nin ortağı Mobilera.Sitesinde ki gerekli formu doldurursanız size ek bir maliyeti külfeti olmuyor aktivasyon işleminin. (olmaması lazım daha doğrusu %100 emin olamadım şimdi )

Destek Bilgileri
    Mobilera 0212 284 91 04
    info@mobilera.net

Aktivasyon yapamıyorum

• ÜRÜN KODU VE AKTİVASYON KODU NERDEN BULACAM..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet999

Merhaba Arkadaşlar HP 6815 alanların sayısı 1 kişi daha arttı.

İlk önce toplu olarak GPS, Kalem, Ekran Koruyucu gibi malzemeleri dışardan söyleyelim demişsiniz anca gümrükte eğer sayı yüksekse ciddi sorun çıkıyor ve gümrük ürünlere el koyuyor bunu hatırlatayım.

signore, ben cihazı cumartesi günü aldım be bugün teknosaya değiştirmek için gideceğim nedeni mini-USB girişi sanırım hatalı usb kablosu tam oturmuyor oynatınca çıkıyor bence bunu dene kutusunda zaten kablo ve usb için şarj cihazı var soketin tam oturup oturmadığına oynatınca şarj ışığının sönüp sönmediğine bakabilirsin.

Bir arkadaşta sanırım bilgisayara bağlıyken kopuyor demişti onunda sorunu bu olabilir

Bu konuda şöyle bir olay var; gelen ürünlerin gümrük değeri 100$ a kadar ise (PTT için) ve 200$ a kadar ise (Express kargolar için DHL / FedEX vs) sorunsuz geçiyor. Ayrıca paket boyutu ve paketleme biçimi de önemli. Üzerinde "Senin ve teyzemin bayramını kutlarım" yazan bir paket sorunsuz olarak gümrükten geçip adrese kadar geldiği hlde; sıradan bir USPS bandrollü paket kutu içeriği aynı olmasına rağmen (35x35x20 cm) gümrükte takıldı.

Kutu boyutuna gelince; 10 tane stylus ve 10 tane ekran koruyucu getirtmeyi düşünüyorum şu anda - tahminimce ortalama 5 - 10 $ arası bir şey tutacak 1 stylus ve 1 ekran koruyucu kargoyla beraber indirim için uğraşıyorum ancak noel tatilindeler- ve boyutun da çok büyük olacağını sanmıyorum. 2 numara balonlu zarfları aşmaz tahminimce. öyle ki 12 tane zippo getirtmiştim tanesi 15$ dan; o bile 5 numara balonlu zarfı geçmemişti :)

Gümrük müdürlüklerinde çalışanlar varsa selam olsun buradan :o)

@ Racerant; Haklıymışsın IP lease süresi baya düşükmüş. asıl oldu da bunu böle bıraktım hayret :)

@ signore; ürünü aldığın zaman muhtemelen şarjı olmayacak. Fabrika şarjı bile yoktu benim aldığım cihazda. Orada bir süre şarjda beklettiler. Bu hem usb girişini hem de kabloyu test etmeme imkan sağladı çünkü ürün usb kablosu üzerinden şarj oluyor. ipod lardaki gibi. üstteki tuştan açtığın zamansa sadece ekranı yanlara doğru çevirip 20 - 35 derece açıyla ekrana yakından bakmanı öneririm. bir çok ölü veya sıkışmış piksel bu şekilde daha rahat görülüyor. özellikle ekran parlak olduğu için karşıdan baktığında bir şey algılayamayabilirsin.

Şimdiden güle güle kullan :)

• iyi halletmiş olmana sevindim. Yalnız bir güncelleme yapayım gümrük mevzuatındaki genel oranlar $ Yerine EURO oldu.

Tek adet ve hediyelerde sorun çıkmıyor bende.

Limitler :

Normal mal getirirken 100 Euro
    Bayramlarda 300 Euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Aralık 2006; 16:03:08 >
  • slm racerant senden birşet istiyebilirmiyim bir mesajında ThunderHawk kullandığını yazmıssın, bende internet bankacılığında sorun yasıyorum akbank.com da müsteri numaramı giriyorum fakat sanki hic numara girmemişim gibi uyarı veriyor.Bankaya bile gittim ama tahmin ettiğim gibi hiçbir sey anlamıyorlar. Birde senin programını kullanayım dedim ama bir türlü sitesinden trial versiynunu indiremedim baska sitelerde de bulamadım. Hatırlıyorsan nerden indirdiğini yazarmısın yada programı paylasıma sunabilirmisin.
    şimdiden cok tesekkürler.
    Teknolojide Sansınız Bol Olsun Yeni Yılda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskinacar -- 25 Aralık 2006; 20:12:54 >
  • ebaydan getirtilecekler arasına katlanabilir klavye ve solar bluetoth gps de ekleyebilirsiniz.
    benim ilk almak istediklerim bunlar mesela.
    bu arada ürünüwww.s a n a l marketim . com dan aldım yarın inş. elimde olacak,ismimi yazabilirsiniz benimde :)
    aleti almak isteyen arsa benim aldıgım sitede yanında 75usd lik hediye veriyolar-kaçırmayın!
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.