slm arkadaslar bende hp marka laptp var vısta yuklu ben onu xp ye cevırmek ıstıyorum ama d de recovery dıe bı dosya var ne oldugunu tam bılmıorum bıde bende laptopun drıver cd lerı yok bunu xp ye cevırınce nasıl yuklucem suruculerı ustelık laptobumun tam modelını unuttum modelını tam nasıl ogrenırırım ona gore arama yaparım barı lutfen yardım edın
Notebook arkasında bir etiket vardır orda modeli vs. yazar ona göre gerekli driverleri HP nin kendi sitesinden de bulabilirsin. Recovery isimli bir dosya mı klasör mü ? XP yükleyince bir çok driveri kendisi yükleyecektir zaten sana ekran kartı gibi bazı driverler gerekebilir onları da sitesinden bulabilirsin. Modelin etiketi de yoksa aygıt yöneticisinden yüklü olan driverleri incele o da yardımcı olur bir de driver detective şeklinde programlar var bu program da işine yarayabilir.
Kolay gelsin.
Bende yeni HP marka dizüstü aldım, aynen xp ye çevireceğim ben de. HP nin sitesinden xp için gerekli driverları da indirdim.
google dan model numarasını yazıp yanına da XP yükleme diye yazarsanız bir sürü kaynak bulabilirsiniz. yalnız dikkat etmeniz gereken husus recovery dizinidir. bu recovery dizini Vista işletim sisteminizi fabrika ayarlarına geri yüklemenize yarar. silerseniz eğer bir daha bulamayabilirsiniz...
Tamam driverlerini bulduysanız. Koyun xp cd sini açılırken del yada f8'dir. biosa girin o Hdd modunu Sata'dan İde ye alın. Normal XP Kuruyormuş gibi kurun.
quote:
Orijinalden alıntı: AlemdarRize
Tamam driverlerini bulduysanız. Koyun xp cd sini açılırken del yada f8'dir. biosa girin o Hdd modunu Sata'dan İde ye alın. Normal XP Kuruyormuş gibi kurun.
Hdd modunu ideye almak gerektiğini bilmiyordum. Ben de diyordum xp niye kurulmuyor bu makinaya diye.. Sağolasın