Şimdi Ara

HTC Droid DNA & Butterfly [Full HD Super LCD 3(440 ppi) 1.5 GHz quad-core Krait|2 GB RAM|1080p/8 MP]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
749
Cevap
11
Favori
40.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Belirtmeliyim ki bu konuyu açarken Droid DNA'yı baz alarak açmış bulundum. Droid DNA Verizon operatörü anlaşmasıyla üretilen telefon olarak bilinir ancak Amerika'da Droid DNA, Japonya'da ise J Butterfly adı altında aynı özelliği taşıyan modellerinin beğenilmesinden sonra hTC'nin en son uğradığı noktadaki ülke de resmileşti. hTC'nin Droid DNA ve J Butterfly'ı baz alarak üreteceği yeni telefonun adı hTC Butterfly olarak Çin'e gelmiş bulunmakta. Bu telefon avrupa'ya uğramayacaktır, Amerika'daki Droid DNA ve Japonya'daki J Butterfly gibi Butterfly'da sadece Çin'de olacaktır. 2013 Haziran ayında Türkiye piyasasına da belli noktalardan girmiş görünüyor. Ayrıntıya kendi sitelerinden verdiği haberden ulaşabilirsiniz;

Bu konu HTC Butterfly adına açılmış olup Droid DNA modelini de barındırmaktadır, soru ve görüşleriniz için öncelikli olarak kullandığınız telefon modelini("butterfly" veya "dna" gibi) belirterek mesajınızı iletirseniz arkadaşlarımız da ona göre yardımcı olurlar.

Avrupa'da çıkan HTC One (M7) modelinin ana konusuna gitmek için buraya tıklayarak devam edebilirsiniz.

HTC Droid DNA & Butterfly [Full HD Super LCD 3(440 ppi) 1.5 GHz quad-core Krait|2 GB RAM|1080p/8 MP]

Bu telefon ile birlikte dünyada ilk olarak Full HD ekran panelini başlatmış ve ön kamera ile ilk defa bu kadar netlikte olabilen telefon olarak bilinmektedir. Batarya her ne kadar düşük gibi görünse de, hTC telefonlarında yeni kullanılan az enerji harcama özelliği ile birlikte bataryanın enerjisini olabildiğince az harcamaktadır. One X ile karşılaştırıldığında bu telefonun 2,020mAh bataryası 3000 civarlarında hissettirmektedir. One X+'daki test sonuçları gayet başarılı olduğu kadar, dedikleri gibi %50 enerji tasarufunu gayet açık bir şekilde görmüş olduk. Karşılaştırmaları göz önünde bulundurursak iki telefon arasındaki batarya sistemini çok iyi bir şekilde düşünebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 25 Haziran 2013; 18:43:58 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/htc-htc_butterfly_blk-butterfly-cep-telefonu(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=66544

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 25 Haziran 2013; 18:44:14 >
  •  HTC Droid DNA & Butterfly [Full HD Super LCD 3(440 ppi) 1.5 GHz quad-core Krait|2 GB RAM|1080p/8 MP]

Bu kısımdaki bilgi eskidiğinden dolayı ikinci plana aldım. Yakın zamanda bu yazı silinecek, önemli kısımlar kalacaktır.

Bu telefon hakkında genel bir bilgi vermek istiyorum;
    Droid DNA telefonun haberlerini incelerken sabahtan akşama kadar işin içinden adeta çıkamaz halde gelmiştim. Droid DNA ile internette ilk karşılaştığımda aklımda olan hTC One X+, Samsung Galaxy Note 2 telefonlarını adeta unuttum. Geçenlerde teşhir ürün olarak elime Note 2 aldım ve hayranı oldum diyebilirim, 2gb ram olması bir nevi bu cihazı diğer telefonlardan ziyade bayağı hızlı bile yapmış. Devir artık 2gb ram'den yana diye düşünüyorum ve bundan sonraki hTC markasında 2gb ram olarak geleceğini umuyorum, bunun en güzel örneğini droid DNA telefonunda şu anda zaten yaşıyoruz. Şimdi asıl soruna gelirsek hTC'nin One X+ telefonu da yeni çıkmışken alınmalı mı?

Daha bir kaç ay önce sırf One X+'yı alacağım diye elimdeki One X'in değeri düşmemesi açısından zararsız bir şekilde sattım ama satmasaymışım da olurmuş diyorum, şarj konusunda çünkü normal One X'de de çok fazla problem yaşamıyordum. Oyun oynayanlar için lafım ayrı ama benimde wifi/3g/Skype 7/24 açık olduğu halde 1 günümü rahat rahat geçirebiliyordum.

Ben günbegün One X+ telefonu takip ediyorum ve video karşılaştırma olsun kalite olsun devamlı yeni haberlerini okumaya çalışıyordum ama bazı konularda hüsrana uğradığım için Note 2 düşünmüyor değilim. Note 2 kullanmayan birisi açısından büyük gelebiliyor ancak kullandıktan belli bir süre sonra öyle bir alışıyorsunuz ki karşınızda iPhone 5 bile dursa onu elinize bile almak istemezsiniz, bizzat iPhone 5 de kullandım ve satışını gerçekleştirdiğimden dolayı böyle emin konuşuyorum.

Bir kaç haftadır şu çetrefilli durumun içinden çıkamadım derken karşıma bir de hTC'nin yeni droid DNA telefonu çıka gelmesin mi? Allahım bu gün bir de ona bakayim derken kafayı sıyırdım resmen diğer telefonları unuttum..

hTC One X+ / Samsung Galaxy Note 2 / hTC Butterfly Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 2 1080p Sample Video
    www.youtube.com/watch?v=jyjemgOvCfE

hTC One X+(Plus) 1080p Sample Video
    www.youtube.com/watch?v=DcLSCROLPC0

hTC One X(Eski sürüm) 1080p Sample Video (kendi çekimim)
    www.youtube.com/watch?v=eh1I1gXdbYc

hTC Droid DNA(Butterfly telefon ile eşdeğer) 1080p Sample Video
    www.youtube.com/watch?v=84HRV2hAmdk

AĞIRLIK
    hTC One X Plus
    135 gr

Samsung Galaxy Note 2
    183 gr

EKRAN
    hTC One X Plus
    720p, 312 Ppi, Gorilla Glass, 4.7 inç

Samsung Galaxy Note 2
    720p, 267 Ppi, Gorilla Glass, 5.5 inç

İŞLEMCİ
    hTC One X Plus
    1.7GHz, 4 Çekirdekli Nvidia, Tegra 3, ULP Geforce @520MHz, 1GB Ram
    Samsung Galaxy Note 2
    1.6GHz, Exynos 4412 4 Çekirdekli, Mali-400MP, 2GB Ram

KAMERA
    hTC One X Plus
    8MP Arka kamera, 1080p Video çekimi,
    1.6MP Ön kamera
    Samsung Galaxy Note 2
    8MP Arka kamera, 1080p Video çekimi, 1.9MP Ön kamera

BATARYA
    hTC One X Plus
    -Li-Ion 2100 Amper pil

Samsung Galaxy Note 2
    -Li-Ion 3100 Amper pil

DEPOLAMA
    hTC One X Plus
    64GB Sabit depolama, micro-SD Kart bölümü yok

Samsung Galaxy Note 2
    16, 32, 64GB Depolama, micro-SD kart ile 64GB

İkisinin arasındaki özellikler gayet iyi ancak Butterfly'ın özelliklerini ve hız testini inceleyince diğer telefonları bile solladığını fark ettim;

hTC Butterfly Özellikleri;
    5 inçlik Full HD panelinin eşlik ettiği Butterfly'ın teknik detayları arasında; 1920 x 1080 çözünürlükte, Süper LCD 3 Gorilla Glass 2 ile birlikte, Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 SoC ile birlikte dört çekirdekli 1.5GHz Krait işlemci ve Adreno 320 grafik işlemci birimi, 2GB RAM, 16GB dahili hafıza (microSD kart girişi de geliyor), 1080p video çekebilen 8 Megapixel arka kamera ve yine 1080p video çekebilen 2.1 megapixel ön kamera, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS + GLONASS, NFC, 2,020mAh batarya ve Android 4.1 Jelly Bean sürümü ile birlikte geliyor.

Telefona özel wireless şarj sistemi;

hTC Droid DNA & Samsung Galaxy Note 2 Karşılaştırması;

Bu telefonun haberini incelerken zaten direkt olarak ppi değeri gözüme battı ve bu konuda da güzel bir karşılaştırma yapmışlar;

Bir çok karşılaştırma videolarını izlediğimde çoğu kişi Note 2'nin büyüklüğünü ve Droid DNA'nın büyüklüğünü söylüyordu ama ele oturunca Droid DNA, Note 2 telefonundan biraz daha düzgün oturduğundan bahsediyorlardı. Yani diğerine oranla daha fit ve smarthphone görünümlü olarak hissediliyor.

hTC Firmasının yayınladığı tanıtımlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 7 Aralık 2012; 18:52:10 >

• Bende one x+ almayı düşünüyordum, ancak donanım olarak bu cihaz daha önde olunca buna kayıyor aklım ister istemez :) Yalnız benim için tek kötü tarafı 2020mah pil olması.Geri kalan özellikleri bana göre çok iyi.Diğer taraftan herkes güncelleme sözü falan demişler tam olarak ne demek istiyorlar anlamadım bu konuda herhangi bir bilginiz var mı acaba ? Yurtdışı fiyatı nedir biliyor musunuz ?

EDİT: okuduğum kadarıyla amerikada kontratlı 199$'dan satılacakmış, bunlarda iphone gibi simkilit olayları mevcut mu acaba ? Kontratsız fiyatıda önemli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody WP -- 17 Kasım 2012; 23:55:11 >
  • takip
  • Herseyi guzel ama 2020 mah pil buna yetmez....
  • şu an için tam alınacak telefon ama hafızası düşük ve önündeki verizon yazısı itici...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kafama takılan bir kaç soru ;

amerikadan getirelen telefonlar Türkiyede simfree çalışırmı ? hangi fiyattan satılır yurt dışı Droid Dna lar, güncellemeler konusunda amerikaya özel çıktığı için alamama durumu olabilir mi ? bunları cevaplıyabilecek bir arkadaş varmı acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AudiA4Driver

Herseyi guzel ama 2020 mah pil buna yetmez....

Nerden biliyorsunuz? Elinize alip kullandiniz mi? Butun gun boyunca oyun oynayip surf yapip konusacaksaniz zaten dunyada hic bir pil dayanmaz! Maasallah zaten her seyi o kadar iyi bilir olduk ki artik cihazlari kullanmadan ne olduklarini soyleyebiliyoruz (ortada bunun dortte birini bile yapamadigimiz halde).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende global versiyonu çıkınca almayı düşünüyorum bu arada bazı inceleme siteleri batarya performansını beğenmiş daha cihaz çıkmadan sallamayalım yetmez diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceremony

quote:

Orijinalden alıntı: AudiA4Driver

Herseyi guzel ama 2020 mah pil buna yetmez....

Nerden biliyorsunuz? Elinize alip kullandiniz mi? Butun gun boyunca oyun oynayip surf yapip konusacaksaniz zaten dunyada hic bir pil dayanmaz! Maasallah zaten her seyi o kadar iyi bilir olduk ki artik cihazlari kullanmadan ne olduklarini soyleyebiliyoruz (ortada bunun dortte birini bile yapamadigimiz halde).

Elimde suanda HTC one x var bu izellikteki bir telefona 1800mah bir pil koyan 40nm işlemci koyan bir htc o modele o ekrana kalkıp 2020 koyuyorsa onun da pilinin yetmeyeceginin garantisini fazlasıyla veririm by benim şahsi gorusumdu ki yıllardır htc kullanıyorum ve bunu geçtim sn erdi hocamızın mobiliti de bu dna nin incelemesini yapmışlar ve o da pilin yetmeyeceğini söylüyor bunu bilmek için eline alıp kurcalamana gerek yok neden mi

Ekran full hd çözünürlük ve pixellerin harcayacağı enerjiyi düşünün
    Samsung gidip 5.5 inchlik telefona 2500 mah pil koyarken aynı statudeki one x ile aynı segmentteki s3 2100mah koyarken buna da kalkıp 1800mah koyması
    Ki htc nin sense arayuzu ile ayrıca fazla pil harcaması
    Vb vb bir sürü örnek ve bilgi sunarım bakın bu eleştirileri htc hayranı olarak yapıyorum htc nin bilmediğim bir pil ozurlulugu var suanda one x inde 3 tane program kullanıyorum pili için ve sırf bu pil yüzünden telefonumu degistiricem yoksa herdeyinden memnunum aksi halde dünyanın en hızlı arabasına sahip olmuşum her 1 m de bir depo benzin harcamış arabaya gerek yok özelliği iyi olsun uçuk olmasın ben onu yeterli düzeydeki piliyle o özellikleri kullanabileyim...

Umarım telefonu elime almadan nelere dayanarak yorum yaptığımi anlatabilmisimdir

Saygilarimlaa...

• Para biriktirmeye başladım seneye talibim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peregrino -- 10 Aralık 2012; 11:45:46 >
  • Takip

• Yaklaşık yedi aydır One X sahibiyim. Açıkçası pil bana yetersiz geliyor. Pilin kapasitesini bilip buna uygun kullandığım için sıkıntı yaşamıyorum. Ama özgürce sıkıntısız kullanamıyorum. İki gün önce tüm gün süren bir etkinlik için ofis dışında bir seminerdeydim. Akşam beşte arabaya binerken %10 kalmıştı pil. Oyunda oynamıyorum.

Bu anlamda One X+ biraz daha hızlı olmak harici bir şey getirmiyor. Droid Dna ekran olarak yeni nesil, ram 2gb gayet güzel. Ama pil ve hafıza anlamında sıkıntılı olması muhtemel. 16gb artık küçük geliyor. Hafıza kartı slotu olmayınca ciddi özürlü telefon. Pil konusu gelince görülür ama çok bir şey vaad etmiyor.

Açıkçası Note2 ye çok yakın duruyorum. Pil 3100mAh. Ayrıca ekran büyümesinin gelen ek özellikler ve spen ile gerçekten bir anlamı var. Droid Dna 5" güzelde elimdeki One x üzerine bir şey getirmiyor ara yüz olarak. Bence film seyretme amacın yoksa 4,3" - 4,8" zaten gayet yeterli. Çözünürlük yüzünden 5"'e çıkılmış olabilir. Ama büyümenin getirdiği Note2 tarzı ek özellikler yok. Farklılaşma yok. HTC'nin malzeme kalitesi, ekran kalitesi, ara yüz gibi avantajları olsa da donanımda illa bir özür yapıyorlar. (aşırı pil tüketimi, yetersiz pil, az ram, az depolama alanı vs) İlk anda Touchwiz sense kadar sevimli gelmese de kısa kurcalamalarda bir eksiğini de görmedim. Kasa kalitesi göreceli arkada. Aksessuar, ekran filmi, kapak vs bulmak açısından HTC ciddi geride. Samsung orjinal aksesuarları da piyasada bulunmaya başladı. (apple bu anlamda ciddi avantajlıydı)

Herkesin fikri, bakış açısına göre yorumlar değişir elbette. Ben kısaca görüşlerimi paylaşmak istedim.

• 21 kasımda kesin çıkıyomu arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: joney1st

21 kasımda kesin çıkıyomu arkadaşlar ?

Çıkış tarihi belirsiz. Amerika da çıktı. Asya pazarı için çıkacak deniyor. Zaten 16gb hafıza kullanımda 11gb kalıyor. 32/64 gb versiyon çıkmadan alan pişman olur. Aşağıdaki linkte bahsedilmiş.

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Mobilite-HTCden-Full-HD-ekranli-super-telefon-Galaxy-S-iii-Mini-Turkiyede-ureticiler-arasi-davalar-ve-daha-fazlasi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euzun72 -- 19 Kasım 2012; 23:19:18 >

• the verge incelemesinde batarya ömrüne 4 vermiş note 2 ye 9 bu telefonu alan yanında şarj aleti ile gezer
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozok_53_45

the verge incelemesinde batarya ömrüne 4 vermiş note 2 ye 9 bu telefonu alan yanında şarj aleti ile gezer

Dünyada deluxe ismiyle çıkacakmış. Depolama ve pil konusunda değişiklik olur umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: euzun72

quote:

Orijinalden alıntı: bozok_53_45

the verge incelemesinde batarya ömrüne 4 vermiş note 2 ye 9 bu telefonu alan yanında şarj aleti ile gezer

Dünyada deluxe ismiyle çıkacakmış. Depolama ve pil konusunda değişiklik olur umuyorum.

bende öyle düşünüyorum ama bu htc güven olmaz firma yetkilileri resmen batmak için çırpınıyor
  • Ekran olarak çok güzel.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.