Şimdi Ara

HTC Flyer kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
21.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    uzuun araştırmalardan sonra yurtdışından bir HTC Flyer 3G edindim. Flyer'ı seçmemedeki en büyük etken taşınabilir olmasıydı. Diğer tabletler, daha güncel bir işletim sistemi kullansalar da ağırlık ve boyutları açısından sokakta daha zor taşınır gibi geldi. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Forumda HTC Flyer kullananlar var mı merak ettim. Kullananlar varsa belki kendi aramızda fikir alışverişinde bulunabiliriz..
    Benim ilk sorunum uygun bir 3G paketi bulmak oldu. IPad için birçok kampanya var fakat diğer android tabletler yok sayılıyor sanırım serevis sağlayıcılar tarafından. Sizin kullandığınız 3G paketleri varsa bilgi verebilir misiniz? Paket limiti, yeterli olup olmadığı vb. hakkında.

Ayrıca türkçe kelime veritabanı nasıl eklenir konusunda bilgisi olanlar varsa yardımlarını beklerim.
    Teşekkürler
    iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih900 -- 14 Haziran 2011; 14:42:57 >

• bende flyer almayı düşünüyorum, notebook ağır geliyor artık. siz nasıl bir fiyata aldınız?
  • Yanlış hatırlamıyorsam 3G modeli 699-(70 taxfree)=630€ ya mal oldu.
    Hafiflik açısından çok rahat.ağırlığını hissetmiyprsunuz.taşıma çantası şık.
    Fakat kalemi not almak dışında fazla fonksiyonel değil.
    Gps çok hızlı.
  • Merhaba Fatih900
    Htc Flyer Türkiye'de olmadığı için sizinle tecrübelerimizi paylaşamıyoruz ama sizden öğrenmek istediğimiz çok şey var. Lütfen vaktiniz varsa aşağıdaki soruları kısaca cevaplar mısınız?

1- Flyer htc android 2.?? işletim sistemi ile geliyor ama yabancı kaynaklı sitelede çıkışından hemen sonra honeycomb 3.0 upgrade olacağı yazıyor ürününüzde bu gerçekleşti mi?
    2- Flyerın en beğendiğim özelliği not alma. Siz nasıl buldunuz evernote sekronizasyonu güzel çalışıyor mu? Son olarak bir handwritting recognition programı ile el yazınızı normal nota çevirme gibi bir şansınız oldu mu?
    3- Flyerın 3g li versiyonu yerine sadece wireless versiyonunun türkiyeye geleceğini düşünüyorum:( bu yüzden usb kablosunun ucuna bir usb modem takıp 3g hizmeti alınabilir mi diye düşünüyorum sizin bir fikriniz var mı?
    4- İşim gereği olduğu için soruyorum lütfen bir kere android marketten teamviewer uygulamasını indirip denermisiniz uzaktan bağlantı yapıp çalışma htc flyerda normal olarak yapılabiliyor mu?
    Biliyorum çok soru oldu ama sizin vereceğiniz cevaplar bu ürünü almamda temel teşkil edecek teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: omersah

Merhaba Fatih900
    Htc Flyer Türkiye'de olmadığı için sizinle tecrübelerimizi paylaşamıyoruz ama sizden öğrenmek istediğimiz çok şey var. Lütfen vaktiniz varsa aşağıdaki soruları kısaca cevaplar mısınız?

1- Flyer htc android 2.?? işletim sistemi ile geliyor ama yabancı kaynaklı sitelede çıkışından hemen sonra honeycomb 3.0 upgrade olacağı yazıyor ürününüzde bu gerçekleşti mi?
    2- Flyerın en beğendiğim özelliği not alma. Siz nasıl buldunuz evernote sekronizasyonu güzel çalışıyor mu? Son olarak bir handwritting recognition programı ile el yazınızı normal nota çevirme gibi bir şansınız oldu mu?
    3- Flyerın 3g li versiyonu yerine sadece wireless versiyonunun türkiyeye geleceğini düşünüyorum:( bu yüzden usb kablosunun ucuna bir usb modem takıp 3g hizmeti alınabilir mi diye düşünüyorum sizin bir fikriniz var mı?
    4- İşim gereği olduğu için soruyorum lütfen bir kere android marketten teamviewer uygulamasını indirip denermisiniz uzaktan bağlantı yapıp çalışma htc flyerda normal olarak yapılabiliyor mu?
    Biliyorum çok soru oldu ama sizin vereceğiniz cevaplar bu ürünü almamda temel teşkil edecek teşekkürler...

> 1- Flyer htc android 2.?? işletim sistemi ile geliyor ama yabancı kaynaklı sitelede çıkışından hemen sonra honeycomb 3.0 upgrade olacağı yazıyor ürününüzde bu gerçekleşti mi?

-Hayır sadece bir sistem performansını arttırmak amacıyla 2.00.405.3 sürümlü bir sistem update i yapıldı fakat işletim sistemi hâla Android 2.3.3. Honeycomb ile ilgilii bilgiyi tweeter'dan bir htc yetkilisi vermiş. Yabancı forumlarda tek çekirdekli olmasına rağmen 1.5ghz hızı ve 1gb ramiyle honeycomb'u rahatlıkla kaldırabileceği konuşuluyor. - tek çekirdek konusuunun yeterliliği konuda şüphelerim vardı- Ayrıca 3.0 hala stabil çalışmıyor anldığım kadarıyla ve program desteği gerçekten önceki sürümler kadar çeşitli değil. Bir de HTC Sense kabuğu var, o da kendine has uygulamalarla sıradan telefon sistemi görünümünden uzaklaştırıyor gibi.

Aynı özelliği beni de cezbeden faktörlerdendi. Senkronizasyon konusunda sorun yok.Yazma, yazdığınızı algılama hızı kağıt kalemle not tutma yanında biraz yavaş kalabilir, el yazısı formunda harfleri birbirine bağlayarak yazdığınızda daha okunaklı oluyor ve daha çabuk yazabiliyorsunuz. El yazısı tanıma özelliği, çok eskiden beri bilinen bir özellik olmasına rağmen Flyer'da yok ne yazık ki. Not aldığınız sayfaya isterseniz klavyeyle yazıp, not almaya devam edebiliyorsunuz, fakat aldığınız notlar evernote'da resim olarak saklanıyor. Yine yabancı forumlarda, bazı OCR programlarıyla Evernote'daki yazıları soft ortama aktardıklarını söyleyenler olmuştuı yanılmıyorsam. Kalemin kullanıldığı, sketchbook tarzı Flyer'a özel uygulamalar bu sürümde yok. Reklamlarında hatırlarsanız, bir resmin çizilip renklendirilmesin, kaydeden, sonra bunu oynatabilen görüntüler vardı. Bu özellik henüz olmadığından reklamdan da çıkarmışlar.[simage][/simage]
    +Kalemin sırt kısmının ekranda, işaretlemek için kullanılabildiği söylenmiş, denemedim ekrana zarar verebilir.
    +ekte not aldığım bir sayfanın birebir görünütünü bulabilirsiniz. (El yazımın karışıklığını da dikkate alarak bakın:)[simage][/simage]

> 3- Flyerın 3g li versiyonu yerine sadece wireless versiyonunun türkiyeye geleceğini düşünüyorum:( bu yüzden usb kablosunun ucuna bir usb modem takıp 3g hizmeti alınabilir mi diye düşünüyorum sizin bir fikriniz var mı? Siz deki ürün galiba 3g li performans nasıl bir türk operatör ile çalıştırabildi niz mi?
    Bence karamsar olmayın. Vodafone HTC işbirliğine girdiği için 3G'li versiyonunu da getirecektir sanırım. Ipad dışında evet 3G paketi bulmak pek kolay değil.Ipad deki avantajlar diğer 3G modemsiz hatlarda bulunmuyor araştırmalarıma göre. Fakat TTnet, Xoom'u getirdiği için sanırım modemsiz bir 3g hattı satıyor. Fakat bayilerde bulamadım. Ben de deneme amaçlı vodafone dan ayda 8tl ye,kontörlü limitli bir 3g hat aldım. Pek kullanmaya da fırsatım olmadı ama bir kere denediğimde gayet düzgündü. 3G kullanımının pil kullanımını arttırdığı da gelen yorumlar arasında bu ara. Modem takma meselesini ben de düşünmüştüm, fakat usb çıkışı yeni versiyon bir çıkış, yani micro USB ve Micro HDMI çıkışı aynı port üzerinde. Kendi şarj aparatı dışında Micro USB uçla şarj edildiğini okudum. Fakat USB'yi client olarak göreceğini sanmıyorum. Ayrıca bir de kullanacağınız modemin android sürücüsünü bulmanız gerekecektir. Aslında eğer arazi ya da uzun yolda kullanmayı düşünmüyorsanız, ve büyükşehirlerden briindeyseniz TTnet wifi noktalarıyla bir nebze bağlı kalabiliyorsunuz. Şunu da ilave edeyim, internet bağlantısı olmadan tablet bilgisayarlar gerçekten fonksiyonlarının yarısını kaybediyormuş, bunu yeni anladım.

Android marketten indirmek için nrmal bilgisayardan htc'ye gönderdim fakat henüz kurmadım. Kurup test edince ayrıca güncellerim bilgileri. Ayrıca ev ağı içinde çok tavsiye edilen bir program daha var, on da bir göz atın isterseniz.Splashtop Remote
    Bu arada eğer evde internet ağına bağlı TV multi medya cihazlarınız varsa, görüntü video ve müzikleri havadan flyer'dan TV'ye gönderebiliyorsunuz. Hiçbir ayar yapmadan. Bunu önceki akşam keşfettim ve çok hoşuma gitti.

Bu arada ABD ağırlıklı kullanıcıların olduğu androidcentral forum sayfalarına da bakabilirsiniz.

Rica ederim, paylaşmak keyifli oluyor.
    Aklınıza takılan yeni sorular olursa tekrar sorun.

not alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih900 -- 17 Haziran 2011; 15:17:21 >

• Tekrar Merhaba

Ayrıntılı yanıtlarınız için teşekkür ederim. Her halde bir yerden danışmanlık istesek ancak bu kadar olurdu:))
    1- Anladığım kadarıyla siz şuanki 2.3.3 sürümünden memnunsunuz bazı reviewlarda bu sürümün esasen telefonlar için üretildiğinden tabletlerde sorunlu olabileceği yazıyordu. Zaten android 3.0 sürümlü xoom gibi örnekleri görünce 7" lik bir ekranda nasıl çalışacağı benim de aklıma yatmıyor. Htc bunu yapsa bile arayüzünü (sense) tekrar düzenlemeli gibi.

2- el yazısı konusunun olmaması beni biraz üzdü. Bu arada bu not alma meselesinin yeni çıkan android 3.0 tabletlerde de o kadar gündeme gelmemesi garip. Belki flyer son kullanıcıya ulaştığında daha gelişmiş uygulamalar ve cihazlarla karşılaşırız.

3- Ben de şunu anladım ne kadar büyük bir cep telefonunuz olursa olsun ne kadar kaliteli olursa olsun asla istediğiniz web de gezinme keyfine varamıyorsunuz. Hem taşınabilir hem de laptop gibi kullanabildiğiniz bir taplet pc asıl aranılan özellik gibi.

4- Bir yazılım firmasında çalışıyorum o yüzden çoğu zaman müşterilerimize teamviewerla destek veriyoruz. Bir cihaz almadan önce bu özelliği önemsiyorum. İkinci olarak ben şunada inanıyorum windows becerip düzgün bir tablet versiyonu çıkaramıyor. O yüzden android kullanıp teamviewer ile şirket bilgisayarınıza bağlanırsanız rahatça windowsta yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz. Bu yüzden eğer indirip deneyebilirseniz teamviewer tecrübelerinizi de duymak isteriz.

Tekrar çok teşekkürler...

• Merhaba,
    2. maddede bir düzeltme yapmak istedim, klavyeyle yazılan notlar evernot ta editlenebilir şekilde duruyor. Sadece kalemle yazılan notlar png formatında saklanıyor. Dik tutulduğunda yazma şeklinize göre bir satırda en fazla 4-5 kelime sığabilir. Yani ders notu almak gibi hız gereken yerlerde zorlanabilirsiniz fakat, kısa maddelerle alacağınız notlarda iş görecektir.

3.maddeyle ilgili,
    blackberry'nin 2MB.lık sınırlandırmalarıyla boğuştuktan sonra, mobil haldeyken flyer'da internet deneyimimin tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Metin bloklarına tıklayınca ekran içinde yerleştirme, otomatik yaklaştırma okumayı kolaylaştırıyor. Youtube benzeri videoları tam ekran olarak izleyebiliyorsunuz. Skype aracılığıyla telefon görüşmeleri de yapılabiliyor.

Dediklerinize göre hem netbook hem de tablet olarak kullanılabilen, assus ee transformer belki işinize daha çok yarayabilir. Sadece tablet olarak kullanıldığında 650g civarı, klavyesiyle birlikte 1kg'ya yaklaşıyor. USB vd. portlar klavye üzerinde, ayrıca, klavye içindeki ilave batarya da kullanım ömrünü uzatıyor. Fakat onda da -bildiğim kadarıyla- 3g yok. Belki usb modem daha kolay kullanılabilir. Karşılaştırmalı testlerden de çok iyi sonuçlar almıştı performans olarak.

Bir diğer alternatif te (eğer beklemeye tahammül edebilirseniz, -eylül'de çıkacağını söylüyorlar) samsung'un 8 inçlik versiyonu (10 ile 7 inç arasında bir seçenek). 10.1 inçlik versiyonunu inceleme fırsatım oldu. Vodafone versiyonu ve sınırlı sayıda üretilmiş, devamı gelmeyecek bir seri ve genişleme kart yuvası yok, 16gb içinde sınırlı kalıyorsunuz. Dolayısıyla pek tercih etmedim.

4. Evet, windows 7 işletim sistemli bir iki tablet te var ama çok verimli çalışabileceğini düşünmüyorumtablet olarak. Teamviewer'ı ben de sık sık kullanıyorum PC'de. 7inç ekran biraz küçük gelebilir ama denedikten sonra yazsam daha iyi olacak bu konuyu.

Yardımcı olabildiysem sevindim.
    Selamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tekrar çok teşekkürler
    htc flyer almak isteyenler için süper bir ön inceleme oldu umarım merak edip okurlar.
    Ben burayı sürekli kontrol edeceğim bizimle paylaşmak isteğiniz ayrıntıları bekliyoruz.
  • Biraz önce teamviewer I kısaca test ettim.
    Bağlantı hızı iyi.
    Fakat kontrolu çok zor geldi...zoom özelliği var fakat alışmak zaman alacaktır.
    Minik kutucuklara tıklamak vb.
    Fare fonksiyonlarını dokunmatik ekrana uyarlamışlar. İmkanım olursa screen capture ilave ederim.
  • teşekkürler
  • teşekkürler zaman ayırıp bu bilgileri paylaştığınız için. omersah bende bir yazılım firmasında çalışıyorum ve bizde
    Teamviewer'ı kullanıyoruz, sizinki acaba hastane otomasyonu olabilir mi :)
  • hayır hastane otomasyon değil.
    TEamviewer türkiye destek departmanını da açtı o yüzden türkiyedeki kullanıcı sayısı artıyor galiba biz de onlardan biriyiz.
    Bu arada donanım haberde htc türkiye genel müdürünün ayın 15 den itibaren vodafone ile daha sonra da elektronik marketlerde flyerın geleceğini söylemişti ama bir gelişme yok
    bilgisi olan varsa paylaşabilir mi.
    Bu arada söyleşiyi izlemeyenler için genel müdür 1.5 ay sonra flyer 3.1 alıcak olursa belki 3.2 de alabilir dedi bilginize.
    artık biz alamazsak fatih900 bizimle paylaşı 3.1 izlenimlerini:)
  • bende uzun zamandır bu ürünü bekliyorum ama türkiyeye gelemedi bir türlü :(
    1.ekran kalitesi nasıl? çoğu tablette hafif çaprazdan bakınca görüntü ve renkler bozuluyor birtek ipad deki ips panelde o bozulmayı görmedim
    2. motorola xoom düşünüyordum ama onunda internetti karşılaştırma videolarında renkler soluk flyer'ı alırken kıyaslama yaptınızmı?
    3.usb flash bellek bağlanamıyormu? usb-micro usb çeviricilerle denedinizmi? eğer olmuyorsa çok yazık ben torrenttan film indirip flash bellekle wd mediaplayer a takıp tvden izlemeyi istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landmoon -- 13 Temmuz 2011; 8:02:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: landmoon

bende uzun zamandır bu ürünü bekliyorum ama türkiyeye gelemedi bir türlü :(
    1.ekran kalitesi nasıl? çoğu tablette hafif çaprazdan bakınca görüntü ve renkler bozuluyor birtek ipad deki ips panelde o bozulmayı görmedim
    2. motorola xoom düşünüyordum ama onunda internetti karşılaştırma videolarında renkler soluk flyer'ı alırken kıyaslama yaptınızmı?
    3.usb flash bellek bağlanamıyormu? usb-micro usb çeviricilerle denedinizmi? eğer olmuyorsa çok yazık ben torrenttan film indirip flash bellekle wd mediaplayer a takıp tvden izlemeyi istiyorum

HTC Flyer, Electro World'lerde satılmaya başlandı.
  • fiyatını söylermisiniz bir de en önemlisi kalemi ile beraber mi yoksa ayrıyetten onu da mı satın almalıyız
    teşekkürler
  • http://www.electroworld.com.tr/urunler/htc-flyer-16-gb-wi-fi-tablet%20.aspx
    link yukarıda
    3g bu modelde yok gibi ve kalemden de söz etmiyor henüz istedikleri parayı etmez bence.
    gelicekse 3gli model ve kalem entegre bir satışı beklemek lazım
    bu arada android versiyonundan da bahsetmemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersah

http://www.electroworld.com.tr/urunler/htc-flyer-16-gb-wi-fi-tablet%20.aspx
    link yukarıda
    3g bu modelde yok gibi ve kalemden de söz etmiyor henüz istedikleri parayı etmez bence.
    gelicekse 3gli model ve kalem entegre bir satışı beklemek lazım
    bu arada android versiyonundan da bahsetmemiş

3g li model tahminimce 1500 1600 olur. Bu arada kalem olayını soramadım muhtemelen kutusundan çıkmıyor ayrı olarak satılacak... Tam bir bilgi alabilirsem yazarım yine.
    Android versiyonunu yanlış hatırlamıyorsam 2.3.3 tü. Sense 3 arayüzü vardı.

• Kutudan kalem ve kılıf çıkıyor arkadaşlar...
  • Fatih Bey pil durumu nasıl? Netteki reviewlarda en çok bu sorun öne çıkarılmış. Gerçekten de çok mu kötü pil süresi, nasıl?
  • usb bellek takılamaması ve hdmi çıkışının olmaması bitirdi :(
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.