Şimdi Ara

HP iPAQ rw6815 Kullanıcıları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.231
Cevap
13
Favori
524.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilkaysvl : Estahafurullah yardımcı olabildi isem mutlu oldum.Cevapta yazdığım gibi Royaltek çok iyi.160-200 ytl gibi bir fiyatı olması lazım.Daha ucuza da var ama aradaki fark çok az.Yinede tabiki sizi bilirsiniz ama benim tavsiye edeceğim Royaltek SIRF STAR III chip setli olan modelleri.
  • Arkadaşlar bende 6815 alıcam ama daha önce symbian işletim sistemi kullanıyordum sirf ekranı buyuk ve msn ye baglanmak için kısa şarjına katlanıyordum. Simdi java kullanıyorum ama bu PDA da wirless olayı ve msn olayı beni cezbediyor. Okulda Wirless internet var okuldada bişekil nette sörf yaparak vakit geçiririm diye düşünüyorum. buradan kullanan arkadaşlara soruyorum. PDA larda wirless olayı randımanlımı. Bide expolrer da normal html siteleri bilgisayardaki gibi rahat dolasabiliyormuyuz. Mesela pda ile youtube gibi video sitelerine girip ordaki videoları izleyebiliyormuyuz? Mp3 indirebiliyormuyuz(mesela bir forum sitesinden)? Bide wirless internet olan biryerde bunları yaparken hiçbişekilde kontör gitmez dimi? Normal pc den sayfa acma da eksileri neler?
    Bide bu makineyı tekno sa dan aldığımda dili İngilizcemi oluyor. Direk turkcesi yokmu bu aletin?
  • @Baracuda

Asus p525 ile HP 6815 arasındakş en büyük fark Asusta tuşlar var HP'de tuş yok ama EDGE var.

Diğer özellikler hemen hemen aynı (örneğin ikindede kolaylıkla ekranı yan çevirebilirsin)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurdalfga

merhaba,
    wi-fi ile ilgili kablosuz şifresiz modemlere bağlanmak için standart ayarlarin ne olduğuna dair bir bilgiye nereden ulaşabilirirm. 2 gündür beceremedim. umarim benimkinde de sorun yoktur.

iyi akşamlar

Merhaba,
    Sifresiz access pointlere baglanmak icin ekstra bir ayar yapmaya gerek yok, standart ayarlarla baglanmanız gerekir.
    Cihaz uzerindeki wlan manager ı on durumuna getirin, cekim alanında bir kablosuz ag varsa asagidaki durum cubugunda yeni baglantı ad veya adları gozukur , secimi yapip connect e tıklayın , problem devam ediyorsa,
    start -- settings -- connections -- wi-fi utility e tıklayın, acilan ilk pencereden o an icin herhangi bir aga bagli olup olmadiginizi, atanan ip numarası, sinyal cekim gucu gibi bilgilere ulasabilirsiniz.Yine ayni programdaki 4 nolu alt pencere olan (en sagdaki) site survey den, o an cekim alani icinde olan aglari re-scan edip taratabilir, buldugunuz aglarin uzerine stylus ile tiklayip connect secenegi ile baglanabilirsiniz.

• Merhaba Arkadaslar,

1 haftadir cihazi kurcaliyorum. (Sadece is cikislarinda vaktim oluyor malesef). Genel anlamda memnunum ama icinden cikamadigim durumlarda tabiki moral bozuyor. Mesela;

*** Yahoo maillerimin uzantilarini kesinlikle acamiyorum. Excel, Word zaten default ta vardi. Pocketxpdf de kurdum. Fakat attachment ustune tikladigimda hic bir sey olmuyor.

*** Signore: anlattigin gibi outlook express`ten outlook a contact klasorunu attim. Sync. ettigimde yalnizca mailler otomatik olarak 6815 e gecti. Malesef contact lar bir turlu aktarilmiyor.Bilgisayarimda Microsoft Outlook 2003 kurulu.

*** Arkadaslarin yukarida anlattigi ekran isigi azaldiginda titreme olayi bendede var ama o kadarda sinir bozucu gorunmuyor.

*** Pili adaptorden sarj ettigimde % 100 sarj gosteriyor ama 5sn sonra 99% dusuyor ki bu bence normal degil (ozellikle 1 haftalik cihaz icin)

*** USB den sarja biraktigimda gossterge % 99 daha oteye gidemiyor ayrica led isigida kesinlikle yesil olmuyor ama kabloyu cikardigimda %100 yaziyor (Buda ilginc!)

• @ Karapara ve Oeski

Şu pil meselesi tamamen matematiksel kaynaklı. Şarjdan çıkarıldıktan sonra bir miliamper bile güç harcasa kapasite %99.9999 olduğundan ve yazılım da ilk iki haneyi gösterdiğinden %99 oluyor. Mesela XP yüklü bir notebookta 99.5'ten yüksek pil değeri yukarı yuvarlanırken WM5'te bu yapılmamış ya da unutulmuş. Bir ohmmetre ile denemeniz mümkün

USB şarjı meselesi ise daha farklı. Maalesef USB şarj için ideal akımı sağlamaktan çok uzaktır. Bu nedenle pili tükenen notebooklarda ya da kalitesiz güç kaynaklı masaüstü sistemlerde bu tip problemler gerçekleşir. Sisteminiz iyi değilse USB şarjı kullanmamaya gayret edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hae

@ Karapara ve Oeski

Şu pil meselesi tamamen matematiksel kaynaklı. Şarjdan çıkarıldıktan sonra bir miliamper bile güç harcasa kapasite %99.9999 olduğundan ve yazılım da ilk iki haneyi gösterdiğinden %99 oluyor. Mesela XP yüklü bir notebookta 99.5'ten yüksek pil değeri yukarı yuvarlanırken WM5'te bu yapılmamış ya da unutulmuş. Bir ohmmetre ile denemeniz mümkün

USB şarjı meselesi ise daha farklı. Maalesef USB şarj için ideal akımı sağlamaktan çok uzaktır. Bu nedenle pili tükenen notebooklarda ya da kalitesiz güç kaynaklı masaüstü sistemlerde bu tip problemler gerçekleşir. Sisteminiz iyi değilse USB şarjı kullanmamaya gayret edin.

Hae...Info icin tesekkurler. Peki sync. yaparken otomatik olarak sarja geciyor. Bunu kapatmamin yolu varmi?

• usb den şarjı devre dışı bırak seçmelisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeski
    *** Signore: anlattigin gibi outlook express`ten outlook a contact klasorunu attim. Sync. ettigimde yalnizca mailler otomatik olarak 6815 e gecti. Malesef contact lar bir turlu aktarilmiyor.Bilgisayarimda Microsoft Outlook 2003 kurulu.

Eğer Microsoft Outlook'ta KİŞİLER bölümünde isimler görebiliyorsanız ve ActiveSync programında CONTACTS kutucuğu seçili ise,
    USB kablsu bağlandığında normal şartlarda (default ayarlarda) otomatik olarak senkronize etmesi gerekir.
    İsterseniz Options gibi menüleri biraz kurcalayın; tam deneyip yolunu yazamayacağım ama bazı seçenekler vardı galiba Contact'ları senkronize etme diye; belki sizde o ayar seçilmiş olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: oeski
    Hae...Info icin tesekkurler. Peki sync. yaparken otomatik olarak sarja geciyor. Bunu kapatmamin yolu varmi?

Evet var, Usb bağlantı ikonu üzerine tıkladığınızda, altta üçüncü sekme USB oluyordu hatırladığım kadarıyla.
    O sayfa "Usb Charging" kutucuğu seçili ise tik'i kaldırın, artık şarj etmez.
    Ben Usb şart etme olayını ilk günden kapattım ve cihaza şarj etmeden önce %5'lere inmesini bekliyorum mutlaka.

• Bende aldım.Forumdan çok faydalandım.Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın
  • arkadaşlar,

telefonla konuşurken hands-free yi açabilen oldu mu bende Menü de seçenek var ama gri basılamıyor
  • arama tuşuna uzun basarsan açılıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmet999

arkadaşlar,

telefonla konuşurken hands-free yi açabilen oldu mu bende Menü de seçenek var ama gri basılamıyor
  • Bir 6815 Sahibi daha Oldu

Bankacılık işlemlerini nasıl yapabilirim bu konuda bilgisi,tecrübesi olan varmı acaba özelikle Akbank .. ayrıca Remote kontrol prg.kuran ve Kullanan varmı ? neticleri nasıl .. Son olarak Ekranı basit bir şekilde yatay hale getirebilmek mümkünmü ..... Herkeze iyi bayramlar ve iyi seneler diliyorum..
  • Valla ben forumun hızına yetişemiyorum.

Arkadaşlar tekrar hatırlatayım cihazlarınızı Pda, PPC, GSM ne olursa olsun şarj da sabaha kadar özellikle uyuduğunuz odada bırakmayın. Geri besleme konusunu da unutmayın.

Bankacılık işlemleri için halen net bir çözüm bulunabilmiş değil. Java, flash, opera üçlüsü dahi sorun yaşatıyor.

Opera programı ile yatay da kullanabilirsiniz. Ancak resident bir şey isterseniz sürekli heryerden değiştirebileceğiniz. Bununla ilgili yazılımlar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 30 Aralık 2006; 19:41:31 >
  • abi şimdi ben bu hp 8815i hem tasarım olarak hem özellik olarak beendim. alla kısmet ederse ilk pocket pcm olcak. ama merak ettiim bişiler war ben pcde dewamlı divx izlerim msne girerm mp3 dinnerm yptklarım bu 3 şeyle sınırlı. divx hadi geçtm özellikle mp4 izlemenn bi yolu warmı bu aletle codec fln bulunur mu? bi de en uygun nereden alabilirim? bugün kangurumda gördm 1.185 lira ama 100 lira hed çeki 12 takst te yapıolar... bu sorularımı cewaplandırırsanız sewinirim. teşekkürler...
  • ayrıca feedback nedir? neden uyuduumuz odada sabaha kadar sarjda bırakmayalım anlamadm bilgilendirirsen sewinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Valla ben forumun hızına yetişemiyorum.

Arkadaşlar tekrar hatırlatayım cihazlarınızı Pda, PPC, GSM ne olursa olsun şarj da sabaha kadar özellikle uyuduğunuz odada bırakmayın. Geri besleme konusunu da unutmayın.

Bankacılık işlemleri için halen net bir çözüm bulunabilmiş değil. Java, flash, opera üçlüsü dahi sorun yaşatıyor.

Opera programı ile yatay da kullanabilirsiniz. Ancak resident bir şey isterseniz sürekli heryerden değiştirebileceğiniz. Bununla ilgili yazılımlar mevcut.

Racerant; NetFront internet tarayıcısını denedin mi online bankacılık işlemleri için?

Misafirim var şu anda çok fazla ilgilenemiyorum forumla :)
    Da sonuç ne olacak merak ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: alperen89

abi şimdi ben bu hp 8815i hem tasarım olarak hem özellik olarak beendim. alla kısmet ederse ilk pocket pcm olcak. ama merak ettiim bişiler war ben pcde dewamlı divx izlerim msne girerm mp3 dinnerm yptklarım bu 3 şeyle sınırlı. divx hadi geçtm özellikle mp4 izlemenn bi yolu warmı bu aletle codec fln bulunur mu? bi de en uygun nereden alabilirim? bugün kangurumda gördm 1.185 lira ama 100 lira hed çeki 12 takst te yapıolar... bu sorularımı cewaplandırırsanız sewinirim. teşekkürler...

1. cihazın kodu: HP rw 6815; 8815 değil. Yanlış bişi almayasın diye diyorum.
    2. divx izlemek için smartmovie programı ve gerekli codecleri mevcut. mp4 için de tcpmp player programını bulabilirsin.
    3. Feedback: Bataryanın ne kadar uzun sürede şarjda kaldığı o kadar uzun süre şarj olduğu anlamına gelmez. Belli bir yerden sonra eski telefonlardaki deşarj işlemi gibi bataryadan adaptöre akım başlar. Çünkü li-ion pillerde pil doluluk oranı %90 seviyesine geldiğinde voltaj yavaş yavaş kesilir.
    4. Yattığın odada tutmamanın sebebi ise sürekli şarjda kalan bataryanın ısınması; patlaması ve yangın riskinin olması.

• Acaba aranızda cihazı gprs modem olarak kullanmayı deneyen oldu mu? Ya da nasıl ayarlanacağını bilen var mı?
    Start --> Programs --> Modem Link'i açıyorsun, modemin sürücüsünü cd den bilgisayara kuruyorsun, modemi tanımlama yaptığında tanımlıyor, çevirmeli bağlantı oluşturuyorsun, aranacak numaraya *99***1# (siemenste böyle idi) yazıyorsun, fakat bağlanamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.